ads

Khamis, 28 Februari 2013

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Tolak JaZan KEDAH SEJAHTERA: GENG 35 SP & <b>KUALA KETIL</b>

Posted: 22 Dec 2012 02:29 AM PST

Ngeri dan menakutkan. Kejadian di Sungai Petani baru-baru ini sebenarnya didalangan kumpulan samsing Hindu yang membunuh orang Melayu. Walaupun berjaya dikawal oleh polis, namun dendam di kalangan kumpulan mereka pasti tidak hilang begitu sahaja. Geng 35 di SP merupakan kumpulan samsing yang paling ramai dan menakutkan. Geng ini menguasai kawasan SP dan Kuala Ketil.
Untuk pengetahuan warga Insaniah sekalian, walaupun ramai yang menggedikkan diri tak sabar untuk berpindah ke Kuala Ketil iaitu kampus tetap Insaniah anda perlu menilai beberapa perkara yang wajib ditanggung oleh Azizan dan Jamil demi kesejahteraan warga Insaniah.
2) Jumlah pengawal keselamatan
3) Pengangkutan pergi dan balik kampus
Hari ini, Presiden MPM dan Presiden PERTEMU yang bacul di hadapan Jamil tidak tahu menilai fakta. Perkara di atas dipolitikkan dengan mengatakan bahawa "SEMUANYA BAIK DAN SELAMAT". Mereka juga sibuk menjilat-jilat punggung Jamil dan Azizan. Tindakan mereka ini menjadi contoh kepada pimpinan di bawah mereka. SEDARLAH WAHAI PIMPINAN MAHASISWA, ANDA BUKAN ROBOT JAMIL DAN AZIZAN. Rugi wei kami undi hampa!
Ini adalah kes pembunuhan di sebuah taman perumahan di Kuala Ketil. Saya tidak sanggup menjelaskan kedudukan tempat ini demi menjaga nama baik penduduk di taman tersebut. SEMOGA MAHASISWA INSANIAH SEDAR DAN MENDESAK JAMIL MENYELESAIKAN MASALAH KESELAMATAN!!!!

YA ALLAH, JAUHILAH KAMI DARIPADA MUSIBAH, KO JAMIL DARI INSANIAH. TUKARKAN YANG LEBIH AMANAH DAN BERTANGGUNGJAWAB! AMIN!

02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


JALAN-JALAN KE <b>TANJUNG DAWAI</b> | Rempit Kehidupan

Posted: 04 Nov 2012 03:30 PM PST

Assalamualaikum ....

Pernah pergi Tanjung Dawai?

Kalau tak pernah, meh aku bawakan secara maya ...heeeee! Tanjung Dawai nie terletak kat Negeri Kedah, negeri aku le teww ... dekat-dekat area Singkir Laut ... Bedong sana ... atas sket pada Yan, Kedah! Tak faham sila tengok google map ye. huuuu
Masa balik raya haji baru nie, aku jadi driver untuk ayah dan bonda. Ayah dah tak mampu nak drive jauh-jauh lagi dah. Dia cepat rasa pening nak pitam. Biasalah umur pun dah lanjut, keadaan kesihatan dia amat membimbangkan aku. Tapi itu, aku nie jauh sangatlah daripada dia ;=(
Perjalanan dari Alor Star ke Tanjung Dawai mengambil masa lebih kurang 40minit ke sejam. Bergantung kepada kelajuan kenderaan anda ;=)
Ayah ajak aku pi Tanjung Dawai. Katanya nak cari ikan kering banyak-banyak untuk menu tambahan masa kenduri nanti. Kat Tanjung Dawai, ikan keringnye masih baru dan boleh dikatakan agak murah. Kat sini, kalau nak beli ikan kering mesti terbaiklah ... tapi kalau nak cari belacan, mak aku kata kurang sedap belacan Tanjung Dawai. Mak aku kata belacan Simpang Kuala lagi sedap. Mak aku la kata ...

Tengoklah ikan bilis nie ... geram aku tengok. Macam nak borong semua je. Aku nie dah la peminat bilis goreng dengan sambal bilis. Ikan bilis memang wajib ada kat dalam fridge. Aku suka simpan ikan bilis dalam fridge, sebab bila digoreng dia akan lagi rangup ... krupppp krupppp krupppp.... haaa camtulah gayanye ;=)



Yang bergantung-gantung nie ikan tenggiri masam tau. Setiap bungkus tu cuma harga RM10. Aritu aku beli juga sebungkus, tapi tauke dia .. Kak Ta, bagi aku cuma RM5 je. Sebab katanya kitaorang dah beli banyak ikan kering, itu yang dia bagi diskaun. Kalau korang pi Tanjung Dawai, pergilah dekat Kedai Kak Ta nie, no. lot aku dah lupa ... tapi papan tanda kedai dia ada tulis Kak Ta tak salah aku.

Kakak nie sangat peramah dan tidak kedekut orangnya. Murahlah rezeki akak moga moga! Haritu dia siap bagi ikan kering free lagi dengan keropok kering ....freeeeeeeeeeeeee rezeki jangan ditolak. Ambil je masuk plastik he he he


Selain ikan kering, dekat kompleks perniagaan di Tanjung Dawai nie juga ada jual keropok kering dan keropok lekor. Tapi tak suggest sangatlah ... bagi tekak aku kurang sedap sket. Banyak tepung dari ikannya. Korang borong je ikan kering banyak-banyak ... yang nie memang aku suggest kat korang.
Lepas penat shopping ikan kering, maka aku ... ayah dan bonda bergerak balik. On da way balik, kami singgah makan tengahari dekat Naim Gulai Sembilang Tanjung Dawai ... yang nie nanti aku cerita, betapa sedapnya gulai sembilang dia ... tunggu tau. Nanti aku cerita ...

Kalau pi Kedah, jangan lupa pi Tanjung Dawai tau .... boleh borong ikan kering ;=)
CK : Dah start buat entry autopublish.

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


JOM SHOPPING <b>DI LANGKAWI</b> | YOUR DREAM HOLIDAYS

Posted: 26 Feb 2013 02:48 AM PST

2Hari 1Malam



Hari 1 / Jumaat /Malam : Bertolak dari Selangor ke K.Perlis

Hari 2 / Sabtu:

Tiba di jeti Langkawi , 8 jam lawatan membeli-belah di Idaman suri, Haji Ismail Group dan lain –lain.

Hari 3/ Ahad: 

4 Jam lawatan membeli-belah di pekan kuah atau jetty langkawi. Bertolak pulang ke Selangor.
Harga Termasuk: Penginapan di pekan kuah, Sarapan pagi di hotel, Bas (pergi/balik) dari Selangor ke k.perlis, Bas di Langkawi, Lawatan membeli-belah seperti yang tertera di jadual perjalanan, Tiket ferry langkawi, Tipping pemandu bas.
Harga Tidak Termasuk: Makan, perbelanjaan sendiri, lawatan tambahan(tidak tertera dalam jadual perjalanan), Insuran perjalanan.

MYR 299 / Seorang

Harga tertakluk kepada terma & syarat

Harga tidak tertakluk pada cuti sekolah & cuti umum.

                Jom shopping Raya!!


 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved