ads

Rabu, 26 Disember 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Pergaduhan <b>Di Sungai Petani</b>, Usaha Terdesak Untuk Raih Undi <b>...</b>

Posted: 18 Dec 2012 08:00 PM PST

22 Mac lalu, portal ini telah mendedahkan bagaimana Rashid Din, Ahli Parlimen Merbok BERCAKAP BESAR yang PKR serta Pakatan Rakyat tidak memerlukan undi daripada masyarakat India untuk menang pada PRU13 nanti. (BACA DI SINI). Sebaik-baik sahaja pendedahan tersebut dibuat, Rashid Din cuba menafikannya walaupun bukti-bukti secara jelas menunjukkan bagaimana kebenciannya terhadap masyarakat India yang telah memenangkan calon-calon PKR dan Pakatan Rakyat di Merbok dan Sungai Petani.

Umum mengetahui, masyarakat India di Sungai Petani dan Merbok merupakan suara penentu kemenangan calon-calon pilihanraya daripada parti-parti yang bertanding, meskipun jumlah mereka bukanlah majoriti. 

Kemusnahan yang dilakukan oleh Rashid Din, ternyata amat mengecewakan kepimpinan utama PKR, khususnya Anwar Ibrahim. Justeru, pelbagai cara telah dilakukan oleh pimpinan utama PKR, khususnya pemimpin-pemimpin India PKR untuk memulihkan semula sokongan terhadap parti tersebut. Mereka bergerak dan berceramah dari satu kawasan ke satu kawasan yang majoriti penduduknya adalah masyarakat India di sekitar Merbok dan Sungai Petani. 

Dan seperti biasalah, apabila para pemimpin PKR berceramah, mereka akan membangkitkan sentimen perkauman dan cuba meniup perasaan tidak puas hati di kalangan khalayak yang mendengar atau menghadiri ceramah mereka. 

Sungai Petani dan Merbok secara amnya adalah sebuah kawasan 'selamat'. Pasukan keselamatan khususnya PDRM telah menjalankan tugas dengan sebaik-baik mungkin untuk memastikan tahap keselamatan di kedua-dua daerah tersebut, malah di seluruh Kedah dan Malaysia amnya, berada dalam keadaan TERBAIK. 

Di mana-mana sahaja, pergaduhan kecil melibatkan golongan remaja, akan berlaku. Pergaduhan tidak sahaja melibatkan individu-individu berlainan kaum, tetapi juga agama. Dan pergaduhan-pergaduhan seperti itu, akan berakhir dengan pantas apabila wujudnya campurtangan pihak berkuasa, khususnya PDRM.

Bagaimanapun, ada pihak yang tidak berpuas hati dengan keamanan yang berjaya diwujudkan oleh PDRM. Menyedari konflik perkauman boleh meningkatkan jumlah undi, pihak berkenaan berusaha sebaik-baik mungkin untuk meniup sentimen perkauman sama ada menerusi tulisan-tulisan di blog, portal, mahupun di Facebook. Berita pergaduhan di Sungai Petani itu disensasikan. Dan sekali lagi Taman Keladi serta Taman Ria naik nama kerana pergaduhan antara kaum. 

Usaha dibuat dengan sebaik-baiknya agar masyarakat India dan Melayu di Sungai Petani dan Merbok saling curiga-mencurigai.

Untuk mendapatkan undi, pihak-pihak berkenaan akan tampil dan muncul sebagai HERO atau SIVAJI yang memperjuangkan 'keadilan' kononnya. Memandangkan yang cedera parah dan sedang menerima rawatan dari pihak hospital adalah MELAYU, maka yang akan muncul nanti adalah pemimpin-pemimpin Melayunya. Pemimpin-pemimpin berkenaan akan segera menyatakan bahawa PDRM tidak mampu untuk menyelamatkan Melayu dan menjaga masalah awam di Sungai Petani khususnya. 

Kalau mereka dipilih pada PRU13 nanti, akan ada bermacam-macam program yang akan diatur untuk memulihkan semula tahap keselamatan serta persefahaman antara masyarakat India dan masyarakat Melayu di Sungai Petani khususnya. Dan yang paling penting, menurut mereka, inisiasi pergaduhan tersebut sebenarnya telah dimulakan oleh UMNO. 

Kata mereka lagi, pemimpin UMNO khususnya di Sungai Petani dan Merbok amat terdesak untuk mendapatkan undi daripada masyarakat pengundi Melayu. Malah kata mereka lagi, pergaduhan tersebut tercetus kerana UMNO mahukan pergaduhan kaum, sekaligus menunjukkan UMNO dan Barisan Nasional bukanlah sebuah parti yang boleh diharap. 

Pergaduhan yang tercetus bermula daripada kes kecurian motosikal tersebut dan tidak ada kena-mengena dengan mana-mana parti politik khususnya UMNO dan Barisan Nasional akan disensasikan dengan UMNO dan Barisan Nasional bakal dituduh dan dipersalahkan. Manakala PDRM pula akan didakwa, sengaja membiarkan pergaduhan tersebut tercetus kerana sifat PDRM iaitu BARUA UMNO.

Itu yang akan berlaku dan para pemimpin daripada pakatan berkenaan akan berbondong-bondong ke Sungai Petani, sama ada untuk menunjukkan simpati, menunjukkan keperwiraan dan kepedulian tetapi yang lebih penting, untuk menghasut para pengundi agar kekal memilih calon-calon mereka dalam PRU akan datang.

Anda tidak percaya? Tidak perlu tunggu berminggu-minggu untuk membuktikannya… anda dipersilakan ke mana-mana ceramah puak berkenaan pada malam nanti di Sungai Petani dan Merbok, khususnya! 

Atau anda hanya perlu menjengah Facebook atau portal atau blog-blog mereka!

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Sampaikan Mesej Raya Anda <b>di Kuala Ketil</b> dot com | Kuala Ketil

Posted: 25 Oct 2012 06:10 AM PDT

Selamat Hari Raya Aidiladha

Posted 62 days ago

Selamat Hari Raya Aidiladha

KULLU 'AM WA ANTUM BI KHAIRIN..

Bulan Zulhijjah, khususnya sepuluh hari awalnya adalah merupakan peluang kedua selepas Ramadhan untuk umat Islam mendapatkan gandaan keredhaan, keampunan dan pahala amalan.

Disebutkan…

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


! `KutoOo BamBoo !: Tempat-tempat menarik <b>di Langkawi</b>, Kedah

Posted: 17 Dec 2012 09:49 AM PST


 Tempat-tempat menarik Langkawi Kedah

 • Tasik Dayang Bunting Langkawi
 • Kuah (tempat shopping) Langkawi
 • Makam Mahsuri Langkawi
 • Underwater World Langkawi
 • Taman Buaya Langkawi 
 • Gunung Matchincang Cable Car, 
 • Galeri Perdana, 
 • Telaga Tujuh, 
 • Underwater World, 
 • Goepark Sg Kilim, 
 • Telaga Air Panas, 
 • Pantai Pasir Hitam,

 Tempat-tempat menarik membeli belah / shoping di Langkawi Kedah
 • Haji Ismail Group - saya suggestkan beli coklat disini murah sikit
Perniagaan Haji Ismail Group Sdn Bhd mempunyai 5 cawangan perniagaan iaitu:-

Cawangan 1
No. 23,25 & 27, Jalan Pandak Mayah 6,
Kuah, 07000, Langkawi.
Tel No : 04-9669397 Fax No : 04-9669398
Tarikh Mula Beroperasi : Jan 2005

Cawangan 2
No.66, Jln Pandak Mayah 5, Bandar Kuah, 07000, Langkawi.
Tel No : 04-9666513 Fax No : 04-9668513
Mula Beroperasi : Jan 2005

Cawangan 3
Zon 2, Lot 2,3,4 & 5,
Kompleks Jetty Point
Mukim Kuah, 07000, Langkawi.
Tel No: 04-9672755 Fax No: 04-9671558
Mula Beroperasi : Ogos 2006

Cawangan 4
802, 803 & 804, Jalan Pandak Mayah 2
Kuah, 07000, Langkawi.
Tel No: 04-9672714/15   Fax No: 04-9672716
Tarikh Mula Beroperasi : 16 Ogos 2007

Cawangan 5
No. 27b –32b, Kompleks Cayman
Pusat Bandar Kuah, 07000,
Kuah, Langkawi.
Tel No: 04-9692702 Fax No: 04-9672700
Tarikh Mula Beroperasi : 08/08/2008

Semua cawangan mempunyai rangkaian produk yang sama iaitu coklat, barangan dapur, pinggan mangkuk, bagasi, kain batik, pelikat, tuala dan sebagainya kecuali Cawangan 4 yang menjual coklat dan barangan dari hasil laut. Kedai ini berkonsep eksklusif  dan menarik pengunjung dari dalam dan luar negara.

 • Idaman Suri - harga pinggan mangkuk murah berbanding kedai lain


Idaman Suri
Bangunan Idaman Suri
No. 1, Taman Seri Berlian
Kuah
07000 Langkawi
Tel: 04 966 3353

Idaman Suri Duty Free Zone  

No. 120 & 122 Jalan Air Hangat 07000


 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved