ads

Ahad, 18 September 2011

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


KELAB GREENBOC: Ada Penagih Gila <b>Di Kulim</b>, Berbogel Depan Jiran

Posted: 16 Sep 2011 03:05 AM PDT

Kulim Di Kulim Ad- Akibat menghidu gam keterlaluan, seorang lelaki berusia 20-an bertindak agresif dengan memanjat pagar rumah jirannya di Taman Selasih dengan hanya memakai seluar dalam kira-kira jam 6.30 petang, semalam.

Perbuatannya itu dilihat mangsa dan menjerit kerana ketakutan.

Suspek kemudiannya melarikan diri masuk ke rumahnya yang terletak di hadapan rumah mangsa.

Apabila mangsa melihat gelagat suspek, lelaki itu kemudiannya menanggalkan seluarnya. Mangsa yang ketakutan kemudiannya memaklumkan kejadian itu kepada polis.

Pengerusi Pertubuhan Prihatin Kebaktian Masyarakat Kulim (PPKM), Khor Eng Khim berkata, beliau sudah mengarahkan ahli PPKM yang berada di tempat kejadian ke rumah mangsa sebaik sahaja dimaklumkan.

"Ini adalah kes pertama berlaku di Taman Selasih, di mana seorang lelaki penghidu gam berkelakuan agresif sehingga membuka seluar di hadapan jirannya.

"Suspek ditahan PPKM kira-kira jam 9 malam dan akan diserahkan kepada polis," katanya.

Menurutnya, sehingga kini masih ramai dalam kalangan penduduk tidak mengetahui fungsi PPKM dan beranggapan tindakan yang dilakukan adalah keputusan sendiri.

Katanya, setiap kejadian jenayah berlaku, PPKM akan memaklumkan kepada polis dan atas arahan mereka, maka PPKM akan memberikan bantuan.

Kenyataan ahli PPKM bersikap kasar pada penjenayah juga adalah tidak benar.

"PPKM tidak pernah bersikap kasar terhadap mana-mana penjenayah walaupun mereka memang bersalah. Kami tidak dibekalkan dengan sebarang senjata ketika bertugas melainkan alat perhubungan.

"Saya hairan ada kumpulan yang tidak menyenangi kewujudan PPKM, tetapi mereka tidak mengambil inisiatif melakukan kebajikan sepertimana dilakukan PPKM. PPKM merupakan badan bukan kerajaan (NGO) yang berdaftar dan aktif dalam membasmi perlakuan jenayah di Kulim," katanya. -SH

1 comments:

View Comments/Post a Comment

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Nasim akan lancar pusat 3S Peugeot <b>di Sungai Petani</b>, Kedah | Arena <b>...</b>

Posted: 02 Sep 2011 02:28 AM PDT

Sekadar catatan ringkas, Nasim Sdn Bhd (Nasim), pengedar tunggal rasmi kenderaan berjenama Peugeot di Malaysia bakal membuka pusat 3S Peugeot terbaru di Sungai Petani, Kedah tidak lama lagi. Hasil pemerhatian saya di Lot 88, Perdana Height di Sungai Petani, Kedah sebentar tadi, bangunan yang menempatkan pusat jualan terbaru Peugeot di utara tanah air itu sedang dalam proses pengubahsuaian dan dijangka akan siap sepenuhnya dalam tempoh masa terdekat.

Berita baik juga kepada anda yang berminat untuk mencari pengalaman bekerja bersama Nasim, pusat 3S Peugeot di Sungai Petani menawarkan jawatan kosong seperti Sales Consultant (male/female), Admin (female), Service Advisor, Store Keeper dan Mekanik. Nampak menarik, untuk maklumat lanjut anda boleh hubungi Mr Ong di talian 012-5372615. Nantikan update seterusnya apabila Pusat 3S Peugeot di Sungai Petani dilancarkan secara rasmi kelak.

Tajuk post berkaitan :

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


Jagung Segar <b>Di Gurun</b>, <b>Kedah</b> | terajubintang7

Posted: 14 Sep 2011 12:32 PM PDT

Salam buat kawan-kawan. Sudah lama kami tak buat entry baru. maklumlah sudah berlalu bulan Ramadhan dan sedang menjalani bulan Syawal pula.
Baiklah, Entry kali ini kami nak cerita tentang daerah Gurun, Kedah. bukan nak cerita pasal geografinya, cuma nak cerita tentang produk pertanian utama di sini iaitu Jagung. Di Gurun memang terkenal dengan jagugnya, buktinya, sepanjang jalan utama Gurun, tersergam beberapa gerai yang menjual menu utamanya jagung. Macam-macam ada seperti jagung bakar, jagung dalam cawan dan jagung fresh. selain produk jagung, terdapat juga produk sampingan yang dijual seperti air nira nipah dan pekasam. 
Jadi, bila anda melewati jalan di Gurun, silalah membeli dan merasai jagung yang segar dari ladang. Sekian.


Maklumbalas anda dialu-alukan pada ruangan komen.

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: <b>di negeri kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 03:11 PM PDT

URL Sumber Asal :-

jawatan kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran Seremban <b>Negeri</b> Sembilan <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2011 11:59 PM PDT

Tarikh tutup 18 Ogos 2011

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia keutamaan kepada rakyat Negeri Sembilan yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :-

1. Penolong Pegawai Perancang Bandar Dan Desa

Iklan lengkap jawatan

Incoming search terms:

  • jawatan kosong perbandaran negeri kedah september2011
  • kerja kosong di seremban 2011

02 di kubang pasu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kubang pasu - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Sep 2011 01:34 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kubang pasu</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 12:00 AM PDT

June 26, 2011

Terbaru, lima anggota AMK Kapar ditahan polis sewaktu bersiar-siar di pusat membeli belah Klang Parade petang tadi, dengan memakai t-shirt Bersih.

KUBANG PASU: Tindakan keras polis yang menahan rakyat dari memakai baju kuning termasuk t-shirt Bersih 2.0, membuktikan kezaliman Umno yang memperalatkan pihak berkuasa itu, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata, Umno Barisan Nasional (BN) sepatutnya tidak takut himpunan Bersih 9 Julai ini kerana ia merupakan himpunan aman menuntut perubahan dalam sistem pilihan raya.

"Kita tidak minta perubahan yang memihak kepada Pakatan Rakyat. Kita minta perubahan yang tunduk kepada peraturan dan ketelusan," kata ketua umum PKR di sini semalam lapor keadilandaily.

Ketua pembangkang di parlimen itu mengulas tindakan polis yang giat menangkap orang ramai yang memakai t-shirt Bersih 2.0.

Sebelum itu beliau merasmikan Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Kayu Hitam dan Pejabat PKR Cabang Kubang Pasu..

Ditahan di Klang Parade

Terbaru, lima anggota AMK Kapar ditahan polis sewaktu bersiar-siar di pusat membeli belah Klang Parade petang tadi, dengan memakai t-shirt Bersih. Timbalan Ketua AMK Pusat, Khairul Anuar Zainuddin pula ditahan malam semalam atas 'kesalahan' sama.

KeadilanDaily juga difahamkan, kira-kira 30 orang ditahan di balai polis Kepala Batas atas perbuatan itu – berdasarkan catatan twitter.

Mengulas lanjut, Anwar menyifatkan tindakan polis merampas t-shirt Bersih 2.0 itu sebagai bukti keganasan dan kezaliman berterusan pimpinan Umno BN.

"Di Malaysia ini, betapa ganas dan zalimnya pimpinan Umno. Sampai kita pakai baju kuning jual baju Bersih pun dianggap kesalahan," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Nadye Zar: dinner @ restaurant idaman kuala in <b>kuala kedah</b>

Posted: 11 Aug 2011 03:56 AM PDT


actually ni entry lama yg aku bru nk update..dh berkurun aku g mkn dkt restaurant idaman kuala yg terletal di kuala kedah niey..xslh aku kitorang pegi sehari sebelum kita puasa kowt...(kn aku dh ckp lma dh)

ok nk dijadikan cerita aku bru dpt gaji and then aku pown hajak la family aku g mkn kt luar..last2 xtw nk g mna so kitorang choose nk g mkn seafood dkt restaurant niey..

emm kitorang g mlm..pas mgrb..kuala kdh dgn rmh aku xda la jaoh sgt..kdai niey ada kt otw kita nk g jetty kuala kdh..kt sblah kanan kalau dari arah alor setar..

kdai dia besar..ada disediakan tmpt parking and variety of seafood is serve here..

msa aku g rmi gla kowt org..and dia pya seafood pown dh hbs padahal xsmpai pkul 9 lgpn..emm laris betol kn..

ha aku g mkn dgn mak and abg aku jea..ayah and adik aku xnak ekowt..rugi gla sih..

suasana kedai luas...selesa..and ok la utk mkn...spa2 g kuala kdh bley dtg kdai nie..as mlm 2 rmi sgt org dtg kn aku order apa yg ada jeala..msa aku g tgk ikan dia semua dh abes..tggai seekor jea.mang aku bernasib baek la..aku amk ikn kerapu kowt...(actually aku xknai sgt ikn nie)

emm mlm 2 kitorang order

1)ikankerapu 3 rasa
2)telur bungkus
3)sotong goreng tepung
4)kailan ikan masin
5)tomyam campur
6)nasi putih
7)juice drinks

emm servis mlm 2 agak lmbt sbb rmi sgt org mlm 2,,,msa mknn smpai perghh terbaik..ikan 3 rasa dia sdp dorh...aku ska..mknn yg laen pown sdp...sotong goreng tepung dia pown sdp..rangup jea..

tgk abg aku niey mkn..excited gla mka kan..

for all the food yg kitorang choose harga dia cumalah RM80 jea..aku mcm xcya lak..murah lorh..sbb ikan dia besar gla kowt..msa aku mkn dkt tanjung dawai with the same food then ikan dia lg kecik drp niey harga dia nk sma jea..so harga mknn kt sini mmg murah k..

so bg spa2 yg xpnh g lg restaurant nie aku rekemen kan dtg la yea..jgn segan..muahaha..

k bye.


p/s-pic aku xda sbb xda org nk tlg snap pic aku..sedih.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2011 03:31 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2011 03:34 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

ZAMIEDA..LIFELINE: JOMJALAN SAHUR <b>DI KUALA KETIL</b> KEDAH

Posted: 25 Aug 2011 11:30 PM PDT

salam..
baru nak up cerita sahur ni...dah berapa lama terperap kat draf ntah.

kisah bermula pada hari Jumaat (5.8.2011) malam.
pada malam tersebut, akhbar Sinar Harian Zon Utara dengan kerjasama NARC dan pejabat penghulu Kuala Ketil Kedah telah berjaya menganjurkan program 'JOM JALAN SAHUR' di mana dalam program ini kami telah melawat dan bersahur bersama-sama 3 keluarga warga emas di daerah Kuala Ketil.
 kami mula begerak secara berkonvoi dari petronas bersebelahan bandar Puteri Jaya sekitar jam 12.30 pagi.kemudian berhenti di petronas Kuala Ketil untuk berjumpa dua lagi team mate dan juga staff Sinar Harian Baling.tunggu punya tunggu staff Sinar tak juga sampai maka kami bergerak dulu ke rumah pertama sebab dah pukul 1 lebih....takut lewat sampai.


rumah pertama yang dilawati terletak di Batu 1.


penghuninya adalah sepasang suami isteri warga emas yang tidak mempunyai cahayamata.rumah yang sederhana tapi di kelilingi dengan berpasu2 pokok bunga.....rugi sebab tak berapa nak nampak bunga2nya dalam suasana gelap tu.seronok bersembang dengan pasangan ni terutamanya 'mak tuan'......sangat kelakar.kena plk dgn ahli2 NARC dan salah seorang staff Sinar yg kepala tak berapa nak betul...pukul 2 pagi rasa mcm waktu siang.

di sini kami dijamu dgn bihun goreng dan air kopi serta teh panas.makan atas tikar kat laman rumah jiran mereka....best.dengan makanan yg sedap & suasana sejuk angin segar di kampung.


lepas makan terus bergerak ke rumah ke 2 di Kampung Nibong 12.


jalan ke rumah ke dua ni memang mencabar...malam2 buta dengan gelapnya tu,kami dibawa oleh penghulu melalui jalan kebun getah & kelapa sawit yang sunyi sepi.jalannya berbelok2...siap naik turun bukit lagi...perghhh...kalau sorang2 memang tak berani lalu.dari simpang jalan besar ke rumah makcik ni adalah dalam 20 minit kot.

makcik yg ke dua ni tinggal seorang diri.suaminya meninggal beberapa tahun yg lepas,mempunyai seorang anak peliharaan yang tinggal berasingan.makcik ni sering dilawati oleh anak menantuya.masa kami tiba ada cucu menantu yang menemani.makcik ni masih kuat fizikalnya tapi agak pendiam.


kat sini sahurnya adalah nasi tomato 'super sedap'....memang sedap sangat.kalau buat berniaga mmg beraturlah pelanggannya.
menurut JKK kampung ni.jalan bengkang bengkok yang kami lalu tadi adalah jalan asal yang diteroka oleh arwah suami makcik ni masa mereka mula2 tinggal di kampung tersebut.tak terbayang betapa kuatnya semangat mereka untuk survive...

sekitar jam 3.30 pagi kami bergerak ke rumah ke tiga...kami dibawa melalui jalan lain..bukan jalan yg kami masuk tadi.jalan yang lebih elok & dekat dengan jalan utama......saja ja depa nak bg kami adventure lebih masa memula tadi tu.

lebih kurang pukul 4 pg kami sampai ke rumah ke 3 di Kampung Sungai Bemban....


penghuninya seorang warga emas yg tinggal bersendirian.tapi rumah makcik ni di kelilingi rumah adik beradiknya yang lain.rumah kampung yang sangat lapang.susah nak jumpa rumah macam ni sekarang.halaman luas...ruang dalam rumah pun selesa..dengan mengantuk mata & suasana sejuk di kampung...best sgt kalau boleh 'landing'.

kat sini sahurnya dah jadi macam kenduri...siap berhidang.lauk2 kampung yang best...terutamanya sup daging segar.tapi saya lebih suka makan petai masak lemak.selalu makan sambal ja tetiba jumpa yg dibuat masak lemak rasa pelik plk...tapi sgt sedap.

lepas bersahur...dlm keadaan mata yg layu & kuyu kami bergerak balik....sampai rumah lebih kurang jam 6.30 pagi.lepas solat subuh terus ja...dummmmm...


***di setiap rumah yg disinggahi,penghuninya dihadiahkan dengan hamper,wang tunai,pakaian,beras dan jus.semua sumbangan adalah dari Sinar Harian,warga NARC dan dermawan2 lain.


***makanan dimasak oleh penduduk kampung tetapi bahan2 disediakan dari wang sumbangan

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Aug 2011 03:23 AM PDT

URL Sumber Asal :-

USPTN KEDAH: PEMANTAUAN SUKAN OLAHRAGA @ SMK <b>KUALA KETIL</b>

Posted: 21 Jul 2011 07:42 PM PDT








Tarikh : 19 Julai 2011

Masa : 8.30 Pagi - 10.30 pagi

Tempat : SMK. Kuala Ketil

Kehadiran : 2 Jurulatih 9 Atlet 1 Guru

Antara program latihan yang dijalankan adalah seperti berikut :

Acara Jarak Jauh

3 set x 300 Meter Hurdle + 3 set x 300 meter

2 set x 300 Meter + 2 set x 200M

2 set x 150M

Sprinter/ Thrower

Drill ABC

Medicine Ball 3kg. 10 x 3 set

Medicine Ball 4kg. 10 x 3 set

Perbincangan/ Maklumbalas

PLN bagi sukan Olahraga di SMK Dato' Bijaya Setia, Sungai Petani dikendalikan oleh JSM USPTN iaitu Encik Mahalingam. Selain daripada itu, terdapat juga beberapa atlet dibawah program yang bersekolah di SMK Kuala Ketil dimana beliau akan membuat latihan di SMK Kuala Ketil pada sebelah pagi iaitu pada hari Ahad, Selasa dan Jumaat. Manakala di SMK Dato' Bijaya Setia pula pada hari Ahad, Rabu dan Khamis pada sebelah petang. Bagi Atlet-atlet yang belajar di SMK Kuala Ketil, mereka mendapat pelepasan latihan dari jam 8.30 pagi hingga 10.00 pagi.

JSM Encik Zamsairon serta 3 atlet di PLN Alor Setar juga turut serta dalam sesi latihan di SMK Kuala Ketil dan juga turut dihadiri oleh seorang guru yang merupakan bekas jurulatih olahraga semasa program sukan teras dahulu iaitu Pn. Norhashimah. Dari itu juga satu perbincangan jurulatih telah dibuat tentang Kejohanan Olahraga Tertutup Kebangsaan 2011 mengenai acara-acara yang akan dipertandingkan dan percaturan atlet-atlet semasa kejohanan pada 23-24 Julai 2011 nanti yang akan diadakan di Stadium Utama, Kangar Perlis. Kejohanan tersebut akan disertai oleh 11 atlet lelaki dan 2 atlet wanita menjadikan keseluruhan penyertaan sebanyak 13 atlet. 2 JSM iaitu En Mahalingam dan En Zamsairon akan bertindak selaku jurulatih pasukan dalam kejohanan ini. Perbelanjaan ke kejohanan ini akan dibiayai oleh pihak Majlis Sukan Negeri Kedah.

Tiada isu dibangkitkan oleh JSM sepanjang pemantauan dijalankan. Kepada semua atlet yang akan beraksi di Perlis, selamat maju jaya diucapkan..

Sekian.
Laporan disediakan oleh Akmal Hashim.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

02 di tanjung dawai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Sep 2011 03:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Aug 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Aug 2011 03:25 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Aug 2011 04:14 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di tanjung dawai</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Food at Home: Seafood <b>di Tanjung Dawai</b>

Posted: 19 Jul 2011 03:56 AM PDT

Best Blogger Tips
Sekarang ni saya masih berada di kampung halaman, melarikan diri dari kesibukan kota apatah lagi dengan roadblock sana sini. Tak tahanla bila jammed selama 3jam untuk trafik gerak sejauh 100meter. Kena pada masanya saya dapat surat berkursus kebetulan di utara tanah air....peluang saya la untuk bercuti ke kampung sekali. 
 Semalam punya dinner, saya dan mr. Soulmate berdating di bawah bulan purnama sesambil kena angin sepoi2 bahasa tepi pantai Tanjung Dawai. Makan tepi pantai sambil dengar desiran ombak memangla best berdating hehehehe. Sampai je Tanjung Dawai memang banyakla kedai makan tepi-tepi pantai ni dengan hiasan lampu bermacam-macam color tapi kami memang dah ada tempat favorite kat sini. Kedai makan ni memang kedai setiala setiap kali kami datang makan sini, kedudukannya yang paling hujung sekali....kena melalui kedai-kedai yang lain. Pelanggan akan diberi pilihan untuk memilih sendiri seafood yang disediakan dihadapan pintu masuk,nak jenis apa?besar ke kecik ke ikut kemahuan dan selera masing-masing.
 Saya pilih semuanya yang saiz yang paling kecik sebab makan berdua je pun. Saya makan sotong besar buat bakar, kerang buat rebus dan ikan merah masak 3rasa, tak lupa sayurnya kerabu pelam. Semua seafood fresh dan manis rasanya. Dah lama tak makan seafood yang fresh plus tepi pantai pula tu, kalau tidak kalau nak makan seafood je kena cari kat tesco,giant atau tidak kat jusco ermmmm.....paham-pahamla tahap kefreshnessnya. Time makan je sunyi sepi mengadap makanan sampai licin, sedar-sedar perut pun sebu akibat kekenyangan yang teramat sangat. Esok saya akan berkursus di utara tanah air dan kursus akan bersambung lagi di Cyberjaya pula. Tak lupa juga percutian yang kami berdua rancangkan sejak setahun yang lalu ke seberang lautan. Entah bila pula masa untuk masak memasak kat rumah sendiri ni memandangkan masa pun agak terhad, mungkin entry yang akan datang banyakla saya cerita mengenai Jalan-jalan Cari Jalan terutamanya makanan yang belum pernah saya rasa di tempat orang. Maka dapur kat rumah pun tak berasapla sampai bulan Ramadhan nanti. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Me and Myself: <b>Tanjung Dawai</b>

Posted: 30 Jul 2011 09:18 PM PDT

Tanjung Dawai terletak dalam daerah Sungai Petani. Kalau sebut jer Tanjung Dawai, ramai yang akan ingat tentang kedai-kedai yang menjual produk hasil laut. Tapi, tahukah korang yang korang jugak buleh pegi ke Pantai Merdeka dari Tanjung Dawai ? (Aku yang baru tau sbnrnya. . . )

Dari jeti Tanjung Dawai, korang buleh naik bot dengan tambang RM4 pegi balik. Jarak perjalanan dari Tanjung Dawai ke Pantai Merdeka cuma 5 hingga 10 minit, bergantung pada tahap ke'usang'an bot yang korang naik. Pesanan kepada mereka yang pakai kain atau kasut tumit tinggi atau kasut sukan, anda tidak digalakkan pegi ke Pantai Merdeka dengan cara naik bot sebab kat Pantai Merdeka takde jeti. Bot akan berlabuh tepi pantai dan korang kena panjat bot tersebut. Yang pakai kain kena ada possibility kain terselak dan yang pakai kasut sukan, maybe kasut basah time nak panjat atas bot.

Mari kita saksikan gambar-gambar menarik di Tanjung Dawai dan Pantai Merdeka...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


Kedah La: 15000 belia BN berhimpun <b>di Pendang</b>? Kah Kah kah <b>...</b>

Posted: 30 Jul 2011 01:10 AM PDT

Oleh: Mat Kering Bakaq BataMK takjub dengan kehadiran 15,000 belia 1 Malaysia di Pendang menyambut kedatangan Najib haritu. Sebabnya himpunan Bersih 2.0 yang diadakan di KL 9 Julai lalu berjaya menghimpunkan seramai 6,000 orang (mengikut laporan media-media pecacai UMCO). MK tengok semua video Bersih 2.0 berkali-kali, semua yang mana depa upload dalam internet MK tengok satu persatu, jumlahnya terlalulah amat ramai, tetapi MK tak mahu nak bantah jumlah 6,000 yang dilaporkan itu. Maknanya MK terimalah bahawa semua yang berkumpul di KL sampai tak nampak penghujung lautan manusia tu jumlahny 6,000.

Apabila media yang sama laporkan jumlah pemuda UMNO yang berhimpun di Pendang ialah 15,000.. lebih dua kali ganda dari himpunan Bersih 2.0, maka terbayanglah ramainya manusia yang berhimpun di Pendang tu...dari Kota Sarang Semut hingga ke Titi Haji Deris pakat bersesak-sesak, berhimpit-himpit orang ramai dalam himpunan bersama Najib tu.

Untuk kepastian MK rujuk pada sorang rakan yang tinggal berhampiran pekan Pendang. "Tuihh 15 ribu.. kalau ada 5 ribu pun ramai," jerkah kawan MK. Beberapa fakta yang kawan MK dedahkan:

1. Belia yang pi dijanjikan RM15 dan sehelai T-shirt, malangnya bukan semua dapat cukup RM15... ada yang dapat cuma RM5, broker sapu RM10..

2. Bukan semua belia.. ramai yang tua, veteran.. habih semua UMNO kerah makcik-makcik dan pakcik-pakcik mai berhimpun. Kesian kepada warga emas yang tidak berdosa itu menjadi mangsa kerahan tenaga UMNO Bahagian.

3. Khemah Marquee tent yang disediakan penganjur cuma untuk 3,000 orang, malangnya masih ada kerusi tidak berisi.. kok mana mai 15,000??? Agaknya depa kira sekali dengan kerusi lepas tu kali tiga.. kah kah kah ini dah kira lawak antarabangsa.

Tak apalah.. kita jangan kutuk UMNO teruk sangat dekat-dekat nak masuk posa ni. Biag pilah depa syok sendiri, pasang angan-angan nak tawan semula Kedah. Akhirnya Kedah tak tertawan, Pusat PR tawan.. depa jadi tak ketahawan.

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Pendang</b>, Kedah - September <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 11:40 AM PDT

Keutamaan diberi kepada rakyat Negeri Kedah Darul Aman.

JAWATAN:
1. AKAUNTAN
2. PENOLONG JURUTERA
3. PEMBANTU JURUAUDIT
4. PENOLONG JURUAUDIT

IKLAN JAWATAN KOSONG
http://www.mdpendang.gov.my/web/guest/job_vacancies

Tarikh Tutup : 20 September 2011

Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Pendang</b> (MDP) | Jawatan <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2011 10:36 PM PDT

Posted by  in Tuesday, September 13th 2011   

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Pendang MDP Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Pendang (MDP)

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Pendang (MDP) - Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia, keutamaan diberi kepada rakyat Negeri Kedah Darul Aman untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :

1. Akauntan

2. Penolong Jurutera

3. Pembantu Juruaudit

4. Penolong Juruaudit

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan : 20 September 2011

Tidak Sesuai/Berminat Dengan Jawatan Diatas! Inginkan Jawatan Lain?Taip Dibawah Untuk Jawatan Pilihan Anda Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email... Please CHECK your email inbox to verify your subscribe
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved