ads

Jumaat, 13 Julai 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


PANASS!! Puluhan Ribu Sambut Anwar <b>di Sungai Petani</b> <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2012 02:16 AM PDT




Gambar ni di emailkan kepada Mc mengenai sambutan ceramah Anwar di Taman Ria semalam. Banyak kerusi dari orang. Nampak sangat orang Kedah dah malas nak kena tipu dengan Anwar lagi.

Anwar kalau ceramah, lebih banyak berjanji dari apa yang dia boleh buat. Dari PRU yang lepas dia berjanji, sampai sekarang pun dia tak buat-buat lagi.

Dulu dia berjanji, "kalau kita jadi kerajaan negeri, macam-macam kita akan buat"  dengan kuasa Allah.. mereka sudah pun jadi kerajaan negeri.  Tapi apa yang mereka buat?

Sekarang ni.. mereka berjanji lagi dengan janji baru.. "Jika kita menjadi kerajaan pusat, macam-macam kita akan lakukan" pehh.. janji, janji, janji.. mati kenyang janji la kalau sapa pi dengar ceramah Anwar.. sebab tu ceramah dia haram takdak orang pun. heh..

Pada siapa yang selalu pi ceramah Anwar, tu.. LENCUNLAH korang selalu kena kencing. ha ha ha..

McTheory:
Bapa kencing negara.. anugerah khas untuk Anwar!!

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI KUALA KEDAH</b>

Posted: 06 Jul 2012 12:30 AM PDT

MESYUARAT JKKK (P) PERUMAHAN AWAM KUALA KEDAH
Pada hari Jumaat, 6 Julai 2012 pukul 3.30 petang, berlangsungnya Mesyuarat JKKK (P) Perumahan Awam Kuala Kedah di Dewan Orang Ramai Perumahan Awam Kuala Kedah yang mana pihak Bahagian Kitar Semula dan Kesedaran Awam, Ibu Pejabat PPSPPA Negeri Kedah telah dijemput sama. Wakil daripada bahagian tersebut, En Mohd Azrul Bin Azmi telah hadir untuk menerangkan tentang program Kitar Semula Bersama Komuniti kepada ahli jawatankuasa kampung. Penerangan yang diberikan diharap dapat menjalankan program tersebut berterusan untuk meningkatkan kebersihan kampung disamping menjana pendapatan penduduk.



Dengan kehadiran seramai 15 orang ahli jawatankuasa termasuk pengurusan tertinggi taman tersebut, pengenalan berkenaan dengan PPSPPA dan promosi program kitar semula yang dianjurkan oleh pihak Perbadanan turut disampaikan. Diharap, program kitar semula bersama komuniti di taman perumahan awam tersebut dapat dijalankan dengan lancar pada suatu masa nanti.

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2012 03:14 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

TOMOI: <b>Kuala Ketil</b> Muaythai Challenge 2012

Posted: 04 Feb 2012 12:08 PM PST

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

KedahLanie.info: Tuanku berharap Kolej Insaniah <b>di Kuala Ketil</b> <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2012 04:14 PM PST

Wartawan Sinar Harian
January 15, 2012

ANAK BUKIT - Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah menyeru agar Kerajaan Negeri terus menyalurkan bantuan kepada 17,000 keluarga miskin yang didaftar di Kedah setakat 31 Oktober lalu.

Baginda bertitah, bantuan boleh disalurkan dalam pelbagai bentuk bantuan am dengan kerjasama Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Jabatan Zakat atau penglibatan syarikat korporat.

"Golongan miskin dan tidak bernasib baik akan terus dibela oleh kerajaan. Beta harap taraf hidup rakyat akan bertambah baik dan hidup dalam suasana harmoni, aman dan sejahtera dalam persekitaran yang selamat," titah baginda.

Tuanku Abdul Halim juga mahu Kerajaan Negeri memantapkan pembangunan modal insan yang berpegang teguh kepada ajaran agama, dan dengan adanya kampus tetap Kolej Universiti Insaniah di Kuala Ketil, diharap dapat membuka lebih banyak peluang dan cabang ilmu kepada rakyat Kedah.

"Kerajaan beta juga memperuntukkan sejumlah peruntukan untuk membiayai pengurusan dan pembangunan Maktab Mahmud, antaranya membina asrama putera Maktab Mahmud Pokok Sena dan bangunan akademik Maktab Mahmud Kulim," titah baginda.

Baginda juga menyeru kepada pengurusan masjid dan surau supaya berfungsi dengan lebih baik untuk membimbing ummah ke arah masa depan cemerlang.

"Beta juga berharap semua pihak memandang ke hadapan dan optimis demi mencapai kejayaan dan kemajuan. Semua pihak hendaklah berusaha mencipta lebih banyak kejayaan supaya dapat memajukan negeri Kedah," titah baginda.

Full content generated by Get Full RSS.

WOW!. POKOK PISANG BERSAIZ GERGASI <b>DI KUALA KETIL</b>

Posted: 13 Dec 2011 05:55 PM PST


KUALA KETIL - Seorang pekebun di Kampung Belakang Malayawat dekat sini memiliki pokok pisang yang mencatat ketinggian luar biasa sehingga ada yang mencecah 10 meter.

Abu Hassan Jaafar, 56, berkata, pokok pisang yang ditanam 25 tahun lalu turut menghasilkan buah yang lebih besar iaitu mencecah sehingga 35 kilogram setandan.

Menurutnya, antara pokok pisang yang ditanamnya adalah jenis awak, emas dan nangka.

"Walaupun saya hanya menggunakan baja pokok, pokok pisang ini membesar dengan sempurna. Saiz batang pisang ini juga menyamai sebuah batang balak muda.

"Seorang peniaga goreng pisang pernah memberitahu saya dia boleh membelah sebiji buah pisang kepada lima. Ramai yang bertanya mengenai rahsia tanaman pisang ini, namun, saya tidak mempunyai sebarang rahsia kerana benih pisang dan cara penanamannya adalah biasa," katanya kepada Sinar Harian.

Katanya, saiz pokok pisangnya yang besar ini kemungkinan disebabkan tanah kebunnya yang merupakan bekas tempat pembuatan arang.

"Pada 1969, kawasan ini merupakan kawasan pembuatan arang, jadi tanah ini sesuai untuk bertani.

"Bukan sekadar pisang, tetapi pokok lain antara pokok keladi telur turut mempunyai saiz yang besar berbanding keladi biasa," katanya.

Menurutnya, walaupun pisangnya mendapat sambutan menggalakkan, dia tidak menjadikan tanaman pisang sebagai pekerjaan utamanya.

"Tanaman pisang ini adalah kerja sambilan saya. Saya mempunyai banyak tanggungjawab yang perlu dilakukan.

"Sebagai pemimpin kampung, saya perlu mengutamakan keperluan masyarakat kampung," katanya.

Abu Hassan berkata, kemungkinan dia akan memfokuskan kepada tanaman pisang ini selepas bersara sebagai seorang pemimpin.

"Sekiranya saya tidak mempunyai komitmen lain, saya akan memberikan fokus kepada tanaman pisang ini.

"Kemungkinan, saya akan mengeluarkan produk yang berasaskan pisang kerana itulah idaman saya dalam dunia pertanian ini," katanya.

Ditanya mengenai nasihat kepada pekebun baru yang ingin berkecimpung dalam tanaman pisang ini, Abu Hassan berkata, komunikasi dan hubungan pekebun dengan pegawai pertanian haruslah baik.

"Kita perlu rajin bertanya kepada pegawai pertanian kerana mereka turut mempunyai kelebihan tertentu dalam bidang bertani.

"Sekiranya kita mengikut nasihat selain pengalaman, kita akan berjaya dalam bidang pertanian," katanya.




SUMBER: SH Full content generated by
Get Full RSS.

022 - Birthday Ryan <b>di Kuala Ketil</b> ~ DCJ Online

Posted: 14 Nov 2011 05:57 PM PST

Sempena Hari Raya Haji yang lalu, kitorang beraya di Kuala Ketil pasal nenek pada orang rumah aku nak buat kenduri korban. Sempat jugak menyelitkan birthday Ryan kat dalam tuh...nam amik berkat..

Aku update gambor-gambor kat bawah ni pun pasal mak-mak sedara si Ryan ni tanya, mana gambor hari tuh? Hahahaha...aku sudah terlupa la, masih lagi ada dalam kamera, sibuk berbagai sangat dua tiga minggu kebelakangan ni. Tugasan universiti ada dua tiga belum selesai.
Oklah, disamping aku sharekan gambor-gambor hari tuh di Facebook, aku letak la sekeping dua kat sini. Saja seronok tengok gambor kek tu. Opahnye tempah kek berbentuk no 1 (sempena ulang tahun pertama) ngan kek Angry Bird. Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 03:17 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 03:41 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Me & Myself: Jom Ronda-Ronda Cari Makan <b>Di Kuala Ketil</b>

Posted: 01 Apr 2012 11:35 PM PDT

Aku just nak share aktiviti group Jom Ronda-ronda Cari Makan Di Utara (JRRCMDU) menerjah ke Kuala Ketil pada 1/4/2012. Destinasi utama kami ialah Restoran SYS Ikan Bakar di pekan Kuala Ketil. Tokey kedai, Pak Shake antara individu yang aktif di dalam group JRRCMDU. So, kitorang decide nak melawat ke kedai Pak Shake untuk berkenalan dengan lebih rapat lagi.
Rombongan kami terdiri dari 18 orang dengan 7 buah kenderaan. Tempat berkumpul di Petronas BKE pukul 9 pagi & mula perjalanan pkl 9.45 pagi.

Selain pegi makan kat Kuala Ketil, kitorang sempat lagi melencong ke Tasik Bris, Sik, Kedah. Kat situ kitorang melawat ladang anggur. So, event hari tu habis lebih kurang pkl 3 petang.

Sekian saja laporan dari saya untuk group JRRCMDU.

Biaq Gempaq Satu Utara...

P/S: Kalau buat entry khas pasal Ladang Anggur Bris ni pun ok gak...

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 03:41 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Me & Myself: Jom Ronda-Ronda Cari Makan <b>Di Kuala Ketil</b>

Posted: 01 Apr 2012 11:35 PM PDT

Aku just nak share aktiviti group Jom Ronda-ronda Cari Makan Di Utara (JRRCMDU) menerjah ke Kuala Ketil pada 1/4/2012. Destinasi utama kami ialah Restoran SYS Ikan Bakar di pekan Kuala Ketil. Tokey kedai, Pak Shake antara individu yang aktif di dalam group JRRCMDU. So, kitorang decide nak melawat ke kedai Pak Shake untuk berkenalan dengan lebih rapat lagi.
Rombongan kami terdiri dari 18 orang dengan 7 buah kenderaan. Tempat berkumpul di Petronas BKE pukul 9 pagi & mula perjalanan pkl 9.45 pagi.

Selain pegi makan kat Kuala Ketil, kitorang sempat lagi melencong ke Tasik Bris, Sik, Kedah. Kat situ kitorang melawat ladang anggur. So, event hari tu habis lebih kurang pkl 3 petang.

Sekian saja laporan dari saya untuk group JRRCMDU.

Biaq Gempaq Satu Utara...

P/S: Kalau buat entry khas pasal Ladang Anggur Bris ni pun ok gak...

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 03:17 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 03:41 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Me & Myself: Jom Ronda-Ronda Cari Makan <b>Di Kuala Ketil</b>

Posted: 01 Apr 2012 11:35 PM PDT

Aku just nak share aktiviti group Jom Ronda-ronda Cari Makan Di Utara (JRRCMDU) menerjah ke Kuala Ketil pada 1/4/2012. Destinasi utama kami ialah Restoran SYS Ikan Bakar di pekan Kuala Ketil. Tokey kedai, Pak Shake antara individu yang aktif di dalam group JRRCMDU. So, kitorang decide nak melawat ke kedai Pak Shake untuk berkenalan dengan lebih rapat lagi.
Rombongan kami terdiri dari 18 orang dengan 7 buah kenderaan. Tempat berkumpul di Petronas BKE pukul 9 pagi & mula perjalanan pkl 9.45 pagi.

Selain pegi makan kat Kuala Ketil, kitorang sempat lagi melencong ke Tasik Bris, Sik, Kedah. Kat situ kitorang melawat ladang anggur. So, event hari tu habis lebih kurang pkl 3 petang.

Sekian saja laporan dari saya untuk group JRRCMDU.

Biaq Gempaq Satu Utara...

P/S: Kalau buat entry khas pasal Ladang Anggur Bris ni pun ok gak...

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Wordless Wednesday : Harga Parking <b>di Langkawi</b> | iMBobo

Posted: 11 Jul 2012 12:52 AM PDT


02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2012 01:36 AM PDT

URL Sumber Asal :-
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved