ads

Khamis, 2 Mei 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 11:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Changlun</b> Berpotensi Jadi Hab Aeroangkasa Utara | MyNewsHub

Posted: 27 Mar 2013 01:37 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]LANGKAWI – Changlun di Kedah, yang telahpun menjadi pusat operasi bagi anak syarikat Boeing, Asian Composites Manufacturing Sdn Bhd (ACM), berpotensi menjadi hab utara bagi pembuatan aeroangkasa, kata ...

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


UMNO Online - BN Sedia Lunaskan Agenda Belum Selesai <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 26 Apr 2013 09:26 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kategori Pembela Rakyat, Kata Di Kota. BN Sedia Lunaskan Agenda Belum Selesai Di Kulim Bandar Baharu. Oleh: Azman Abas. KULIM, 27 April – Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Kulim Bandar Baharu Datuk Abdul ...

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


TUDIAA!! Kempen Terdesak, PKR buat Kacau <b>di Merbok</b> <b>...</b>

Posted: 02 May 2013 05:37 AM PDT


Lagi bukti Pakatan Haram Merbok kini dalam keadaan terdesak untuk berkempen bagi meraih undi di PRU13 ni. Pakatan Haram Merbok mengarahkan penyokong mereka supaya berkempen di tengah-tengah jalan raya, persimpangan lampu isyarat Sungai Lalang. Disebabkan kempen bodoh tu, berlakunya kesesakan lalu lintas yang amat luar biasa.
Bila berlakunya kesesakan, sudah tentu pemandu dikawasan tersebut naik berang, sehingga berlakunya  kekecohan di antara penyokong Pakatan Haram dan pemandu-pemandu kereta yang bengang dengan kempen bodoh puak Pakatan Haram tu.
Apakah patut, Pakatan Haram buat kempen ditengah-tengah jalan? Malah jalan yang dipilih tu, merupakan jalan yang paling sibuk. Bila Mc kata puak ni bodoh, nanti depa marah. Tapi dengan tindakan yang di lakukan penyokong Pakatan Haram Merbok tu. Memang bodoh la!
Disebabkan tindakan bodoh puak Pakatan Haram Merbok tu, pemandu kereta tidak mahu menerima risalah fitnah yang puak tu edarkan. Bila ada pemandu kereta yang enggan menerima risalah. Mulalah puak Pakatan Haram ni bengang dan memulakan kekecohan!
Dari situ pun kita dah nampak, bagaimana penerima rakyat Merbok terhadap Pakatan Haram. Kalau sampai bagi risalah pun orang dah taknak ambil. Sendiri mau ingat la ya!
Orang dah tak percaya kat PKR lagi..

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Batu Hampar <b>di Yan, Kedah</b> Musnah.. | P e t r a s i s 1

Posted: 04 Mar 2013 01:47 AM PST

Semalam (Ahad 3 Mac 2013) sy balik dari rumah mentua dari Alor Setar, dalam perjalanan balik, lalu la signboard Batu Hampar, Titi Hayun dan Peranginan Seri Perigi.. niat nak singgah la berpiknik..

sampai di Titi Hayun,, nampak kecik je air terjun dia.. tak nampak pun air terjun… alur sungai dia pun cetek, nak mandi org dewasa tak sesuai kot.. sy pun malas nak berjalan2 banyak2 naik tangga 1000 tahun.. naik titi gantung kat situ, beli nugget 4 ringgit pastu terus gi Batu Hampar…

dengan harapan Batu Hampar lagi best, lagi ramai orang,,  tapi sy HAMPA!! macam mana tak hampa, tengok la sendiri gambar ni… (snap pakai Ipod je,,, kamera mahal tak bawak..)

 batu hampar1 batu hampar2 batu hampar3 batu hampar5

Tempat ni macam dah bertahun2 tak dijaga… atas jalan dia bersih, takde sampah… sama ada ada orang yg bersihkan atau takde orang langsung datang ke sini..

batu hampar4 batu hampar7 batu hampar6

Mungkin saya datang hari Ahad, Kedah kerja hari Ahad kan, takde orang nak datang,, tapi tempat yg "mengerikan" macam ni tak sesuai nak dibuat tempat berkelah.. merosakkan mood… nak buat maksiat boleh sangat lah… sunyi sepi takde orang..

waktu sy datang sini lebih kurang pukul 4 petang pun, ada la 2 kapel naik moto datang.. buat hape kat tempat sunyi2 macam tu wallahu a'lam.. nak datang ke tempat perkelahan Batu Hampar tu pun kena lalu kawasan kebun, semak samun, takde lampu jalan bila malam…

kecewa dgn "kemusnahan" Batu Hampar, kami tengok pulak tempat peranginan seri perigi…

seri perigi1 seri perigi 2 seri perigi 3 seri perigi 4

kat sini sy snap tengah2 antara air terjun dgn kolam mandi kat bawah tu..  Kat sini not bad jugak.. lebih kurang macam titi hayun.. dekat dgn rumah orang2 kampung… ada tempat mandi air terjun yg dah ditakung… boleh mandi2 kat situ.. gambar tak sempat ambik banyak sebab hujan…

lepas pegi ketiga2 tempat tu, pendapat sy, kalau nak mandi air terjun, LEBIH BAIK TEMPAT LAIN….

terima Kasih….


Tags: , , ,

Posted in isu, Umum

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved