ads

Isnin, 6 Jun 2011

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 03:48 PM PDT

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2011 03:22 PM PDT

MAJLIS BERSAMA AL-HABIB SAYYID NAQJAMUDDIN <b>DI</b> <b>...</b> - UMMAH BERSELAWAT

Posted: 08 May 2011 12:50 AM PDT

Pakat pakat pi beramai ramai. Ajak semua mak long, pak long, pak ngah, tok njang, abang, adik, kakak, nak, bapak. Kita berselawat dan berqasidah memuji Rasulullah SAW dalam menagih cinta kepada Baginda.

Sesungguhnya, kalau kita cinta kepada baginda, bagindah lebih awal lagi mencintai kita. Kalau kita rindukan baginda, baginda lebih awal lagi merindui kita. Setiap amal baik yang kita lakukan, baginda akan memohon Allah beri ganjaran, namun setia dosa yang kita lakukan, baginda akan memohon semoga Allah mengampuni dosa kita. Masya-Allah, sungguh mulia peribadi baginda.

Allahumma solli 'ala sayyidina Muhammad wa 'ala alih

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2011 03:40 PM PDT

awal pagi jumaat dah bergerak ke pasir mas.. kg halaman suami,singgah solat subuh di raub, pahang. Sepanjang perjalanan mcm biasa.. agak membosankan...ditambah dengan mata yang tak tidur semalaman.. ermmm tersengguk2 juga melayan mata..tiba di pasir mas setelah meredah perjalanan selama 7 jam...
cuaca di pasir mas agak panas.. berpeluh2 juga dibuatnya.. ditambah dengan letih meredah perjalanan jauh, aduhhh mata terasa nak pejam jer.... anak2 macam biasa.. bila dah sampai kg, semuanya aktif.. mcm2 ragam ada.. aku dan suami mengemas rumah, maklumlah rumah dah tinggal lebih sebulan.. habukpun dah seinci. ditambah dengan sawang2 penuh.. letih2 pun terpaksa la mengerah tenaga mencuci mana patut..

then tengahari sabtu lepas lunch di rumah kakak ipar di Tanah Merah, sambung lagi perjalanan jauh kami.. hari ni bertolak ke kampung ku pula di Gurun, Kedah. Melewati lebuhraya timur barat yang mencabar kesabaran apabila ada pemandu-pemandu yang memandu mengikut kehendak sendiri. Main asal suka jer potong memotong..

sebelum sampai kampung, singgah dulu kenduri kahwin kawan sepejabat di Kg. Teloi Tua, Sik.. hahah ni yang besh kenduri kat kg.. ada gulai batang pisang lagik.. sedap sangat.. sampai kat umah kenduri jam dah lul 6.30 ptg. tapi nasib baik kenduri kat kampung ni meriahnya sampai ke petang, ramai lagi tetamu yang ada.. tp pengantinnya Fyna dan suami tiada sbb dia org baru jer keluar ke Ladang Anggur di Beris untuk sesi outdoor fotografi..so kami dapat berborak ngan parents Fyna jer la sambil makan nasi kenduri yang sedap tu... thanks ya Fyna sebab jemput kami..


Selepas makan, sambung semula perjalanan yang dah tak baper jauh lagi.. sampai jer kat Pekan Gurun dah sesat.. hahaha dah byk lencongan jalannya sbb pembinaan double track KTM.. wahh makin maju kampung ku sekarang. Sampai rumah parentsku di Taman Gurun dah dekat2 pukul 8 mlm..

so pagi ni lepak la kat kampung... tadaaaaa

(gambar ni kredit pada encik Nazrul (http://nazrulazat.blogspot.com).. aku songlap dari blog dia.. pinjam gambaq sat no... :p) Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG KEDAH: 02 <b>di kodiang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jun 2011 01:25 PM PDT

Karnival Pendidikan Islam PKG <b>Kodiang</b> 2011 / 1432 H

Posted: 25 Mar 2011 10:32 PM PDT

Salam.


Acara tahunan PKG pada kali ini julung kalinya diadakan di SMSKP pada 24 Mac 2011 yang lalu. Sebagai tuan rumah dan berstatus SBP, ianya sedikit memberi tekanan kepada GPI SMSKP dan para pelajar (peserta) untuk merealisasikan impian sekolah, iaitu mengekalkan piala pusingan Johan PKG Kodiang di SMSKP.

Alhamdulillah apabila keputusan diumumkan, SMSKP berjaya mengekalkan prestasi pada tahun lepas dengan menjadi Johan dalam 4 acara (Tilawah (L), Syarahan (P), Hafazan (L), Nasyid : Naib Johan 1 acara (Syarahan (L) dan Ketiga 1 acara TTilawah (P) .


Tahniah buat semua warga SMSKP.

KEPUTUSAN PENUH :

TILAWAH (L)

  1. MOHD ARIFKAMIL OMAR - SMSKP
  2. MOHD AL-AMIN AH.ZAILANI - SMKMD
  3. MOHD HAMIRUN RODZI - SMKTB

TILAWAH (P)
  1. SITI NUR YUSRA ABDUL RAHMAN - SMKTB
  2. AMIRA HUSNI MOHD SYUKRI - SMKMD
  3. NURUL NAJLA' MUHAMMAD ASSRI - SMSKP

HAFAZAN (L)
  1. MUHAMMAD AMINUDDIN CHE OMAR -SMSKP
  2. MOHD KHAIRUL IFWAT JAMRI - SMKMD
  3. MOHD FIRDAUS MOHAMAD - SMKBBBKH

HAFAZAN (P)
  1. NUR FARAHIM ABD RAHIM - SMKTB
  2. NABILA BASER - SMKBBS
  3. NOR DALILA ISMAIL - SMKMD

SYARAHAN (L)
  1. MUHAMMAD HAKIMIN SHAFIE - SMKBBS
  2. MUHAMMAD SYAHRUL ASYRAF MD ROPI - SMSKP
  3. BAZLISHAH IZZAT BAHARI - SMKMD

SYARAHAN (P)
  1. NUR AFZAN IZZANI AZHAR - SMSKP
  2. NUR AFINI MOHD LATFEE - SMKBBS
  3. NOR ATIKA REJAB - SMKBBBKH

NASYID
  1. SUBULUSSALAM - SMSKP
  2. AL-KAUTHAR - SMKBBS
  3. AL-FIRDAUSI - SMKTB

Selamat berjuang diperingkat daerah 2 April ini di SMK Ayer Hitam. Semoga Berjaya.

sumber : http://paisainskp.blogspot.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 03:45 AM PDT

PUSAT KHIDMAT WAKIL RAKYAT (PKWR) N.32 <b>KUALA KETIL</b>: CERAMAH ISU <b>...</b>

Posted: 08 May 2011 09:05 PM PDT

Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengarahkan seluruh ahli, kepimpinan dan penyokong PAS serta meminta umat Islam di seluruh dunia agar membaca Qunut Nazilah dalam tiap-tiap sembahyang lima waktu bermula hari ini.

Antaranya memohon kepada Allah agar dibinasakan rejim zionis Israel serta diberikan kekuatan kepada kumpulan sukarelawan yang sedang ditahan dan berhadapan dengan rejim zionis itu di Gaza dan seluruh dunia.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 03:49 AM PDT

HYE SEMUA !

Assalammualaikum.

Hari ni hari jumaat bersamaan 3 JUNE 2011. Er.motif ?

Setelah seminggu pelangi berada di UiTM Merbok,Kedah ni,baru la malam ni dapat berkumpul bersama rakan-rakan rapat ( bukan setakat rapat,tapi kami memang sangat2rapat,baik buruk pelangi,semua mereka tahu. )

Awalnya,rancang nak makan-makan kat kedai-kedai tomyam depan UiTM tu je,tapi dengan budi dan jasa baik Aqmil,dia ajak pergi ke tanjung dawai,makan seafood kat sana. ( perkara yang tidak dirancang biasanya selalu jadi ) .

Aqmil bawak pergi tempat baikk punya,MURAH DAN SEDAP.terima kasih pakcik peramah.Kami order SET A consist of ( cehceh,ingat buat essay ke ? aha.) ikan siakap 3 rasa seekor,ikan merah bakar seekor,tomyam campur 2 mangkuk besar tu , sayur kailan 1, sayur kangkung 1, telur dadar 7 biji,air tembikai satu jug,air epal 1 jug,ais kosong satu jug,nasi 11 ( untuk pengetahuan kami makan 7 orang je,lagi 4 tu faham2 jela,melantak ! ) hehe.er,belum masuk lagi pakej kecik2,macam sambal belacan,ulam-ulaman,sambal ikan bakar,wahh,makan besar !

Nak tahu tak berapa total semua tu ? nak tau x ?

Jeng3…

-

-

-

RM 100 TEPAT !

Murah sangat,sebelum ni kami makan kat kedai sebelah kedai tu,RM 80 semate-mate ikan bakar seekor dgn kerang bakar .Memang kedai ni akan jadi port kami selepas ni yer,harap maklum.

Kenyang sangat! Alhamdulillah..Thanks kepade driver kami ! :D

p/s : RM 100 tu kami bahagi 7 la,haha.:)





Photobucket
barulah cukup semua ! :)

credit to Fatin Ainur ! :)
kami kenyang sudah,alhamdulillah,sesi photography pulak,tapi tak banyak, tak boleh lama sebab takut kena tahan dengan Pak Guard, opsss,polis la,bukan Pak Guard dah



Photobucket

ADE MASE JUMPA LAGI.
BYE2 TANJUNG DAWAI !
KEMBALI KE MERBOK SEMULA :)
p/s : tanjung dawai dengan merbok dekat je la,haha

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2011 01:31 AM PDT

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2011 01:09 AM PDT

Lady Butterfly: <b>Yan KEdaH</b> 12 jUnE...TOk Mama

Posted: 06 Jul 2010 07:34 PM PDT

segala Persiapan dan Urusan Majlis telah diuruskan oleh pakcik Husband ( Bapak & Family ), tok mama, mak njang, mak lang,pak lang,mak yom,pak nyom n MY MAMA Husband's mom  & semua sepupu husband.....100% diaorg yg settlekan.Me datang a day B4 majlis 11hb...petang....hanya bawak diri n baju yg disewa dari KL..

♥ Thanks All

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Tetamu Dari <b>Padang Serai</b> | Peristiwa | Ruslie Sophian

Posted: 08 May 2011 01:46 PM PDT

Bersama Abang Chob di SOHO ku.

Dua minggu lalu aku berkunjung ke rumah Abang Chob di Padang Serai dalam menimba ilmu website. Meskipun kami belum pernah bersua muka, namun aku disambut mesra. Maka tidak hairanlah kelas website yang beliau kendalikan mendapat sambutan hebat. Pelajar-pelajarnya bukan sekadar dari semenanjung sahaja bahkan meliputi dari Sabah, Sarawak, Brunei dan Singapura.

Kadang-kadang kita tidak terfikir bagaimana seorang guru website yang tinggal di sebuah pekan kecil boleh mendapatkan pelajar-pelajar dari jauh. Tapi apupun, itulah kuasa Internet. Yang jauh dirapatkan…yang dekat dieratkan…asalkan ianya tidak disalahguna.

Aku juga kenal Abang Chob kira-kira 2 tahun lalu melalui websitenya yang memperomosikan satu perniagaan MLM yang berasaskan pelaburan. Tetapi seketika selepas itu, beliau memulakan kelas website pula.

Pada mula aku tertanya-tanya juga boleh dapat sambutan ke? Kalau setakat penduduk-penduduk di sekitar pekan itu bolehlah, kot! Tapi aku silap! Tanpa menyedari bahawa kuasa Internet tidak ada batasan. Jangan terkejut seandainya suatu hari nanti beliau mendapat murid yang datang dari Indonesia atau lain-lain negara.

Sebaik aku hubungi beliau dulu untuk menjadi muridnya, Abang Chob terdiam seketika. Kemudian meluahkan yang beliau juga ingin berguru dengan aku. Katanya, beliau pernah kunjungi blog aku dan dia kagum blog aku dapat sambutan daripada pelawat-pelawat. Lalu dia cadangkan supaya kami 'butter trade'. Tetapi beliau mahu aku datang ke Padang Serai kerana kalau dia ke Kuala Lumpur, dia bimbang akan sesat. Aku setuju!

Tiga hari dua malam aku di Padang Serai, kami bertukar ilmu. Sesungguhnya beliau seorang tulus dan tidak lokek dengan ilmunya. Kalau biasa dia mengajar muridnya hanya sehingga jam 5 petang, tetapi dengan aku melewati sehingga ke jam 3.00 pagi. Sehinggakan makan minum aku pun dia yang belanja. Aku banyak terhutang budi padanya.

Tanpa disangka, malam kelmarin dia menjejakkan kaki di rumah aku. Aku merasa bangga dia sudi datang ke rumahku. Sepatutnya kami online melalui Skype, tetapi dia terpaksa datang Kuala Lumpur untuk melawat saudaranya yang baru menjalani pembedahan di hospital Klang.

Apabila aku mendapat tahu dia berada di rumah saudaranya di seksyen 27, Shah Alam yang hanya 5 minit perjalanan dari rumah aku, aku bergegas pergi menemuinya. Rupanya dia juga ingin kenal rumah aku. Langsung aku minta dia konvoi di belakang kereta aku.

Ketika isteri dan anak-anaknya bersembang dengan isteri aku, aku jemput Abang Chob masuk ke SOHO aku….! Sempatlah kami bergambar sebagai kenangan.

Share on Facebook

Share/Save/Bookmark

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved