ads

Sabtu, 3 November 2012

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


Resepi mertua #3 daging goreng kunyit mak <b>changloon</b>

Posted: 23 Oct 2012 05:40 AM PDT

bismillah

daging memang best. masak apa pun pasti menyelerakan.

sejak menjadi sebahagian family di changlun kedah nie..jaja selalu sakit gigi sbb kerap makan daging.erk :-P

agaknya family baru nie mmg gemar memasak daging, even suami jaja, feveret dia hidangan dari daging
jaja bersama family di johor cuma jumpa daging terhidang pada hari raya jer..paling optimum pemakanan daging pada hari raya qurban..hoho

em cool kn gambar daging goreng kat atas tue..hehe rasanya juga sedap..lagi laa kalau dimakan dgn nasi putih panasss..peh peh

meh jaja nk kongsikan resepi mertua utk hidangan rezeki kalini ;-)

bahan bahan:
1.daging 1/2 kg
2.bawang merah besar 2 labu
3.serbuk kunyit 2sudu kecil
4.minyak masak 2sudu besar
5.cili merah 2biji
6.garam
7.ayaq (di johor xde ayaq..yg ada cuma air.kikiki)

cara cara:
potong daging tipis dan kecil (jgn cincang pulak yer)
potong bawang bulat2 and tebal..jgn halus sgt
potong cili menyerong (supaya cantik nak serve nanti.hehe)
gaul daging yg sudah siap dipotong dgn serbuk kunyit
panaskn minyak goreng daging sehingga lembut..
tambah sedikit air (jaja boh 2 cawan je)
campak garam secukup rasa
bila daging hampir masak..masukkan bawang and cili merah yg sudah dipotong.
hidang cantik2..and bagi suami kamu makan. pasti tersenyum senyum sampai ke tempat beradu.erk :-P

psst..salam `eidul adha
kbye.assalaamualaikum ;-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

TERGEMPAR : 2 PERAGUT DISEMBELIH HIDUP-HIDUP <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 18 Oct 2012 07:32 AM PDT

Posted by Dr. Fuh!! Thursday, 18 October 2012

CHANGLUN - 18/10/12, begitulah nasib malang kepada 2 peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung kayu ara pasong, menurut saksi,hj manan jalil 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu...tapi sempat dihalang oleh jirannya...namun ketika peragut itu ditangkap,pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang yang berharga yang didapati pada peragut itu,Salah seorang penduduk tempatan juga ketua kampung disitu pula yang berang pada peragut itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua2 peragut ini,kaki2 peragut itu diikat...dengar takbir yang bergema...dia telah sembelih peragut tanpa rasa belas kasihan...darah menyembur keluar,orang tempatan tidak berani menghalang perbuat ketua kampung itu,kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan sesekor lembu yang meragut rumput disembelih untuk hari raya korban...

SALAM AIDIL ADHA....smile


FUH!!! KAMI KONGSIKAN SEGALANYA

Tajuk : TERGEMPAR : 2 PERAGUT DISEMBELIH HIDUP-HIDUP DI KAMPUNG NAPOH, CHANGLUN
Ditulis oleh Dr. Fuh!!
Rating Blog 5 dari 5

Fuh!! amacam?nak lagi?kalau nak tengok/baca entry macam ni lagi boleh clik pada kategori di sidebar sebelah kanan. Kalau nak copy mohon nyatakan sumber dan backlink kan ke entry ini. http://www.fuh.my/2012/10/tergempar-2-peragut-disembelih-hidup.html. Fuh!! Harap maklom .

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


My Kerjaya Online: Kerjaya <b>di</b> MD <b>Padang Terap</b>

Posted: 01 Oct 2012 06:02 AM PDT

Kekosongan di Majlis Daerah Padang Terap
1. Pembantu Undang-undang L29
Tarikh Tutup: 15 Oktober 2012

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


TOMOI: White Tiger Kickkpro Muaythai Gym

Posted: 02 Nov 2012 08:36 PM PDT

Gym terbaru di Kuala Ketil Kedah.
Trainer : Tommy White Tiger.
detail alamat akan di - update dimasa terdekat.


 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved