ads

Khamis, 20 Jun 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


Homestay <b>Changlun</b>, Kedah.: Homestay <b>Changlun di</b> Pekan <b>Changlun</b>

Posted: 27 May 2013 12:58 AM PDT

Apa kabar pengunjung homestaychanglun.com? Anda sedang mencari penginapan yang selesa dengan harga yang berpatutan ketika berada di Utara Tanah Air? Jangan risau, Homestay Changlun menyediakan perkhidmatan homestay di sekitar Pekan Changlun a.k.a Changloon. Untuk pengetahuan anda, Homestay Changlun kini terdiri daripada 4 unit homestay di Taman Mahogany yang terletak di tengah - tengah pekan Changlun, Kedah. Dengan lokasinya yang sangat strategik, dan berdekatan dengan prasarana, menjadikan Homestay Changlun tempat penginapan yang paling sesuai dan selesa untuk anda sekeluarga ketika:-
i)   bercuti bersama keluarga di sekitar utara tanah air (Kedah dan Perlis)

ii)  menghadiri majlis perkahwinan dan kenduri - kendara,

iii) menghadiri majlis konvokesyen di IPTA berdekatan. ((UNIMAP, UUM, PTSS, KMK, POLIMAS, IPDA, UITM Arau, Kolej Komuniti Arau, MRSM Arau)

iv) majlis pendaftaran pelajar di IPTA berdekatan. (UNIMAP, UUM, PTSS, KMK, POLIMAS, IPDA, UITM Arau, Kolej Komuniti Arau, MRSM Arau)

v) menghadiri seminar atau aktiviti di IPTA berdekatan. (UNIMAP, UUM, PTSS, KMK, POLIMAS, IPDA, UITM Arau, Kolej Komuniti Arau, MRSM Arau)

vi) terkandas atau terlepas feri ke Pulau Langkawi.

vii) jalan - jalan di Kuala Perlis, Bukit Kayu Hitam, Padang Besar, Bukit Tangga dan Jitra.Bagi menjamin keselesaan penginap - penginap di Kedah Homestay, kami melengkapkan homestay ini dengan kelengkapan berikut:-


 •     3 bilik tidur yang luas dan selesa. (Semua bilik dilengkapi penghawa dingin)
 •     2 tandas dan bilik mandi.
 •     3 katil queen berset comforter.
 •     3 penghawa dingin.
 •     1 Mesin basuh automatik.
 •     2 Toto tambahan dan 4 unit bantal tambahan.
 •     Dapur dan perkakas memasak.
 •     Iron dan iron board.

Kadar Sewaan dan Pakej Homestay Changlun:-
Untuk tempahan sila hubungi saya di talian 013-4884421 (Yusri)


 •     Kadar sewa Homestay Changlun pada hari biasa adalah RM150 per malam

 •     Kadar sewa Homestay Changlun pada hari pendaftaran pelajar IPTA adalah RM 170 per malam

 •     Kadar sewa Homestay Changlun pada hari konvokesyen adalah RM200 per malam

Deposit RM50 per malam diperlukan untuk tempahan. Kami menerima bayaran secara tunai, cash deposit, kredit kad dan paypa.

Lokasi tumpuan di sekitar Homestay Changlun:-


Antara tempat - tempat tumpuan yang berdekatan dengan Kedah Homestay adalah seperti:-
1. Universiti Utara Malaysia (UUM) - 10minit
2. Universiti Malaysia Perlis (Unimap) - 10minit
3. Kolej Matrikulasi Kedah (KMK) - 1minit
4. Universiti Teknologi MARA Arau (Uitm Arau) - 20 minit
5. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin (PTSS) - 10 minit
6. Kolej Komuniti Arau - 20minit
7. Sekolah Integrasi Bukit Kayu Hitam - 10minit
8. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS) - 25minit
9. Kolej Komuniti Bandar Darul Aman -25minit
10. Bukit Kayu Hitam - 10minit
11. Pekan Kuala Perlis -  30 minit
12. Pekan Jitra - 15 minitAntara kemudahan - kemudahan di Pekan Changlun adalah:-
12. Restoran Nasi Kandar (Yasmeen)

Gambar 1: Ruang tamu (Homestay Changlun 1)
Gambar 2: Bilik Tidur 1 (Homestay Changlun 1)

Gambar 3: Bilik Tidur 2 (Homestay Changlun 1)
Gambar 4: Bilik Tidur 3 (Homestay Changlun 1)
Gambar 5: Ruang tamu (Homestay Changlun 2)
Gambar 6: Bilik Tidur 1 (Homestay Changlun 2)
Gambar 7: Bilik Tidur 2 (Homestay Changlun 2)
Gambar 8: Bilik Tidur 3 (Homestay Changlun 2)

Gambar kemudahan - kemudahan di sekitar bandar Changlun

Gambar 9: CIMB Bank Changlun, Kedah.


Gambar 10: Maybank Changlun, Kedah.
Gambar 11: Bank BSN Changlun, Kedah.
Gambar 12: Public Bank Changlun, Kedah.
Gambar13: Shopping Complex C-Mart Changlun, Kedah.


Gambar 14: KFC Changlun, Kedah.


Gambar 15: C-Kopitiam Changlun, Kedah.
Gambar 16: Marrybrown Changlun, Kedah.
Gambar 17: Pejabat Pos Changlun, Kedah.
Gambar 18: Restoran Yasmeen Changlun, Kedah.


02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Gambar Rusuhan <b>di Sungai Petani</b> kedah? | Berita Semasa

Posted: 19 Dec 2012 01:45 AM PST

Rusuhan di Sungai Petani

Rusuhan di Sungai Petani : Polis Kedah memberi amaran keras agar khabar angin kononnya berlaku rusuhan di daerah Kuala Muda yang disebarkan menerusi laman sosial dan khidmat pesanan ringkas (SMS), dihentikan serta-merta.

Timbalan Ketua Polis Kedah Datuk Abdul Ghafar Rajab berkata kira-kira pukul 9 hingga pukul 10 malam tadi, polis menerima banyak panggilan telefon berikutan tersebarnya khabar angin bahawa berlaku (rusuhan kaum) rusuhan di Sungai Petani di daerah Kuala Muda.

Rusuhan di Kuala Muda Kedah"Kita ingin maklumkan kepada semua rakyat Malaysia bahawa berita yang tersiar dalam Facebook, Twitter dan SMS itu tidak betul dan palsu, hakikatnya keadaan di Kuala Muda adalah aman dan tenteram. Tiada kematian atau kecederaan serius yang berlaku.

"Sehingga sekarang (sidang media) hanya ada beberapa insiden sahaja yang berlaku, bermula daripada insiden (pergaduan) pada awal pagi 16 Disember lalu (Ahad), yang mana hasil siasatan dan risikan yang kita kumpul mendapati insiden itu tiada kaitan dengan permusuhan atau kebencian," katanya dalam sidang media di Ibupejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda lewat malam tadi.

Abdul Ghafar berkata kes yang berlaku pada awal pagi Ahad lalu itu adalah kes terpencil yang melibatkan kumpulan pemuda yang berlarutan kepada beberapa insiden lain yang dilakukan dengan tujuan membalas dendam terhadap insiden pertama.

 1. ia berpunca daripada kegiatan lumba motor tetapi telah berlaku pergaduhan yang mana kedua-duanya memanggil kawan masing-masing, dan berlaku empat lagi insiden lain.
 2. Insiden yang didakwa ramai kononnya berlakunya rusuhan di Sungai Petani ini bukan berpunca daripada kebencian, ia tindakan yang dibuat oleh mereka yang kurang bijak. Bagaimanapun polis berjaya mengawal keadaan sehinggalah tersebarnya berita palsu yang boleh mencetuskan kemarahan

Rusuhan Kaum Sungai Petani

Dalam pada itu, Abdul Ghafar turut meminta semua ketua kaum agar dapat memberi penerangan yang jelas berhubung perkara itu kepada masyarakat di kawasan masing-masing.

Kepada semua kaum maklumkan kepada anak buah masing-masing agar jangan bertindak di luar batasan undang-undang terasuk sebarkan fitnah mengatakan berlakunya rusuhan di Sungai Petani, Kedah

[Sumber : Berita Bernama Malaysia]


02 di kubang pasu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kubang pasu - Google Blog Search


Gambar Sekitar Anwar <b>Di Kubang Pasu</b> - Kerabu Bersuara

Posted: 07 Apr 2013 03:00 PM PDT

https://pbs.twimg.com/media/BHQcnSDCcAAoEAI.jpg:largehttps://pbs.twimg.com/media/BHQdghRCUAAeuqu.jpg:large

Artikel berkaitan POLITIK ,PRU13

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


[DEDAH] 43 pengundi hantu di 6 rumah <b>di Kuala Kedah</b>

Posted: 27 May 2013 11:30 PM PDT

Harakahdaily, 27 Mei 2013
PETALING JAYA: Kewujudan pengundi hantu menjadi isu paling utama yang mempersoalkan perjalanan PRU13, kata Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli (gambar) dalam kenyataannya.
Menurut laporan-laporan yang telah dibuat sebelum, semasa dan selepas hari mengundi, pengundi hantu ini dipercayai didatangkan dalam dua bentuk; iaitu rakyat asing yang diberikan kad pengenalan dan mengundi; serta pengundi rakyat Malaysia yang mengundi lebih dari sekali kerana didaftarkan di beberapa tempat.
Beberapa hari sebelum hari pengundian, jentera Barisan Nasional di seluruh negara giat mengedarkan slip-slip mengundi yang menyatakan tempat dan saluran mengundi dari rumah ke rumah. Slip-slip ini diambil dari daftar undi induk yang dikeluarkan oleh SPR.
Menurut Rafizi, di seluruh negara, banyak berlaku kejadian slip undi yang diedarkan oleh Barisan Nasional itu menunjukkan wujudnya pengundi-pengundi tidak dikenali yang didaftarkan di alamat-alamat dalam kawasan tertentu.
Banyak pemilik dan pengundi asal di alamat-alamat tersebut telah tampil membuat laporan polis mempersoalkan kenapa ada pengundi lain yang didaftar dengan ramai di alamat mereka, sedangkan mereka telah tinggal di alamat itu dari awal dan tidak pernah mengenali nama-nama yang didaftarkan, kata Rafizi.
"Saya sendiri membantu membuat 2 laporan polis di Pandan berhubung kejadian ini pada hari pengundian.

"Hari ini, saya tampilkan 5 laporan polis yang dibuat berasingan di Parlimen Kuala Kedah yang menunjukkan bahawa 43 orang yang tidak dikenali telah didaftarkan di 6 buah rumah di dalam satu taman, iaitu Taman Sri Putra," kata Rafizi dalam kenyataannya.
Beliau juga sertakan satu salinan Borang 10A yang dikeluarkan oleh SPR sendiri di Parlimen Kuala Kedah, yang mengesahkan bahawa seorang pengundi iaitu Lim Tiek Hong dinafikan hak mengundi kerana ada orang lain telah mengundi bagi dirinya.
Laporan-laporan polis dan Borang 10A yang dikeluarkan sendiri oleh SPR mengesahkan bahawa keraguan wujudnya pengundi hantu yang didaftarkan berkali-kali ada asasnya.
Kejadian seperti ini di seluruh negara memperkukuhkan persepsi rakyat bahawa PRU13 penuh dengan penipuan dan SPR tidak mempunyai kewibawaan untuk mempertahankan satu proses pilihanraya yang adil, bersih dan telus.
"Oleh yang demikian, saya menyeru kepimpinan SPR untuk memberikan penjelasan yang masuk akal mengenai kejadian-kejadian ini kerana ada laporan polis khusus yang dibuat mengenainya.
"Saya juga menyeru supaya pasukan polis mula membuat kenyataan mengenai pelbagai laporan polis mengenai penyelewengan pilihanraya yang telah dibuat selama ini," seru beliau.
Jika 43 pengundi yang diragui boleh wujud di satu taman di Parlimen Kuala Kedah hanya di 6 buah rumah, bayangkan berapa banyak pengundi hantu yang sebegini yang boleh didaftarkan di seluruh negara, tambah beliau.

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Liqo SMIAS <b>di</b> tasik <b>Jitra</b> - Sahabat Masjid Kachi @ Masjid Imam As <b>...</b>

Posted: 28 May 2013 07:01 AM PDT

 Sayyidina Umar al-Khattab r.a pernah berkata
" Perkara yang paling aku takuti berlaku terhadap
umat ini ialah munculnya orang yang alim pada
lisan tetapi jahil pada hati "
Musim peperiksaan akhir semester kini
dipersimpangan, tekanan demi tekanan baik
daripada assignment, project work, thesis, presentation,
kelas ganti, tutorial, kuiz hatta midsem test pasti
membebani masa mana-mana mahasiswa/i.
Namun itu semua bukan penghalang untuk
mendidik tarbiyyah diri kerana Islam dijadikan
sebagai panduan dalam setiap detik kehidupan.
Alhamdulillah shabab proaktif dalam SMIAS atau nama
kepanjangannya Sahabat Masjid Imam As-Shafie telah
berjaya mengadakan satu lagi liqo santai yang diketuai oleh
akhi Taufiq Johari (timbalan presiden 1 SMIAS).
Pengisian santai liqo ini melibatkan pimpinan tertinggi dan
exco-exco semasa SMIAS 2013-2014 bersama-sama
dengan mantan SMIAS yang lain.
Pengisian dimulakan dengan sesi ta'aruf (berkenalan)
kemudiannya kata-kata dan amanat daripada
 [ Pimpinan SMIAS 2013-2014 ]
Alhamdulillah, sedikit perkongsian ilmu
mengenai apa itu syariatullah dan Sunnatullah..
keduanya harus bergerak seiring dalam diri muslim 
Ingatlah wahai para dai'e 
dalam memikul beban dakwah ini sememangnya
berat tetapi yakinlah dengan firman Allah dalam surah
Muhammad ayat 7 yang inti patinya mengatakan
dengan menolong agama Allah yakni Islam,
Allah akan memperkukuhkan kedudukannya 
keyakinan kita mesti mantap.
Seusai pengisian ringkas,
Allah kurniakan sedikit lagi rahmat berupa angin
yang kuat bertiup diiringi dengan awan mendung di kaki
langit Jitra. Namun, itu semua tidak memberi
apa-apa mudharat selagi Allah tidak izinkan.
Seterusnya aktiviti santai dan bebas, muslimah
mengupas buah limau bali yang dibeli dan diagih
ada yang makan bersahaja, ada juga yang cecah 
[ Uhibbukum fillah, abadan abada ]
mengakhiri kalam dengan bacaan doa, moga Allah
Bismillahi rahmanirahim...
"segala puji bg Allah tuhan seru sekalian alam,
selawat dan salam keatas junjungan besar Rasulullah s.a.w
beserta keluarga dan para sahabat baginda.
Ya rabbi, jadikanlah diri kami sebagai 
orang yg bersyukur kepadamu,
orang yang berzikir kepadamu,
orang yang bersandar kepadamu,
ya rabbi, terimalah taubat kami
bersihkanlah kesalahan dan dosa kami,
teguhkanlah langkah kami,
luruskanlah lisan kami dan
sucikanlah kedengkian dan dendam dari hati kami
aaminn ya rabbil alamin".

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


VIDEO USTAZ PUKUL PELAJAR <b>DI BALING</b> KEDAH TERSEBAR

Posted: 07 Jun 2013 06:17 PM PDT

Video ustaz belasah pelajar di Baling Kedah tersebar di internet

pelajar kena belasah dengan ustaz video ustaz pukul pelajar di baling kedah tersebar

Sebuah rakaman video memaparkan seorang remaja dipercayai pelajar kena pukul oleh seorang lelaki dewasa yang didakwa berlaku di sebuah sekolah agama mula tersebar di laman sosial

Sebuah blog mendakwa lelaki dewasa itu merupakan seorang guru, manakala remaja itu merupakan pelajar di sekolah terbabit

Video berdurasi 1.05 minit itu menunjukkan remaja terbabit ditampar, ditumbuk malah ditendang ala tomoi oleh lelaki dewasa terbabit

Rakaman itu mula di muat turun dalam laman sosial sejak April lalu dan mendapat banyak kritikan daripada pengguna laman sosial

Berdasarkan rakaman itu, remaja terbabit ditampar sekali di muka, ditumbuk di perut dan turut ditendang menggunakan lutut di perut

Rakaman itu jelas menunjukkan remaja terbabit berada dalam kesakitan bagaimanapun, lelaki terbabit terus membelasah remaja terbabit tanpa belas kasihan

Berikut adalah video tersebut yang dipautkan dari laman pengkongsian video youtube

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Tempat-tempat menarik <b>di langkawi</b> untuk dilawati - Kereta sewa <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2013 09:16 AM PDT

Puting beliung <b>di Langkawi</b> <b>...</b> - suraukini

Posted: 18 May 2013 07:53 PM PDT

Rakaman puting beliung yang melanda Pulau Langkawi petang semalam 18 Mei 2013. Saksikan

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


mat sabu tak pernah tahu tentang pengundi siam <b>di pendang</b>!!!

Posted: 10 May 2013 06:43 AM PDT


Memang susah untuk menerima kekalahan. Apatah kekalahan tersebut diterima ketika keyakinan begitu memuncak yang sokongan padu akan diterima daripada pengundi.

Begitulah juga yang berlaku kepada Mat Sabu.

Mat Sabu bertanding di kerusi Parlimen Pendang dan kalah di tangan calon Barisan Nasional, Datuk Othman Abdul.

Berbanding mengakui kekalahannya kerana Mat Sabu sendiri gagal memahami struktur masyarakat di Pendang, Timbalan Presiden PAS itu bagaimanapun, menyalahkan pengundi-pengundi hantu yang dikatakannya sebagai masyarakat Siam di daerah tersebut.

Mat Sabu di Pendang, memang tidak buat apa-apa. Mat Sabu kurang mengerti tentang Pendang. Ketika penulis sendiri meninjau Pendang beberapa hari sebelum hari pengundian, Mat Sabu telah menipu tentang kehadirannya. Sepatutnya Mat Sabu bersolat Jumaat di sebuah masjid di salah sebuah perkampungan di daerah Pendang. Bagaimanapun, Mat Sabu tidak muncul sampai ke sudah, sebaliknya Mat Sabu berada di Johor, memberikan ceramah bagi mendapatkan sokongan untuk Lim Kit Siang.

Di Pendang sendiri, Mat Sabu lebih banyak mencipta musuh terutama dengan kem Hayati Osman, bekas Ahli Parlimen Pendang yang tidak dicalonkan semula dan tempatnya dirampas oleh Mat Sabu yang berasakan Pendang adalah daerah selamat untuknya kembali ke Parlimen.

Lawannya pula adalah Othman Abdul, anak watan yang dikenali rapat oleh sebahagian penduduk Pendang tanpa mengira parti. Malah, sebahagian besar kaum keluarga Othman Abdul juga adalah ahli PAS yang mempunyai hubungan baik dengannya.

Kesian Mat Sabu... memandangkan sekarang ini Anwar Ibrahim sedang mempopularkan trend pengundi hantu yang entah di mana duduk dan buktinya, Mat Sabu juga menzahirkan kehairanan tentang kekalahannya. Katanya, dia hairan bagaimana masyarakat Siam boleh memberikan undi kepada Barisan Nasional dan bukan kepadanya.

Justeru, dia mengesyaki Barisan Nasional telah mengimport ramai orang Siam ke daerah Pendang semata-mata untuk mengalahkannya.

Itu sahajalah alasan yang mampu diberikan oleh Mat Sabu!

Sudah-sudahlah Mat Sabu! Dah kalah tu, buat cara kalahlah! Tak payahlah guna alasan PENGUNDI HANTU. ANWAR IBRAHIM sendiri pun gagal membuktikan kewujudan 60,000 pengundi hantu yang dikatakannya. Takkanlah hanya dengan cakap-cakap boleh percaya bulat-bulat hanya kerana kata-kata itu menyebelahinya?

Yang pasti, Mat Sabu tidak dikehendaki di Pendang. Sama juga di tempat-tempat lain. Dia hanya boleh berkokok di atas pentas ceramah, tetapi tidak layak untuk menjadi wakil rakyat kerana sewaktu dia menjadi wakil rakyat dahulu pun, tak ada satu benda pun dibuatnya untuk rakyat, melainkan sibuk berceramah dan mengumpul duit dari tin milo!!!!

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved