Sabtu, 26 Mei 2012

02 di kulim - Google Blog Search

02 di kulim - Google Blog Search


HARI INI <b>DI KULIM</b>: SOLAT JUMAAT PAKAI BAJU BEERSHIT 3.0

Posted: 11 May 2012 07:14 AM PDT

KPS DAPAT MAKLUMAT DARI AYAH KPS BAHAWA SEMBAHYANG JUMAAT HARI INI DI SEBUAH MASJID MENYAKSIKAN SEORANG JEMAAH BERSOLAT DENGAN MEMAKAI BAJU KUNING BERSIH 3.0. KPS TIDAK BERKESEMPATAN UNTUK MELIHAT SENDIRI PERKARA INI KERANA KPS BERSEMBAHYANG DI MASJID KARIAH KPS YANG JAUH SEDIKIT DARI MASJID BERKENAAN. MANAKALA AYAH KPS DAN ORANG TAMAN KPS LEBIH SUKA KE MASJID TERSEBUT YANG LEBIH DEKAT JARAKNYA. KPS AMAT KENAL LELAKI TERSEBUT. MEMANG AKTIF DALAM PEMBANGKANG. CUMA SELANG BEBERAPA BUAH SAHAJA DARI RUMAH KPS. ANAK-ANAK LELAKI INI PUN AMAT BAIK DENGAN KPS. SEMUA PANGGIL KPS ABANG, BILA SEMBAHYANG, ANAK LELAKI INI AKAN CIUM TANGAN KPS TANPA GAGAL. JADI, KPS TIDAK MAHU DEDAHKAN NAMA LELAKI INI, TAPI KPS RASA JEMAAH YANG BERSOLAT JUMAAT DI MASJID TERSEBUT PASTI TAHU. HABIS DI KAWASAN KPS POKOK-POKOK DIGANTUNG DENGAN POSTER MEREKA. TIANG-TIANG ELEKTRIK DIGANTUNG OLEH MEREKA BENDERA PAS, PKR ....DAP BELUM NAMPAK. BENDERA INI TERMASUK DI DEPAN RUMAH KPS SENDIRI. TAPI YAKINLAH, UMNO/BN MENGGANTUNGKAN HARAPAN DALAM HATI SETIAP RAKYAT MALAYSIA.

02 di kubang pasu - Google Blog Search

02 di kubang pasu - Google Blog Search


KEHIDUPAN TAUHID: Majlis Ijtima Ulama Thurath <b>di Kubang Pasu</b> <b>...</b>

Posted: 25 May 2012 09:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Majlis Ijtima Ulama Thurath di Kubang Pasu Kedah -2.6.2012. Majlis Ijtima Ulama Thurath Kedah akan diadakan pada 2.6.2012 anjuran Pejabat Daerah Kubang Pasu Kedah . Keadaan masyarakat sekarang sudah berubah ...

02 di kuala kedah - Google Blog Search

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Makan malam <b>di Kuala Kedah</b> Sedap | Safwan Rahman

Posted: 18 May 2012 10:36 PM PDT

Kredit Gambar di atas: unaizahsdiary.blogspot.com

Malam ini kena pegi ke Kuala Kedah atas sebab tertentu alang-alang makan malam sekali memandangkan dah lama tak makan di Kuala Kedah. Kat area sini banyak kedai seafood sampai rambang mata pilih nk p kedai mana. Tak la bosankan nanti boleh cuba semua kedai ikut preference masing-masing.

Berbalik pada cerita, mula-mula singgah di Restoran Nelayan, dah duduk di meja kerusi dan perhati sekeliling tengok semua meja belom dapat makanan, ada la dalam 7 meja kot. Ni kalau aku order ni ada sejam baru boleh jamah makanan, perut dah lapo nih. Hmmm… better p kedai lain lah – fikir dalam hati. Ask my wife for her opinion dan kami decide untuk pergi ke kedai lain yang customernya tak terlalu ramai. Ini dah la ramai then semua belom dapat makanannya pak, waduh-waduh… sebelom keimanan teruji better ambil initiative lain.

Bangun keluar kedai berjalan ke kereta sambil di perhatikan oleh customer-customer (Anggap je diaorang tengok sebab aku handsome)

Berjalan lebih kurang 2 buah kedai selepas Restoran Nelayan dan jumpa restoran yang agak ok dan kami decide berhenti makan di situ iaitu Restoran Idaman Kuala Kuala Kedah. Haaa… nama kedai agak repetitive sket. Ada 2 Kuala situ ya, aku pom tak tahu kenapa.

Environment kedai ini memuaskan. Luas dari segi parking space dan meja makan. Kuantiti bilangan nyamuk berada pada tahap minimum. Yang paling aku suka adalah waiter, dia aware dengan kehadiran customer. Dari aku turun kereta dia dah mark dan prepare nak ambik order sambil escort aku ke meja pilihan. Maybe gaji dia naik lepas ni, insyaAllah.

Disebabkan aku hanya berdua bersama wife maka tidak-lah kami order makan berat e.g Ikan Bako… membazir amalan syaiton! syuhhh! go away syaiton!

Makanan yang di-order adalah seperti berikut:

Sayur Kobis Ikan Masin

Sotong Goreng Tepung

Tomyam Udang

Lepas order, semua makanan siap di hidang dalam masa 10-15 minit. Paling cepat Sotong Goreng Tepung, baru je lepas order tut tut tup tup dah sampai - What sorcery is this?

Sambil makan check Foursquare tengok review previous customer yang pernah makan kat sini. Ada yang cakap Kerang Bako kat sini Mantaps!!! Then order Kerang Bako memandangkan my wife dah lama mengidam.

Overall aku memang berpuas hati dengan makanan dan servis kat sini. Kesemua makanan Nasi Putih2X, Tom Yam Udang, Sotong Tepung, Kubis Goreng, Kerang Bakar dan Fresh Orange RM29.20. Agak affordable , tak murah tak mahal.

Peta di bawah sebagai rujukan lokasi Restoran Idaman Kuala Kuala Kedah

Sekian. Assalamualaikum.

02 di jerai kedah - Google Blog Search

02 di jerai kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

<b>Kedah</b> La: BN buat onar <b>di</b> Gunung <b>Jerai</b>, PAS kena tanggung

Posted: 23 Feb 2012 11:43 PM PST


Terkenang di masa BN...

Kerajaan Negeri bagi projek kat Syarikat Kemelong Sdn Bhd (syarikat kroni UMNO) usahakan kuari di Gunong Jerai. PAS sebagai pembangkang bersama NGO yang memperjuangkan alam sekitar bantah projek tersebut kerana di samping merosakkan sistem ekologi, memusnahkan kawasan tadahan air, ia juga membawa bencana dan kemudharatan kepada penduduk tempatan. Penduduk turut membantah.

Apabila PAS berkuasa, rupanya jika projek mahu dibatalkan Kerajaan Negeri kena bayar RM40 kepada pemaju (ikut perjanjian) walaupun projek itu telah merosakkan alam sekitar dan memberi impak negatif kepada rakyat. Perjanjian itu merugikan rakyat.

Sekarang UMNO bersama pejuang alam sekitar menyalahkan kerajaan negeri kononnya tidak menjaga alam sekitar. BN cipta masalah, PAS nak kena tanggung...

'JANGAN SERAH KEDAH DEKAT PENYAMUN'

- Posted using BlogPress from my iPad