ads

Jumaat, 7 Mac 2014

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


Ladang Getah <b>di Sik</b> Kedah Terbakar | blogr.my

Posted: 20 Feb 2014 07:37 AM PST

[unable to retrieve full-text content]AsRaFF RuSLaN. TUTORIAL ANALISIS TEKNIKAL CARA MUDAH. Koleksi Gambar Lawak - 357. Gambar Ini Telah Di Lihat Lebih Dari 1 Billion Kali. Disebalik Rahsia Kopi Dan Islam. Keunikan Pulau Okunoshima di Jepun Penduduknya ...

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang terap</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Feb 2014 07:33 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

TV9 - Penduduk <b>Padang Terap</b> Mengeluh Masalah Air

Posted: 26 Jan 2014 10:00 PM PST

27 Jan 2014, 02:00pm by Syuhada Rais


"semakin keruh dan tebingnya kian terhakis."

Itu keluhan penduduk di Daerah Padang Terap, berhubung masalah pencemaran di Sungai Sari, Kedah.

Mereka bimbang jika masalah ini berlarutan, penggunaan air oleh penduduk akan terjejas.

Dakwa penduduk, keadaan berpunca daripada aktiviti pengorekan pasir di bekas lombong bijih timah di Pintu Wang, Padang Sanai.

Mula diusahakan kembali sejak setahun lalu, keadaan mengakibatkan air sungai sari bertukar warna dan berbau busuk.

Penduduk bimbang keadaan menjadi lebih buruk jika kekotoran daripada Air Sungai Sari memasuki sungai padang terap pula.

Keadaan ini bukan sahaja menyakitkan mata memandang malah dibimbangi boleh mengancam kesihatan penduduk.

Sehubungan itu, penduduk mahu pihak berwajib segera memantau semula setiap operasi serta lokasi kuari pasir di Kedah.

Dakwa mereka, antara kampung terjejas ialah Kampung Baru Ladang, Kampung Sungai Sari dan beberapa kampung sekitar Padang Terap.


02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


kamera kupang: LELAKI DITAHAN KETIKA CUBA MEMECAHKAN <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2014 01:06 AM PST

Seorang pemuda yang telah memecahkan patung dewa di Kuil Kim Seng , Kuala Ketil di tangkap. Berusaha menyesaikan masalah dan terangkan masyarakat tempatan sabar dan lapor polis. sember FB : Ramasamy Cikgu Ramasamy
Tahniah kepada orang awam diatas tindakan dan keperihatinan, kerana berjaya menyelesaikan kes ini secara diplomatik. usaha dan tindakan yang amat terpuji.

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Mar 2014 01:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Feb 2014 01:40 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Dewan Rakyat Gamat : MP <b>Padang Serai Di</b> Arah Keluar <b>...</b> - YouTube

Posted: 25 Sep 2013 05:52 AM PDT

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like rakyatnews msia's video.

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike rakyatnews msia's video.

Published on Sep 25, 2013

Sesi pertanyaan lisan Dewan Rakyat hari ini kecoh apabila Ahli Parlimen Padang Serai, N.Surendren diarah keluar Dewan Rakyat atas arahan Dipertua Dewan, Tan Sri Pandikar Amin sebelum sesi pertanyaan lisan bermula. Tan Sri Pandikar Amin mengarahkan N.Surendran keluar daripada dewan apabila N.Surendran bertindak membawa patisyen yang disifatkan tidak mematuhi Peraturan Mesyuarat.

Maklumat lanjut layari :-
http://www.rakyatnews.my/index.php/20...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.

Rating is available when the video has been rented.

This feature is not available right now. Please try again later.

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


My Story, My Life: Cara Cari Kereta Sewa <b>di Langkawi</b>

Posted: 27 Feb 2014 07:16 PM PST

Flight dah setel, hotel dah setel. So sekarang misi mencari kereta sewa pulak. :)

Pertama kali pergi ke Langkawi 11 tahun yang lalu, saya ada pengalaman buruk tentang kereta sewa. Kereta yang disewa ialah kereta Proton Wira jenis Sedan berwarna hitam. Nampak dari luar, semuanya baik-baik sahaja, tapi bila dah mula memandu, segala masalah mula timbul.

1) Aircond panas, terpaksa lah buka tingkap kereta tu.

2) Display board yang menunjukkan minyak penuh ke tak tu tak berfungsi, jadi bila saya isi minyak, penanda meter tu tak naik. Jadi kita tak tau minyak tu ada lagi atau dah habis bila dah drive ke sana ke mari.

3) Bunyi sana, bunyi sini, macam-macam bunyilah kereta tu. Sungguh tak selesa!!!

Jadinya, percutian kali ini, saya nak pastikan masalah kereta sewa tu tak berulang lagi. Serik yang amat tau!

So, daripada peng"goggle"an saya, ada satu blogger ni share nombor telefon orang yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa tu. Katanya orang ni bagus dan baik sangat. Tapi takde pulak dinyatakan blog atau website orang ni.

En. Hanafi / En. Din (013-4353413)

Saya ada call orang ini, berbuallah lebih kurang.

Saya google lagi. So jumpa blog langkawitours.blogspot.com. Tengok punya tengok, saya tak berminat sebab kereta yang disediakan macam banyak yang kecik-kecik jer.

Akhirnya, saya jumpa blog ini langkawi-keretasewa-airport.blogspot.com dan mykeretasewa-langkawi.com. Kedua-dua blog ini kepunyaan owner yang sama iaitu En. Anuar (012-2557584 / 013-4002720). Yang bestnya kat blog ni, dia terus buat senarai kereta yang disediakan berserta dengan bayaran untuk 1 hari. Senanglah untuk saya pilih kan.

Ini pula blog ayanaman.blogspot.com yang direkemen oleh rakan saya yang pergi bercuti ke Langkawi pada bulan Disember 2013 yang lepas. Katanya, orang ni pun ok. Namanya Shamsibah (012-4440109). Saya tengok kat blog ni pun ok jugak pilihan kereta yang disediakan.

So, inilah cara saya mencari kereta sewa di Langkawi. Saya banyak google dan juga banyak bertanya pada rakan-rakan yang dah pergi bercuti ke Langkawi.

Nak tau kereta sewa apa yang saya pilih dan daripada blog mana? Tunggu entry saya selanjutnya ya! :)

Kereta Sewa Pilihan Saya Untuk Percutian <b>di Langkawi</b>

Posted: 03 Mar 2014 11:30 PM PST

Pilih punya pilih, akhirnya saya buat keputusan untuk menggunakan perkhidmatan kereta sewa milik En. Anuar (019-2557584 / 013-4002720) setelah tertarik melihat blog beliau di langkawi-keretasewa-airport.blogspot.com dan mykeretasewa-langkawi.com. Di sana beliau senaraikan semua jenis kereta beserta dengan bayaran sewa untuk satu hari.

Saya pilih Perodua Alza atas sebab memerlukan ruang bonet yang besar untuk meletakkan 2 buah luggage kami dan juga barang-barang lain yang dibeli di Langkawi nanti. Sewanya pula RM100 untuk sehari, jadi kalau pergi 3 hari 2 malam, dia kira sebagai 2 hari sahaja, jadi total RM200.

Saya rasa macam banyak je nak bayar RM200 untuk 2 hari, tambahan pulak itu belum termasuk dengan duit minyak lagi tau. Jadi saya bagitau En. Anuar yang saya nak sewa Toyota Vios auto sebab harganya RM90/sehari, jadi bolehlah jimat RM20 di situ kan.

Bila dah sudah deal, En. Anuar minta saya sms kan detail untuk dia rekodkan. Tak perlu bayar deposit apa-apa untuk booking ni, cuma bila dah dapat kereta nanti terus buat full payment.

Details yang En. Anuar perlukan adalah seperti berikut :

1) Nama
2) No. hp
*3) Date arrival
4) Date departure
5) E-mail
6) Jenis kenderaan yang disewa
*7) Jetty / airport

* Lagi sejam atau 2 jam nak sampai Langkawi, kene call dia dulu. Nanti dia akan standby.

**Kalau kita sampai kat airport, dia akan hantar kereta ke airport. Kalau sampai kat jetty, dia akan hantar kereta ke jetty.

So bila dah confirm dengan En. Anuar, maka selesailah sudah proses booking kereta sewa. Leganyaaa!! Tak sabar nak holiday kat Langkawi!!! :)

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved