ads

Ahad, 5 Jun 2011

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


~~ketukan kekunci ini...~~: semalam <b>di</b> pasir mas, hari ini <b>di gurun</b>..

Posted: 04 Jun 2011 07:09 PM PDT

awal pagi jumaat dah bergerak ke pasir mas.. kg halaman suami,singgah solat subuh di raub, pahang. Sepanjang perjalanan mcm biasa.. agak membosankan...ditambah dengan mata yang tak tidur semalaman.. ermmm tersengguk2 juga melayan mata..tiba di pasir mas setelah meredah perjalanan selama 7 jam...
cuaca di pasir mas agak panas.. berpeluh2 juga dibuatnya.. ditambah dengan letih meredah perjalanan jauh, aduhhh mata terasa nak pejam jer.... anak2 macam biasa.. bila dah sampai kg, semuanya aktif.. mcm2 ragam ada.. aku dan suami mengemas rumah, maklumlah rumah dah tinggal lebih sebulan.. habukpun dah seinci. ditambah dengan sawang2 penuh.. letih2 pun terpaksa la mengerah tenaga mencuci mana patut..

then tengahari sabtu lepas lunch di rumah kakak ipar di Tanah Merah, sambung lagi perjalanan jauh kami.. hari ni bertolak ke kampung ku pula di Gurun, Kedah. Melewati lebuhraya timur barat yang mencabar kesabaran apabila ada pemandu-pemandu yang memandu mengikut kehendak sendiri. Main asal suka jer potong memotong..

sebelum sampai kampung, singgah dulu kenduri kahwin kawan sepejabat di Kg. Teloi Tua, Sik.. hahah ni yang besh kenduri kat kg.. ada gulai batang pisang lagik.. sedap sangat.. sampai kat umah kenduri jam dah lul 6.30 ptg. tapi nasib baik kenduri kat kampung ni meriahnya sampai ke petang, ramai lagi tetamu yang ada.. tp pengantinnya Fyna dan suami tiada sbb dia org baru jer keluar ke Ladang Anggur di Beris untuk sesi outdoor fotografi..so kami dapat berborak ngan parents Fyna jer la sambil makan nasi kenduri yang sedap tu... thanks ya Fyna sebab jemput kami..


Selepas makan, sambung semula perjalanan yang dah tak baper jauh lagi.. sampai jer kat Pekan Gurun dah sesat.. hahaha dah byk lencongan jalannya sbb pembinaan double track KTM.. wahh makin maju kampung ku sekarang. Sampai rumah parentsku di Taman Gurun dah dekat2 pukul 8 mlm..

so pagi ni lepak la kat kampung... tadaaaaa

(gambar ni kredit pada encik Nazrul (http://nazrulazat.blogspot.com).. aku songlap dari blog dia.. pinjam gambaq sat no... :p) Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


PUDIN TTG: Ditra <b>Di Jitra</b> @ Darulaman DH 2011

Posted: 26 May 2011 04:00 PM PDT

 

Nama : Yavento Ditra Pranata

Tempat & T. Lahir : Yogyakarta, 30 April 1990

Salah seorang atlit muda yang berbakat dalam sukan Downhill ini. Kini ditaja oleh Polygon melalui team Polygon Factory.

Bermula dengan sukan BMX sejak tahun 2001 dan mula berjinak dalam sukan DH apabila bersama team ELCATO. Menyertai berbagai kejohanan DH di Indonesia dan bintang mula menyinar sehingga Polygon mula menajanya dalam tahun 2009.

Dalam kategori Men's Elite beliau menjadi saingan sengit kepada team Malaysia, Adam Ahmed (Fakawi Banshee) dan Singapura, Tan Hong Chun (Polygon)

Pencapaian terkini di MDHA

Tempat ke 2 - Bukit Ramlee, 2010

Tokun Rockstar Mountainbike Challenge 2011

Tempat ke 4  - Putrajaya Challenge 2011

AHAD, 29/05/2011 – cabaran sengit mereka akan bermula. Siapa pemenangnya?

Gambar sekitar latihan di FACEBOOK

_MG_0453

Beliau ditaja sepenuhnya oleh Polygon.. pakaiannya, basikalnya

_MG_0454

Micheal, Ditra dan Want Blitz(PRo Kedah DH)

_MG_0476

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di alor setar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di alor setar - Google Blog Search


teratak kaklia: Jalan2 <b>di Alor Setar</b>...

Posted: 02 Jun 2011 05:38 PM PDT

tengah rasa dodol di dalam pekan rabu....
3 gambar teratas ni aku bantai je snap....ada banyak bangunan lama di Aloq Setaq...
Ni nasi lemak pak ali...aku ingat kan nasi lemak mcm di KL nih rupanya nasi lemak depa ni nasi minyak berlauk kan mcm lauk2 nasi kandar. Rasanya ok lah, sedap lagi nasi kandaq di penang....hehehe...Tak pe lah janji dah sampai kedai pak ali yang dikatakan famous disana tu. Memang ramai pun orang datang, beratuq panjang....
Pada aku biasa je nasik lemak pak ali ni, cuma satu lah, pada pandangan mata aku kedai ni agak kotorlah....jgn marah ye pak ali....ishh pak ali tu dah arwah dah...ni anak2 dia lah yg take over kedai nih. sekiranya depa ada terbaca blog aku nih, harap kasi bersih lu orang punya kedai....:)
ni balai nobat. gambaq atas tu tak ingat apa nama ntah...
aloq setaq pun ada lampu2 mcm ict shah alam tu tau...hehe...
ni didalam balai nobat. punya lah tak terjaga dan kotor. asal lah dorang tak kasi bersih tempat ni kan....tapi pak mentua aku ada bercerita, pak mentua aku dulu polis kena bertugas kat alor setar tu, so dia kata kalau turn sapa2 yg kena jaga balai nobat ni semua tak suka. sebabnya ada polis yang sudah dengar bunyi alunan muzik nobat dari dalam balai ni pada malam hari. So agak menyeramkan lah...hikhik....wallahualam...
ni balai rong seri ke apa ntah....cantik balai ni tapi sayang depa tak bukak lampu, gelap je....
seberang jalan tu masjid zahir
yg tinggi sikit tu menara aloq setaq....
bangunan balai polis alor setar. cantik kan...bangunan lama, harap2 akan disitu sampai bila2....
ini dia pekan rabu..
di dalam pekan rabu...pada aku lah kan, kalau tak pegi pekan rabu ni pun tak apa...barangannya biasa2 je, yg banyak kedai kain tudung. pastu harga pulak rasanya mahal dari KL nih. tak berbaloi beli sebab fesyen pun fesyen lama. pastu ada banyak kedai jajan lah, tu ok lah nak beli bawak balik KL. pastu ada kedai kraf tangan...tak banyak variety pun, tak macam di pasar payang....semua barang ada! kalau compare dgn pasar payang, banyak jauh bezanya....tapi kalau tak dtg pekan rabu ni nak gi mana lagi....kira tempat ni yg famous kat alor setar ni kan...hehehe...
pekena cendoi pulut dlm pekan rabu
pekena char kue tiaw dlm pekan rabu
air khatirah nama nya.....akceli air sirap campur limau campur biji selaseh...sedap...
asam laksa di pekab rabu jugak....ok je lah. kalau sempat mmg nak singgah kuala kedah makan asam laksa tapi masa tak mengizin kan....yg ni pun jadi lahhh...
yg n patin masak tempoyak. singgah makan di r&r sg perak on the way back to KL. cair je kuah nya, rasa, ok je lah....
saja ambik gamabr nih, nampak tak bukit2 tu....mcm bentuk orang tengah baring kan....
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 01:09 AM PDT

Lady Butterfly: <b>Yan KEdaH</b> 12 jUnE...TOk Mama

Posted: 06 Jul 2010 07:34 PM PDT

segala Persiapan dan Urusan Majlis telah diuruskan oleh pakcik Husband ( Bapak & Family ), tok mama, mak njang, mak lang,pak lang,mak yom,pak nyom n MY MAMA Husband's mom  & semua sepupu husband.....100% diaorg yg settlekan.Me datang a day B4 majlis 11hb...petang....hanya bawak diri n baju yg disewa dari KL..

♥ Thanks All

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Sepaktakraw: Siri Jelajah Gelanggang <b>di Langkawi</b>

Posted: 01 Jun 2011 11:37 PM PDT

Bolarotan akan berada di Langkawi mulai esok 3 Jun 2011 sehingga 6 Jun 2011. Teringin sekali siri jelajah gelanggang dilakukan di Pulau Lagenda ini. 

Sekiranya ada dikalangan pembaca Bolarotan yang menetap di Langkawi atau mempunyai maklumat mengenai sepaktakraw di Langkawi, sila kongsikan dengan saya dengan menulis diruangan komen atau email ke bolarotan@gmail.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved