Isnin, 16 Disember 2013

di negeri kedah - Google Blog Search

di negeri kedah - Google Blog Search


saksikan secara langsung pembentangan bajet kerajaan <b>negeri</b> <b>...</b>

Posted: 17 Nov 2013 04:55 PM PSTJom rakyat Kedah kita pakat-pakat tengok pebentangan bajet Negeri Kedah 2014 yang di siarkan secara siaran langsung di www.kedahlive.tv pada pukul 9.00 pagi.

Apakah dalam bajet Negeri Kedah 2014 ada sesuatu yang istimewa yang akan diumumkan oleh YAB Dato' Paduka Mukhriz Mahathir untuk rakyat Negeri Kedah ?

Sama-sama kita saksikan secara live di www.kedahlive.tv atau di sini


Video streaming by Ustream

02 di kubang pasu - Google Blog Search

02 di kubang pasu - Google Blog Search


UMNO <b>Kubang Pasu</b> kumpul pakaian terpakai bantu mangsa banjir <b>...</b>

Posted: 13 Dec 2013 12:53 AM PST

JITRA, 13 Dis: Prihatin dengan nasib mangsa banjir di negeri Pantai Timur, Umno Bahagian Kubang Pasu hari ini menyumbangkan bantuan berupa pakaian terpakai kepada mereka yang memerlukan.

Menurut Bernama, Timbalan Ketua Umno Bahagian Kubang Pasu Zulfitri Yaacob berkata program bersama Pegerakan Puteri Umno bahagian itu berjaya mengumpulkan sebanyak empat tan pakaian terpakai untuk diagihkan kepada mangsa banjir di Pahang, Terengganu dan Johor.

Katanya pakaian tersebut diperoleh hasil sumbangan orang ramai menerusi program Kutipan Derma dan Baju Terpakai untuk mangsa banjir bermula Selasa lepas dan berakhir hari ini yang dihebahkan melalui Facebook dan 160 cawangan parti itu.

"Kita asingkan pakaian lelaki, wanita dan kanak-kanak bagi memudahkan proses pengagihan dibuat oleh pasukan sukarelawan kepada semua mangsa banjir," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Pejabat Umno Bahagian Kubang Pasu di sini hari ini.

Seorang penyumbang, Abdul Rahman Aziz, 27, berkata dia mendapat tahu mengenai program tersebut menerusi Facebook dan mengambil peluang menyumbang pakaian terpakai yang masih elok.

"Ini sahaja yang mampu saya lakukan. Saya harap bantuan saya ini dapat digunakan oleh mangsa banjir yang amat memerlukan dan dapat meringankan beban mereka," jelasnya.

02 di jitra - Google Blog Search

di jitra - Google Blog Search

02 di jitra - Google Blog Search


Dinding Pasar Raya CMart <b>Di Jitra</b> Runtuh - MyNewsHub

Posted: 08 Oct 2013 12:55 AM PDT


JITRA — Dinding sebuah pusat membeli-belah di Kompleks
Perindustrian Bandar Darul Aman di sini yang baru beroperasi Julai lepas,
runtuh hari ini.

Ketika kejadian pada pukul 8.40 pagi, pusat beli-belah Borong C-Mart itu
belum dibuka. Tiada kecederaan dilapor.

Abdul Rohim Talib, 33, yang juga pekerja penyelenggara pusat beli-belah itu
berkata mereka masuk ke pusat beli-belah itu kira-kira pukul 8 pagi untuk
membuka lampu dan pejabat.

"Ketika menjalankan rutin harian kami itu, kami terdengar bunyi retakan
sebelum nampak siling runtuh kira-kira lima meter dari tempat saya berada.

"Saya dan rakan lari keluar menggunakan pintu berhampiran. Masa berada di
luar saya lihat dinding dan bumbung runtuh. Syukur kami selamat," katanya kepada
pemberita ketika ditemui di tempat kejadian.

Yang Dipertua Majlis Daerah Kubang Pasu (MDKP) Zahari Ismail berkata
bangunan itu tidak selamat untuk diduduki dan semua aktiviti perniagaan diarah
tutup serta merta.

Beliau berkata pemilik bangunan itu sebelum ini memperoleh kelulusan
merancang untuk membina gudang dan menyalahguna kelulusan dengan mendirikan
bangunan komersial untuk dijadikan pusat membeli-belah.

Zahari berkata pihaknya akan mengambil tindakan undang-undang terhadap
pemilik bangunan itu kerana melanggar syarat yang ditetapkan.

"Gudang yang runtuh dan beberapa lot premis perniagaan dalam kawasan
perindustrian ini kami arahkan tutup serta merta bagi membolehkan kami dan
agensi berkaitan melakukan kajian taknikal," katanya.

Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Jitra Mohamad Darus berkata pihaknya
menerima panggilan pada pukul 8.55 pagi dan mengerahkan 10 anggota untuk ke
tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Ibrahim Mohd Yusuf pula berkata polis
menggerakkan lebih 20 anggota untuk mengawal kawasan itu bagi mengelak berlaku
kecurian.

Kawasan itu juga ditutup kepada orang ramai untuk mengelak sebarang kejadian
buruk, katanya.– BERNAMA

PasarayaRuntuh03

Dinding Pasar Raya CMart Di Jitra Runtuhhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Dinding-Pasar-Raya.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/Dinding-Pasar-Raya-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

JITRA -- Dinding sebuah pusat membeli-belah di Kompleks Perindustrian Bandar Darul Aman di sini yang baru beroperasi Julai lepas, runtuh hari ini. Ketika kejadian pada pukul 8.40 pagi, pusat beli-belah Borong C-Mart itu belum dibuka. Tiada kecederaan dilapor. Abdul Rohim Talib, 33, yang juga pekerja penyelenggara pusat beli-belah itu berkata mereka masuk ke pusat beli-belah...

<p style="text-align: justify;">JITRA -- Dinding sebuah pusat membeli-belah di Kompleks Perindustrian Bandar Darul Aman di sini yang baru beroperasi Julai lepas, runtuh hari ini.</p> Ketika kejadian pada pukul 8.40 pagi, pusat beli-belah Borong C-Mart itu belum dibuka. Tiada kecederaan dilapor. Abdul Rohim Talib, 33, yang juga pekerja penyelenggara pusat beli-belah itu berkata mereka masuk ke pusat beli-belah itu kira-kira pukul 8 pagi untuk membuka lampu dan pejabat. "Ketika menjalankan rutin harian kami itu, kami terdengar bunyi retakan sebelum nampak siling runtuh kira-kira lima meter dari tempat saya berada. "Saya dan rakan lari keluar menggunakan pintu berhampiran. Masa berada di luar saya lihat dinding dan bumbung runtuh. Syukur kami selamat," katanya kepada pemberita ketika ditemui di tempat kejadian. Yang Dipertua Majlis Daerah Kubang Pasu (MDKP) Zahari Ismail berkata bangunan itu tidak selamat untuk diduduki dan semua aktiviti perniagaan diarah tutup serta merta. Beliau berkata pemilik bangunan itu sebelum ini memperoleh kelulusan merancang untuk membina gudang dan menyalahguna kelulusan dengan mendirikan bangunan komersial untuk dijadikan pusat membeli-belah. Zahari berkata pihaknya akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pemilik bangunan itu kerana melanggar syarat yang ditetapkan. "Gudang yang runtuh dan beberapa lot premis perniagaan dalam kawasan perindustrian ini kami arahkan tutup serta merta bagi membolehkan kami dan agensi berkaitan melakukan kajian taknikal," katanya. Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Jitra Mohamad Darus berkata pihaknya menerima panggilan pada pukul 8.55 pagi dan mengerahkan 10 anggota untuk ke tempat kejadian. Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Ibrahim Mohd Yusuf pula berkata polis menggerakkan lebih 20 anggota untuk mengawal kawasan itu bagi mengelak berlaku kecurian. Kawasan itu juga ditutup kepada orang ramai untuk mengelak sebarang kejadian buruk, katanya.-- BERNAMA <p style="text-align: justify;"><a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/PasarayaRuntuh03.jpg"><img class="aligncenter size-medium wp-image-196405" alt="PasarayaRuntuh03" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/2013/10/PasarayaRuntuh03-300x199.jpg" width="300" height="199" /></a></p>