Sabtu, 19 Oktober 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

02 di sungai petani - Google Blog Search


Jawatan Kosong 2013 <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Sungai Petani</b>

Posted: 10 Sep 2013 07:07 PM PDT

Jawatan Kosong 2013 di Majlis Perbandaran Sungai Petani

Jawatan Kosong 2013: Sejarah awal penubuhan sistem Kerajaan Tempatan di Sungai Petani bermula pada tahun 50-an lagi, iaitu ketika Ordinan Majlis Tempatan 1952 diluluskan dan diterima pakai. Kemudian dalam tahun 1953, Lembaga Bandaran Sungai Petani (Sungai Petani Town Board) untuk pentadbiran bandar Sungai Petani diwujudkan.Pada 1 Ogos 1975, Majlis Daerah Kerajaan Tempatan Kuala Muda (MDKT.KM) ditubuhkan dengan meliputi kawasan Sungai Lalang, Jeniang, Merbok, Bukit Selambau, Bedong dan Gurun.Sungai Petani sekali lagi dinaikkan taraf kepada Majlis Perbandaran pada 2 Julai 1994 bersamaan 22 Muharram 1415H.Dengan kenaikan taraf ini, Majlis Perbandaran Sungai Petani (MPSPK) dipertanggungjawabkan sepenuhnya terhadap kawalan pembangunan, pelesenan, perancangan, penyediaan kemudahan infrastruktur dan sebagainya bagi memastikan kemajuan pembangunan bandar dan kemakmuran hidup penduduk bandar Sungai Petani dan Kuala Muda amnya.

Majlis Perbandaran Sungai Petani dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untu memohon jawatan yang diatawarkan seperti berikut:

// ]]>

1. Pegawai Perancang Bandar dan Desa J41
2. Arkitek Lanskap J41
3. Jurutera J41
4. Juruaudit W41
5. Akauntan W41
6. Pegawai Penilaian W41
7. Penolong Pegawai Senibina J29
8. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran U29
9. Penolong Pegawai Pertanian G27
10. Penolong Pegawai Tadbir N27
11. Penolong Pegawai Penilaian W27
12. Juruteknik Lanskap J17

UMUR
Calon bagi lantikan hendaklah berumur
i. Tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup.
ii. Tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

ALAMAT PERMOHONAN
Borang permohonan yang telah lengkap dipenuhi hendaklah dikembalikan kepada :-
Yang DiPertua
Majlis Perbandaran Sungai Petani
Kompleks MPSPK, Jalan Patani,
08000 Sungai Petani,
Kedah Darul Aman.
( u/p : Bahagian Sumber Manusia )

TARIKH TUTUP PERMOHONAN
Borang Permohonan yang telah lengkap dipenuhi hendaklah dikembalikan ke alamat di atas sebelum atau pada 24 SEPTEMBER 2013. Permohonan yang diterima selepas dari tarikh tutup iklan tidak akan diberi pertimbangan.

DOKUMEN SOKONGAN
Semua dokumen sokongan yang dilampirkan hendaklah disahkan salinannya. Salinan asal dokumen sokongan hanya perlu dibawa semasa menghadiri temuduga sahaja.

Sila klik sini untuk  sumber iklan jawatan kosong 2013 ini .

———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2013

from your own site.

di negeri kedah - Google Blog Search

di negeri kedah - Google Blog Search


Gempar! Exco <b>Negeri Kedah di</b> Racun? - kamera kupang - Blogger

Posted: 24 Sep 2013 06:06 AM PDT


Kecoh !! media sosial melaporkan antara diantara barisan Exco melantik "penasihat" dari kalangan Ahli tegar sebagai penasihat khas kepada mereka. Isu timbul apabila blogger terkenal dari kedah, mendapat email berkaitan dengan penasihat kepada exco tersebut.

Email yang didedahkan blognya Ke Kedah Ke KL

Exco Kedah guna Penasihat dari PAS?
Sungguh majmuk politik di Malaysia apabila ada Kerajaan menggunakan Penasihat dari pihak Pembangkang. Dan ianya berlaku di Kedah. Hanya di Kedah 

Segala perancangan dilakukan dengan cukup teliti. Habis seluruh sistem dikawal oleh beliau. Adakah Kerajaan Kedah dibawah kepimpinan Dato Paduka Mukhriz Mahathir bakal mencipta sejarah dan mengulangi kesalahan Kerajaan terdahulu? 

Siapa Penasihat Khas ini? Dan kenapa beliau sangat dipercayai oleh seorang Exco di Kedah? Adakah Exco ini tak tahu atau buat-buat tak tahu? Menerima maklumat dan nasihat serta cadangan daripada lawan untuk isu besar di Kedah? 

Mungkin Dato Paduka Menteri Besar perlu kaji balik kedudukan Exco ini dan jangan apabila nasi sudah menjadi bubur baru nak tersedar. 

Jika tiada tindakan segera maka tunggulah pendedahan selepas ini yang akan merungkai siapa orang ini. Jangan gadaikan perjuangan untuk kerusi Naib Presiden. BERANI BERUBAH
Apa KK harapkan kepimpinan diperingkat negeri Kedah cepatlah bangkit dari lamunan. Perlulah sedar dimanakah nilai kesetiaan. Masih banyak lagi jentera dari kalangan BN/UMNO yang bertungkus lumus memenangkan BN/UMNO di Negeri Kedah. Membiarkan Pembangkang berada dalam rumah sendiri apakah ada kewajaranya....

KK : Terbelakah nasib jentera UMNO di negeri kedah.

02 di kodiang - Google Blog Search

02 di kodiang - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kodiang</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Sep 2013 01:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Taiko kongsi gelap bantu sekolah agama <b>di</b> Kedah,mohon balasan <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2013 10:03 PM PDT

KUALA NERANG - Disebabkan keinginan mendalam mereka untuk mendapatkan ganjaran syurga, tiga individu yang dipercayai anggota kumpulan kongsi gelap, memberi sumbangan RM2,000 masing-masing kepada beberapa maahad tahfiz di sekitar Kodiang dengan harapan menebus dosa yang mereka lakukan masa lampau.

Kisah menarik itu disampaikan oleh Husam Baderuddin, anak Mufti Kedah, di pekarangan Maahad Tahfiz Ar-Riadah, Kodiang, beberapa hari selepas umat Islam menyambut Aidilfitri.

Beliau berkata, kejadian itu bermula apabila sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux menghampirinya dan seorang lelaki berusia dalam lingkungan 40-an memperkenalkan diri sebagai anggota kumpulan kongsi gelap.

Dua lagi hanya menanti di dalam kenderaan itu.

Beliau berkata, sebaik sahaja mendengar perkataan kongsi gelap, beliau berasa gerun dan ketika itu hanya berserah kepada ALLAH tentang perkara tidak diingini yang mungkin berlaku ke atas dirinya.

Sebaliknya, dia menjadi hairan apabila lelaki itu menyatakan hasrat mereka bertiga hendak menyumbang wang kepada maahad tahfiz itu untuk menebus dosa yang mereka telah lakukan dan dan bagi mendapatkan syurga sebagai ganti.

Katanya, lelaki itu membuat pengakuan mereka banyak kekurangan dalam amal ibadat, termasuk gagal menunaikan solat lima waktu dan mengambil jalan mudah untuk mendapat ganjaran syurga.

Tidak jahil agama

Husam berkata, daripada percakapannya, beliau percaya lelaki yang menemuinya itu tidak menggambarkan seorang yang jahil dari segi agama, dan mempunyai kesedaran berkaitan agama sehingga sanggup berbuat demikian untuk mendapatkan pahala.

"Saya diberitahu bahawa mereka (bertiga) berasal dari Changloon dan dibesarkan di situ selama 10 tahun, sebelum berpindah ke Thailand lebih 30 tahun. Selain aktiviti kongsi gelap, lelaki itu turut menjalankan perniagaan menjual tayar di negara jiran.

"Lelaki itu memberitahu bahawa wang itu adalah sebagai sumbangan atau infak kepada maahad tahfiz.

"Katanya, wang yang hendak disumbangkan itu adalah hasil keuntungan daripada penjualan tayar dan bukan wang daripada aktiviti kongsi gelap," katanya kepada Sinar Harian semalam.

Beliau, yang juga Yang Dipertua Yayasan Ar-Riadah berkata, tindakan lelaki itu menyumbang kepada maahad tahfiz di Kodiang itu bersama rakan-rakannya, bukan perkara baru.

Mereka sering memberi sumbangan kepada beberapa maahad tahfiz di tempat lain setiap bulan ketika keluar dari Thailand.

Bagaimanapun, beliau terkejut dan tergamam apabila lelaki itu mengeluarkan sepucuk pistol secara tiba-tiba dari jaketnya.

"Waktu itu saya sudah pun setuju untuk menerima sumbangan itu. Tetapi, saya jadi terkejut apabila dia keluarkan sepucuk pistol dan letakkan di atas meja.

"Saya bertanyakan kepada dia, untuk apa dia keluarkan pistol. Dia kata, dia sebenarnya, ingin keluarkan wang yang disimpan dalam poket yang sama," katanya.

"Dia tidak mengancam saya. Dia bercakap baik-baik sahaja. Cuma saya yang terkejut apabila dia keluarkan pistol secara tiba-tiba.

"Mana tidaknya. Selalunya saya hanya tengok pistol dalam televisyen, tetapi masa itu saya melihat pistol dengan mata kepala sendiri. Memang menggerunkan," katanya.


Tidak bunuh orang awam

Husam berkata, beliau mengambil peluang dalam pertemuan kira-kira 30 minit itu untuk bertanya beberapa perkara kepada lelaki itu, termasuk berkaitan aktiviti kumpulan kongsi gelap yang semakin hangat diperkatakan di akhir-akhir ini.

"Dia memberitahu bahawa kebanyakan kes pembunuhan yang berlaku adalah melibatkan sesama ahli kumpulan kongsi gelap dan bukan orang awam. Ia berlaku disebabkan oleh perasaan marah, dendam, dengki dan sebagainya.

"Meskipun menyertai kumpulan itu, dia mendakwa dia tidak pernah membunuh orang. Dia mungkin menyimpan senjata api itu untuk keselamatan diri sendiri sahaja," katanya.

Dalam perbualan itu, lelaki itu memberitahunya, bahawa pembunuh upahan yang berjaya membunuh seorang individu yang dikehendaki akan menerima upah antara RM500 dan RM1,500.

"Saya amat terkejut dengan kenyataan ini. Rupanya beginilah nilainya harga manusia sekarang, sedangkan kerajaan meletakkan begitu banyak papan tanda (di tepi jalan raya) supaya rakyat menghargai nyawa masing-masing," katanya.

Berdasarkan peristiwa tiga anggota kongsi gelap yang dilihatnya itu, Husam menasihatkan masyarakat supaya tidak menilai seseorang itu dari segi zahir semata-mata.

Beliau menyebut sabda Nabi SAW, yang bermaksud: "ALLAH tidak pandang gambaran luaran kamu, ALLAH pandang hati kamu".

"Jadi, jangan menilai dia dan anggota geng yang lain dengan gambaran buruk. Memang secara fahaman kita, mereka ini adalah samseng dan sebagainya. Mereka juga manusia yang tidak terlepas daripada melakukan kesilapan. Setiap anak Adam ada salahnya.

"Cuma kita mendoakan agar mereka ini kembali ke jalan sebenar. Kesedaran mereka mengenai agama itu ada. Mereka juga manusia seperti kita," katanya.

02 di kubang pasu - Google Blog Search

02 di kubang pasu - Google Blog Search


KRIM Alor Setar selesai berprogram <b>di</b> MRSM <b>Kubang Pasu</b> – ISMA <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2013 06:14 PM PDT

z1

Alhamdulillah, KRIM Alor Setar telah sempurna menjalankan sebuah program Seminar Kepimpinan dan Pembangunan Jatidiri di MRSM Kubang Pasu, Jitra pada 5 Oktober yang lalu. Program ini telah disertai peserta-peserta dari kalangan presiden dan timbalan presiden 'homeroom'.

z2

Kaunselor dari IPG Darulaman, Puan Siti Aishah bt Hamid dijemput menjadi fasilitator dalam program sehari ini. Banyak pengisian dan aktiviti menarik telah dijalankan. Memang best!

z3

Sumber: krimalorsetar.com

Start Slide Show with PicLens Lite PicLens

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

02 di kuala kedah - Google Blog Search

02 di kuala kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 12:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :- di kuala kedah - Google Blog Search

Lebih 80 Rumah Rosak Akibat Ribut <b>Di Kuala Kedah</b> - MyNewsHub

Posted: 11 Apr 2013 08:46 PM PDT


ALOR SETAR – Sekurang- kurangnya 80 rumah di Kuala Kedah dekat sini rosak teruk terutama pada bahagian bumbung susulan kejadian ribut yang berlaku petang Khamis.

Dalam kejadian pukul 5 petang yang membabitkan kawasan berhampiran laut itu, banyak rumah kehilangan bumbung akibat diterbangkan angin kuat yang beserta hujan lebat.

Penyelaras Parlimen Kuala Kedah Syed Zainuzman Syed Yahaya berkata kawasan paling teruk terjejas ialah di Pengkalan Kundor kerana membabitkan rumah kampung.

"MKN (Majlis Keselamatan Negara) akan datang hari ini untuk membuat penilaian. Ketika ini kami masih tak dapat jumlah sebenar tetapi berdasarkan lawatan saya ke kawasan terbabit setakat ini dah lebih 80 rumah terjejas," katanya ketika ditemui pemberita di Taman Sayang, dekat sini Jumaat.

Sementara itu, Naib Ketua Umno Kuala Kedah Datuk Abdul Muthalib Harun berkata pihaknya akan memberi bantuan segera terutama di Taman Sayang yang melibatkan lima buah rumah dan sebuah surau.

"Saya nasihatkan mangsa-mangsa supaya membuat laporan polis supaya anggaran kerugian dapat dibuat segera," katanya. – BERNAMA

Lebih 80 Rumah Rosak Akibat Ribut Di Kuala Kedahhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/Rumah-Rosak-Akibat-Ribut-1024x680.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/04/Rumah-Rosak-Akibat-Ribut-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

ALOR SETAR - Sekurang- kurangnya 80 rumah di Kuala Kedah dekat sini rosak teruk terutama pada bahagian bumbung susulan kejadian ribut yang berlaku petang Khamis. Dalam kejadian pukul 5 petang yang membabitkan kawasan berhampiran laut itu, banyak rumah kehilangan bumbung akibat diterbangkan angin kuat yang beserta hujan lebat. Penyelaras Parlimen Kuala...

<p style="text-align: justify;">ALOR SETAR - Sekurang- kurangnya 80 rumah di Kuala Kedah dekat sini rosak teruk terutama pada bahagian bumbung susulan kejadian ribut yang berlaku petang Khamis.</p> <p style="text-align: justify;">Dalam kejadian pukul 5 petang yang membabitkan kawasan berhampiran laut itu, banyak rumah kehilangan bumbung akibat diterbangkan angin kuat yang beserta hujan lebat.</p> <p style="text-align: justify;">Penyelaras Parlimen Kuala Kedah Syed Zainuzman Syed Yahaya berkata kawasan paling teruk terjejas ialah di Pengkalan Kundor kerana membabitkan rumah kampung.</p> <p style="text-align: justify;">"MKN (Majlis Keselamatan Negara) akan datang hari ini untuk membuat penilaian. Ketika ini kami masih tak dapat jumlah sebenar tetapi berdasarkan lawatan saya ke kawasan terbabit setakat ini dah lebih 80 rumah terjejas," katanya ketika ditemui pemberita di Taman Sayang, dekat sini Jumaat.</p> <p style="text-align: justify;">Sementara itu, Naib Ketua Umno Kuala Kedah Datuk Abdul Muthalib Harun berkata pihaknya akan memberi bantuan segera terutama di Taman Sayang yang melibatkan lima buah rumah dan sebuah surau.</p> <p style="text-align: justify;">"Saya nasihatkan mangsa-mangsa supaya membuat laporan polis supaya anggaran kerugian dapat dibuat segera," katanya. - BERNAMA</p>

02 di baling - Google Blog Search

02 di baling - Google Blog Search


<b>Baling</b> mikrofon <b>di</b> mesyuarat Wanita Gua Musang | Pilihan Anda

Posted: 12 Oct 2013 03:36 AM PDT

Desperado | 10/12/2013 | 0 comments

GUA MUSANG: Mesyuarat Perwakilan Wanita UMNO Bahagian Gua Musang di Bukit Chekati dicemari insiden kekecohan apabila empat perwakilan daripada Cawangan Sungai Paloh tidak dapat menahan emosi gara-gara senarai pencalonan ditolak.

Kekecohan bermula ketika mesyuarat itu sedang berlangsung dan salah seorang wakil bangun dan menyuarakan ketidakpuasan hatinya berikutan senarai barisan 21 calon ahli jawatankuasa Wanita UMNO bahagian ditolak.

Mereka menganggap pemimpin Wanita UMNO bahagian keterlaluan kerana menolak senarai pencalonan walaupun diserah pada jam 5.01 petang, pada 21 september lalu.

Click to Expand & Play

Menurut Ketua Wanita Cawangan Sg Paloh, Salwani Shafii perwakilan yang menghantar borang hendak bertanding baru diberitahu pencalonan itu tidak sah pada jam 8 malam semalam.

"Namun apa yang saya dapat tahu di Sabah, pencalonan dihantar lewat satu jam dan masih diterima dan saya begitu berpuas hati dengan ketua wanita bahagian disini," kata Salwani.

Sementara itu, Perwakilan Wanita UMNO Cawangan Sungai Paloh pula mempersoalkan ketelusan dan demokrasi jika perkara ini tidak dapat ditangani dengan sempurna.

Mengulas kejadian itu, Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan UMNO Bahagian Gua Musang, Muhammad Shukri Abdul Aziz tampil memberi penjelasan.

"Kita mendapat surat daripada UMNO pusat yang di tandatangan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan, Tajol Rosli Ghazali dan dia menyatakan bahawa Jawatankuasa Pemilihan UMNO Negeri telah menolak borang pendaftaran calon-calon yang ingin bertanding bagi jawatan Ketua Wanita dan Puteri UMNO bahagian Gua Musang".

"Oleh kerana borang itu telah diterima lewat daripada waktu yang ditetapkan dan perkara ini telah disahkan oleh Pengerusi Pemilihan UMNO bahagian Gua Musang. di mana kita bermesyuarat jadi bersetuju tidak terima. peringkat tu bahagian negeri dan pusatlah tak terima dan disertakan penama seramai 21 orang," kata Muhammad Shukri.

Selepas 10 minit, keadaan kembali reda apabila Ketua Wanita Bahagian Gua Musang, Datuk Wan Hazani Mohd Noor yang menang tanpa bertanding menjelaskan bahawa perlembagaan UMNO telah menetapkan cara pemilihan baru pada tahun ini.

Category: ,

PERINGATAN:
Pilihan Anda tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

02 di langkawi - Google Blog Search

02 di langkawi - Google Blog Search


panas! beratus pembeli kereta <b>di langkawi</b> kecewa..... - Kedahkini

Posted: 06 Sep 2013 11:48 PM PDT

Penduduk Langkawi dikejutkan dengan harga tawaran HONDA JAZZ 1.5 yang amat rendah sekitar bulan julai 2013, mungkin dipercayai strategi honda untuk menghabiskan stok dimana Langkawi tiada dikenakan sebarang cukai jadi tiada insentif dari pihak kerajaan. 

Sebelum ini kita merasa harga ini amat rendah ketika Nilai RM jatuh meredum dan mengsyaki ada yang tidak kena....

Harga yang ditawarkan sekitar RM36K telah ditempah lebih 500 orang dan menurut penduduk langkawi ada yang membuat bayaran tempahan sebanyak 5 buah sekali gus.......dengan pembatalan harga tersebut amat mengecewakan kepada pembeli yang telah membayar wang tempahan tempoh hari.
DIBAWAH PENJELASAN DARI SYARIKAT TERSEBUT MENGENAI PERUBAHAN HARGA...

Yooi Cars Sdn Bhd telah berkongsi satu gambar.

Anda yang dihargai...,
Seperti yang sedia maklum, kesilapan harga telah berlaku dan kita terpaksa menerimanya dgn melihat dari persepsi yang positif dan logik akal.
Mungkin ramai yang kecewa tetapi kekecewaan tersebut tidak sepatutnya hanya melibatkan 'peribadi dan kepentingan' sesetengah pihak sahaja.
Mungkin saja keputusan terpaksa dibuat utk kebaikan keseluruhan dan KITA TIDAK TAHU MENAHU.

Ada perkara tidak dapat kita jangka akan berlaku walaupun ia tidak kita harapkan berlaku. Ada perkara yg kita rasa berat tetapi kondisinya tidaklah seberat pihak-pihak lain yg telah berusaha utk memperbaiki situasi. Sebaiknya usah kita melabelkan semua perkara dgn tanggapan negatif yg mungkin bakal membenihkan situasi yang lebih buruk.

TERIMA KASIH DI ATAS SENSITIVITI WARGA LANGKAWI YANG SANGAT PERIHATIN DENGAN PERKEMBANGAN SEMASA DAN MASIH MEMBERI SOKONGAN HORMAT YANG HANGAT.

Kepada pelanggan YCSB yg sangat dihormati,
Jutaan terima kasih atas sokongan yg diberi.


Bagi anda yang telah menempah Honda Jaz CKD dan menerima SURAT RASMI PERMOHONAN MAAF DAN PENJELASAN tentang isu ini dari HONDA MALAYSIA, sila bawa resit original pembayaran anda ke Yooi Cars Sdn Bhd untuk urusan pengembalian bayaran mengikut prosidur sewajarnya yang telah ditetapkan.

Harap maklum. Kesulitan yg berlaku amat dikesali. Terima kasih.

02 di padang serai - Google Blog Search

02 di padang serai - Google Blog Search


Dewan Rakyat Gamat : MP <b>Padang Serai Di</b> Arah Keluar <b>...</b> - YouTube

Posted: 25 Sep 2013 05:52 AM PDT

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like rakyatnews msia's video.

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike rakyatnews msia's video.

Published on Sep 25, 2013

Sesi pertanyaan lisan Dewan Rakyat hari ini kecoh apabila Ahli Parlimen Padang Serai, N.Surendren diarah keluar Dewan Rakyat atas arahan Dipertua Dewan, Tan Sri Pandikar Amin sebelum sesi pertanyaan lisan bermula. Tan Sri Pandikar Amin mengarahkan N.Surendran keluar daripada dewan apabila N.Surendran bertindak membawa patisyen yang disifatkan tidak mematuhi Peraturan Mesyuarat.

Maklumat lanjut layari :-
http://www.rakyatnews.my/index.php/20...

Loading icon
Loading...

Loading icon
Loading...

Loading icon
Loading...

Loading icon
Loading...

Ratings have been disabled for this video.

Rating is available when the video has been rented.

This feature is not available right now. Please try again later.

Loading icon
Loading...