ads

Selasa, 11 Disember 2012

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


My Small World: Permandangan <b>di Negeri</b> Jelapang Padi <b>Kedah</b>

Posted: 10 Dec 2012 07:00 PM PST

Kalau balik kg suami di Kedah, inilah antara permandangan biasa di negeri jelapang padi. Padi sedang menguning time me balik masa anak saudara me kahwin baru-baru ini.



Agak gayat pulak nak menyeberang titi kecik tu. Me jenis spesis gayat.


Ni kat Bandar Alor Setar. Tersergam tinggi Menara Alor Star. Snap dari dalam kereta ajer ni.



Tumbuhan jenis apa, me pun tak tahu. Tapi warna hijau ni sesejuk mata memandang.


Ada pokok buluh besar dekat rumah MIL.


Ni pun gambar pokok di tepi sawah rumah MIL. Sekali bila jiran kat sini bagitau kat me jaga-jaga sikit lalu bawah pokok yang rimbun. Kot ada pacat. Hehehe terus tak ambik dah gambar bawah pokok ni. Hehehe.



Now, kalau balik sini me dah tak duduk sini since my MIL move in rumah kakak ipar. So terjaga sikit la MIL. Tak le duduk sengsorang kat rumah.

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Sampaikan Mesej Raya Anda <b>di Kuala Ketil</b> dot com | Kuala Ketil

Posted: 25 Oct 2012 04:41 AM PDT

Selamat Hari Raya Aidiladha

Posted 47 days ago

Selamat Hari Raya Aidiladha

KULLU 'AM WA ANTUM BI KHAIRIN..

Bulan Zulhijjah, khususnya sepuluh hari awalnya adalah merupakan peluang kedua selepas Ramadhan untuk umat Islam mendapatkan gandaan keredhaan, keampunan dan pahala amalan.

Disebutkan…

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


Media Kedah: Kebakaran <b>Di Pendang</b> :Gambar Lima Buah Pondok <b>...</b>

Posted: 10 Dec 2012 06:20 AM PST


Pagi tadi semasa Pisau Kedah dalam perjalanan ke Pendang, telah berlaku satu kebakaran di Pondok Haji Wan Long, Kampung Pokok Asam, Jalan Kubor Panjang, Pendang.

Kebakaran itu telah mengakibatkan 5 biji buah pondok hangus sama sekali, namun tiada kemalangan jiwa yang telah berlaku kerana ketika itu penghuni tidak berada di dalam pondok berkenaan

Menurut penduduk yang duduk berhampiran, kebakaran mula di sedari pada pukul 9.30 pagi dan telah menghubungi Balai Bomba Pendang untuk memadamkan kebakaran yang berlaku dengan cukup pantas kerana kebanyakan struktur kelima-lima pondok berkenaan di dirikan menggunakan kayu.

Pihak bomba masih lagi menyiasat punca kebakaran dan nilai kerugian yang di hadapi kelima-lima penghuni pondok berkenaan.







 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved