ads

Rabu, 8 Januari 2014

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


teknik ringkas memikat <b>merbok di</b> pokok SAWIT TINGGI..

Posted: 04 Nov 2013 12:46 AM PST

 Assalamualaikum....terima kasih buat sahabat2 yang masih mengikuti blog dinzafiz...Rasanya dah lama saya tak update blog ni....Lama dah saya tidak memikat terkukur, sekarang ni banyak sikit kerja jadi macam tak berapa sempat jer.... hehehe....mungkin juga ada yang tahu saya memikat merbok....
 Seronok juga layan merbok nie, keseronokannya hanya pemikat merbok jer yang tahu....hehe..
Ada sahabat2 yang bertanya saya bagaimana memikat merbok di pokok sawit tinggi?
ok, saya cerita ringkas jer yer.... terdapat berbagai2 cara yang anda boleh buat....saya bagitahu 3 cara dan teknik yang ringkas dahulu yer..1anda boleh guna kantau/tiang merbok. jika anda ada kantau ni anda perlu naikkan kantau rapat dengan batang sawit.... pastikan jebak anda dicelah dan bawah dari pelepah sawit..... rapun dan pengidang jebak menghala keluar dgn kata lain rumah jebak rapat kebatang sawit, pengidang pula menghala hujung pelepah sawit...oiiittt.. panjang la pulak...hehe... perlu diingat juga jgn letak atas dari buah sawit... jebak mesti bawah sedikit dari buah...faham kan?

tetepi, teknik ini ada risiko.... nampak mudah tapi bahaya..kerana ditakuti pokok yang anda pilih untuk letak pikat ada musuh. seperti ular, kerengga, biawak dan lain2. jadi sebelum membuat pilihan pastikan keadaan semuanya selamat. jika sayangkan denak anda guna cara lain.... ok cara dan teknik seterusnya........saya cerita lain kali... kira bersambung dulu yer..... jumpa episod akan datang.hehee....

salam mesra dari saya dz.....bersambung.....


02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


Nazira&#39;s Cottage Telling Story: Kenangan PRU <b>di Gurun Kedah</b>

Posted: 26 Aug 2013 10:36 PM PDT

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Suruhanjaya Perkhidmatan Awam <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 05 Dec 2013 09:35 PM PST


Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Kedah Disember 2013 Terkini :

  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
  • Pegawai Khidmat Pelanggan N17
  • Pembantu Akauntan W17
  • Pembantu Tadbir (Kewangan) W17
  • Pembantu Pembangunan Masyarakat S17
  • Pembantu Syariah LS17
  • Juruaudit W41
  • Penolong Pegawai Teknologi Makanan C27
  • Penolong Pegawai Tadbir N27
  • Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S27
  • Penolong Pegawai Syariah LS27
  • Juruteknik Komputer FT17
Tags : ft17 jawatan kosongjawatan kosong disember 2013 kedahjawatan kosong ft17jawatan kosong technician bangunanjawatan kosong technician komputer 2014juruteknik komputer kerja kosongkekosongan polis bantuan bsn januari 2014maklumatkini com kedahtemuduga pembantu penerangan s17
Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Kedah Disember 2013

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


Shopping Raya 2013: Pertukaran Lokasi <b>di Sik</b>, Kedah | Projek Iqra&#39;

Posted: 16 Jul 2013 06:31 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Assalammualaikum dan salam sejahtera,. Dimaklumkan bahawa lokasi shopping di Sik, Kedah bertukar dari Tesco Alor Setar ke Mydin Taman Saga. Semua sukarelawan sila periksa email dan pengumuman di Facebook ...

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


TV9 - Mesin Gan, Raifel Dan Peluru Hidup Dirampas <b>Di Padang Terap</b>

Posted: 05 Sep 2013 05:30 AM PDT

5 Sep 2013, 08:30pm by sarah farhana


Satu Lagi Rampasan Senjata Dilakukan Di Kedah.

Dalam Op Cantas Khas pagi tadi, pelbagai senjata api termasuk mesingan AK47, Colt, M4 pistol dirampas dalam sebuah rumah kosong di Batu 27, Jalan Naka-Nami, Padang Terap, Kedah.

Hasil serbuan polis dua suspek ditahan.

Mereka dipercayai ada kaitan dengan kumpulan kongsi gelap.


02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Saingan enam penjuru jawatan ketua <b>di Padang Serai</b> - Utusan Online

Posted: 21 Sep 2013 04:43 AM PDT

Oleh JAMLIAH ABDULLAH

KUBANG PASU 21 Sept. - Pertandingan Ketua UMNO Bahagian Padang Serai paling sengit di negeri ini apabila menyaksikan enam calon menyerahkan borang masing-masing di Dewan Wawasan Jitra di sini hari ini.

Timbalan Ketua UMNO bahagian, Halim Hassan yang memangku jawatan ketua ketika ini, dicabar oleh Ketua UMNO Cawangan Padang Serai, Ku Rashidi Ku Mat Esa; Mohd. Khozali Junus; Ketua Pemuda UMNO bahagian, Asmaidi Abu Talib; Dr. Randas Ahmad Zubir Saad dan usahawan, Abdul Halim Mohamad. - UTUSAN ONLINE

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


Curi 4 ekor lembu, sumbat muat dalam kereta <b>di Kulim</b> - Blog Berita <b>...</b>

Posted: 05 Jan 2014 10:50 PM PST

Curi 4 ekor lembu, sumbat muat dalam kereta Wira di Kulim

Dua lelaki berputih mata selepas empat ekor lembu yang mereka curi terpaksa ditinggalkan di dalam kereta Proton Wira selepas kenderaan yang mereka naiki bersama haiwan itu mengalami kerosakan di Kampung Siam, Sungai Seluang, Lunas dekat sini Ahad.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kulim DSP Chin Soo Song berkata kesemua lembu itu ditemui semula pada 7 pagi ini iaitu kira-kira 15km dari lokasi kandang ternakan haiwan itu dicuri, di Sungai Lembu, Bukit Mertajam.
"Keempat-empat ekor lembu itu disumbat di bahagian but dan tempat duduk penumpang belakang yang telah dibuang bagi membolehkan kesemua lembu itu diisi di dalam kereta itu," katanya ketika dihubungi.
Pemilik ternakan melaporkan kejadian itu di Balai Polis Lunas pada 5 pagi ini, katanya.
"Polis dengan kerjasama orang awam menjumpai semula ternakan itu yang ditinggalkan (dalam kereta) di tepi jalan di Kampung Siam, dekat sini," kata Chin.
Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kedua-dua suspek diminta menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Kulim, Asisten Supt C. Tharmalingham di talian 04-4906222 atau balai polis berhampiran.

Macam siot je curi lembu guna kereta Wira. Bukan seekor, tapi empat ekor terus. Haha. Terang dan bersuluh ini perompak desperate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Senarai kereta paling laris dijual di Malaysia
Tahun 2003

Maharaja Lawak Mega 2013 Full
Tonton Lawak Online

Cubaan Curi Lembu Tumpas <b>Di Kulim</b> | Bicara Santai

Posted: 05 Jan 2014 03:46 PM PST

Sering juga kita dengar kes curi lembu sebelum ini dan haiwan itu disumbat ke dalam but kereta.  Kerja-kerja sebegini sememangnya kreatif dan  perbuatan jahat itu nampkanya kreatif pula.  Dalam kes terbaharu ini, hajat dua orang lelaki untuk mencuri lembu gagal dan lembu-lembu tersebut dapat diselamatkan.

curi_lembu1

Lembu-lembu disumbat ke dalam kereta

curi_lembu2

Lembu-lembu berhimpit di dalam kereta Wira

Cubaan dua lelaki untuk mencuri empat ekor lembu dengan cara membius sebelum menyumbat kesemua haiwan itu di dalam sebuah kereta semalam, tidak berjaya selepas kenderaan tersebut terpaksa ditinggalkan di Kampung Siam, Lunas di sini kerana rosak.

Kesemua lembu itu disumbatkan di dalam kereta jenis Proton Wira berkenaan yang telah diubah suai di ruang tempat duduk penumpang belakang. Timbalan Ketua Polis Daerah Kulim, Deputi Supritendan Chin Su Song memberitahu, kejadian itu disedari seorang penternak di Sungai Lembu, Bukit Mertajam di sini kira-kira pukul 5 pagi selepas mendapati empat ekor haiwannya hilang.

"Penternak itu kemudian membuat laporan polis dan meminta bantuan rakan-rakannya untuk mencari," katanya di sini hari ini.

Su Song berkata, tidak lama kemudian, rakan mangsa berjaya mengesan kereta tersebut yang berada dalam keadaan mencurigakan berdekatan Plaza Tol Lunas di Lebuh Raya Kulim-Butterworth (BKE).

"Menyedari diekori, suspek yang berusia sekitar 20-an memecut laju. Bagaimanapun, kereta itu mengalami kerosakan dan terpaksa ditinggalkan di tepi jalan di Kampung Siam, Lunas, kira-kira 15 kilometer dari tempat lembu itu dilaporkan dicuri," katanya.

Menurut beliau, orang ramai yang menjumpai kereta itu kira-kira pukul 7 pagi memaklumkan kepada polis.  Tambahnya, polis percaya suspek menggunakan laluan Sungai Lembu ke Kampung Mengkuang sebelum memasuki lebuhraya  BKE.

"Kita sedang mengesan pemilik kenderaan berkenaan. Siasatan akan dijalankan di bawah Seksyen 379 Kanun Keseksaan," katanya.

Beliau berkata, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai suspek atau kegiatan curi seumpama itu agar menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kulim, Asisten Supritendan C. Tharmalingam di talian 04-4906222 bagi membantu siasatan.

Sumber  :  Utusan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Category: Isu Semasa

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved