ads

Khamis, 23 Mei 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 17 May 2013 11:45 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Informasi Kedah Untuk Semua: 12.4 | Kg Belukar <b>Changlun</b> - <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Apr 2013 06:22 PM PDT

Informasi Kedah Untuk Semua: 12.4 | Kg Belukar Changlun - Di Ambang PRU13

12.4 | Kg Belukar Changlun - Di Ambang PRU13

YB Pakatan Rakyat Kedah

YB Barisan Nasional dan Bebas

  • FIRST PAST THE POST - *Jah..aku menang badminton final lawan Najib. Aku dapat 59 mata, Najib 45 je!!! Yey yey aku menang! Errmm..Bang Non, Jah fenin ni! Najib menang 2 set, han...

    2 days ago

  • - Pada 14 November, jam 9.30 pagi saya mempengerusikan majlis Perundingan Koperasi negeri Kedah di Hotel Darulaman, Bandar Darulaman diikuti dengan lawatan...

    1 year ago

  • ALMA RANGERS Juara Piala K.S.M Padang Serai. - Oleh Abd Wahab bin Osman. PADANG SERAI - Sebanyak 48 buah pasukan dari daerah Ipoh, Grik, Seberang Perai Utara dan Sungai Petani menyertai Pertandingan Bola...

    3 years ago

Qirah Isa: Burger Terbaik <b>di Jitra</b>

Posted: 14 May 2013 09:47 AM PDT

assalamualaikum

sekarang mood aku tengah baik sangat sebab baru lepas isi tangki besar ni. hehe. beralih selera sikit-sikit, nak kurangkan makan nasi kononnya padahal nasi tak salah pun. yang salah sebab tuan punya tangki tu ha. makan tak ingat dunia.

kalau duduk sekitar Jitra, ada 3 tempat yang jual burger sedap. satu, burger kat area Taman Siswa, dekat food court area kedai rawatan resdung tu. sedap sangat. terasa lada hitamnya yang halus, daging yang tak kering dan berjus, lepas tu cara penyediaan pun kemas dan bersih. paling tabik sebab depa akan tutup waktu maghrib. sebiji burger biasa RM2.50 sahaja. kampung aku pun sebiji RM2.70. try la beli burger sini.

yang kedua adalah burger Haikal, depan Yawata. dulu aku fanatik betul dengan burger Haikal ni, tambah-tambah burger ikan dia. tapi makin lama, servis dan serving dia makin tak memuaskan. kalau tak tahan menunggu, kadang-kadang setakat 30 minit pun tak tentu dapat lagi order kita sebab ramai sangat yang membelinya. bila dah dapat, daging rasa macam tak berapa masak dan kering. roti pulak penyet. aku tak suka burger roti penyet. lama-lama, obsesi dekat burger Haikal tinggal kenangan.

tapi paling aku nak rekemen ialah burger Lebai yang terletak di pekan Jitra, area KFC. dia dalam foodcourt, tapi kalau lalu tepi jalan dah boleh nampak sebab dia duduk depan sekali. orang yang kerja sini semuanya lelaki yang berlebai putih. hihi. bukan setakat burger, set burger (burger, fries dan salad), ada chicken grill, steak, chicke chop, piza panas yang disediakan ikut permintaan dan macam-macam lagi makanan barat.

ini memang terbaik! chicken grill, yang sangat lembut dan rasa semua rencahnya, RM8.50 sepinggan



02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


SERAM : Makhluk Halus Merangkak <b>Di</b> KM 20.6,<b>Kulim</b>,Kedah <b>...</b>

Posted: 22 May 2013 12:46 PM PDT


  KM 20.6 sering mengundang maut.

SERAM : Makhluk Halus Merangkak Di KM 20.6,Kulim,Kedah | KULIM - Fenomena kemalangan maut sering kali dikaitkan dengan kecuaian pengguna jalan raya, selain faktor jalan, namun bagaimana jika punca ia berlaku 'selain daripada' itu?

Sehingga kini lebih 60 kemalangan dilaporkan berlaku di Kulim di mana ia melibatkan 35 kematian.

Daripada jumlah ini, 90 peratus mangsa terdiri dari kalangan penunggang motosikal. Pelbagai cara telah dilakukan oleh polis trafik termasuk menjalankan operasi bagi mengurangkan kadar kemalangan bagaimanapun ia terus meningkat setiap hari.

Terdapat beberapa jalan utama di sini dikenal pasti sering melibatkan kemalangan maut antaranya Kilometer (KM) 20.6 Lebuh Raya Butterworth Kulim Ekspress (BKE), Jalan Sungai Seluang, lampu isyarat Taman Kuchai, Selekoh Taman Sepilai, Jalan Mahang Kulit, Jalan Batu Putih dan beberapa laluan lagi.

                                                                           Kedua-dua mangsa maut di KM 20.6.

Anggap kawasan puaka

KM 20.6 dikatakan kawasan paling merbahaya apabila kemalangan maut melibat penunggang motosikal sering berlaku.

Difahamkan, antara faktor menyumbang kepada kemalangan itu adalah keadaan jalan terlalu gelap pada waktu malam.

Sehingga kini, lebih tujuh kematian dilaporkan di sekitar KM 20.6 dan ada penduduk di kawasan itu beranggapan ia berpuaka.

Pengamal perubatan tradisional, Rosli Ahmad berkata, terdapat beberapa tanda sekiranya penunggu lebuh raya di KM 20.6 itu 'inginkan' mangsa.

"Keadaan ini mungkin disedari oleh orang ramai dan anggota beruniform terbabit yang sering membuat rondaan di kawasan itu. Selalunya kemalangan maut ini akan berlaku sekitar jam 2 hingga 3 pagi.

 Kedua-dua mangsa terbunuh di tempat kejadian.
Motosikal salah seorang mangsa hancur setelah dirempuh suspek.

"Sebelum kejadian berlaku aktiviti mat rempit kurang dan tiada tanda berlakunya perlumbaan di sekitar Pekan Kulim. Keadaan menjadi tenang, namun secara tiba-tiba kemalangan maut berlaku di kawasan itu.

"Laluan berkenaan sebelum ini merupakan kawasan hutan sebelum diterokai. Pelbagai kehidupan tinggal di kawasan itu termasuk alam ghaib dan misteri. Apabila pembangunan dijalankan, kawasan hutan mula diterokai dan kebanyakan pokok besar yang selama ini menjadi tempat persinggahan makhluk halus musnah," katanya.

Menurutnya, kebanyakan mangsa yang terlibat dalam kemalangan di KM 20.6, maut.

                                                                              Makhluk halus merangkak

Rosli berkata, makhluk halus itu boleh berupa manusia separuh badan dilihat merangkak di tengah jalan, selalunya selepas hujan di sebelah petang atau malam.

Katanya, makhluk itulah yang menarik kenderaan atau kaki penunggang motosikal sehingga mengakibatkan ramai penunggang maut di kawasan itu. Selain itu mangsa terlibat selalunya akan mengalami kecederaan parah.

"Makhluk yang merupakan penunggu di kawasan itu akan menjadikan darah mangsa yang terbunuh sebagai habuan mereka beramai-ramai. Itulah sebabnya mangsa yang terbunuh di kawasan itu akan kehabisan darah.

"Bukan senang untuk membuang atau menghalau penunggu yang ada di kawasan itu kerana kita telah menceroboh kawasannya," katanya.

Masih jadi tanda tanya

Kira-kira jam 4 pagi semalam, seorang lelaki berbangsa Inggeris bertugas sebagai pengurus di sebuah kilang di Kulim Hi-Tech berusia 40-an membuat laporan polis apabila kereta dipandunya terbabas sebelum terhumban ke dalam longkang.

Menurut mangsa, apabila sampai di Jalan Mahang, Kulim dia ternampak lelaki tidak berkepala melintas jalan dan kerana terlalu leka melihatkan lembaga itu, dia hilang kawalan sebelum terbabas.

Perkara sama berlaku pada seorang pekerja industri yang melalui jalan sama selepas melakukan kerja lebih masa.

Tiba di jalan terlibat, mangsa ternampak seorang wanita memakai baju kebaya, sambil mendukung anak di tepi jalan.

Sebaik sahaja melepasi lembaga itu, hendal motosikal jenis Kawasaki RR 150 ditunggangnya seperti ditarik ke tebing jalan sebelum terjatuh dan mengalami kecederaan patah tangan kanan.

Walaupun kejadian aneh itu menjadi tanda tanya, tetapi kemalangan maut di sekitar kawasan terlibat masih berlaku.

Dia meminta pengguna jalan raya lebih peka apabila melalui kawasan itu.

Terkini, seorang remaja berusia 19 tahun turut menjadi korban di KM 20.6 apabila motosikal ditunggangnya terbabas.

Mangsa yang mengalami kecederaan di kepala dan badan meninggal dunia di tempat kejadian.-sinar harian


02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2013 03:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 03:43 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2013 03:33 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Iklan <b>di</b> Mudah PERCUMA – Senang, Tak Perlu Daftar » Blog <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2013 03:36 AM PST

[unable to retrieve full-text content]kerata terpakai kt batu caves (2); www mudah com my kereta kedah (2); www mudah kereta terpakai (1); mudah kluang kereta tepakai (1); kereta terpakai di gurun kedah (1); beli kereta terpakai di sungai buloh (1); kedai taska ...

RESTORAN BASHA: Green Oranges Perindustrian <b>di Gurun</b>, <b>Gurun</b> <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2012 03:11 AM PDT

Telefon Hafiz Mohamed di talian 016 475 9633 "Untuk HF Flexi Truck Mobile Hawking Complete Set berharga RM49,900 (on the road), kami lengkapkan antaranya dengan generator, tong gas, mesin pengira wang, dua meja dan lapan kerusi untuk pelanggan duduk. Itu standard dan kenderaan ini memang sesuai digunakan oleh peniaga di pasar malam atau di tepi jalan

Spyshot Persona R diiringi oleh Vauxhall Astra Turbo <b>di Gurun</b>, <b>Kedah</b>

Posted: 14 Apr 2011 08:17 AM PDT


Sesuatu yang sangat menarik akan berlaku esok! Klik untuk mengetahui rahsianya!

Vauxhall Astra Turbo 2 Spyshot Persona R diiringi oleh Vauxhall Astra Turbo di Gurun, Kedah

Saya antara yang bertuah hari ini kerana walaupun berada jauh nun di utara, akhirnya terserempak jua dengan dua buah Proton Persona R dengan diiringi oleh sebuah model Vauxhall Astra Turbo berwarna biru. Lebih kurang petang tadi selepas pulang dari pejabat, dari kejauhan saya melihat ada sesuatu yang pelik apabila sebuah kereta yang jarang-jarang dilihat iaitu Vauxhall Astra Turbo berada bersebelahan dua buah kereta yang ditutup dengan kain. Apabila berhenti di situ tidak syak lagi yang berbungkus itu adalah Persona R.

Saya mengambil peluang untuk beramah mesra dengan staf Proton yang sedang menjamu selera di situ, cuba menemubual serba sedikit namun mereka profesional, hanya sedikit maklumat sahaja yang saya dapat, saya faham Proton sudah tentu tidak mengizinkan kakitangannya membocorkan rahsia syarikat kepada orang luar. Saya menunggu sehingga mereka selesai menjamu selera, dan bungkusan kain dibuka akhirnya saya dapat melihat dua buah Persona R dari jarak agak dekat, cukup untuk melihat bentuk sebenar bagaimana model kereta terbaru Proton itu direka.

Vauxhall Astra Turbo 4 Spyshot Persona R diiringi oleh Vauxhall Astra Turbo di Gurun, Kedah

Sempat melihat bahagian interior, boleh tahan tetapi rasanya itu bukannya produksi final, sekadar diletakkan agar Persona R itu boleh dipandu. Melihat keseluruhan interior, saya syak Persona R itu hanya digunakan untuk menguji enjin dan transmisi sahaja. Pelekat hitam yang dikenakan ke seluruh bahagian kereta itu masih lagi berat seperti mana anda dapat lihat di sini, seratus-peratus sama seperti apa yang saya lihat tadi. Berkenaan rekabentuk, anda tahu saya seorang yang cerewet dalam menilai sesebuah kereta. Bagi saya kecantikan rekabentuk sesebuah kereta adalah paling utama berbanding perkara-perkara lain.

Saya mengharapkan Persona R akan tampil dengan rekabentuk lebih bergaya, elegan dan mempunyai 'design language' dramatik seperti mana adaptasi daripada falsafah 'fluidic sculpture' Hyundai terhadap Sonata baru, tetapi saya tidak melihatnya pada Persona R. Mungkin itu hanya model konsep yang masih dalam ujian di jalanan, segalanya seperti diletakkan ala kadar sahaja, harap model produksi final nanti Proton akan menunjukkan wajah sebenar Persona R yang menawan itu. Tetapi baru-baru ini seseorang mengatakan jangan terlalu mengharap sangat terhadap rekaan Persona R, dan saya terfikir perkara yang sama tadi.

Vauxhall Astra Turbo 8 Spyshot Persona R diiringi oleh Vauxhall Astra Turbo di Gurun, Kedah

Saya sempat mengambil beberapa keping gambar Persona R tanpa kain penutup, tetapi disebabkan beberapa perkara yang telah dipersetujui sebelum itu, saya membuat keputusan untuk berpegang pada janji, tidak akan menyiarkan foto-foto tersebut dalam internet, walaupun di dalam blog ini, sekadar untuk tatapan peribadi sahaja. Tetapi satu perkara yang menghairankan saya ialah apakah tujuan sebenar Vauxhal Astra Turbo mengiringi Proton Persona R tadi? Setakat itu sahaja maklumat yang saya dapat kongsikan di sini, anda boleh lihat galeri gambar seperti mana yang dipaparkan. Untuk melihat video Vauxhall Astra Turbo, anda boleh klik di sini.

[nggallery id=220]

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Sesi Petang <b>Di Kuala Kedah</b> Dengan &#39;Optimus Prime&#39; PAS | Syabab <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 08:53 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]20 Apr. Sesi Petang Di Kuala Kedah Dengan 'Optimus Prime' PAS. Posted April 20, 2013 by dppkualakedah in Pilihanraya. Leave a Comment · Optimus 1. Optimus 2. Optimus 3. Optimus 4. Optimus 5. Optimus 6. Optimus 7. Optimus 8 ...

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


KedahLanie.info: Gelombang Sokongan <b>Di Langkawi</b> Boleh <b>...</b>

Posted: 02 May 2013 07:00 PM PDT

Rata-rata maklum akan usaha kerajaan negeri yang dilihat selama 5 tahun telah mengatasi BN dalam banyak perkara.
Selain program kebajikan seperti pemberian Skim Kafalah, bantuan ke IPTA, sumbangan kepada guru Quran dan bidan kampung, paling terkesan kepada penduduk ialah penyelesaian kepada banyaknya isu tertangguh terutama berkaitan pemilikan tanah dan penggunaan kawasan. Penduduk turut melihat perkembangan itu disumbangkan dari struktur pentadbiran yang kian tersusun menerusi peranan Majlis Ketua Kampung/Komuniti (MKK) dan komitmen jentera politik Pakatan Rakyat dalam mendekati penduduk. Malah, perkhidmatan baik yang diberikan menerusi Pejabat Adun Angkat tanpa mengira latar belakang agama, bangsa dan warna politik turut dirasai kesannya oleh penduduk. Begitu juga media baharu yang menjadi sumber kebanyakan penduduk dalam memperolehi maklumat alternatif hingga mengupayakan penilaian semasa. 

Ketika sama, anggota BN masih bersikap menjaga kepentingan sesama mereka dan tidak aktif menyelesaikan sebegitu banyak isu tertunggak serta palitan isu korupsi yang sukar ditepis lagi. Lebih malang untuk BN apabila banyak kesan tindakan mereka dari pemerintahan dahulu yang memberi kelebihan kepada kroni, secara tidak langsung telah menindas hak kepada pihak lebih ramai seperti persatuan-persatuan berkaitan. Menghadapi PRU13, situasi di kem BN kian gawat dengan protes terhadap calon dan pelbagai ketidakpuasan hati sesama anggota mereka.
Menjengah kempen PRU13 khususnya calon PAS N.01 Ayer Hangat, Zubir Ahmad mendapati penduduk tidak lagi sangsi menerima kehadiran jentera kempen PAS ke kediaman mereka. Malah, disebalik begitu banyaknya bendera Umno dan BN dipasang di teratak mereka dan laluan masuk ke kampung, reaksi dan pengakuan diungkapkan sebaliknya. Reaksi juga dilontarkan menerusi 'isyarat' senyuman, lambaian tangan dan tanda bagus.
"Kita bagi (undi) diam-diam sajalah. Dulu arwah (suami) pun dia (undi) diam-diam juga," kata seorang wanita warga emas kepada Harakah yang menjadi salah satu contoh 'isyarat' mereka.
Menurut Zubir, selama lebih seminggu beliau berkempen, tidak lagi ditemui reaksi seperti dahulu di mana hinggakan ada yang enggan menerima kehadiran jentera PAS ke rumah mereka. Sebaliknya ujar beliau, suasana semakin berubah dan kehadirannya ke banyak lokasi termasuk yang sebelum ini dikenali sebagai 'kubu' BN telah diterima dengan terbuka.
Selain aktif menjalankan ziarah dari rumah ke rumah, rutin Zubir turut disusun untuk mengadakan pertemuan kelompok dengan golongan anak muda, persatuan-persatuan nelayan dan petani serta jabatan yang terdapat dalam Dun Ayer Hangat. Malah, rayuan undinya turut meluas hingga ke Hospital Langkawi menemui pengundi yang sedang menerima rawatan.
Manakala Pemuda pula menyusun aktiviti mendekati kelompok-kelompok anak muda terutama minum petang. Sedang Muslimat pula gigih mengadakan ulangan ziarah ke atas sasaran cula disamping majlis-majlis solat hajat dan bacaan yasin. Selain ceramah yang menjadi kempen 'tradisi' PAS, majlis kenduri juga banyak diawalkan dari jadual asal sebagai medan berkempen.
Dengan usaha dan kedudukan yang semakin kukuh itu, Pakatan Rakyat Langkawi hanya memerlukan sedikit sahaja lagi lonjakan undi. Pun begitu, hasrat tersebut dapat dinafikan oleh penipuan pengundian di mana usaha memasukkan pengundi hantu dari Selatan Thailand dikesan telah dilakukan. Ia juga sebahagian dari 'projek kad pengenalan' yang diatur sejak dahulu untuk tujuan itu di mana peranan pihak berkuasa juga telah ditekan oleh ahli politik berkepentingan. Kini segalanya bergantung kepada sokongan penduduk untuk menenggelamkan BN dengan gelombang sokongan yang lebih besar bagi memastikan sumbangan pertambahan majoriti kerusi ke Dun Kedah dapat direalisasikan.
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved