Jumaat, 23 Mac 2012

02 di kuala kedah - Google Blog Search

02 di kuala kedah - Google Blog Search


BUKTI PAS SUDAH HAMPIR MAMPUS <b>DI KUALA KEDAH</b>

Posted: 10 Mar 2012 04:20 AM PST


SUDAH BANYAK KALI KPS KHABARKAN,,,BAHAWA PARLIMEN KUALA KEDAH DAN DUN KUBANG ROTAN AKAN JATUH KEMBALI KE DALAM DAKAPAN UMNO/BN. DAN SITUASI TERSEBUT SEMAKIN JELAS. PERINGATAN DARIPADA KPS, MASJID BUKAN TEMPAT UNTUK KITA BERPOLITIK KEPARTIAN. TETAPI DI SESETENGAH TEMPAT, MASJID UMPAMA MARKAS SEBUAH PARTI POLITIK BAGI SEBUAH PARTI MENGGUNAKAN NAMA ISLAM. AKIBATNYA BERLAKULAH SEMBAHYANG 2 IMAM DAN PERPECAHAN DI KALANGAN ANAK KARIAH. TAPI INI PERISTIWA MENARIK YANG KPS PETIK DARI SEBUAH BLOG, SITUASI DI KUALA KEDAH. SEBUAH MASJID YANG DIANGGAP SEBUAH MASJID POLITIK AKHIRNYA MEMBUKTIKAN SUATU PERKARA. MASJID INI TIBA-TIBA SEPERTI MENUKAR IDEOLOGI POLITIK. DULU PAS KINI UMNO.....INI BUKAN CERITA MAIN-MAIN, INI CERITA BETUL-BETUL. APAKAH INI MEMBUKTIKAN KEJATUHAN PAKATAN RAKYAT DI KUALA KEDAH??????? PR SUDAH MAMPUS DI KUALA KEDAH...

KPS: KUALA KEDAH KUBU KUAT BN....CUMA TSUNAMI 2008 SAJA BOLEH JATUH,,,,LEPAS NI MENANG LA BALIK

House PK: GEMPAR!!! PAS <b>KUALA KEDAH</b> CUBA HALAU <b>...</b>

Posted: 12 Mar 2012 11:29 PM PDT


Aku menyinga sungguh bila dapat tahu, PAS Kuala Kedah yang dipertuanya adalah Phahrolrazi Zawawi cuba halau budak-budak Tabika KEMAS Taman Sri Putera dengan taktik biasa mereka, iaitu tekanan agar bangunan yang digunakan untuk Tabika tersebut dikosongkan.

Cuma kali ini, PAS Kuala Kedah tidak mengulangi perangai PAS Terengganu yang mengunci pintu pagar dan menghalang budak-budak yang berusia 5 hingga 6 tahun daripada memasuki kelas mereka, sebaliknya melambakkan sampah di hadapan Tabika tersebut bertujuan untuk mewujudkan suasana busuk dan tidak selesa.

Yang aku paling hairan, di hadapan PASTI Taman Sri Putra tak pula dibuat benda yang sama oleh orang UMNO!

Bagaimanakah agaknya jikalau sampah sarap dilonggokkan di hadapan sebuah TABIKA KEMAS? Bagaimanakah agaknya kanak-kanak yang belajar di Tabika tersebut dapat menumpukan perhatian kepada pelajaran mereka apabila bau sampah setiap masa mengganggu tumpuan mereka? Bagaimana pula dengan lalat serta nyamuk yang sudah tentu menjadikan sampah-sampah di hadapan Tabika berkenaan sebagai sarang?

Atau itu juga merupakan salah satu usaha PAS Kuala Kedah yang diketuai oleh Phahrolrazi Zawawi untuk menghalang atau menghalau kanak-kanak di Kuala Kedah daripada belajar di Tabika KEMAS Taman Sri Putra, Kuala Kedah memandangkan PAS memang mempunyai rekod berbuat begitu sepertimana ketika mereka berkuasa di Terengganu dahulu. Cuma di Kedah, mereka tidak berani mengunci atau merantai pintu pagar, sebaliknya meletakkan sampah di hadapan Tabika bagi mewujudkan ketidakselesaan kepada murid-murid dan tenaga pengajarnya.

Perangai busuk perut seperti yang ditunjukkan ini sememangnya mengundang kemarahan penduduk setempat. Hanya kerana ada kuasa di tangan, maka pelbagai perkara keji dihalalkan semata-mata untuk mencapai matlamat.

Sampah dan PAS sudah sinonim. Mengapa agaknya PAS amat gemar bermain dengan politik sampah sebegini sedangkan parti itu mempunyai peluang yang lebih baik untuk muncul sebagai adijuara rakyat apatah lagi dengan kuasa yang ada di tangan? Mengapa tidak ditunjukkan yang PAS amat bencikan sampah dan sentiasa memerangi sampah walaupun ianya di halaman rumah orang UMNO... BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN 69ERS.COM.

Tiada ulasan:

Catat Komen