ads

Isnin, 21 Januari 2013

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


! Yana Halim !: Tempah kek home made <b>di Kulim</b>

Posted: 24 Dec 2012 12:34 AM PST

Kek di atas adalah hasil tangan adik saya yang tinggal di Kulim nun.
Saya sangat kagum dengan kek-kek hasil tangan beliau.
Semuanya sedap-sedap belaka.
Terutama cheese cake coklat dia.
Makanya saya ingin mewar-warkan mereka yang inginkan kek yang sedap, dibuat di rumah dan disediakan oleh Muslim serta diyakini 100% kebersihan dan kesedapannya.....silalah hubungi beliau (Ezan Cakehouse) di talian 013-5964919 untuk tempahan.
#Blueberry cheese cake. Rasa nak nanges tengok sambil terus rasa teringin nak makan. huhu..
#Kek Coklat kukus lapis cheese. Faveret saya ni. Apesal sedap sangat? Nanges lagi sebab teringat-ingat.
Sesiapa warga Kulim yang nak menempah, sebarang pertanyaan silalah hubungi beliau (Ezan Cakehouse) di talian 013-5964919.
Setakat ini, kek yang ditempah hendaklah diambil sendiri di Taman Mutiara, Kulim.
Memang semuanya sedap belaka.
Tak percaya, silalah cuba.

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Pergaduhan <b>di Sungai Petani</b> | DiSiniBermula

Posted: 18 Dec 2012 08:43 AM PST

Info terbaru dan terkini!
Kejadian pergaduhan teruk antara golongan Pelampau India daripada Geng 35 dengan orang Melayu Islam di Sungai Petani. Khabarnya Geng 35 telah mengugut untuk membakar masjid dan surau. Beberap aanggota polis Melayu telah dibelasah oleh anggota Geng 35. Perintah darurat telah dikeluarkan oleh Polis dan FRU di kawasan tersebut. Mohon bersatu! Umat Islam digesa jangan bertindak terburu-buru, dan mengikut arahan polis agar peristiwa buruk tidak berlaku.
cerita daripada saksi….
Sebarang pertanyaan,maklumat atau pengesahan maklumat berkaitan
kes serangan kongsi gelap india 35 melakukan serangan perkauman
di sekitar Sungai Petani,Kedah terhadap kaum melayu & ancaman
serangan terhadap surau & masjid-masjid,sila hubungi Bilik
Gerakan IPD Kuala Muda 03-4299222 atau Balai Polis Sg.Petani 03-
4222222..Jangan buat sebarang kesimpulan melulu atau mendengar
khabar angin.Kekalkan perpaduan antara kaum.
 
*UPDATE*
Maklumat terbaru!!! Keadaan sudah pulih seperti sedia kala. Di harap semua bertenang. 
Untuk teknik mengatasi ejakulasi pramatang yang lebih 'advance' download ebook bagaimana untuk bertahan lama dalam hubungan seks  bersama isteri Percuma sahaja.

Shopping Mall Yang Best <b>Di Sungai Petani</b> | Premium Beautiful <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2012 06:54 AM PST

Setiap kali kalau aku lalu jer kat area Lagenda Heights nie selalu jer aku merungut bila nak masuk kat dalam Village Mall Sg Petani nie.. Village Mall nie dah bertahun - tahun wujud, sekali pun tak pernah aku masuk nak tengok-tengok apa yang ada dalam Mall nie.

Untuk pengetahun anda semua, Village Mall nie sebelah menyebelah aje dengan Tesco kat Lagenda Heights, Sg Petani. Ala.. belakang taman perumahan parent aku aje. Dahsyat! kan.. tak pernah jejak kaki ke situ pun sebelum nie. Kesian! peghak! (jakun).

Yang nie plak Central Square. Tempat lepak yang paling best dan menjadi tumpuan ribuan orang dari seluruh negeri Kedah dulu dan sampai sekarang. Kalau kat sini orang sebut CS aje. Dulu, aku pun suka datang CS nie dengan classmate aku sebab tempat nie besar dan ada macam-macam yang dijual kat dalam tu termasuk la panggung wayang gsc sungai petani.

Teringat plak waktu zaman sekolah menengah dulu, aku dengan classmate aku suka ushar budak-budak luar yang datang kat CS nie dengan pakai fesyen baju yang memang up to date fashion dan ada juga yang pakai fesyen baju yang pelik-pelik. ha! ha! ha! Yang pastinya, waktu zaman tu kalau boleh jangan pergi hari Sabtu sebab hari Sabtu memang ramai betul orang pergi CS sebab hari Sabtu tak sekolah.

Sekarang nie, aku cuma drive lalu aje depan Cental Square Sungai Petani nie. Kali terakhir aku pergi CS tahun 2009. Bukan apa, malas dah nak masuk situ sebab aku rasa apa-apa barang pun yang ada kat dalam tu, kat tempat lain pun ada juga.

Lagi satu tempat nak belanja barang-barang dapur adalah di Giant. Giant nie terletak di Jalan Lencongan Barat iaitu betul-betul kat simpang empat jalan besar kalau dari Tikam Batu atau selepas keluar tol Sungai Petani Selatan. Senang sangat kalau nak cari.

Sebenarnya, banyak lagi supermarket kat Sungai Petani. Dekat - dekat dgn Giant nie juga ada Tesco Extra. Terbaru yang aku sempat singgah adalah Amanjaya Mall kat Bandar Amanjaya dekat-dekat juga dengan Tesco dan Village Mall tadi. Sekarang Sungai Petani dah banyak pilihan shopping complex untuk kita pergi shopping.


di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Universiti &#39;lima bintang&#39; <b>di Negeri Kedah</b> - Mahligai An-Nur

Posted: 11 Dec 2012 06:57 PM PST

KUALA KETIL – Kampus Kolej Universiti Insaniah (KUIN) Kuala Ketil dijangka siap hujung tahun ini. Ianya akan menjadi universiti 'lima bintang' bagi rakyat Kedah apabila ianya siap nanti.

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


kamera kupang: PAS <b>di Baling</b> "dayus" hendak pertahankan <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2013 01:44 AM PST


KEPUTUSAN MAJLIS TERTINGGI PAKATAN "Kalimah ALLAH" SEMUA AGAMA BOLEH GUNA.
Mana suara  puak-puak PAS di Baling yang selama ini dok gebang depalah pejuang Islam sejati. HENDAK PERTAHAN ISLAM konon.... kes penggunaan Kalimanah Allah pun dah "terkesok" atau dalam bahasa boleh "kecut teloq". 
Awat la hampa ini... Mana pendirian tok-tok guru hampa, Pemimpin-peminpin hampa....
Sejak isu ini keluar, ramai pencacai PAS kat FB dan Twitter mula 'sawan" bila ditanyak bab "kalimah Allah" mereka jagi meroyan.. tak apalah bukan penting sangat cai-cai depa ni.
Apa-apa pun aku, harap kan PAS DI BALING yang di pimpin oleh USTAZ TAIB ooopppsss telupa pula, yang Ustaz taib dah kena tendang sebagai penaraju PAS di Baling... tak apalah... Sesiapa di kalangan Pemimpin PAS di Baling Boleh TAK NYATAKAN PENDIRIAN PAS Baling berhubung penggunaan Kalima ALLAH ? 
DR HARON DIN DAN ULAMAK PAS DI "ANJING" KAN OLEH ANWAR IBRAHIM

Anwar Ibrahim selaku ketua pembangkang berjaya menendang keluar Datuk Dr Haron Din dan Ulamak Pas daripada mencampuri mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat yang memutuskan kalimah Allah.

Dengan ketiadaan Dr. Haron Din dan beberapa ulamak Pas, Anwar bersama pemimpin tertinggi DAP serta Haji Hadi  meluluskan penggunaan Kalimah Allah oleh Agama Kristian.
Kalimah Allah bukan sahaja boleh digunakan oleh Agama Kristian tetapi oleh mana-mana Agama jika mereka mahu menggunakannya.
Datuk Dr. Haron Din dan Datuk Harun Taib sebelum ini membuat kenyataan bahawa mereka tidak sesekali membenarkan Kalimah Allah digunakan oleh mana-mana Agama selain Islam. Barang sesiapa yang memberi keizinan mereka adalah dikalangan orang yang kufur.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, Pas berpuashati dengan penggunaan kalimah Allah boleh digunakan dimana-mana tempat dan Pas telah pun buat fatwa pada tahun 2010 lagi.

02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


(Gambar) Suasana Malam <b>di</b> Pantai <b>Tanjung Dawai</b>, Sungai Petani <b>...</b>

Posted: 19 Jan 2013 06:38 PM PST

Semasa Percutian di Pulau Pinang dan Kedah tahun lepas, sempatla singgah di Pantai Tanjung Dawai, Sungai Petani pekena Ikar Bakar. Sempatla snap gambar pemandangan malam di pantai ini.

Pantai Tanjung Dawai Sungai Petani 1

Biru-Biru, Pulau di sebelah sana. Umm, lupa pula pulau apa

Pantai Tanjung Dawai Sungai Petani 2

Ramai juga yang lepak di pantai time ni
Pantai Tanjung Dawai Sungai Petani 4

Dah lama tak tengok pemandangan camni. Dulu kecil-kecil, tiap-tiap minggu katakan pergi pantai
Pantai Tanjung Dawai Sungai Petani 5

Indahnya Alam Ciptaan Tuhan
Pantai Tanjung Dawai Sungai Petani 6

Jom ke Pulau
Pantai Tanjung Dawai Sungai Petani 7

Next time, InsyaAllah singgahi lagi di sini. Ikan Bakar di sini memang sedap

Dulu Kini Dan Seterusnya::: :: SePeTanG <b>Di TaNJuNG DaWaI</b>

Posted: 06 Jan 2013 09:25 PM PST

Nie citer aku balik kampung hujung tahun lepas... Cam biasa mencarik ikan kering di TANJUNG DAWAI... Dan sempat jugalah berposing sebelum matahari terbenam... Dah lama tulkan aku tak berstory mory kat blog aku nie.. tak sempat n kat opis la nie nak bukak  blog pun tak boleh... so time2 yang seciput nielah kuambil kesempatan nak updated... takpa nanti klu aku senang2 aku update lagi yer...

Projek perkampungan nelayan <b>di Tanjung Dawai</b> mula Februari <b>...</b>

Posted: 17 Nov 2012 11:57 PM PST

Gambar hiasan:-

Kerajaan Pusat akan membina sebuah perkampungan nelayan di Tanjung Dawai yang akan dilengkapi infrastrukur termasuk perumahan membabitkan kos RM45 juta bagi kemudahan golongan itu.

Ketua Setiausaha Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Mohd Hashim Abdullah berkata, projek itu akan dilaksanakan atas tapak seluas kira-kira 10 hektar dan majlis pecah tanah projek itu dijadualkan pada Februari tahun depan.

"Projek ini mengandungi 300 unit rumah banglo, pelbagai kemudahan antaranya surau, dewan orang ramai, tadika, gelanggang futsal dan unit-unit kedai serta bengkel bagi menempatkan 300 keluarga nelayan.

"Sekarang mereka tinggal di rumah yang dibina atas tanah milik orang lain yang menyukarkan kerajaan memberi bantuan membaik pulih rumah kerana perlu mendapat kebenaran tuan tanah," katanya kepada pemberita semasa mengadakan lawatan ke tapak cadangan projek itu di Sungai Petani, hari ini.

Mohd Hashim berkata, kerajaan sentiasa menitikberatkan kebajikan rakyat terutama golongan yang memerlukan.

Katanya, perkampungan nelayan itu apabila siap kelak dapat meningkatkan aktiviti ekonomi sampingan nelayan dengan mengusahakan projek hiliran seperti keropok dan ikan kering selain membolehkan mereka menjual hasil tangkapan secara terus.

Beliau berkata, menyedari potensi Tanjung Dawai menjadi pusat agro-pelancongan moden, kerajaan bercadang membina jeti baharu di perkampungan itu yang akan memudahkan nelayan mendaratkan hasil tangkapan mereka.

- BERNAMA

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


PHOTOSHOOT <b>DI</b> KEM KENARI <b>YAN KEDAH</b> - cELotEh si GaDis <b>...</b>

Posted: 06 Jan 2013 02:41 AM PST

jom,,
truskan mmbca al-kisah
kem kenari yan kedah..

liku2 kehidupan..

kiteorang memang mngila snap pic lgi..
snap pic smpai x ingt dunia..
kiteorang mcm sh msok cover mjalah jew asanya..

masa trluang dihabiskan dgn photoshoot..
sbg kenangan di kem kenari..

jom tgk aksi model2 kt bawah...

bila mlm mnjelma,,
kite oreng dh bertukar mnjadi model..

first picture yg di snap...
sbar ada lgi pic yg mnarik..


aksi berdiri tgk jew dulu...
malu2 kucing2..


ayooyoy...
mmber yana eyda..
your face mcm nk tdo jew nieyh..


kiteorang berkepit tgn,,
kepit yg erat..
bermakna prsahabatan kita akn
trjalin smpai bila2..


kiteorang berdua..
eyda dan yana..


pipi sama pipi..
sama x muka kiteorang?


aksi diorang brdua nieyh..
brpimpin tgn


gaya yg bersahaja,,


kdua-dua sudah dimiliki..


model prtama kita..
eyda..
aksi yg sporting..


gaya yg amat chomel...


tiga org model..
aksi kelima model..
dari kiri.
kien.yana.ain.fas.eyda


mmperagakan baju masing2


tyme yana pulak nk mmperagakan bju,,hehe


ok korang dh tgk,,,cmne..
cntik x bju kiteorg.
hehehe..perasan jdi model pulak..
actuaaly..sje2 je just kidding kta org kn..

bju kiteorang smua..
xdew lha sewa kt pereka fesyen..
tw..
hehehe..

okeyh utk ecox..
insyaAllah klw xde hal..
yana akn post ag..about
kem kenari..tngu kn entry yg lbih mnarik..

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Selipar_Toilet: Kereta Sewa Murah <b>di Langkawi</b>

Posted: 16 Jan 2013 06:20 PM PST

Salam

Hari nie 1st day aku keje utk minggu nie setelah bersuka ria kat Langkawi.. Seronok giler g holiday. Nnt aku share pictures kat langkawi.. Ari nie xsempat nak upload pictures smua sbb bz gilos sbb cuti laa kann hihi

Yang syok g langkawi nie mak2 laa..mak aku borong periuk belanga bkn main lg.. siap beli beg kosong lagi nak angkut brg2 dia..aku borong ape aje coklat jer..!!

Entry nie aku just nak bg info kalo siapa2 nak g langkawi. Kalo g sana kena sewa kete so aku nak share kat korang kereta sewa yg aku sewa kat langkawi. Aku ambik Honda City 3hari dia bg RM300 pastu adjust punye adjust dia bg RM250 jer!! hahahahahaha *mak suka nyahh*. Kereta dia mmg mmuaskan!

Nie no telepon abg tu.. 012-4700522

Website dia aku xingt la ape! hahahaha try la call dia then tnye kalo bminat..

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved