ads

Ahad, 9 Oktober 2011

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Menangi Percutian <b>di</b> Pulau <b>Langkawi</b> | Wan Perlis

Posted: 22 Sep 2011 03:19 AM PDT

Intipati Belanjawan 2012

about 1 day ago - 2 comments

Jumlah bajet – RM232.8 bilion
Perbelanjaan Operasi – RM181.6 bilion
Perbelanjaan Pembangunan – RM51.2 bilion

Peruntukan rancakkan pembangunan
Kerajaan memperuntukan RM978 juta untuk merancakkkan pembangunan untuk lima projek: (1) lebuh raya JB-Nusa Jaya, (2) muzium warisan Taiping, (3) projek agropolitan Besut, (4) projek tandan sawit Lahad Datu dan (5) bekalan air Samalaju

Kereta hibrid
Pengecualian sepenuhnya duti import dan duti eksais More >

Lawak Hujung Minggu

about 1 week ago - 4 comments

LAWAK 1

Ada sorang budak darjah 1 ni. Dia selalu senyum kat tabung masjid.
Perilaku budak tu dilihat oleh imam dan imam tu berasa hairan.
Suatu hari imam bertanya kpd budak tersebut
"Kenapa adik senyum kat tabung tu?"
Budak tu pun jawab.
"Cikgu saya pesan,senyum itu sedekah.
saya takda duit nak sedekah,jadi saya senyum jelah kat tabung tu

LAWAK 2
atok : cu hang More >

Lawak Pedih

about 3 weeks ago - 4 comments

Mak Cik : Anak makcik belajar tinggi. Ada rupa pulak.Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunya yg belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye
Mat : Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari More >

Entri Santai yang Bermakna

about 1 month ago - 13 comments

CERITA 1
Cikgu : Baik murid2…pagi ni kita belajar mengenal bunyi haiwan. Fairuz macam mana bunyi ayam berkokok?
Fairuz : Kok kokk kokkkkk!!
Cikgu : Bagus Fairuz… Amy buat bunyi kucing pula
Amy : Meowwww
Cikgu : Amboi, manja kucing tu ya…Udin,buaya bagaimana pula bunyinya?
Udin : Fewittt! Hai cik adik! Sorang jer? Agak2 bila kita boleh kapel
Cikgu : Bunyi buaya More >

TM Voice Deal 38 dan i-mobile dc1110

about 1 month ago - 10 comments

Saya baru saja menggunakan perkhidmatan dari Telekom Malaysia iaitu Voice Deal 38. Ada apa dengan packages ini ?
sewa bulanan RM38 – panggilan ke talian TM percuma – 15sen/min panggilan ke talian lain – 5sen/sms ke TM line dan 10sen/sms ke talian lain – kontrak 1 tahun
Number yang saya dapat ialah 011- xxxxxxx
Dengan packages ini diberi More >

Jerat tak pernah lupakan pelanduk

about 2 months ago - 4 comments

Setiap dari kita mahu menjadi baik diantara yang terbaik
Tapi bagaimana mahu menjadi baik diantara yang terbaik?
Bolehkah sekadar usaha?
Terkadang kita lupa
Disebalik usaha yang dilakukan kita tidak selitkan sesuatu yang amat penting
Apa yang penting itu?
Ya itulah doa dan tawakkal(berserah kepada Allah selepas berusaha)
Inilah kunci kejayaan kita.
Allah Maha Mengetahui,Maha Besar,Maha Pemurah
Sesuatu itu tidak akan terjadi dengan izinNya.
Demi masa More >

Dimana dan Kemana

about 2 months ago - 3 comments

Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit dan bertanya:
RM1 – Oit, lama tak nampak, mana hang p?
RM50 – Aku p merata tempat. P stadium tgk bola, konsert AF, shopping complex, tengok wayang, kedai keta, McD dan macam-macam la.hang mana p? apa crita?
RM1 – Hmm aku macam biasa lah..Balik-balik More >

Update Ringkas – Dapat Hadiah

about 3 months ago - 8 comments

Dah 1 tahun 3 bulan blogging menggunakan wordpress. Ada best ada yang tak bestnya. Ok blog ni dapat hadiah daripada google. Hadiah apakah itu? Daripada page rank 0 blog ni dapat page rank 2. Kira ok la tu kan. Terima Kasih semua yang singgah dan baca blog yang tak seberapa ni. Keep in touch

Cinta Muka Buku Najwa Latif

about 3 months ago - 8 comments

Cinta Muka Buku
Best plak aku dengar lagu ni. santai ja. memang talented budak ni. Tak lama lagi masuk anugerah juara lagu la tu

Najwa latif – Cinta Muka Buku
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa More >

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved