ads

Khamis, 25 April 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Insiden <b>Sg Petani</b>: Blogger Umno bertanggungjawab sebar fitnah <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2012 01:14 AM PST

(Oleh Aisha Geoffrey)

KUALA LUMPUR 19 Dis: Umno menerusi bloggernya paling berperanan memainkan sentimen perkauman dalam insiden Sungai Petani, Kedah kononnya untuk menyatupadukan orang Melayu, kata Datuk Johari Abdul.

Ahli Parlimen Sungai Petani itu mengulas khabar angin kononnya berlaku rusuhan di daerah tersebut.

Jelas Johari, ia hanyalah pergaduhan antara dua kumpulan samseng tetapi berita itu sengaja disebar oleh Umno melalui media sosial seperti facebook, twitter dan sistem pesanan ringkas (SMS) dan menyatakan insiden berkenaan merupakan pergaduhan antara kaum.

"Apa yang kita lihat, blogger Umno paling kuat mainkan sentimen perkauman. Ia adalah percubaan Umno kononnya untuk mengembalikan perpaduan orang Melayu, menampakkan seolah-olah ditindas kaum lain," katanya kepada Keadilan Daily.

"Saya juga hairan apabila orang Sungai Petani sendiri tak tahu mengenai hal itu, tapi orang luar berlebih-lebihan menyampaikan berita yang tak betul ini," katanya.

Menurut Johari, polis turut memaklumkan keadaan di Sungai Petani terkawal dan tiada kematian. Hanya kecederaan ringan melibatkan ahli kumpulan yang bergaduh.

"Ia hanya helah untuk mengambil kesempatan di atas kejadian yang langsung tiada kena-mengena dengan perkauman," tegas beliau.

"Saya minta mana-mana ahli politik hentikanlah semarak sentimen perkauman kerana ia langsung tidak memberi anda kemenangan. Jangan sampai keamanan negara tergadai," serunya.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=41417

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


<b>Kedah</b> La: Sebak melihat penderitaan rakyat <b>di negeri</b> yang paling <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2013 07:35 PM PDT

Oleh: SALAHUDDIN AYUB

Saya telah menyatakan komitmen untuk membantu Pak Cik ini untuk sekurang-kurangnya membaik pulih rumah yang diduduki kini. Saya percaya ramai dikalangan sahabat-sahabat yang ingin turut serta membantu.

Saya telah berbincang dengan sahabat-sahabat di Tg Piai yang akan menguruskan gotong-royong dan proses baik pulih ini. Dalam masa terdekat saya akan hebahkan tarikh dan masanya.

Mengikut pengalaman saya dan perbincangan tadi, kos sekitar RM 10,000 diperlukan untuk membeli kelerluan asas bahan binaan kayu, pasir, simen, zink dan sebagainya. Ini tiada kos upah pekerja. Maka, saya dengan rendah hati memohon kepada tuan-tuan yang rasa ingin membantu untuk menghulurkan sumbangan kepada kami melalui akaun:

Bank Islam : 01032020132475 atau Maybank : 101422116503

atas nama saya Salahuddin Ayub. Jika ada sebarang sumbangan minta maklumkan melalui sms kepada no 012-4697886. 

Semoga Allah terima amal ini dan memberikan RedhaNya kepada semua kita.

Terima Kasih

~ Salahuddin Bin Ayub, Serkat Pontian Johor

(Bantu saya sebar luaskan perkara ini supaya kita sama-sama dapat menyumbang)
Cuba anda bayangkan bertapa susahnya kehidupan pakcik ni.

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


ZAKRI ALI: Seramai 42 Pemuda Umno menyertai PAS <b>di KUALA</b> <b>...</b>

Posted: 23 Apr 2013 06:30 AM PDT

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Bendera PAS berwarna hitam tanda protes terhadap calon <b>di Baling</b> <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2013 05:38 AM PDT

Kain rentang hitam berlogo parti Pas yang dipasang di kawasan sekitar dekat sini sebenarnya bukan tanda protes tetapi sekadar kain rentang biasa dinaikkan penyokong parti.

Terdapat dakwaan mengatakan kain rentang itu merupakan tanda protes oleh penyokong parti berikutan pencalonan muka baru mewakili Parlimen Baling.

Kain rentang yang mempunyai lambang bulan dan tanda pangkah dikatakan dinaikkan oleh kumpulan tertentu yang mewakili pemimpin setempat di daerah ini.

Namun, dakwaan ini dinafikan Jawatankuasa Pas Baling, Md Zuki Yusof yang mengatakan kain rentang itu hanya kain rentang biasa.

Menurutnya, isu protes ini sengaja dimainkan pihak tertentu bagi menimbulkan kecelaruan dalam kalangan penyokong parti.

"Memang banyak kain rentang ini. Memang berwarna hitam. Tujuannya bagi memastikan rakyat Baling menyokong Pas, bukannya tanda protes dari pihak tertentu," katanya kepada Sinar Harian.

Sementara itu, pengikut seorang pemimpin setempat turut menyangkal dakwaan bahawa kain rentang itu merupakan tanda protes.

Katanya, walaupun terdapat percanggahan dalam pemilihan calon, pihaknya tidak pernah membuat protes terhadap Pas Baling.

"Perkara ini sengaja dimainkan oleh pihak tertentu untuk mengeruhkan lagi keadaan. Mungkin ada yang keliru terhadap kain rentang ini yang berwarna hitam.

Disebabkan itu, mereka membuat andaian sebegini," katanya.

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Ustaz Hamidi Abu Hassan menebar Arus Baru <b>di</b> P17 <b>PADANG SERAI</b>

Posted: 21 Apr 2013 11:00 AM PDT

Masyarakat  P17 PADANG SERAI makin merasai gelombang Arus Baru yang dibawa Ustaz Hamidi Abu Hassan, calon parti BERJASA. Apa tidaknya, seluruh pelusuk kawasan PADANG SERAI di jejaki Ustaz Hamidi bersama petugas BERJASA. Solat subuh di Masjid Taman Selasih menjadi petanda permulaan jelajah BERJASA, dan pertemuan awal Ustaz Hamidi dengan penduduk Taman Selasih, sudah ada yang menjanjikan sisi keluarga akan mengundi BERJASA!

ust hamidi1

Dengan semangat yang berkobar-kobar pagi Ahad diteruskan dengan mengunjungi Pasar Padang Serai. Baik peniaga dan pembeli, semua disantuni Ustaz Hamidi untuk menyeru mengundi Calon Muslim Berwibawa BERJASA.  Jelas bahawa seruan ini untuk semua, bukan sekadar golongan tertentu. Ustaz Hamidi juga tidak melepaskan peluang menziarahi  dan melihat keadaan Tok Embun di Kg Terat Batu, Padang Serai.

usthamidi2

Petugas BERJASA meneruskan jelajah ke kampung-kampung, antaranya Kg Pondok Labu, Padang Limau Sg Kob, dan didapati ada rumah yang telahpun sedia mengibarkan panji BERJASA tanpa diminta, Allahuakbar! Dari satu rumah ke rumah,tidak mengira tua dan muda, semakin jelas suara menyahut seruan Undi Calon Muslim Berwibawa BERJASA !

ISLAM BERDAULAT, MALAYSIA pasti SEJAHTERA!

Demi Kedaulatan Islam, UNDILAH USTAZ HAMIDI ABU HASSAN, Calon P17 PADANG SERAI (BERJASA)

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Fyna Here!: MUA : makeup nikah <b>di yan kedah</b> 04.04.13

Posted: 19 Apr 2013 08:21 PM PDT

best makeup kalini sebab rumah di tengah sawah bendang
makeup kalini soft saja for nikah

http://www.facebook.com/KiddyKiddoKlik?fref=ts
untuk tengok my makeup job yang lain-lain atau sebarang pertanyaan/tempahan boleh ke
email : fynahere85@yahoo.com
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved