Rabu, 30 Januari 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

02 di sungai petani - Google Blog Search


Pergaduhan <b>di Sungai Petani</b> | DiSiniBermula

Posted: 18 Dec 2012 08:43 AM PST

Info terbaru dan terkini!
Kejadian pergaduhan teruk antara golongan Pelampau India daripada Geng 35 dengan orang Melayu Islam di Sungai Petani. Khabarnya Geng 35 telah mengugut untuk membakar masjid dan surau. Beberap aanggota polis Melayu telah dibelasah oleh anggota Geng 35. Perintah darurat telah dikeluarkan oleh Polis dan FRU di kawasan tersebut. Mohon bersatu! Umat Islam digesa jangan bertindak terburu-buru, dan mengikut arahan polis agar peristiwa buruk tidak berlaku.
cerita daripada saksi….
Sebarang pertanyaan,maklumat atau pengesahan maklumat berkaitan
kes serangan kongsi gelap india 35 melakukan serangan perkauman
di sekitar Sungai Petani,Kedah terhadap kaum melayu & ancaman
serangan terhadap surau & masjid-masjid,sila hubungi Bilik
Gerakan IPD Kuala Muda 03-4299222 atau Balai Polis Sg.Petani 03-
4222222..Jangan buat sebarang kesimpulan melulu atau mendengar
khabar angin.Kekalkan perpaduan antara kaum.
 
*UPDATE*
Maklumat terbaru!!! Keadaan sudah pulih seperti sedia kala. Di harap semua bertenang. 
Untuk teknik mengatasi ejakulasi pramatang yang lebih 'advance' download ebook bagaimana untuk bertahan lama dalam hubungan seks  bersama isteri Percuma sahaja.

di negeri kedah - Google Blog Search

di negeri kedah - Google Blog Search


kerajaan <b>negeri kedah</b> naikkan cukai tanah <b>di</b> <b>...</b> - The Flying Kick

Posted: 07 Jan 2013 05:02 PM PST


Punyalah kemaruk untuk dikenali sebagai pentadbir yang baik dan hebat sehingga mampu meningkatkan pendapatan negeri, PAS Kedah menyusun langkah yang lebih berstrategi dan lebih cekap. Strategi yang dimaksudkan, bukannya mencari sumber pendapatan yang baru, atau membolehkan rakyat Kedah mempunyai lebihan wang untuk dibelanjakan bagi merangsang pertumbuhan ekonomi, sebaliknya meningkatkan cukai tanah yang akan menyebabkan ramai rakyat Kedah berhadapan dengan risiko kehilangan tanah yang mereka duduki, usahakan dan miliki semenjak zaman berzaman.

PAS Kedah sangat cekap dalam bab-bab mencerut kesusahan rakyat. Walaupun ketika mengambil Kedah dari tangan UMNO-BN pada PRU12 lalu PAS telah diberikan prasarana yang terbaik untuk memacu pertumbuhan ekonomi, namun PAS yang selama ini cukup terkenal dengan derma tabung milo mereka, mengambil jalan mudah untuk bermegah-megah.

Pendapatan negeri dijanakan menerusi kerosakan alam sekitar yang amat teruk. Industri utama Kedah adalah pembalakan. Manakala bidang industri dan pembuatan yang suatu ketika pernah menjadi nadi ekonomi Kedah selain memberikan peluang pekerjaan kepada ratusan ribu rakyat Kedah, penduduk di utara Perak, Pulau Pinang dan Perlis, tidak dipedulikan langsung. Kalau ada pun, hanyalah berita-berita yang melibatkan penglibatan entiti-entiti Kerajaan Pusat seperti MITI dan MIDA, manakala Kerajaan Negeri Kedah pula, sekadar berlakon untuk mengambil nama dan kredit sahaja.

Keputusan Kerajaan Negeri Kedah menaikkan cukai tanah setinggi yang mungkin di Pulau Langkawi, Alor Star dan Bandar Baharu, memberi kesan kepada ratusan rakyat dan penduduk Kedah. Pada masa yang sama, kenaikan cukai tanah tersebut juga akan memberi kesan... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

02 di sik - Google Blog Search

02 di sik - Google Blog Search


My Kerjaya Online: Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Sik</b>

Posted: 08 Jan 2013 05:02 PM PST

Kekosongan di Majlis Daerah Sik
Tarikh Tutup: 17 Januari 2013

02 di jerai kedah - Google Blog Search

02 di jerai kedah - Google Blog Search


Menuju Puncak Gunung <b>Jerai Kedah</b> | Wisata Malaysia

Posted: 29 Jan 2013 05:59 PM PST

Bagi Anda yang suka berpetualang maka sudah tidak asing lagi dengan Puncak Gunung Jerai yang terkenal sampai ke seantero Kedah. Kawasan ini ialah tempat yang paling ideal untuk menjelajah supaya bisa mendekatkan diri dengan alam dan mengagumi ciptaan Tuhan. Pengunjung akan terasa sangat padat ketika menjelang akhir pekan.

Gunung Jerai ini merupakan dataran tinggi yang berada di kawasan Kuala Muda. Dataran ini memiliki ketinggian sampai 2.000-an meter diatas permukaan air laut. Waktu yang palign tepat untuk mengunjungi Gunung Jerai ini ialah ketika pagi dan sore hari. Dikala pagi, sebagian besar kawasan ini akan ditutupi dengan salju tebal sehingga pandangan menjadi terbatas. Namun karena itulah impresinya terasa begitu terasa. Kondisi sekitarnya yang masih alami dengan udara yang segar menjadikannya sebagai tempat yang sangat tepat menghindarkan diri dari segala rupa keramaian dan hiruk pikuk dunia.

Sebaiknya, sebelum kesini Anda harus membekali diri dengan sejumlah perbekalan dan persiapan yang matang baik fisik maupun non-fisik. Gunung Jerai memiliki kondisi cuaca yang ekstrem dan bisa berubah dalam waktu yang sangat pendek. Ketika matahari mulai merangkak naik maka kabut perlahan akan menghilang. Dengan begitu panorama keindahan alam yang terhampar didepan mata akan dapat terlihat dengan jelas. Pandangan Andapun akan terbuka dengan lanskap yang sanat indah. Di sini Anda tak perlu risau soal penginapan atau akomodasi karena sekalipun tidak berkemah masih banyak penginapan atau villa yang bisa disewa di sekitar gunung.

Jika Anda datang kesini dengan budget yang leluasa bisa mncoba menginap di The Regency Jerai Hills Resort. Sebuah resort mewah yang menawarakan pemandangan alam super indah dan menawan. Memang diperlukan biaya yang sedikit mahal untuk dapat menyewanya yakni sekitar RM240 atau Rp 720.000 permalamnya. Sedangkan tak jauh dari resort ini ada Sungai Teroi Recreational Park yang merupakan sebuah hutan rekreasi sekaligus tempat pembudidayaan tumbuhan. Dan tentu saja yang paling terkenal ialah budidaya anggrek. Sedangkan kalau masuk lebih dalam lagi Anda akan menemukan air terjun dengan air yang sangat jernih dan dingin.

Lokasi

Gunung Jerai berada di Yan, Kedah, Malaysia.

Klik disini untuk mengetahui kewisataan lainnya di Malaysia!

Selamat Berkunjung!