ads

Sabtu, 23 Jun 2012

02 di kuala kedah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2012 11:10 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2012 11:33 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2012 11:25 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 11:17 AM PDT

URL Sumber Asal :-

[Aksi lensa] Saya, Mereka <b>di Kuala Kedah</b> | Ini Belog Korie

Posted: 28 Feb 2012 09:06 AM PST

Assalamualaikum,

Akhirnya entri ni terhasil jua walaupun aku berada dalam minggu yg agak sibuk. sibuk dengan kelas tutorial + majlis pemberian kuasa mbil kolej. Praktikal 2 minggu di hospital pun dah tamat dengan berjaya ;) . Penat, letih, seronok sepanjang bekerja banyak memberi pengajaran untuk aku m'ghadpi masa depan yg lagi mencabar. Fighting !

24/2/12 bersamaan dengan hari jumaat.. aku dapat cuti. cuti rehat setelah penat bekerja selama seminggu .. Buat bulan ni lama jugak ah xouting g jalan-jalan, akhirnya pada hari jumaat lepas aku dapat lepaskan gian untuk berjalan sekitar kawasan Alor Setar. alor setaq jek? yea la. alor setaq jea..ingat alor setar xda apa2 ke ha?. Aku bukan keluar sorang je k, aku bukan foreveralone yg dipandang sepi.. aku bersama dengan kekawan baik kolej aku. Girls talk! xda lelaki dlm ni ~-~ Erm, pergi sana guna kereta sewa.. aku yang memandu kereta..  perasaan bawa kereta? lebih berkeyakinan nak pusing-pusing area kedah sebab dah bertambah yakin dengan selok belok jalan sekitar Alor setar ni.. perhh! cayalah korie ! lepas ni pergi Sungai petani pulak yea ! xpun.. padang besar.. oh yeah! can't wait hari tu !

Destinasi pertama adalah sekitar bandar Alor Setar.. Shahab perdana (beli tiket nak balik), Tesco mergong, Pekan rabu, city plaza, dan destinasi unt shoot gambar di Kuala Kedah. Mulanya nak g kuala kedah cuma nak g cari kedai laksa telok kechai yg popular tu je.. tengok-tengok terlepas sampai ke Marina, Kuala Kedah. sebelum sampai marina kiteorang singgah jetty kuala kedah dulu.. saja jln2 kat situ..saja teringin nak tengok kawasan jetty.. ramai jugak ah pelancong luar negara dekat situ.. kebanyakkan beli tiket unt ke Langkawi. dapat jugak aku usha awek omputih yg seksi habis ;). Opss!

Taip banyak xguna..korang skip jea baca.. jom layan gambar cun kat bawah ;)

# Masa dekat laut.. kiteorang menjerit sekuat yang mungkin.. arhh! rasa lega jea bila dapat menjerit mcm ni.. hilang semua masalah dalam kepala hotak sepanjang sem ni ..Ini baru namanya erti hidup sebenar. aman jea.. hanya angin laut  yang menemani jeritan bermakna ni.. secara konklusinya.. perjalanan kali ni memang meninggalkan banyak kenangan aku bersama mereka bertiga.. memang best! memang puas dan yg paling best.. aku berjaya  memandu kereta dengan baik. 

Alhamdulilah.

......

# Siti Zaharaperlu ke nk wat statement yg Super Annoying cm tu??? bajet da bagus sangat r?? MPKH laaa...

hahaha.. ;)

kau tengah baca ke?..



www.tips-fb.com

MAKAN MALAM <b>DI</b> RAKOK SEAFOOD, JALAN <b>KUALA KEDAH</b>, ALOR

Posted: 09 Jun 2012 08:39 PM PDT

Dah balik bercuti ni sempatlah singgah makan malam di Rakok Seafood, Jalan Kuala Kedah. Kedah Darul Aman. Sepupu yang introduce untuk makan disini. Katanya, sedap. So, ikut sajalah. Baru pertama kali, so main redah sajalah order itu dan ini.
Selamat datang ke Rakok Seafood, Jalan Kuala Kedah :)
Nasi goreng daging merah - Sepupu punya
Koew teow kungfu - Adik punya.
Tak kan lah makan saja tanpa minum air kan. Sorry gambar air lupa pulak nak snap. Kalut nak isi perut. Laparrr hoiii ! Overall, saya berpuas hati dengan masakannya. Ala-ala Thai. Next time bolehlah datang sini lagi cuba masakan lain pulak. Hoyeahh ! Nak tahu dengan lebih lanjut, kenalah terjah sendiri :D
P/S: Korang pernah ke Rakok Seafood ?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved