ads

Rabu, 29 Februari 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


KEJADIAN HUJAN BUAH KELAPA <b>DI SUNGAI PETANI</b> [GAMBAR <b>...</b>

Posted: 25 Feb 2012 05:30 PM PST

[unable to retrieve full-text content]SUNGAI PETANI – Dianggarkan 245 premis awam, termasuk rumah kediaman, rumah kedai, bengkel besi, kandang kambing dan lembu di sekitar Kuala Muda terjejas akibat kejadian angin kencang dan ribut petir, petang kelmarin.

02 di lunas kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di lunas kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di lunas kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Feb 2012 07:30 PM PST

URL Sumber Asal :-

KOMANDO PERANG SIBER: USTAZ KAMAL SAIDIN <b>DI LUNAS</b> <b>...</b>

Posted: 25 Feb 2012 12:33 AM PST

ESOK CERAMAH USTAZ KAMAL SAIDIN DI KAMPUNG BATU 6, LUNAS, KEDAH
KPS: USTZ KAMAL SAIDIN GEMPUR LUNAS, KEDAH MALAM ESOK

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Kedah Ke KL: Eksklusif!! Video Pemuda Pas mengamuk <b>di Baling</b>!

Posted: 25 Jan 2012 01:45 AM PST

video ini menunjukkan sekumpulan pemuda Pas sedang memecahkan batu tanda markas Pas. Kejadian ini terjadi di Dun Kupang, Baling, Kedah. Paling hebat apabila kejadian ini berlaku betul-betul dihadapan markas Pas.

Inilah akibatnya bila janji ahli parlimen hanya pakai air liur. janji pelbagai benda, bila menang habuk pun tarak!


Published with Blogger-droid v2.0.2

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Operator Pengeluaran <b>di</b> Kilang <b>Kuala Ketil</b> | Direktori Jawatan <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2011 04:49 PM PDT

KAMI DARI AGENSI PEKERJAAN:

INGIN MENCARI PEKERJA UNTUK KILANG ELEKTRONIK DI KUALA KETIL.

WAKTU KERJA : NORMAL (SIANG)
GAJI : RM 1000+++
ELAUN : KENDERAAN, RAJIN, OT +++

PERMOHONAN AREA SG PETANI DAN K.KETIL DIALU-ALUKAN.

KENDERAAN VAN DISEDIAKAN.

YG BETUL2 NAK KERJA SAHAJA:

SMS : NAMA, ALAMAT, NO HP
KPD : 019-6226410

………..SEGERA……….

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Segmen : Cuti-Cuti Malaysia <b>di Langkawi</b> – Berkelah di Pulau Singa <b>...</b>

Posted: 26 Feb 2012 06:39 PM PST

Assalammualaikum….. Ini cerita minggu lepas. Baru-baru ni sahabat kami dari negara Timur Tengah telah datang bercuti ke Langkawi untuk tempoh selama 2 bulan. Waa.. lamanya dok negara orang?  Ini merupakan trip kali ke-2 mereka menjejakkan kaki ke Langkawi. Untuk pengetahuan korang, mereka laki bini ni memang dah jatuh cinta dengan keindahan Pulau Langkawi sampaikan mereka awal2 lagi dah menyewa sebuah kondo di sini. Bangga sungguh kami mendengarnya bila ada warga asing memuji2 keindahan negara kita :mrgreen:

Ada banyak tempat yang mereka berdua belum pernah jejaki sepanjang berada di sini. Jadi pada hari yang dijanjikan (kebetulan kami juga berada di Langkawi), kami mengatur pertemuan untuk berkelah bersama mereka dengan menaiki bot ke Pulau Singa Besar.

Inilah Pulau Singa Besar iaitu Taman Hidupan Liar terletak di selatan Pulau Langkawi,16 kilometer dari Pekan Kuah dan mengambil masa 35 hingga 45 minit menggunakan bot. Monyet, kancil, iguana dan burung kakak tua adalah di antara fauna yang dibiarkan hidup bebas di kawasan lindungan binatang ini. Untuk mengekalkan habitat semulajadi yang asli kepada kumpulan binatang ini, tidak ada hotel atau chalet yang dibenarkan dibina di sini.

Pulau Singa Besar (PSB) merupakan salah sebuah dari 99 pulau kecil yang terdapat di sekitar Pulau Langkawi. Rupa bentuk PSB adalah unik dan membentuk satu formasi 'singa' (itulah sebab ia dinamakan Pulau Singa). Pantai Pulau Singa Besar memiliki air laut yang sangat jernih. Walaubagaimanapun Pulau ini ditutup kepada pelancong buat sementara waktu kerana pihak PKNK sedang dalam proses membaikpulih dan mengembalikan keindahan Pulau tersebut.  Macamana pula kami boleh masuk sini? hehe… sebab kami ada 'kunci besar' untuk berkelah ke Pulau tersebut. Jangan marah :wink:

aktiviti eagle feeding

Kebiasaannya jika pelancong yang datang ke Langkawi mengambil pakej 'island hopping' mereka akan dibawa pusing2 pulau. Salah satu destinasinya ke Pulau Singa Besar. Tapi kat Pulau ni memang pelancong tak dibenarkan turun. Cuma boleh tengok demonstrasi oleh boatman memberi burung helang makan. Kat sini memang tempat helang berkumpul. Nak tau helang makan apa? Makan kulit ayam…boatman dah sesiap bawak bekal kulit ayam dan lemparkan ke arah helang apabila ia datang menghampiri boat pelancong.

 

Berbalik kepada cerita perkelahan saya. – Sebagai tuan rumah, kami sediakan segala makanan untuk dibawa berkelah pada hari tersebut.  Mula-mula tu pening juga kepala saya dok memikirkan makanan apa yang sesuai dijamu kepada mereka. Bila selidik dengan kawan2 (org travel agent), katanya org TimurTengah ni boleh je pekena gulai kari. Wah..ini sudah bagus selain memudahkan kerja, saya juga boleh perkenalkan juadah orang Malaysia kepada orang luar.  ! Dalam kepala mr suami dah terbayang untuk order makanan dari kedai Gulai Panas Mak Teh (ada review di SINI).

Antara habitat yang ada di Pulau Singa Besar :-

Sesampai di Pulau Singa, ada monyet menyambut kedatangan kami dengan muka yang serius. Nasib baik bukan singa yang sambut :evil:

mouse deer – yang malu-malu

landak lulu

cicak gergasi – sebenarnya xtau nama asal dia heh

cendawan hutan

Jom tengok kitaorang makan apa pulak….! Ada beberapa jenis menu yang kami order untuk dimakan seramai 8 orang termasuk boatman dan beberapa orang rakan. Ada ikan goreng, udang goreng, gulai ikan, sotong masak sambal, sayur goreng kunyit, telur dadar, ulaman dan salad sayur.

banyaknye lauk..habis ker nih?? tak lain tak bukan mr suami suka benor order makanan banyak-banyak macam ni. last2 perut kami semua menjadi mangsanya :P

minuman sejuk penghilang dahaga

actually salad ni memang tak sesuai di hidang dengan aneka lauk melayu di atas tapi sebab nak jamu warga timur tengah maka terpaksa lah kami sediakan juga. Last2 diaorang tak makan pun salad ni..huhu… Tapi korang jangan terperanjat, menu2 lain yang dihidangkan di atas, semuanya tetamu kami makan dengan berselera. Tapi tak tau la berselera betul2 atau just nak ambik hati kami je :P

…..kami menjamu selera kat dalam hutan ditemani bunyian unggas dan deruan ombak kerana di hadapannya mengadap pantai Pulau Singa Besar. Haritu tiada aktiviti mandi-manda just makan-makan dan berbual hal kerja.

Sebenarnya saya lupa nak ambik gambar persekitaran PSB yang dah terbiar usang dan hambar ni. Sampah-sampah bertaburan. Daun kering menutupi hampir seluruh ruang. Pondok khemah pun kelihatan sangat uzur. Dalam pada berbual-bual sesama kami berharap sangat ada pihak yang dapat membangunkan semula kawasan ni seperti dulu kala kerana……  point yang saya nak cakap ialah…  pantai dan kawasan di sini sangat Cantik. Ada potensi besar sekiranya dimasyhurkan…cewah :mrgreen:

Selepas kira2 satu jam setengah berada di Pulau Singa Besar, kami berangkat pulang untuk pusing-pusing ke pulau lain sambil menyedut udara yang nyaman dan segar sampai kembong perut…. arrhh :D

pst 1 : Gambar binatang di atas adalah hasil bidikan kawan kami yg bekerja dengan PSB.

pst 2 : Apabila Pulau Singa dah dibuka kepada umum, insyaAllah saya tulis lagi apa yang menarik di dalamnya.

pst 3: Nantikan setiap 1 bulan 1 segmen berkenaan Langkawi akan saya kongsikan di blog mymekar.com. TQ kawan2 kerana sudi membaca :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selatan Online - Permodalan Kedah Berhad bina hotel <b>di Langkawi</b>

Posted: 14 Feb 2012 02:33 AM PST


You have attempted to access this site with an invalid User Agent.

If you think this is a mistake you can contact the site webmaster at abujihad98(at)gmail(dot)com.

Be SURE to include the following information in any email!
User Agent: none
Remote Address: 69.162.77.2
Client IP: none
Forwarded For: none

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


Penduduk Parah Diserang Babi Hutan <b>Di Pendang</b>

Posted: 25 Nov 2011 11:22 PM PST

PENDANG – Seorang penduduk cedera parah selepas diserang babi hutan di belakang rumahnya di Kampung Pokok Tai Lama dekat sini awal pagi Sabtu.

Dalam kejadian pukul 1 pagi itu, Nordi Said, 51, dikatakan keluar dari rumahnya setelah terdengar bunyi bising dan cuba meninjau keadaan yang disangkanya disebabkan oleh kambing orang kampung yang sering berkeliaran di kawasan rumahnya.

Mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Yan pada pukul 2 pagi oleh anggota Jabatan Pertahanan Awam (JPAM), sebelum dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim di Sungai Petani setelah keadaan mangsa menjadi kritikal.

Adik mangsa Jaafar Said, 37, yang tinggal berdekatan rumah mangsa berkata dia mengetahui kejadian yang menimpa abangnya itu daripada isteri mangsa yang datang ke rumahnya meminta pertolongan.

"Kakak ipar saya datang ke rumah saya untuk beritahu kejadian itu. Masa saya sampai di tempat kejadian saya lihat babi masih sondol abang dan gigit abang saya," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Jaafar berkata dia lalu menghalau binatang berkenaan dengan menggunakan ampaian besi.

"Bila saya cuba menghalau babi itu, babi itu serang saya pula. Bila saya lari, babi itu patah balik dan terus sondol abang saya.

"Saya terus berlawan dengan babi itu hingga babi itu akhirnya melepaskan abang saya dan lari masuk ke dalam hutan berhampiran," katanya yang memberitahu babi hutan itu adalah jenis babi tunggal yang besar.

Jaafar berkata doktor memaklumkan kepadanya bahawa abangnya mengalami pendarahan dalaman di bahagian dada dan masih belum sedarkan diri di wad kecemasan.

Katanya pihak JPAM telah menghubungi Jabatan Perhilitan untuk mencari babi hutan berkenaan. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved