ads

Sabtu, 3 Ogos 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Healthy Life...Healthy World: Pengedar Shaklee <b>Di Sungai Petani</b> <b>...</b>

Posted: 23 Jul 2013 02:45 AM PDT


Hari ni saja nak buat hebahan kat blog ni sebab ramai yang bertanyakan saya boleh Cash On Delivery produk Shaklee kat area mana. Maklumlah ramai yang tak tahu saya berada di Kedah. Kadang-kadang ada customer yang dah bank in duit, tapi bila dia bagi alamat, tengok-tengok dekat sangat je. So lebih senang ambil by hand kan. Tak perlu tunggu pos laju yang belum tentu lajunya.
Saya Pengedar Sah Shaklee dengan ID 881663. Lokasi saya adalah di Kedah. Jadi sesiapa yang memerlukan produk Shaklee di area Sungai Petani dan Kulim, boleh dapatkan terus dari saya. Jimat lah postage sikit. Harga semestinya yang paling best lah kan.
Kalau di area Sungai Petani, kebiasaanya saya jumpa customer di Giant Sungai Petani, TESCO Sungai Petani, stesyen minyak Shell Padang Temusu. Tetapi ada kadang-kadang saya terus hantar ke rumah. Bergantung kepada keadaan saya waktu itu dan request dari customer jugak. Di area Kulim pulak, biasa saya akan jumpa customer di Petronas Kulim atau di mana-mana kawasan berdekatan Kulim Hi-Tech. 

So, kepada customer yang berada di kawasan berdekatan, boleh hubungi saya terus. Stok sentiasa available di rumah ye. Nak datang ambil di rumah pon boleh tiada masaalah :))

Jom mai pakat beli Shaklee untuk kesihatan yang berpanjangan. Orang Kedah mesti sihat-sihat semuanya ye.

PM di FB: http://tinyurl.com/qh7rqx9
atau SMS/Wassap: 0129478477 (farhah)

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Warta Fatwa Anti Syiah: <b>Negeri</b> Lain Patut Contohi <b>Kedah</b> | Politik

Posted: 22 Jul 2013 04:15 AM PDT

 

ALOR SETAR 22 Julai - Negeri-negeri yang masih belum mewartakan fatwa anti Syiah, patut berbuat demikian dengan mengambil kira bahawa fahaman itu hanya akan membawa kesan negatif dan memecah belahkan ummah, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

Memetik laporan Bernama,beliau berkata setiap kerajaan negeri patut mengkaji serta mempertimbangkan perkara itu dan mencontohi Kedah yang telah mengumumkan akan mewartakan fatwa antiSyiah baru-baru ini.

 

"Apa yang kita tahu, ada Syiah berlaku permusuhan, peperangan dan pembunuhan. Kita bernasib baik sebab di negara kita ini Ahli Sunnah Wal Jamaah, pengikut Imam Shafie," katanya kepada pemberita ketika berkunjung ke Pekan Rabu di sini hari ini.

 

Dr Mahathir berkata ajaran Syiah tidak elok dibawa ke negara ini kerana ia merupakan fahaman yang memecah belahkan Islam.

 

Beliau mengulas pengumuman Menteri Besar Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir yang akan mewartakan fatwa anti Syiah di Kedah bagi membanteras fahaman itu yang didapati semakin menular di kalangan masyarakat.

 

Fatwa itu telah pun diwarta di peringkat kebangsaan.

 

Mukhriz dilaporkan berkata walaupun penularan fahaman Syiah di Kedah masih dalam keadaan terkawal, ia tidak bererti negeri ini bebas daripada fahaman itu.

 

Dalam perkembangan lain, Dr Mahathir berkata cadangan menggabungkan parti yang didominasi kaum Cina iaitu MCA, Gerakan dan Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) akan menguntungkan sekiranya mereka terus menyokong Barisan Nasional (BN).

 

"Kalau boleh bersatu baguslah sikit, kalau sokong BN untunglah... nak kata Cina tak boleh sokong Melayu, tidaklah. Kalau Cina dan Melayu tak boleh bersatu, rosaklah negara," katanya.

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Pengedar Shaklee <b>di Jitra</b>, Alor Setar dan Sekitarnya - My Name is <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2013 07:27 PM PDT

Alhamdulillah

Orang-orang Jitra , Alor Setar dah boleh tepuk tangan.. Shaklee makin dekat di hati anda. Bagi mereka yang berada di sekitar  Jitra, Alor Setar dan kawasan sekitar yang berhampiran boleh dapatkan Shaklee dengan harga istimewa daripada Pengedar Sah kami : 


Rashida Ramli
Pengedar Shaklee Utara

Kedah ( Jitra, Alor Setar dan Sekitarnya)
017-5204717
FB : Rashida Shida



#Untuk konsultasi dan maklumat lanjut, boleh hubungi saya :
Munirah Hazam
Pengedar Shaklee Utara dan Malaysia - Kedah (Sungai Petani, Gurun, Jeniang, Bukit Selambau, Kuala Ketil)
Email : munirah.hazam at gmail.com
Sms/Whatsapp : 019-5768 456
Page : Munirah Hazam
FB : Munirah Hazam

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Kisah Seram <b>Di</b> Highway Bukit Gerik & Highway Gerik-<b>Baling</b> <b>...</b>

Posted: 02 Aug 2013 06:34 AM PDT


Kisah Seram Di Highway Bukit Gerik & Highway Gerik-Baling | Mggu lepas kami sekeluarga dpt berita adik Ipar aku eksiden motor dgn kereta kat Kg di Kuala Terengganu. Jadi kami sekeluarga diminta utk balik mlm tu juga...

Tetapi dlm perjalanan (baru nak masuk Baling) kami dpt call, adik kesayangan kami dah pulang ke Rahmahtullah... Allah lebih sayangkan dia... Al-Fatihah...

Jadi kami teruskan juga perjalanan keTrg dgn hati yg tabah...

Setelah semua selesai, Ahad mlm Isnin kami kena pulang ke Penang sebab aku ada kerja yg perlu disiapkan, dan kami bertolak dari K.Trg dlm 10.30mlm...

Mula masuk H'way Bukit Grik dlm 1.30 pagi... dan sepanjang prjalanan aku rasa mcm biasa..cuma bini aku ckp dia pening dan rasa nak muntah..mgkn sebab jln bengkang-bengkok...

Alhmdllah, kami sampi ke Grik dlm kul 4.10pagi gitu, dan kami stop kat R&R sebab aku nak p toilet...

mcm biasa aku lock kereta kalau aku tggl sat anak bini aku, tapi alhmdllah mlm tu aku tergerak nak kasi on alarm...

Tiba-2 kereta aku bunyi alarm, then aku bergegas p tgk kereta aku, tak ada apa-2 berlaku...
Then aku p dptkan bini aku, dia nmpk mcm takut...

Aku tanya kenapa? Dia kata ada org lalu mundar mandir depan keta aku tu, tgk direct kat depa dlm keta...

Then, masa tu keta aku berbunyi...Then tiba-2 org tu hilang...So aku pujuk bini ckp maybe org driver lorry dkt-2 situ yg lepak sama....

Then kami teruskan perjlanan ke Penang... start nak masuk H'way baru Grik-Baling dlm kul 4.30pagi... Aku nampak kabus tebal... Rasa berat hati nak teruskan...ingat nak U-turn...jadi aku plan nanti kalau kat depan ada lampu jln aku nak U-turn...

Tapi bila terus...still takder lampu jln, sebab bateri solar utk lampu tu dah habis kot...
so aku make desicion teruskan perjlanan...

Tiba-2 aku rasa semcm jer...Then bini aku tiba-2 mcm terkejut! Aku pesan kat dia baca apa yg patut...Aku pun sama baca apa yg patut...

Then tiba-2 aku rasa keta aku mcm berat... aku tekan myk juga (masa tu gear 5 dan turun bukit!) Then aku tak puas hati aku drop gear 4... masa tu turun bukit! Hangpa bayangkan turun bukit guna gear 4

Utk pengetahuan, bila kereta dah bergerak lama, pick-up dia ada skit... Sebelum tu, aku belasah gear 5 naik bukit...Tapi ini turun bukit gear 4.

Alhmdllah depan kami ada lori balak..rasa ringan semula...
Bila aku dah overtake lori tu...tak lama aku rasa berat balik...
Mcm tadi gak, turun bukit aku henyak gear 4...Aku nekad. Aku mesti lawan balik demi anak bini aku....

Sepnjg nak kuar h'way tu nak sampai ke Baling, dlm 3-4 kali aku rasa mcm tu...
Kadang-2 aku mcm terasa nak tgk tepi cermin...tapi bila tgk takder apa-2...
Alhmdllah, kami dpt kuar dari H'way tu dan sampai ke Baling...

Then takder rasa apa-2...Lepas tu ada bukit-2 nak menghala ke Kulim tu selamba jer aku naik bukit guna gear 5....

Then sampai ke BKE Kulim, aku stop kat Petronas tu nak rest aku ckp kat bini aku... (Sebenarnya aku saja nak stop, tak nak balik terus kot-2 kalau ada benda ikut, dia akan stay kat situ...)
Lepas aku ckp kat bini aku, barulah bini aku rasa 'burden' yg dia rasa tadi hilang tiba-2..rasa lega...
Kami selamat sampai rumah kat seberang jaya dlm kul 7.30 pagi...

itu pun aku sempat lagi p beli nasi kandar kat Jalil bagan...
Sampai rumah baru kami bincang pasal apa yg berlaku...
Bini aku ckp, masa perjalanan nak ke K.Trg pun dah ada nampak benda pelik...

Dia nampak mcm org tua lelaki kat tepi jln kat atas bukit Grik lambai tangan sambil senyum kat dia...
Then masa nak balik ke Penang, still org yg sama lambai tangan kat dia, tapi kali ni tak senyum.
Then dia kata masa kat H'way Grik Baling tu org tua tu ada follow keta kami! Bini aku nampak. Dia lawan juga dgn beranikan diri buat tak tahu jer...
Kuat juga bini aku. Tahniah!

Then masa kereta kami rasa berat tu, dia pun rasa berat juga...Ingatkan aku jer as driver rasa kereta berat...
Dia ada nmpk mcm benda putih follow kereta kami... Nauzhubillah..!

Tapi Alhamdullah, kami selamat sampai rumah....Then kami cerita benda tu kat family kat kg,... Adik ipar aku yg sorang tu cerita, dlm bulan lepas, member dia terbabas kereta kat H'way Baling Grik sebab rasa benda yg sama..kereta rasa berat, then lost control terbabas...
dia kata kami Alhamdullah kuat juga dpt lawan....

Jadi aku pesan kat korang, kalau nak lalu H'way Baling grik tu, kalau boleh jgn lewat sgt..Tunggu sat kat Pekan Grik tu...dah masuk subuh, then boleh la kot tempoh jln tu...
Tapi kalau kuat, belasah jer...

Lagi kalau korang ada any experience or info tntg topik aku bukak ni, boleh la share kat sini...
At least takder la member-2 kita kena benda yg sama aku kena..or maybe lagi teruk!

P/s: Aku ada dgr, ada org nmpk mcm kepala terbang masa lalu h'way tu... Ye la, sebab byk bukit kena potong sebab nak buat h'way tu..Mgkn ganggu tempat 'depa'....
Wallahualam....


02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


[CALON BEBAS] Gobalakrisnan tanding BEBAS <b>di Padang Serai</b> <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:03 AM PDT


KULIM 20 April - Penyandang kerusi Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrisnan hari ini membuat kejutan apabila tiba di pusat penamaan calon di Pejabat Daerah Kulim, di sini.

Selain mempertahankan kerusi tersebut sebagai calon Bebas, Gobalakrisnan turut membawa bersama isterinya, M. Vasanthi bertanding calon Bebas di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lunas.

Gobalakrisnan bakal berhadapan dengan Datuk Heng Saei Kee dari Barisan Nasional (BN), Naib Presiden PKR, N. Surendran; Hamidi Abu Hassan (Berjasa) dan seorang lagi calon Bebas, Othman Wawi.

Bagi kerusi DUN Lunas, selain Vasanthi, turut bertanding ialah Pengerusi MIC Kedah, S. Ananthan (BN) dan N. Prabakaran dari Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA).

Penyandang kerusi DUN Merbau Pulas, Datuk Siti Aishah Ghazali (Pas) pula akan berhadapan dengan calon BN, Datuk Marlia Abd. Latif.

Keluar PKR 

Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan pada Januari 2011 telah mengumumkan keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta melepaskan semua jawatannya dalam parti itu berkuat kuasa serta merta.

Gobalakrisnan masuk PKR setelah dipujuk Datuk Seri Anwar Ibrahim dan kembali aktif dalam parti pada tahun 2006. Beliau sendiri mengakui termakan pujukan Anwar ketika itu atas dasar untuk membangunkan komuniti masyarakat India dalam PKR. Namun pujukan itu hanya umpan politik, bak kata pepatah, 'habis madu sepah dibuang!'.

 "Saya sudah fed-up (bosan) dengan (Penasihat PKR) (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) serta (Timbalan Presiden PKR) Azmin Ali, yang kini telah mengawal 100 peratus pentadbiran PKR," katanya.

Beliau berkata, selama ini tindakan Anwar bukan sahaja memperkudakan kaum Melayu dan Cina sahaja dalam mencapaikan cita-citanya tetapi kaum India juga tidak terkecuali.

Katanya, beliau yakin hasrat Anwar untuk menakluk Putrajaya akan tersasar sekaligus gagal kerana Ketua Pembangkang itu nyata gagal untuk menyelesaikan masalah dalaman parti sendiri.

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved