ads

Jumaat, 17 Jun 2011

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


TERATAK IMPIAN BUKIT LALA: JANGAN BIARKAN KITA DIBELENGGU

Posted: 10 Jun 2011 01:02 AM PDT

JANGAN BIARKAN KITA DIBELENGGU

Pergi ke kebun membawa karung
Karung dibawa bersama baldi

Kuasa sudah sampai dipenghujung

Kesabaran rakyat, ubahnya hanya di peti undi Sawah dan getah luas di Pokok Sena
Pembangunan juga sentiasa ke hadapan

Wang rakyat disalah guna

Rakyat derita menanggung beban

• Atas: Mengisi scrub di dalam karung di Kebun Bukit Lala.


• Bawah: Kawasan sawah dan getah di Bukit Lala, Pokok Sena.

• Youtube: "Kabinet Pilihan Raya (bersama Mohamad Sabu) ".

• tiblakedah.blogspot.com @ Kamera AGFA OPTIMA 100.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2011 03:40 PM PDT

awal pagi jumaat dah bergerak ke pasir mas.. kg halaman suami,singgah solat subuh di raub, pahang. Sepanjang perjalanan mcm biasa.. agak membosankan...ditambah dengan mata yang tak tidur semalaman.. ermmm tersengguk2 juga melayan mata..tiba di pasir mas setelah meredah perjalanan selama 7 jam...
cuaca di pasir mas agak panas.. berpeluh2 juga dibuatnya.. ditambah dengan letih meredah perjalanan jauh, aduhhh mata terasa nak pejam jer.... anak2 macam biasa.. bila dah sampai kg, semuanya aktif.. mcm2 ragam ada.. aku dan suami mengemas rumah, maklumlah rumah dah tinggal lebih sebulan.. habukpun dah seinci. ditambah dengan sawang2 penuh.. letih2 pun terpaksa la mengerah tenaga mencuci mana patut..

then tengahari sabtu lepas lunch di rumah kakak ipar di Tanah Merah, sambung lagi perjalanan jauh kami.. hari ni bertolak ke kampung ku pula di Gurun, Kedah. Melewati lebuhraya timur barat yang mencabar kesabaran apabila ada pemandu-pemandu yang memandu mengikut kehendak sendiri. Main asal suka jer potong memotong..

sebelum sampai kampung, singgah dulu kenduri kahwin kawan sepejabat di Kg. Teloi Tua, Sik.. hahah ni yang besh kenduri kat kg.. ada gulai batang pisang lagik.. sedap sangat.. sampai kat umah kenduri jam dah lul 6.30 ptg. tapi nasib baik kenduri kat kampung ni meriahnya sampai ke petang, ramai lagi tetamu yang ada.. tp pengantinnya Fyna dan suami tiada sbb dia org baru jer keluar ke Ladang Anggur di Beris untuk sesi outdoor fotografi..so kami dapat berborak ngan parents Fyna jer la sambil makan nasi kenduri yang sedap tu... thanks ya Fyna sebab jemput kami..


Selepas makan, sambung semula perjalanan yang dah tak baper jauh lagi.. sampai jer kat Pekan Gurun dah sesat.. hahaha dah byk lencongan jalannya sbb pembinaan double track KTM.. wahh makin maju kampung ku sekarang. Sampai rumah parentsku di Taman Gurun dah dekat2 pukul 8 mlm..

so pagi ni lepak la kat kampung... tadaaaaa

(gambar ni kredit pada encik Nazrul (http://nazrulazat.blogspot.com).. aku songlap dari blog dia.. pinjam gambaq sat no... :p) Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di kubang pasu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kubang pasu - Google Blog Search


BUDAK CAWANGAN <b>DI KUBANG PASU</b> | BLOG - BLOG PARTI UMNO

Posted: 27 May 2011 03:01 PM PDT

Besok bakal berlangsung persidangan serentak yg melibatkan pegerakkan Pemuda,Puteri dan Wanita UMNO Bahagian Kubang Pasu..

Harap dengan berlangsungnya persidangan tersebut bakal menjadi titik tolak kepada kebangkitan UMNO di Kubang Pasu dalam usaha mempertahankan 3 kerusi yang dimenangi pada pilihanraya yang lalu dan bakal menjadi tunjang kekuatan dalam usaha mengembalikan KEDAH ketangan BARISAN NASIONAL

Persidangan besok akan dijalankan di IPDA,Bandar DarulAman..

Selamat bersidang buat semua pewakilan Wanita,Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian Kubang Pasu...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


PUDIN TTG: Ditra <b>Di Jitra</b> @ Darulaman DH 2011

Posted: 26 May 2011 04:00 PM PDT

 

Nama : Yavento Ditra Pranata

Tempat & T. Lahir : Yogyakarta, 30 April 1990

Salah seorang atlit muda yang berbakat dalam sukan Downhill ini. Kini ditaja oleh Polygon melalui team Polygon Factory.

Bermula dengan sukan BMX sejak tahun 2001 dan mula berjinak dalam sukan DH apabila bersama team ELCATO. Menyertai berbagai kejohanan DH di Indonesia dan bintang mula menyinar sehingga Polygon mula menajanya dalam tahun 2009.

Dalam kategori Men's Elite beliau menjadi saingan sengit kepada team Malaysia, Adam Ahmed (Fakawi Banshee) dan Singapura, Tan Hong Chun (Polygon)

Pencapaian terkini di MDHA

Tempat ke 2 - Bukit Ramlee, 2010

Tokun Rockstar Mountainbike Challenge 2011

Tempat ke 4  - Putrajaya Challenge 2011

AHAD, 29/05/2011 – cabaran sengit mereka akan bermula. Siapa pemenangnya?

Gambar sekitar latihan di FACEBOOK

_MG_0453

Beliau ditaja sepenuhnya oleh Polygon.. pakaiannya, basikalnya

_MG_0454

Micheal, Ditra dan Want Blitz(PRo Kedah DH)

_MG_0476

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved