ads

Rabu, 12 Disember 2012

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


DS ANWAR IBRAHIM <b>DI KULIM</b> KEDAH... | Pakdoe Allan

Posted: 12 Dec 2012 07:59 AM PST




P/S: MEMANG RAKYAT MENDERITA DI BAWAH MENATE UMNO...!!!

PAKDOE ALLAN

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


AKSI PANAS REMAJA KETERLALUAN <b>DI SUNGAI PETANI</b> | blogr.my

Posted: 27 Nov 2012 06:10 PM PST

AKSI PANAS REMAJA KETERLALUAN DI SUNGAI PETANI

2 minggu lepas oleh josrevalution di josrevalution.blogspot.com

blog ini mengandungi info sukan,tips-trick,blogger tips,facebook tips,pelik,gosip artis,lawak,kesihatan,pendidikan,info semasa dan banyak lagi

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> SJK LAM MIN, <b>KODIANG</b>

Posted: 15 Aug 2012 07:48 AM PDT

AKTIVITI KUTIPAN BARANGAN KITAR SEMULA DI SJK LAM MIN, KODIANG
Selain aktiviti kutipan barangan kitar semula dijalankan di SMK Mergong, Alor Setar pada 7 Ogos 2012, aktiviti yang sama juga dijalankan di SJK Lam Min, Kodiang oleh staf-staf daripada Pejabat PPSPPA Cawangan Kubang Pasu. 


Antara warga kerja yang terlibat ialah Puan Banian Binti Zulkifli dan En Mohd. Syolehhin bin Abu Bakar daripada Pejabat PPSPPA Cawangan Kubang Pasu. Sebanyak 560 kg barangan kitar semula yang terdiri daripada kertas, botol plastik dan besi yang dapat dikumpul, diasingkan dan dijual kepada pihak vendor atau pusat kitar semula terdekat. Hasil jualan barangan kitar semula tersebut ialah sebanyak RM 170.00 lebih.

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Gambar: Resepsi Farid & Diana <b>Di Jitra</b>, Kedah | MyNewsHub

Posted: 12 Dec 2012 02:34 AM PST

Selepas satu-persatu kontroversi melanda dalam isu mendirikan rumah tangga mereka, pasangan pelakon, Farid Kamil dan Diana Danielle masih lagi mampu untuk tersenyum gembira.

Selepas selesai dengan majlis resepsi untuk sebelah keluarga Diana yang dilakukan minggu lalu, timbul cerita mengenai Farid mempersendakan pakaian rasmi tentera negara.

Buktinya, Farid dan Diana masih lagi gembira dalam majlis resepsi perkahwinan mereka untuk sebelah keluarga Farid di Jitra, Kedah pada hari ini.

Farid dan Diana dilihat memakai persalinan baju tradisional songket berwarna keemasan.

Ternyata, kecantikan Diana semakin teserlah sejak dia disahkan hamil.

Alhamdulillah! Akhirnya majlis mereka berjalan dengan lancar.

Yang pasti, Farid selepas ini akan memberikan tumpuan untuk menjawab segala kontroversi mengenai pakaian tentera yang dipakainya selepas majlis resepsi di Kedah selesai.

Oleh: SORAYA IMAN
Sumber Foto: Rotikaya.com

BACA: Awek Wan Zack Pandai Nyanyi, Bakal Meletup!

BACA: Farid Kamil Akan Jelaskan Isu Salah Guna Uniform

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

fyna here!: MUA : Makeup tunang fazlina <b>di jitra</b> 27.10.12

Posted: 12 Dec 2012 12:46 AM PST

ke jitra dengan adik fyna, mimi..1st time drive sampai ke jitra..sesat..patah balik and baru jumpa rumah haha..kalau fyna drive kalau sesat tu tak sah!
tinggi..badan lawa..perfect lah!
just a simple makeup on her engagement day
time ni fyna demam and sangat penat..pastu tayar pancit pulak =.= 
thanks to her family sebab tukarkan tayar fyna yang pancit
gambar dari handphone saje =.=
untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di
booking email : fynahere85@yahoo.com

gambar perkahwinan farid kamil dan diana danielle <b>di jitra</b> - nyawaku

Posted: 12 Dec 2012 01:04 AM PST

Majlis persandingan Farid Kamil dan Diana Danielle dengan konsep tradisional ini berlangsung di Darulaman Park Lake Park di Jitra, Kedah turut di'banjiri dengan peminat yang hadir.





tema kaler mcm aku sanding dulu waka waka waka waka

gambar perkahwinan serba putih klik SINI 

gambar pernikahan klik SINI

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Syamsul Haq: AIDILADHA <b>DI KUALA KETIL</b>

Posted: 26 Oct 2012 11:30 PM PDT

Selepas jumaat kami telah bertandang ke rumah Cikgu Halim bagi menyempurnakan majlis Hari Raya Qurban dengan alunan solawatan.....












02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


sumijellymanis: Menyulam cinta <b>di</b> Gunung <b>Jerai</b>

Posted: 12 Dec 2012 12:52 AM PST


Tajuk sangat 'ombak rindu'.. sungguh drama-drama.  Sulam la sangat.  Tak kisahla kan nak menyulam cinta ka menanam cinta ka apa.  Takdak sapa nak marah pun sebab pi dengan laki sendiri.  Bukan pi dengan laki orang atau laki bukan siapa-siapa.  Hew hew hew ! Petang-petang gini, cuaca redup.. hujan pula.  Intro pun sedikit gampang ! Padahal singgah sekejap jer pun di situ.  Itupun selepas pergi berurut kat seorang tukang urut muda belia yang aku kenal sejak dari  dalam berpantang Rumaisa.  Nama dia Ina.   Ina ni dok kat taman apantah namanya di belakang Pasaraya Aneka Gurun.    Dia amik upah mengurut murah saja.  RM30 untuk satu badan, dan untuk wanita sahaja.  Sapa-sapa yang mahu mencuba khidmatnya bolehlah pm aku untuk dapatkan nombor henponnya ;)   Bagus sangat, citer Gunung Jerai dah jadi citer tukang urut berkaliber pulak.  Mak memang selalu terkeluar dari landasan.  Ok, memang sengaja aku mempromot khidmat beliau kerana bagi aku memang puas sepenuh hati dengan perkhidmatan yang diberi. 
Mari sambung cerita Gunung Jerai ni.  Ini kali kedua aku pi sana.  Pertama kali masa aku bujang-bujang lagi, pi dengan kawan-kawan sepengajian, berbelas tahun yang lepas iaitu pada tahun 1997 kalau tak silap.  Dalam 10 orang kot kami pi.  Separuh mendaki yakni kawan-kawan yang gagah perkasa, yang lemah lembap macam kitorang ni naik sajalah van yang tersedia kat bawah tu.  Masa tu suasananya agak sunyi, seram-seram sendu.  Yang ada hanyalah pemandangan hijau dengan beberapa pondok  untuk berehat-rehat dan mengambil angin.  Juga terdapat sungai kecil yang airnya pun mengalir sendu.  Sempatlah kami masak nasi berlaukkan sardin dan juga teloq goreng.    Sedap jugak.  Lepas tu dalam pukul 4 petang, kabus tetiba menyelimuti kawasan situ sehingga membatasi penglihatan kami.  Dipengaruhi oleh rasa seram-seram, kamipun bersiap-siap turun awal.
Kali kedua pi ialah baru-baru ni, pada pertengahan bulan lepas.  Aku pi dengan EnWTT. Mula-mula pi kat kaki tu saja sebab nak tengok-tengok apa yang ada dan dapatkan maklumat tentang tempat menarik di atas gunung sana, di mana maklumat ini boleh didapati di kaunter The Regency Jerai Hill Resort yang terletak di kaki gunung.  Dengan harapan balik sekali lagi buleh la bawak ahli keluarga yang lain bercanda ria di atas sana.  Lepas dah kautim-kautim dengan pakcik driver van kat situ rasa macam rugi pulak tak naik.   Buleh menggunakan kenderaan sendiri untuk menaiki Gunung Jerai tetapi jalannya agak mengerikan bagi aku la sebab terdapat banyak selekoh patah.   Lagi selamat kot naik van.  Tapi ramai juga yang naik dengan kenderaan sendiri.  Pilihan di tangan anda.  Sewa untuk naik dan turun dengan satu van ialah RM60 untuk satu van tetapi sekiranya penumpang melebihi 6 orang, pemandu akan mencaj RM10 untuk satu kepala.  Van dia, dia punya sukalah nak caj cemana kan, mak pun pasrah aja.  Kitorang ada menumpang satu family yg menyewa van untuk naik ke atas.  Jadinya tambang pergi balik aku dengan EnWTT ke Gunung Jerai pada hari kejadian ialah RM20 untuk kami berdua.  Perjalanan pergi dan balik masing-masing selama 25 minit.
Sejak Regency membangunkan penginapan di atas sana, boleh dikatakan suasana yang aku tengok berbelas tahun yang lepas berubah seratus peratus.    Memang sangat cantik tempat tuh, terkagum aku seketika dibuatnya.  Tapi kami duduk tak lama, sekitar setengah jam saja kerana pakcik driver van yang kami tumpang naik tu sudah memanggil-manggil untuk pulang ke destinasi.
Jadi hanya gambar-gambar yang dapat bercerita akan keindahan Gunung Jerai pada paras ketinggian 986meter dari aras laut.   Jommm tengok.

 
Dan di bawah ini adalah sebahagian daripada pemandangan yang dapat dilihat di kawasan The Regency Jerai Hill Resort ini. Kalau berpeluang silalah datang melawat, sungguh tidak rugi.




Dan ini antara penginapan dan kemudahan yang ditawarkan kepada pengunjung ke sana.












 
Dan yang paling menjadi kegilaan sudah tentulah tumbuhan berbunga serta orkid liar yang di tanam di sekitar kawasan ini.  Sangat cantik.  Bila sampai part bunga ni tetiba rasa macam dok kat obersi ko...

  






  
 

 


Apa maciam sikalang ?  Ada rasa mau pergi itu gunung ?  Ya, dipersilakan.  Pasti akan menjadi sebahagian kenangan manis dalam diari cuti-cuti Malaysia anda.    
 




 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved