ads

Isnin, 14 Januari 2013

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


Projek Gaharu <b>Di</b> Danok Thailand Dan <b>Merbok</b> Kedah - Usahawan <b>...</b>

Posted: 11 Dec 2012 07:41 AM PST











Projek Di Danok Thailand 6000 Pokok




Merbok Kedah dalam 1000 Pokok

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Langkawi Blaque Villa HomeStay: Tips parking kereta <b>di Kuala Kedah</b>.

Posted: 11 Jan 2013 01:39 AM PST



      Laluan ke Langkawi melalui jalan darat pasti akan berakhir samada di jeti Kuala Kedah atau jeti Kuala Perlis sebelum menaiki feri ke Pulau lagenda itu. berikut adalah beberapa keadaan beserta tips parking kereta di Kuala Kedah.
 
1- Pada musim puncak seperti cuti sekolah dan cuti umum biasanya kenderaan anda akan diekori oleh beberapa ejen parking kereta bermotosikal, jangan panik, situasi ini adalah normal. ambil masa anda untuk buat keputusan. Turunkan dahulu penumpang/ahli keluarga dan luggage di terminal jeti.
2-      Setelah selesai urusan di atas, anda kini boleh membuat keputusan;
a-      Parking kereta di tempat letak kereta berhadapan jeti (kadar parking agak mahal –RM15 sehari, namun agak selamat kerana Ianya berpagar dan ditadbir urus oleh pihak berwajib)….* sangat sesuai untuk kunjungan sehari.
b-      Parking kereta di sekolah, masjid atau Koperasi nelayan ng berhampiran (RM10 sehari)
       …* sesuai untuk kunjungan lebih sehari.
c-       Paking kereta di tempat cadangan ejen parking kereta bermotosikal yang anda temui ketika memasuki Kuala kedah tadi. (Park at your own risks. Namun setakat ini soal keselamatan masih belum menjadi masalah. Walaubagaimanapun secara peribadi saya kurang selesa). Biasanya anda akan membawa sendiri  kereta mengekori ejen ke tempat diarahkan, parking kereta anda, kunci kereta dan pastikan barang berharga tidak ditinggalkan. anda akan dihantar semula ke terminal jeti menaiki motosikal ejen. Jangan lupa untuk ambil nombor telefon ejen, jika tidak, sekembalinya anda, berjalan kakilah gamaknya  mengambil kereta di parking.
d-      Parking di kawasan sekitar yang menawarkan tempat parking: rumah saudara mara, kawan-kawan.
3-      Selamat bercuti ke Langkawi, permata Kedah.
Blaque Villa HomeStay Type
Info/booking/reservation: +6012-310 6096, +6012-331 3020  email: bvlangkawi@gmail.com

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


fyna here!: MUA : Makeup tunang fazlina <b>di jitra</b> 27.10.12

Posted: 12 Dec 2012 12:46 AM PST

ke jitra dengan adik fyna, mimi..1st time drive sampai ke jitra..sesat..patah balik and baru jumpa rumah haha..kalau fyna drive kalau sesat tu tak sah!
tinggi..badan lawa..perfect lah!
just a simple makeup on her engagement day
time ni fyna demam and sangat penat..pastu tayar pancit pulak =.= 
thanks to her family sebab tukarkan tayar fyna yang pancit
gambar dari handphone saje =.=
untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di
booking email : fynahere85@yahoo.com

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Prasarana Kolej Universiti Insaniah KUIN <b>Kuala</b> <b>...</b> - kamisokongpas

Posted: 14 Jan 2013 02:38 AM PST

Apabila kerajaan Kedah pimpinan Ustaz Azizan di awal pentadbirannya pada tahun 2008 memutuskan untuk membina sebuah kampus utama Kolej Universiti Insaniah (KUIN) di Kuala Ketil, tidak terbayang bahawa projek tersebut akan mempunyai prasarana yang begitu baik. Hal ini kerana disebabkan kewangan kerajaan negeri yang terhad dan tanpa support daripada kerajaan Persekutuan, semestinya projek yang dibina akan dibuat sekadar cukup syarat.

Walaubagaimanapun, jangkaan penulis adalah meleset sama sekali. Kampus tetap KUIN di Kuala Ketil yang baru disiapkan itu adalah sangat mengagumkan terutamanya dari sudut seni bina bangunannya. Apa yang boleh dikatakan, kampus KUIN tersebut adalah setaraf Universiti Islam Antarabangsa (UIA) di Gombak ataupun UIA Kampus Kuantan.

Syabas diucapkan kepada kerajaan Kedah di atas kejayaannya yang terbesar ini. Semestinya pembangunan kampus KUIN ini akan mampu memberi kelebihan kepada sokongan para pengundi di kawasan Parlimen Baling terutamanya para penduduk di kawasan Kuala Ketil dan kawasan lain yang berhampiran dengannya. Pembinaan kampus induk KUIN ini bukan hanya berjaya membawa pembangunan ke kawasan Hulu Kedah tetapi turut mampu mewujudkan sebuah kawasan perbandaran yang baharu di Kedah.

Sekiranya kampus ini beroperasi sepenuhnya sedikit masa lagi, kawasan Kuala Ketil mungkin dilihat akan mampu untuk menjadi setaraf Bandar Jitra yang merupakan antara bandar pendidikan utama di Kedah. Kedudukan Kuala Ketil yang terletak di pertengahan jalan utama yang menghubungkan Timur-Utara di antara Lebuhraya Timur-Barat di Gerik dan Pulau Pinang sememangnya menjanjikan satu kawasan pertumbuhan yang lebih baik sekiranya dibangunkan dengan optimum.

Oleh itu, antara cadangan penulis terhadap kerajaan Kedah adalah di sebalik pembangunan komersil yang bercambah di sekitar Kuala Ketil, adalah dicadangkan pembinaan Hentian Rehat dan Rawat (R&R) di kawasan Kuala Ketil untuk keselesaan para pengguna jalan utama Timur-Utara tersebut.

Sesungguhnya, slogan "Kedah Sejahtera Nikmat Untuk Semua" telah mula berjaya membuahkan hasilnya setelah sepenggal Kedah di bawah pentadbiran Pas.

Video ini memaparkan visual-visual menarik mengenai Kampus Insaniah Kuala Ketil

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


OutSyed The Box: Himpunan Fails In <b>Kedah</b> & Kelantan

Posted: 11 Jan 2013 06:52 AM PST


This is from Flying Kick's Blog :

HIMPUNAN HIJAU DI JERAI DAH JADI HIMPUNAN KATAK KUANG... 80 EKOR SAHAJA YANG HADIR!!!

Thursday, January 3, 2013
  • Saya tidak tahu di mana PAS Kedah nak tunjuk mukanya apabila dilaporkan hanya sekitar 80 orang saja yang hadir di Majlis Himpunan Hijau yang diadakan di Padang Awam Taman Ria Mesra pada 29 Disember yang lalu.
  • Meskipun dihadiri oleh Ahli Parlimen Jerai, Firdaus Jaafar dan Ketua Muslimat PAS Jerai, Fauziah, himpunan itu dilihat begitu suram tidak bermaya membayangkan jangka hayat kuasa PAS di Kedah yang semakin malap menjelang PRU ke-13.
  • Tapi mengapa PAS hanya mampu menghimpun seramai 80 orang sahaja di himpunan tersebut?
And over in Kelantan the boys report that :
  • Dalam ceramah Kebangkitan Rakyat menuju kepada Himpunan 121 pada Isnin baru-baru ini pun hanya 1,000 saja dapat dikumpulkan di Machang Kelantan. Selalunya program PAS di Kelantan, kalau tak ada 5 ke 10 ribu, kira tak berjaya.
Folks, no matter how many lembus turn up or dont turn up, this is what they will say - 500,000 people turned up to show their support.  Busuk-busuk they will say 250,000 people. Just wait and see. 
Just now at around 8PM I saw for myself that there were no PAS guys anywhere in sight.  Last time the PAS guys were already walking around, pissing in the masjid toilets and such the night before the rioting.  There were none of them around tonite.  
This is a dying issue.  Why riot in the streets? Just wait for the General Elections. Maybe another two months away. Then go and cast your vote and be done with it. Apa susah sangat?
  • Saya tidak tahu di mana PAS Kedah nak tunjuk mukanya apabila dilaporkan hanya sekitar 80 orang saja yang hadir di Majlis Himpunan Hijau yang diadakan di Padang Awam Taman Ria Mesra pada 29 Disember yang lalu.
  • Meskipun dihadiri oleh Ahli Parlimen Jerai, Firdaus Jaafar dan Ketua Muslimat PAS Jerai, Fauziah, himpunan itu dilihat begitu suram tidak bermaya membayangkan jangka hayat kuasa PAS di Kedah yang semakin malap menjelang PRU ke-13.
  • Tapi mengapa PAS hanya mampu menghimpun seramai 80 orang sahaja di himpunan tersebut?
And over in Kelantan the boys report that :
  • Dalam ceramah Kebangkitan Rakyat menuju kepada Himpunan 121 pada Isnin baru-baru ini pun hanya 1,000 saja dapat dikumpulkan di Machang Kelantan. Selalunya program PAS di Kelantan, kalau tak ada 5 ke 10 ribu, kira tak berjaya.
Folks, no matter how many lembus turn up or dont turn up, this is what they will say - 500,000 people turned up to show their support.  Busuk-busuk they will say 250,000 people. Just wait and see. 
Just now at around 8PM I saw for myself that there were no PAS guys anywhere in sight.  Last time the PAS guys were already walking around, pissing in the masjid toilets and such the night before the rioting.  There were none of them around tonite.  
This is a dying issue.  Why riot in the streets? Just wait for the General Elections. Maybe another two months away. Then go and cast your vote and be done with it. Apa susah sangat?
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved