ads

Sabtu, 29 Disember 2012

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


! Yana Halim !: Tempah kek home made <b>di Kulim</b>

Posted: 24 Dec 2012 12:34 AM PST

Kek di atas adalah hasil tangan adik saya yang tinggal di Kulim nun.
Saya sangat kagum dengan kek-kek hasil tangan beliau.
Semuanya sedap-sedap belaka.
Terutama cheese cake coklat dia.
Makanya saya ingin mewar-warkan mereka yang inginkan kek yang sedap, dibuat di rumah dan disediakan oleh Muslim serta diyakini 100% kebersihan dan kesedapannya.....silalah hubungi beliau (Ezan Cakehouse) di talian 013-5964919 untuk tempahan.
#Blueberry cheese cake. Rasa nak nanges tengok sambil terus rasa teringin nak makan. huhu..
#Kek Coklat kukus lapis cheese. Faveret saya ni. Apesal sedap sangat? Nanges lagi sebab teringat-ingat.
Sesiapa warga Kulim yang nak menempah, sebarang pertanyaan silalah hubungi beliau (Ezan Cakehouse) di talian 013-5964919.
Setakat ini, kek yang ditempah hendaklah diambil sendiri di Taman Mutiara, Kulim.
Memang semuanya sedap belaka.
Tak percaya, silalah cuba.

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


My Small World: Permandangan <b>di Negeri</b> Jelapang Padi <b>Kedah</b>

Posted: 10 Dec 2012 07:00 PM PST

Kalau balik kg suami di Kedah, inilah antara permandangan biasa di negeri jelapang padi. Padi sedang menguning time me balik masa anak saudara me kahwin baru-baru ini.



Agak gayat pulak nak menyeberang titi kecik tu. Me jenis spesis gayat.


Ni kat Bandar Alor Setar. Tersergam tinggi Menara Alor Star. Snap dari dalam kereta ajer ni.



Tumbuhan jenis apa, me pun tak tahu. Tapi warna hijau ni sesejuk mata memandang.


Ada pokok buluh besar dekat rumah MIL.


Ni pun gambar pokok di tepi sawah rumah MIL. Sekali bila jiran kat sini bagitau kat me jaga-jaga sikit lalu bawah pokok yang rimbun. Kot ada pacat. Hehehe terus tak ambik dah gambar bawah pokok ni. Hehehe.



Now, kalau balik sini me dah tak duduk sini since my MIL move in rumah kakak ipar. So terjaga sikit la MIL. Tak le duduk sengsorang kat rumah.

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Media Kedah: Pelajar Cemerlang UPSR/PMR Di Raikan <b>Di Baling</b>.

Posted: 28 Dec 2012 07:09 PM PST

Baling 29/12 - Seramai 400 orang pelajar di seluruh daerah Baling yang mendapat keputusan cemerlang di dalam peperiksaan UPSR dan PMR telah di raikan dengan menyampaikan anugerah kecemerlangan oleh Datuk Abd Azeez Rahim selaku Penyelaras Parlimen Baling .

Turut sama di dalam Majlis Penyampaian Anugerah Kecemerlangan UPSR dan PMR 2012 Peringkat Parlimen Baling yang di adakan di Dewan Kompleks Rakan Muda Batu 42, Pulai adalah Pengarah Pelajaran Negeri Kedah, Mansor Lat.

Di dalam majlis tersebut, Datuk Azeez Rahim selaku Penyelaras Parlimen Baling yang mewakili UMNO, turut memberi ucapan ribuan tahniah kepada sekolah-sekolah di daerah Baling yang cemerlang mendapat penambahan bilangan pelajar cemerlang berbanding tahun lepas terutamanya Sekolah Kebangsaan Baling yang masih lagi menjadi antara sekolah paling cemerlang di daerah Baling selama 5 tahun berturut-turut
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


hanya.....: KURSUS KEUSAHAWANAN SISWA 2012 <b>DI</b> RESORT <b>...</b>

Posted: 11 Dec 2012 07:08 AM PST

21 - 23 NOVEMBER 2012, RABU - JUMAAT
RESORT THE REGENCY GUNUNG JERAI, GURUN KEDAH
Sebelum ni saya anjurkan Kursus Keusahawanan di Lumut Perak dan Pulau Jerejak Pulau Pinang, untuk tahun ni, saya buat pulak untuk 43 orang pelajar Matrikulasi Perakaunan kat Resort Regency, Gunung Jerai, Gurun Kedah. Saya lebih teruja buat kursus di Gunung Jerai sebab semuanya 'perfect' dan paling best ialah persekitaran yang nyaman, sejuk, pemandangan sawah padi dari ketinggian hampir 1000m dari aras laut, dikelilingi hutan hijau, boleh tengok matahari terbit dan terbenam, dikelilingi taman dan bunga-bungaan tanah tinggi yang mekar setiap masa, arnab yang berlari bebas dikawasan penginapan, ada swimming pool walaupun cuaca sejuk, monyet-monyet pun bebas berkeliaran, malam-malam sejuk sehingga bawah 20 darjah celcius yang kadang-kadang diselubungi kabus dan awan tebal sehingga masuk dengan selamba dalam dewan tempat kami beraktiviti.

Batch tahun ni, saya tak mau buat ceramah. 90% praktikal, hanya 10% je teori.Semuanya saya dan seorang lagi cikgu 'handle'. Objektif kami mudah je...nak ajar diaorang KARAKTER SEORANG USAHAWAN. Bila buat kaji selidik, 100% sangat suka & seronok dengan kursus ni kerana kursus ni lain dari yang lain (harap-harap tak hipokrit la)





2) AKTIVITI PERBINCANGAN KUMPULAN



3) AKTIVITI PERSEMBAHAN IDENTITI SYARIKAT/KUMPULAN


4) AKTIVITI RIADHAH - DODGEBALL

5) AKTIVITI PRODUCT DESIGN
  • MELT & MOLD SOAP
  • FOAM SHEET DESIGN
  • GLASS PAINTING
  • TILE PAINTING
  • DENIM BAG RECYCLE
  • NEWSPAPER BEG
  • MENCANTING BATIK
  • POSTER










6) CERAMAH & LAWATAN CENDAWAN SHITAKE. Ladang cendawan yang satu-satunya ada di Malaysia.

7) CERAMAH RINGKAS TENTANG PERSONAL FINANCIAL INTELLIGENT


8) AKTIVITI RIADHAH - ROKET KERTAS

9) AKTIVITI PEMBENTANGAN, PERSEMBAHAN DAN PAMERAN















 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved