ads

Khamis, 10 April 2014

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


Foto-foto Sekitar Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Kedah <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2014 10:19 PM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kain rentang








Jemput datang ke Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Kedah 2014.

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Foto-foto Sekitar Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat <b>Negeri Kedah di</b> <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2014 10:19 PM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kain rentang








Jemput datang ke Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Kedah 2014.

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search - Blogger

Posted: 27 Mar 2014 09:56 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2014 09:24 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Mar 2014 09:54 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2014 09:13 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2014 09:16 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di sik</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2014 09:57 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Video Shopping Raya 2013 <b>di</b> Rumah Gemilang Adik, <b>Sik</b>, Kedah <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2013 10:11 PM PDT

Rakaman Shopping Raya 2013 di Rumah Gemilang Adik di Sik Kedah pada 20 Julai 2013 sudah dimuatnaik ke YouTube Projek Iqra'. Jemput tonton dan kongsikannya ke Facebook, Twitter anda :)

Jika video di YouTube tidak dapat ditonton, boleh tonton di http://vimeo.com/user20624133

Video-video Shopping Raya 2013 yang lain akan menyusul tak lama lagi :)

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Sik</b> (MDS) - Jawatan Kosong 2014

Posted: 11 Jan 2013 06:08 AM PST

January 11, 2013 by jawatankosong24 | Filed under 1Malaysia, Kedah.
Jawatan Kosong di Majlis Daerah Sik (MDS) Januari 2013

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Application Deadline: January 17, 2013 – Jawatan Kosong di Majlis Daerah Sik (MDS) Januari 2013 Terkini

majlis daerah sik

Applications are invited from the State of the People / Citizens of Malaysia to fulfill the position below :

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Sik (MDS) Januari Terkini 2013  :

1.HOUSE KEEPING

DOWNLOAD TERMS OF APPOINTMENT

http://jawatankosong24.com/wp-content/uploads/2013/05/tag.png Tags : kfc sikjawatan kosong hospital sikjawatan kosong hospital kerajaan batu pahatjawatan kosong risda sikkerja kosong di kfc sik kedahmds sikjawatan kosong mdsjawatankosong di suk kedahkfc di sikkekosongan 2013 MDSkeje kosong di sik kedahjawtan kosong jun 2013 sik kedahjawatan kosong di hospital sikjawatan kosong pejabat tanah sik kedahJAWATAN KOSONG PEJABAT DAERAH SIK 2013jawatan kosong majlis daerah sik 2013jawatan kosong kfc kedah sikjawatan kosong di pejabat tanah daerah lipis 2013jawatan kosong di hospital sik kedahrisda sik jawatan kosong

Bengkel Fotografi <b>di Sik</b> Kedah 26 hingga 28hb Disember 2013

Posted: 21 Dec 2013 09:44 AM PST

Insyaallah jika tiada aral melintang dan diizinkan oleh Allah, saya akan balik ke daerah Sik pada 25 Disember 2013 ini untuk mengendalikan satu kursus fotografi. Kursus yang akan diadakan dengan bantuan Pejabat Belia dan Sukan Daerah Sik ini mendapat kerjasama Persatuan Rekreasi Sik akan diadalan di Belannatara Tasik Beris Sik berhadapan Ladang Anggur.

Kursus ini saya berikan secara percuma tanpa mengenakan apa-apa yuran ceramah selama dua hari setengah. Saya mengadakan kursus ini sempena usia saya 55 tahun dan selama 34 tahun bertugas di Universiti Kebangsaan Malaysia. Inilah hasrat saya selama ini yang terpendam sekian lama untuk mencurahkan ilmu, pengalaman kepada belia dan sesiapa sahaja di daerah saya dibesarkan. 

Mengendalikan satu program yang agak besar dan jauh dari tempat tinggal dan kerja sememangnya memerlukan pengorbanan yang besar. Saya harus menjaga kesihatan sebelum tempuh tersebut. Kerana tanpa kesihatan yang baik agak sukar untuk mengendalikan program selama dua setengah di mana menggunakan masa  lebih kurang 19 jam.
Saya amat berbesar hati apabila Pejabat Belia dan Sukan Daerah Sik sanggup membantu. Lebih-lebih lagi bantuan sukarelawan dari Persatuan Rekreasi Sik. Saya lebih bersyukur kerana ada seorang dermawan yang telah memberikan sedekah sejumlah wang untuk jamuan pada program ini.
Apa yang ingin saya hebahkan ialah ini adalah sumbangan khidmat masyarakat yang saya mulakan di Sik, kedah dan saya akan bergerak ke banyak lagi lagi tempat selagi terdaya dan mendapat bantuan pejabat belia atau persatuan.
Kepada anda yang berminat bolehlah menghubungi saya di emel: raaios@yahoo.com bagi tujuan tersebut.

Pelajar Tingkatan 4 Maut Dalam Kebakaran <b>Di Sik</b> - Siakap Keli

Posted: 26 Jan 2014 08:33 PM PST


SIK – Seorang pelajar perempuan tingkatan empat maut dalam kebakaran di rumahnya di Kampung Changhai, Jeneri di sini awal pagi ini.
Siti Aishah Che Ani, 16, pelajar Sekolah Menengah Tunku Sulong, Jeniang di sini mati di tempat kejadian dalam kebakaran yang berlaku kira-kira 4.45 pagi
Turut tercedera dalam kebakaran rumah yang didiami empat beranak itu ialah abang mangsa, Mohd Firdaus Izwan Che Ani, 18, yang melecur di beberapa bahagian tubuh.
Bapa dan ibu pelajar itu, Che Ani Md Isa, 59, dan Normah Zainon, 51, dilaporkan selamat.
Ketua Balai Bomba Dan Penyelamat Daerah Sik, Mohd Faisol Izwan Hang Tuah memberitahu pihaknya berjaya mengawal api daripada merebak ke rumah berdekatan.
Beliau berkata mayat pelajar itu dihantar ke Hospital Daerah Sik untuk bedah siasat. – BERNAMA

Program yayasan Amal Kedah bersama masyarakat <b>di</b> Belantik, <b>Sik</b> <b>...</b>

Posted: 23 Mar 2014 07:31 AM PDT

image

image

image

22 Mac 2014, Sik – Program yayasan Amal Kedah bersama masyarakat di Belantik, Sik, Kedah.

Prog. Berkhatan, rawatan perubatan percuma dan sumbangan sekampit beras sekilo gula. Alhamdulillah berjaya.

image

image

image

image

image

From WordPress for Android – Azri

Share with others

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shortlink:

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2014 01:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2014 01:24 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2014 01:49 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Mar 2014 01:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di padang serai</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Feb 2014 01:40 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Dewan Rakyat Gamat : MP <b>Padang Serai Di</b> Arah Keluar <b>...</b> - YouTube

Posted: 25 Sep 2013 05:52 AM PDT

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to like rakyatnews msia's video.

Sign in with your Google Account (YouTube, Google+, Gmail, Orkut, Picasa, or Chrome) to dislike rakyatnews msia's video.

Published on Sep 25, 2013

Sesi pertanyaan lisan Dewan Rakyat hari ini kecoh apabila Ahli Parlimen Padang Serai, N.Surendren diarah keluar Dewan Rakyat atas arahan Dipertua Dewan, Tan Sri Pandikar Amin sebelum sesi pertanyaan lisan bermula. Tan Sri Pandikar Amin mengarahkan N.Surendran keluar daripada dewan apabila N.Surendran bertindak membawa patisyen yang disifatkan tidak mematuhi Peraturan Mesyuarat.

Maklumat lanjut layari :-
http://www.rakyatnews.my/index.php/20...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Loading icon Loading...

Ratings have been disabled for this video.

Rating is available when the video has been rented.

This feature is not available right now. Please try again later.

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di pendang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2014 01:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aktivis <b>Pendang</b> Jr : #MH370 : TERKINI OPERASI MENCARI OBJEK <b>...</b>

Posted: 20 Mar 2014 09:17 AM PDT

Operasi mencari dan menyelamat (SAR) di kawasan Australia untuk pesawat Malaysia Airlines MH370 di kawasan Lautan Hindi tamat untuk hari ini sebelum disambung esok.

Menurut laman web Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA), empat kapal terbang digunakan untuk meliputi kawasan seluas 23,000 kilometer persegi, 2500 kilometer daya barat Perth.

Dua pesawat tentera udara Australia (RAAF), Orion dan Hercules, kapal P8 Poseidon milik Amerika Syarikat dan pesawat tentera udara New Zealand Orion digunakan dalam misi ini.

AMSA juga melaporkan bahawa cuaca mendung dan jarak penglihatan terhad menjejaskan operasi mencari objek yang terapung di Lautan Hindi

Awal hari ini, pihak AMSA mengesahakan objek berkenaan terapung di Lautan Hindi namun menekankan bahawa objek-objek berkenaan mungkin tiada kaitan dengan pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac.

Pada sidang media di Hotel Sama-Sama, Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata penemuan dua objek oleh satelit Australia boleh dipercayai namun ia masih belum dapat disahkan.

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Tempat Menarik Yang Harus Di Lawati <b>Di Langkawi</b> ~ Kisah Si Dairy

Posted: 17 Mar 2014 05:50 PM PDT

Selamat pagi semua..Minggu depan aku akan bercuti selama 4 hari.Insyallah,kalau takde aral,aku sekeluarga akan ke langkawi untuk bercuti.Sebenarnya ini kali pertama kami bercuti dalam jarak yang jauh..
Selalunya kami sekeluarga akan bercuti dekat-dekat je.Tempat kegemaran kami adalah di Pantai.Paling suka bila dapat berBabeque bersama-sama..Rasanya itulah yang terbaik untuk kami sekeluarga.Disebabkan ahli keluarga kami nie semua mempunyai anak-anak yang masih kecil,terpaksalah kami bercuti ditempat yang berdekatan je...
Of course,ada antara korang yang pernah pergi ke Langkawi nie kan,tempat mana yang korang rasa seronok untuk korang lawati..Aku pun tak sure lagi kemana guide tourist tu nak bawak kitorang...hahaha..
Antara tempat menarik yang aku dah survey.Kotlah mana tau ada gi tempat-tempat ni,at least taulah aku serba sedikit tentang Tempat yang aku tuju tu...muehehehe..
Terletak kira-kira 20 minit dari jeti kuah. Pantai yang paling digemari pengunjung kerana pantai yang cantik dan pelbagai aktiviti pantai boleh dilakukan seperti parasailing, banana boat dan mandi pantai. Terdapat banyak pilihan tempat makan, kedai kraftangan dan souvenier serta kedai bebas cukai.
Syurga membeli belah. pelbagai barangan dijual dengan harga bebas cukai seperti periuk,pinggan mangkuk,toto,rokok, pelbagai jenis coklat dan produk-produk gamat asli. Pelbagai kemudahan seperti bank, masjid, gerai-gerai makan, kedai bebas cukai, pasaraya-pasaraya,kedai runcit dan pasar malam.Aku harap dapat sangatlah pi sini..Bak kata orang,syurga membeli belah..Dah spend duit sikit nak shopping kat sana...Takut tak larat je nak bawak sebab ramai di kalangan ahli keluarga yang bawak "Hand bag" sendiri..heheh..harap korang faham ape itu handbag..
Pulau Dayang Bunting (Langkawi Geopark)
Berusia 280 tahun dan pulau kedua terbesar selepas Pulau Langkawi. Mitos pulau ini mengisahkan anak kepada sepasang putera dan puteri raja mangkat sebaik sahaja dilahirkan.Oleh kerana sang puteri sangat sedih dan kecewa, beliau telah menyemadikan mayat anaknya di dalam air tasik ini. Sehingga kini dipercayai kepada wanita yang mandi dan minum air dari tasik ini nescaya dikabulkan hajat untuk menimang cahaya mata., Pakej island hoping ...hah!!..yang ni aku teringin sangat nak pergi..harap berkesempatan la gi Pulau Dayang Bunting nie..Selalu aku tengok dekat tv je...
Mangrove Tour Sungai Kilim(Langkawi Geopark)
Berusia 550 tahun.Ni yang aku nak tau sangat tentang sungai nie..Gila lama usia sungai ni..
Pulau payar Marine Park 
Taman Marin Pulau Payar adalah salah satu dari 5 taman marin di Malaysia. Di bawah peliharaan jabatan laut dan marin,
Kota Mahsuri (Makam Mahsuri)
Lagenda Langkawi sejak 7 keturunan. Lagenda mengisahkan mahsuri seorang perempuan melayu yang difitnah dan dibunuh di khalayak ramai kerana bersekedudukan. Sebelum dibunuh beliau bersumpah agar langkawi kering kontang tiada hasil selama 7 keturunan. Waris mahsuri tinggal di phuket telah berkahwin dan mempunyai zuriat.satu-satunya kisah sedih tentang Mahsuri yang sungguh tragis...
Oriental Village dan Cable Car (Panorama Langkawi)
Underwater World Langkawi mengalu-alukan kedatangan anda yang cintakan anugerah alam semulajadi dan ingin menyelam kehidupan sebenar di dasar laut dan belajar mengenal pelbagai spesies hidupan laut seperti jerung dan pelbagai ikan lain, terumbu karang dan penguin.
Kilang gamat
Tempat menghasilkan gamat. Pelbagai produk gamat asli dan ekstrak.Ni yang harus dibeli dari Langkawi..Aku nak tengok kilang dia dan nak rasai sendiri pengalaman pegang gamat...aiyakkk

Galeria Perdana
Koleksi hadiah mantan perdana menteri ke 4. Pelbagai jenis barangan kristal, perak dan emas.


Dah google tempat ni,dalam Galeria Perdana ni sangat cantik

Telaga Tujuh Langkawi dan Air terjun
Telaga tujuh dilatari dengan keindahan dan keajaiban geografi di mana air terjun yang turun berasal dari tujuh punca air terjun semulajadi yang berlainan. Hutan hijau yang merimbun mengelilingi air terjun tersebut menambahkan lagi sentuhan kedamaian kepada keindahan alam semulajadi. Khabarnya lokasi ini adalah tempat sang paripari bersiram dan bermain air. Kehadiran makhluk ini dikatakan dapat dikesan melaui bauan yang menyenangkan di seluruh kawasan sekitar.Aku tak taulah samada aku berkesempatan untuk pergi ke tempat tempat menarik yang ada diLangkawi ni.Harap -harap dapatlah pergi salah satu dua or tiga...hehe

Insyallah..aku akan update jugak entry walau sedang bercuti.hehehe..kalau ada masa terluang..
Dah asyik ingat nak bercuti je ni...
Jomlah kita #VSM2014..Of course percutian paling menarik ada di Langkawi nie,
Sape orang Langkawi,roger-roger ek...hehehe

sumber tentang langkawi dan gambar ihsan dari sini dan google

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved