Isnin, 17 September 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

02 di sungai petani - Google Blog Search


Gadis Mati Motosikal Dirempuh Keretapi <b>Di Sungai Petani</b> <b>...</b>

Posted: 17 Sep 2012 12:03 AM PDT

Salam...

Seorang gadis K. Nalini, 18 yang bekerja di sebuah kilang maut dengan badannya terputus dua manakala kakaknya K. Rani, 22 cedera parah selepas motosikal yang ditungganginya dirempuh kereta api di Jalan Kuala Ketil di Sungai Petani semalam.

Kejadian berlaku pada kira-kira pukul 12.45 tengah malam, adik- beradik yang bekerja di sebuah kilang di Taman Ria Jaya di sini menunggang motosikal untuk pulang ke rumah mereka di Taman Kelisa Ria selepas berkunjung ke rumah rakan di Taman Pekan Baru.

Bagaimanapun, motosikal ditunggangi Nalini dirempuh dan diseret kereta api membawa muatan simen selepas mangsa dikatakan menyelinap di bawah palang penghadang landasan yang sudah ditutup.

P/s: Jangan la suka-suka hati ja meintas kalau palang keselamatan dah turun, Keretapi bukan senang nak berenti, kurang-kurang 1 kilometer jugak nak berenti kalau laju.

Dijemput TWEET @ SHARE @ LIKE @ COPY

Boleh komen guna FB jugak

di negeri kedah - Google Blog Search

di negeri kedah - Google Blog Search


PAS <b>Negeri</b> Sembilan Lebih Berani Dari PAS <b>Kedah</b> | kedah69ers

Posted: 07 Sep 2012 05:42 AM PDT

IMG-20120907-WA003

Meskipun PAS Negeri Sembilan tidaklah sekuat mana, malah tidak mungkin menjadi Kerajaan Negeri, namun sekurang-kurangnya PAS Negeri Sembilan ada 'telur' untuk menyatakan sesuatu. Setidak-tidaknya, mereka tidak terbuai dek mimpi-mimpi yang dijanjikan dan dialunkan oleh Anwar Ibrahim. Atau lebih tepat lagi, mulai sedar bahawa Anwar Ibrahim bukanlah faktor kemenangan kepada PAS Negeri Sembilan memandangkan PAS Negeri Sembilan jauh lebih kuat berbanding PKR Negeri Sembilan sendiri.

Anwar Ibrahim sebenarnya dalam rangka lawatan ke salah satu DUN di Port Dickson. Sedangkan pemidang-pemidang tersebut dinaikkan di sepanjang laluan ke Port Dickson. Sekaligus membolehkan Anwar Ibrahim melihat sendiri, kebencian yang dihadapi daripada PAS Negeri Sembilan atau Port Dickson sendiri.

Tentu kita masih ingat bagaimana PKR dan Anwar Ibrahim memboikot pilihanraya kecil Bagan Pinang pada tahun 2009 apabila enggan turun berhabis-habisan di situ memandangkan calon yang mewakili Pakatan Rakyat adalah PAS menentang Isa Samad, bekas Menteri Besar Negeri Sembilan yang merupakan calon UMNO-BN untuk kerusi berkenaan. 

Sedangkan sebelum itu, PAS telah berusaha dengan keras dan bersungguh-sungguh untuk memenangkan calon-calon PKR di Permatang Pauh dan Permatang Pasir serta Penanti.

Sebelum ini telah terdengar ura-ura kebencian PAS Negeri Sembilan yang diterajui oleh YB Taufik terhadap Anwar Ibrahim yang hipokrit. Percubaan PKR untuk membolot beberapa kerusi yang ditandingi oleh PAS Negeri Sembilan sebelum ini juga, menjadi salah satu faktor yang menyebabkan Anwar Ibrahim dan PKR tidak disenangi memandangkan PKR sebenarnya tidak mempunyai jentera dan logistik di Negeri Sembilan sebaliknya bergantung sepenuhnya kepada PAS dan DAP.

Itu di Negeri Sembilan… mungkin di Negeri Sembilan, PARASIT dan IBLIS dalam PAS agak berkurangan berbanding di Kedah. Kalau di Kedah, sebut nama Anwar Ibrahim sahaja, sudah ramai pemimpin PAS yang akan menyembah dan mencium tanah sambil berusaha menerajang Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak yang juga merupakan Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah.

02 di sik - Google Blog Search

02 di sik - Google Blog Search


DEMO BANTAH HINA NABI <b>DI</b> PONDOK <b>SIK</b> KEDAH

Posted: 16 Sep 2012 11:17 AM PDT

HIMPUNAN BANTAH FILEM HINA NABI SAW 
PONDOK TN GURU HJ SALLEH MUSA SIK KEDAH 
SEMPENA PEMBUKAAN KULIAH JUMAAT SETELAH SYAWAL 1433H /2012
SEBARKAN!!! ORANG KEDAH PAKAT TURUN RAMAI-RAMAI NYATAKAN SUARA KITA BERSAMA TN GURU HJ SALLEH MUSA (SIK) Dan PIMPINAN ISLAM TEMPATAN