Ahad, 15 Julai 2012

02 di changlun - Google Blog Search

02 di changlun - Google Blog Search


PERHILITAN rampas 46 tenggiling <b>di Changlun</b> | Inimajalah dot com

Posted: 28 May 2012 03:23 AM PDT

Who's Online

22 visitors online now

Kategori

Arkib

© 2009 - 2012 inimajalah.com.my

Penyiaran semula kandungan web ini adalah dibenarkan dengan hakcipta tertakluk di bawah Creative Commons berdasarkan syarat seperti di sini.

02 di merbok - Google Blog Search

02 di merbok - Google Blog Search


Calon Favourite Anwar <b>di MERBOK</b> « Gelagat Anwar

Posted: 27 Mar 2012 09:07 AM PDT

Mac 28, 2012 at 12:07 am

Memang ramai kawan-kawan PKR Kedah yang pelik, apalah yang Anwar/Kak Wan/Azmin sayang sangat kepada seorang calon di Merbok ini. Semua dilayan. Apa sahaja peruntukan khas akan disalurkan kepada calon ini. Setakat ini, ada sumber yang mengatakan, Anwar sudah berbelanja hampir RM200 ribu untuk seorang calon ini sahaja. Anwar mahu dia menang dan berada di Parlimen.

Anwar menganggap calon ini sebagai 'mutiara' kepada politik PKR di Kedah. Berpendidikan. Idealisme tinggi. Semangat juang. Setia kepada perjuangan. Ini semualah yang dikatakan apa yang menyebabkan Anwar menganggap calon ini MESTI menang di Merbok. Anwar tidak kisah berbelanja banyak kepada calon ini, kerana dikatakan akan berdepan dengan cabaran besar untuk mengekalkan kerusi MERBOK dalam PRU yang akan datang.

Calon ini sangat istimewa pada Anwar. Talian Anwar sentiasa terbuka buat calon PKR ini. Tak pernah Anwar tak angkat telefon atau balas sms. Apa sahaja kehendak akan dipenuhi. Malahan, ada di kalangan pimpinan PKR yang menganggap, Saiful Izham Ramli sebagai anak emas Anwar yang baru di Kedah. Nasib baik tak berwajah jambu. Kalau tidak, mereka sudah tentu mengatakan individu ini sebagai 'Saiful Bukhari ke-2′ dalam hidup Anwar.

Anwar mahu Saiful pergi jauh dalam politik. Kesetiaan Saiful kepada perjuangan Anwar memang luar biasa. Tested. Anwar memang gemar menjaga mereka yang sudah teruji mempunyai level kesetiaan yang tinggi.

Saiful dikatakan akan berdepan dengan calon 'kuat' di Merbok. Belum tahu siapa. Tapi memang banyak usaha BN untuk import orang luar – kerana di kalangan UMNO Bahagian Merbok tidak mempunyai calon yang sesuai. Tajul pernah kalah. Tak elok nak recycle. Walaupun ada usaha melobi Azmi Janggut (bekas Setiausaha Politik Tun Daim; tetapi banyak resistant kerana kredibiliti sudah jauh rosak). UMNO perlu mencari calon lain.

Saiful Izham dikatakan mempunyai akses dana istimewa di Pejabat Keadilan PUSAT. Dia boleh minta apa sahaja, asalkan untuk tujuan parti dan gerakan politik. Setakat ini memang banyak telah dibelanjakan. Khabarnya, akan lebih banyak lagi dibelanjakan untuk Saiful.

Dengan kedudukan Saiful yang istimewa pada mata Anwar – ramai Ketua Cabang/bakal calon lain merasakan ketinggalan. Mereka tidak dapat akses kepada Anwar sebagaimana Saiful Izham. Sudahnya, ramai yang merungut kecewa.

Anwar menanggung risiko tinggi apabila terlalu memberi tumpuan kepada Saiful Izham. Kemungkinan menang di Merbok memang ada. Tapi bagaimana dengan 4 lagi kawasan Parlimen yang lain? Kalau pembahagian dana tidak serata; akan timbul kekeliruan di dalam parti.

Entry filed under: Anwar Ibrahim Baru?, Pilihan Raya Umum 13, Reformasi PKR, Weakest Link in PR. Tags: , , , .

02 di lunas kedah - Google Blog Search

02 di lunas kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di lunas kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Mar 2012 07:38 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di lunas kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2012 07:19 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di lunas kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Feb 2012 07:32 PM PST

URL Sumber Asal :-

&#39;Ostad&#39; Tua Dicekup Khalwat Bersama Wanita Muda <b>Di</b> Permatang <b>...</b>

Posted: 16 Feb 2012 10:42 PM PST

A.S: Puak mana la pakai title Ustaz ni! Diharap jangan la juak PAS.. 
Aku sentiasa bersangka baik..
Sungguh memalukan, 
Dahlah berumur, khalwat dengan wanita muda pula di kawasan parlimen Anwar tandey....

Ostad ni sure geng nafsu kuda punya..
 Kalau mampu, baik kahwin saja..
menjatuhkan maruah agama betul la..


Seorang pengarah syarikat produk makanan yang juga kakitangan awam sebuah syarikat pelabuhan bergelar ustaz dicekup kerana bersekedudukan dengan seorang wanita bukan muhrim di sebuah rumah dekat Pangsapuri Pesona, di sini, petang semalam.

Serbuan ke atas rumah yang terletak di Blok A pangsapuri itu dilakukan Biro Keselamatan Persatuan penduduk Pangsapuri Pesona, kira-kira jam 6 petang selepas menerima aduan daripada jiran tetangga. Difahamkan, lelaki berusia lingkungan 50-an itu sudah berkahwin dan mempunyai anak dan tinggal di Lunas, Kedah.

Difahamkan juga, rumah di pangsapuri itu dibeli dari seorang doktor kira-kira dua tahun lalu hanya dijadikan sebagai tempat persinggahan. Sementara itu, wakil biro yang hanya mahu dikenali sebagai Lan berkata, intipan sudah dibuat ke atas rumah berkenaan sejak setahun lalu selepas pihaknya banyak menerima aduan daripada jiran lelaki berkenaan. Menurutnya, lelaki itu didakwa menggunakan tiga kenderaan berbeza setiap kali singgah ke pangsapuri itu, selain mendakwa setakat ini kira-kira enam wanita berlainan dibawa masuk ke rumah berkenaan.

 "Ketika serbuan dilakukan, lelaki itu enggan memberi kerjasama dan hanya membuka pintu selepas kira-kira 20 minit diketuk. Apabila pintu dibuka, dia hanya berkain pelekat dan berbaju, manakala wanita itu pula sudah menanggalkan tudungnya. "Pada mulanya, dia memberitahu bahawa wanita berusia lingkungan 20-an itu adalah anaknya. Tetapi, apabila pemeriksaan dilakukan ke atas kad pengenalan kedua-dua mereka mendapati sebaliknya.

Dia kemudiannya menukar kenyataan pula dengan mengatakan wanita itu anak saudaranya dan memberi alasan mahu memberikan gula kepada wanita itu," katanya. Dalam pada itu, ibu wanita berkenaan yang tiba tidak lama kemudian dilihat terkejut dengan situasi yang berlaku dan mengakui lelaki itu adalah anak angkatnya. Pengerusi Kariah Masjid Timah, Ibrahim Talib turut hadir bagi memberi nasihat kepada pasangan berkenaan. Kedua mereka kemudiannya diserahkan kepada pihak berkuasa untuk tindakan selanjutnya.-SH

BLOG KEDAH: 02 <b>di lunas kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Feb 2012 07:22 PM PST

URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search

02 di kodiang - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kodiang</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Feb 2012 04:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

18 rumah <b>di Kodiang</b> rosak dipukul ribut | Berita Harian

Posted: 29 Feb 2012 07:40 AM PST

18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut

29/02/2012 7:40pm

JITRA – Sebanyak 18 rumah di Kampung Kandis dan Kampung Kubang Beruang di Kodiang dekat sini rosak teruk akibat dilanda ribut yang berlaku petang semalam.

Dalam kejadian pada pukul 4 petang itu, sebanyak lapan rumah rosak termasuk sebuah rumah roboh di Kampung Kandis manakala di Kampung Kubang Beruang, 10 rumah rosak termasuk dua buah kereta dihempap pokok.

Seorang mangsa, Rohana Ariffin, 43, dari Kampung Kandis berkata, semasa kejadian, dia bersama suami dan anak bongsunya berada di dalam rumah.

"Ketika itu hujan lebat diikuti angin kuat. Kami lari keluar rumah untuk selamatkan diri bila merasakan rumah seperti bergoyang dan apabila sampai di tanah (luar rumah), bahagian dapur rumah runtuh terus manakala ruang tamu dan bilik senget," katanya ketika ditemui pemberita di rumahnya di Kampung Kandis hari ini.

Dia berkata, kejadian itu berlaku dalam sekelip mata dan semua barang-barang di rumah itu iaitu televisyen, mesin basuh, peti sejuk dan peralatan dapur habis rosak dan tidak boleh digunakan lagi. – BERNAMA

See original here:

18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut

Artikel Berkaitan:

  1. 18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut
  2. 18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut
  3. 18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut
  4. 18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut
  5. 18 rumah di Kodiang rosak dipukul ribut
  6. Rumah rosak dipukul ribut
  7. 27 rumah di Yan rosak akibat ribut
  8. Beratus rumah rosak dipukul ribut
  9. Ribut: 18 rumah rosak teruk, 4 lagi hampir ranap
  10. Ribut: 18 rumah rosak teruk, 4 lagi hampir ranap
Posted by on Feb 29th, 2012 and filed under Bharian. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response by filling following comment form or trackback to this entry from your site

: Kesan sumpahan Sang Kelembai

Posted: 25 Jun 2012 05:25 PM PDT


BAGI penggemar cerita mitos Melayu, watak Sang Kelembai pasti tidak dapat dipisahkan kerana kisah legenda itu sentiasa menjadi sebutan di beberapa negeri, terutama di utara tanah air.
Sang Kelembai digambarkan sebagai seorang budak lelaki yang tinggal di dalam hutan serta mempunyai kuasa sakti, manakala sumpahannya boleh menjadi batu.

Dia dikatakan gemar makan pucuk buluh dan menyebabkan orang kampung pada masa itu sukar mendapatkan buluh. Pucuk dimakan, pangkalnya mati.
Akhir cerita, Sang Kelembai berjaya dihalau dari kampung setelah pohon buluh ditebang. Ini bertujuan supaya Sang Kelembai sukar mendapatkan makanan.

Ada banyak versi mengenai kisah Sang Kelembai, dan antara kesan sumpahannya ialah batu seakan-akan kapal di puncak Gunung Jerai dikatakan kapal milik Maharaja Merong Mahawangsa serta batu di Bukit Tunggal yang menyerupai gajah di Kampung Gajah, Perak turut dikaitkan dengan sumpahan legenda itu.

Mitos Sang Kelembai turut disebut-sebut di Kodiang, satu kawasan di utara Kedah. Ini berikutan adanya batu seperti seekor kerbau dikatakan disumpah oleh budak itu di Gua Kerbau — satu daripada dua gunung di situ yang terkenal sebagai tarikan pelancongan.
Kisah itu antara daya tarikan Kodiang yang mendapat nama daripada perkataan Siam bermaksud bukit merah.

Menurut penduduk, Harun Hussain, 75, dari Kampung Kodiang Lama, keunikan bukit berwarna merah di tengah bendang itu menjadikan penduduk asal kawasan berkenaan sepakat menamakan kampung itu sedemikian.
Katanya, bukit itu juga banyak membantu pendapatan penduduk kerana tanahnya yang merah dikatakan boleh menghasilkan baja untuk petani pada masa dulu, selain tempat mencari najis kelawar untuk dibuat baja.

"Tidak pelik Kodiang menjadi pilihan kerana bahasa Thai sememangnya tidak asing bagi penduduk di situ berikutan adanya hubungan politik rapat dengan kerajaan Siam pada masa itu.

"Selain itu, Bukit Merah menjadi tempat orang dulu mencari akar kayu untuk perubatan seperti pokok manglai, tongkat ali dan lemba batu," katanya.

Kodiang yang mempunyai dua kampung iaitu Kampung Kodiang Baru dan Lama, terletak di Mukim Keplu dalam daerah Kubang Pasu.

Kampung Kodiang Baru muncul apabila wujudnya pekan baru yang terletak ke utara sedikit dari kampung lama.

Kewujudan pekan Kodiang Baru adalah selaras dengan proses pembangunan dialami iaitu pembinaan lebuh raya menghubungkan Jitra di Kedah dan Arau di Perlis. Pertemuan persimpangan ini menyebabkan pekan Kodiang kini kian membangun.

Harun berkata, Kodiang dibuka sejak pertengahan kurun ke-14 lagi.

Ini berdasarkan fakta sejarah iaitu Kota Si Puteh pernah menjadi kota pemerintahan kerajaan Kedah selama 300 tahun (1321-1619) iaitu seramai enam keturunan kesultanan Kedah pernah bersemayam.

Menurutnya, ini terbukti dengan penemuan sejarah yang mengatakan Gua Kerbau di Kampung Kodiang Lama itu pernah menjadi pusat melatih tentera Kedah untuk menentang kerajaan Siam ketika pemerintahan Sultan Ahmad Tajuddin (1804-1843).

Peranan penting itu dimainkan Tengku Anom dalam mengembalikan takhta kerajaan Kedah kepada Tengku Ahmad Tajuddin dengan menjadikan daerah Kubang Pasu sebagai pusat serangan.

"Di dalam Gua Kerbau ada satu kawasan yang mampu memuatkan 70 hingga 100 tentera bagi membuat latihan peperangan dalam sesuatu masa dan dikatakan juga ia adalah tempat persembunyian daripada tentera Siam yang sering berperang pada masa itu," katanya yang juga generasi keempat di Kodiang.

Oleh kerana Kodiang pernah dijadikan pusat ketenteraan dan pentadbiran, dua golongan bangsawan terbesar masih mendiami kawasan itu iaitu keturunan 'Ku' dan 'Syed'.

Difahamkan, gelaran 'Ku' datang daripada keturunan raja dari Kota Si Puteh dan 'Syed' pula daripada raja Perlis.

Harun berkata, jaringan keturunan itu tidak terhenti di situ saja kerana keturunan bangsawan di kampung ini juga mempunyai pertalian dengan raja Melayu di Satun, Thailand.

02 di kubang pasu - Google Blog Search

02 di kubang pasu - Google Blog Search


Sekolah <b>di Kubang Pasu</b>, Kedah | rzkonline.com

Posted: 01 Jun 2012 04:31 PM PDT

KBA4001 SK AYER HITAM
KBA4002 SK HAJI WAN YAHYA
KBA4003 SK BATU 8 CHANGLUN
KBA4004 SK DATO' SYED NAHAR
KBA4005 SK BINJAL
KBA4006 SK GUAR NAPAI
KBA4007 SK DATO' WAN KEMARA
KBA4008 SK GELONG
KBA4009 SK JITRA
KBA4010 SK KODIANG
KBA4011 SK DATO' SRI SYED AHMAD
KBA4012 SK HOSBA
KBA4013 SK MEGAT DEWA
KBA4014 SK MANGGOL BONGOR
KBA4015 SK MATANG PAKU
KBA4016 SK PADANG PERAHU
KBA4017 SK TUNKU LAKSAMANA
KBA4018 SK PIDA TIGA
KBA4019 SK HAKIM TEH
KBA4020 SK SANGLANG
KBA4021 SK SIPUTEH
KBA4022 SK TOK KEPAK
KBA4023 SK BANDAR BUKIT KAYU HITAM
KBA4024 SK (FELDA) LAKA SELATAN
KBA4025 SK ANAK-ANAK TENTERA
KBA4026 SK JERLUN
KBA4027 SK SERI BANAI
KBA4028 SK PENGHULU HJ DARUS
KBA4029 SK MALAU
KBA4030 SK TELOK MALEK
KBA4031 SK KEPALA BATAS
KBA4032 SK SERI MUDA
KBA4033 SK JITRA 2
KBA4034 SK BANDAR BARU DARULAMAN
KBA4056 SK PULAU CHAPA
KBA4057 SK (FELDA) BKT TANGGA
KBA4058 SK BUKIT TINGGI
KBA4059 SK BANDAR BARU SINTOK
KBA4060 SK PULAU NYIOR
KBA4061 SK JITRA 3
KBA4062 SK PADANG PEKAN
KBA4063 SK PUTAT
KBA4064 SK PAYA KEMUNTING
KBA4065 SK DARULAMAN HEIGHT
KBB4033 SK SULTAN AHMAD TAJUDDIN
KBC4042 SJK(C) CHUNG HWA
KBC4043 SJK(C) CHOONG HWA
KBC4044 SJK(C) CHEE NAN
KBC4045 SJK(C) HWA MIN
KBC4046 SJK(C) LAM MIN
KBC4047 SJK(C) PEI MIN
KBC4048 SJK(C) YIT MIN
KBC4049 SJK(C) YUH MIN
KBD4050 SJK(T) CHANGLUN
KBD4051 SJK(T) LDG PAYA KAMUNTING
KBD4052 SJK(T) DARUL AMAN
KBE4023 SK TUNKU BENDAHARA
KBE4024 SK TUNJANG
KEA4035 SMK BANDAR BUKIT KAYU HITAM
KEA4036 SM SULTAN ABDUL HALIM (SMBP)
KEA4037 SMK SANGLANG
KEA4038 SMK TUNKU SERI INDERA PUTERA
KEA4058 SMK CHANGLUN
KEA4059 SMK PERMATANG BONGLAI
KEA4060 SMK MEGAT DEWA
KEA4061 SMK TUNKU ANUM TUNKU ABDUL RAHMAN
KEA4062 SMK HOSBA
KEA4063 SMK TANJUNG PAUH
KEA4065 SMK BANDAR BARU SINTOK
KEA4066 SMK BANDAR BARU DARULAMAN
KEA4067 SMK PAYA KEMUNTING
KEA4068 SM SAINS KUBANG PASU
KEE4037 SMK JITRA
KEE4038 SMK SERI MAHAWANGSA
KEE4039 SMK TUNKU BENDAHARA
KEE4040 SMK PULAU NYIOR
KEE4041 SMK AYER HITAM
KFT4001 SM AGAMA HIDAYAH ISLAMIAH
KFT4002 SMA NURUL ISLAM AYER HITAM
KRA4001 SBPI KUBANG PASU

02 di kuala kedah - Google Blog Search

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI KUALA KEDAH</b> DAN DI JITRA

Posted: 04 Jul 2012 05:03 PM PDT

AKTIVITI KUTIPAN BARANGAN KITAR SEMULA DI SEKOLAH TABIKA KEMAS SEBERANG KOTA, TAMAN KOTA NELAYAN, KUALA KEDAH DAN DI SMK BANDAR BARU DARUL AMAN, JITRA


Setelah kutipan besar-besaran yang telah dijalankan pada bulan Mei 2012 iaitu sebanyak lebih kurang 190 kg, kali ini pada 5 Julai 2012, warga Sekolah Tabika KEMAS Seberang Kota, Taman Kota Nelayan, Kuala Kedah telah memohon untuk menjalankan program 3R iaitu aktiviti kutipan barangan kitar semula di sekolah berkenaan untuk memastikan program tetap berjalan walaupun kutipan kali ini tidak seperti bulan-bulan sebelumnya. 

Kutipan kali ini adalah sebanyak lebih kurang 23 kg (RM 8.00 lebih) dan melibatkan semua murid dan guru serta waris terdekat di sekolah berkenaan. 


Kebetulan pada kali ini, program 3R yang dijalankan oleh pihak PPSPPA Negeri Kedah adalah 2 dalam 1, iaitu terdapat permohonan daripada pihak SMK Bandar Baru Darul Aman pada masa yang sama kutipan di tabika dijalankan. Apabila mendapat panggilan tersebut, kami pun bergegas ke Jitra untuk menjayakan kempen kitar semula di sekolah berkenaan.


Sambutan menggalakkan telah ditunjukkan oleh pihak guru dan para pelajar sekolah tersebut dan kutipan pada hari berkenaan ialah lebih kurang 58 kg bersamaan dengan RM 35.00. Antara wakil pihak PPSPPA yang terlibat ialah En Mohd Azrul Bin Azmi manakala wakil pihak Syarikat Environment Idaman Sdn Bhd ialah Pak Hamid dan rakan-rakan.

02 di sik - Google Blog Search

02 di sik - Google Blog Search


Kayuh Sorang Je: Seminar/Khursus <b>di SIk</b>

Posted: 25 May 2012 08:22 AM PDT

Isteri aku melenting bila aku beseloroh untuk berkayuh menghadiri khursus di Pusat Latihan Pertanian Charok Padang, Sik. Jarak pusat latihan tersebut hampir 60 km dari rumah dan akan mengambil masa lebih dua jam untuk sampai. Jika aku mulakan kayuhan pada jam 7.00 pagi aku akan sampai ketika kursus baru bermula.
Hanya imbasan dalam fikiran. Bagai yang aku katakan hanyalah berseloroh, tetapi tidak mustahil untuk melakukan.

FS Precious Memory Photography: Berjumpa <b>di Sik</b> pada 16 & 17 <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2012 07:43 AM PDT

Minggu nie team kami akan merakam detik detik indah dan berharga bagi Mr firdaus dan pasangannya di Sik, Kedah. 
Semoga sumernya berjalan ngan lancar dan selamat.
Saya akan bersama Lia Omer ke sana untuk merakam gbq gbq mereka.

02 di tanjung dawai - Google Blog Search

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


Team Media Kedah: Eksklusif !!! PAS <b>Tanjung Dawai</b> tidak akan <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 05:36 AM PDTDalam Keadaan hendak menghadapi pilihanraya yang bila-bila saja bakal di umumkan, PAS Merbok terpaksa berhadapan dengan pergolakan dalaman yang sukar di bendung lagi kerana di sebabkan isu jawatan Yang Dipertua PAS Kawasan Merbok.


Pergolakan ini melibatkan di antara YDP Kawasan Merbok sekarang, Dr Hamdan Mohamed Khalib yang juga merupakan Adun Tanjung Dawai dan bekas YDP Kawasan Merbok Tuan Haji Mohd Akhir Talib.


Menurut sumber dalaman PAS Merbok, kisah pergolakan ini bermula pertengahan tahun lepas setelah Dr Hamdan tanpa rasa hormatnya telas mencantas Mohd Akhir di dalam perebutan jawatan YDP Kawasan Merbok sehingga isu ini terbawa-bawa ke hari ini.


Bagi kebanyakan orang PAS di Merbok merasakan tindakan Dr Hamdan cukup biadap dan tamak, kerana dia sebagai wakil rakyat dan Exco Kerajaan Negeri tidak sepatutnya mencantas dalam perebutan jawatan YDP Kawasan yang sebelum ini di sandang oleh orang yang cukup berpengaruh dan menjadi punca kekuatan PAS di Merbok.


Apakah jawatan wakil rakyat dan Exco yang di miliki Dr Hamdan tidak mencukupi baginya sehinggakan jawatan YDP Kawasan pun hendak di sapunya ?


Apakah dalam banyak jawatan yang di sandangnya mampukah dia melaksanakan tanggungjawap kesemuanya dalam satu-satu masa atau dia hanya pentingkan sumber kewangan di setiap jawatan yang di sandang masuk ke poketnya ?


Selain itu Dr Hamdan juga menyandang dua jawatan penting dalam Jawatankuasa Eksekutif persatuan bola sepak Kedah (KFA) iaitu Setiausaha Kehormat dan Bendahari Kehormat walau pun di katakan langsung tiada pengalaman di dalam bidang pengurusan sukan bola sepak termasuklah sukan-sukan lain dan di katakan di antara penyumbang kemerosotan mutu persembahan pasukan bola sepak Kedah.


Didalam banyak jawatan yang di sandang, Dr Hamdan di katakan telah mengabaikan tanggungjawapnya sebagai YDP Kawasan dan wakil rakyat Tanjung Dawai sehinggakan orang PAS Merbok cukup merasa benci terhadap dia dan jangan terkejut apabila segelintir orang PAS Merbok yang mengundi di Tanjung Dawai menyatakan tidak akan mengundi Dr Hamdan sekiranya akan tercalon pada PRU 13 nanti.
Pisau Kedah :-


Patutlah semasa ceramah Mat Sabu di Kampung Bujang pada baru-baru ini langsung tak nampak muka Dr Hamdan, malahan nama pun langsung tak di sebut sedangkan ceramah yang di lakukan timbalan tok ketua PAS di buat di kawasannya.

gadisBUNGA: <b>Tanjung Dawai</b>

Posted: 05 Jun 2012 12:19 AM PDT


Petang. Tapi matahari masih tinggi lagi time ni. Takmau tunggu lah, so kitorang spent kejap je kat sini.

Ini muara Sungai Merbok sebenarnya...yang depan tu bukan pulau, tapi part of tanah besar jugak... Kalau ikut google map depan tu adalah Kampung Bagan Ulu, Kuala Muda. Yang macam batu tepi pasir tu bukan batu, tapi lumpur. Cemana GB tau? Sebab kaki GB dah terbenam masuk dah pun...sebab ingat batu kan... Pijak la, konon nak cari angle. Sekaliiii....amik!

Sunset dalam gambo ni belah kanan ye...dan GB syak boleh nampak sunrise jugak dari sini di belah kiri sebab it's a muara sungai kan... Belah kiri jugak ada jeti besaq tempat orang naik ikan... Mmmm... menarik.. menarik....

*

Haritu penah pegi kat muara Sungai Kelang pepagi buta, konon nak tembak sunrise la (sebab tengok dalam map macam logik je boleh nampak sunrise...), tapi sume tempat kat muara depa dah bukak jadi kolam udang. Hamfeh betei.....

**

Lepas dari Tanjung Dawai baru la singgah for almost-sunset kat Pantai Murni pulak yang macam GB post kat entri ni. Sori la sebab post gambo taruk tak ikut turutan...ngeeee....

P/S: Pasni kite ke tanjung kat selatan la pulak...hihihi~

02 di kuala ketil - Google Blog Search

02 di kuala ketil - Google Blog Search


AHLAN WASAHLAN RAMADHAN 1433 Hijrah | <b>Kuala Ketil</b>.com

Posted: 07 Jul 2012 07:13 PM PDT

Ramadhan adalah bulan yang penuh berkah, dimana di bulan suci ini diturunkannya Kitab suci Al-Qur'an yang merupakan petunjuk bagi manusia.

Bulan ini dipilih sebagai bulan untuk berpuasa, melaksanakan kewajiban kita sebagai ummat muslim yang taat terhadap perintahNYA.

Marhaban Ya Ramadhan 1433 H… Selamat Datang Bulan Suci Ramadhan

Bulan dimana terdapat suatu malam yang lebih baik dari seribu bulan (Lailatul Qadar) dan melakukan serangkaian aktivitas salat tarawih, memperbanyak membaca Al-Qur'an kemudian mengakhirinya dengan membayar Zakat Fitrah dan perayaan Idul Fitri.

Dalam kegembiraan ini kami dari Kuala Ketil.com tak lupa untuk  mengucapkan selamat Berpuasa kepada Seluruh warga Kuala Ketil.

02 di jerai kedah - Google Blog Search

02 di jerai kedah - Google Blog Search


SERAMMNYAA!! Kisah Misteri Penunggu Tetap <b>di</b> Gunung <b>Jerai</b> <b>...</b>

Posted: 07 Feb 2012 12:00 AM PST


Hampir jam 8.00 malam, dua orang gadis terus berkeliaran di sekitar puncak gunung jerai. Mereka tercari-cari seseorang. Di puncak gunung itu, kedua-dua gadis ini telah bertemu dengan seorang lelaki bernama Ramli bin Haji Khamis, 48. Dia bekerja dengan sebuah organisasi yang terletak di puncak gunung itu. Sudah hampir 20 tahun beliau bekerja di situ.

"Abang, kami nak bermalam di sini, di Padang Tok Sheikh, boleh tak ? " Tanya salah seorang daripada mereka. Namanya Rasidah. Kawasan padang yang ditanyakan oleh gadis itu adalah sebuah tempat lapang di puncak gunung itu. Ia dipanggil Padang Tok Sheikh.

En.Ramli bingung. Biasanya orang yang hendak berkhemah atau berkelah di situ memang akan bertanya dan meminta kebenaran daripada beliau terlebih dahulu. Boleh atau tidak, beliau yang akan putuskan.

Tapi kali ini beliau terpaksa menegah kerana sungguh tidak molek anak gadis bermalam di situ. Lalu beliau menyuruh kedua-dua gadis yang bertelekung ini pulang sahaja. Namun gadis-gadis itu enggan. " Tolonglah bang, malam ni aja. Lepas ni, kami takkan datang lagi," pinta Rasidah lagi.

En.Ramli tidak mahu berganjak daripada keputusannya. Berulang kali difikirkannya, apa gadis-gadis ini tidak takut dengan gunung ini ? Gunung ini 'bernyawa'. Ia banyak menyimpan cerita misterinya yang tersendiri.

Orang-orang di Gurun, Kedah, semuanya tahu puncak gunung itu adalah perkampungan bunian. Di puncak itu ada sebuah kerajaan besar. Ada istana dan pemerintahnya. Juga, ada kampung-kampung dan rakyat jelatanya.

Jadi, tidak perlu gadis-gadis tersebut bermalam di puncak gunung itu. Bahaya! Nanti disorok orang bunian. Tetapi berulang kali beliau menghalang, ada-ada saja alasan yang diterimanya.

"Kami dah janji dengan tok wan. Tok wan nak datang malam ni. Bolehlah, bang…" rayu Rasidah, tinggi suaranya.

Tok wan mana pula, fakir En.Ramli. Ada sesuatu yang tidak kena ! Segera beliau amati wajah kedua-dua gadis yang bertelekung ini. Air muka mereka berdua manis dan berseri. Berumur sekitar awal 20-an. Salah seorang daripada mereka senyap sahaja, hanya Rasidah yang bersuara. Pada pandangan Ramli, gadis-gadis ini bukan jelmaan makhluk halus. Bukan… mereka bukan orang bunian !

"Tolonglah, bang. Puteri dah mimpi semalam ! Tok wan nak datang malam ni. Puteri dah janji dengan tok wan," kata Rasidah lagi.

Puteri ? Siapa puteri ? Fikiran beliau semakin bercelaru. Siapakah gadis-gadis ini sebenarnya ? Mengapa lain benar percakapan mereka ?

Nak tahu apa cerita?? Sambung baca kat Darulaman.My

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2012 01:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2012 01:26 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 12:15 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 12:15 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 12:15 AM PST

URL Sumber Asal :-

UMNO Online - Jamil Khir Nafi Dakwaan Guna Peruntukan Yayasan <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2012 12:40 AM PST

Kategori Sana Sini

Jamil Khir Nafi Dakwaan Guna Peruntukan Yayasan Taqwa Untuk Program Di Jerai

PUTRAJAYA, 3 Feb – Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom menyifatkan dakwaan pembangkang bahawa beliau menggunakan peruntukan Yayasan Taqwa untuk program politiknya sebagai berniat jahat.

Katanya permainan politik pembangkang sudah tidak amanah kerana sanggup mengetepikan aspek benar dan salah demi menimbulkan persepsi negatif rakyat.

"Dakwaan yang kata saya guna duit Yayasan Taqwa tidak betul," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Jamil Khir mengulas dakwaan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan bahawa beliau menggunakan peruntukan Yayasan Taqwa yang berada di bawah Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) yang dipengerusikannya bagi membiayai program politiknya di Jerai, Kedah.

Laporan itu menyebut Jamil Khir menggunakan peruntukan tersebut untuk memberi bantuan kepada masyarakat di Jerai iaitu kawasan yang akan ditandingi beliau pada pilihan raya umum akan datang.

Mengulas lanjut, Jamil Khir berkata dakwaan itu juga tidak tepat kerana membayangkan Yayasan Taqwa hanya membantu mereka yang berada di Wilayah Persekutuan.

"Seluruh Malaysia kita bagi bantuan melalui Yayasan Taqwa. Baru-baru ini saya sampaikan bantuan di Terengganu dan Kelantan," katanya.

Jamil Khir sebelum itu menghadiri majlis perhimpunan agensi di bawah Menteri di Jabatan Perdana Menteri serta melancarkan Ensiklopedia Ulama dan buku-buku terbitan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) yang akan dijual di pasaran.

Pada majlis itu Jamil Khir turut menyampaikan sumbangan sebanyak RM20,000 kepada mangsa banjir di Thailand yang diterima wakil kedutaan Thailand di Negara ini, Songsak Saicheua.

Sumbangan itu adalah hasil kutipan masjid-masjid di bawah kendalian Jakim iaitu Masjid Negara dan Masjid Wilayah di Kuala Lumpur serta Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Masjid Putra di Putrajaya.

Lagi Berita Berkaitan :

Berita Bertarikh 3 February 2012 Pada 4:40 PM

Full content generated by Get Full RSS.

BLOG KEDAH: 02 <b>di jerai kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

<b>Kedah</b> La: BN buat onar <b>di</b> Gunung <b>Jerai</b>, PAS kena tanggung

Posted: 23 Feb 2012 11:43 PM PST


Terkenang di masa BN...

Kerajaan Negeri bagi projek kat Syarikat Kemelong Sdn Bhd (syarikat kroni UMNO) usahakan kuari di Gunong Jerai. PAS sebagai pembangkang bersama NGO yang memperjuangkan alam sekitar bantah projek tersebut kerana di samping merosakkan sistem ekologi, memusnahkan kawasan tadahan air, ia juga membawa bencana dan kemudharatan kepada penduduk tempatan. Penduduk turut membantah.

Apabila PAS berkuasa, rupanya jika projek mahu dibatalkan Kerajaan Negeri kena bayar RM40 kepada pemaju (ikut perjanjian) walaupun projek itu telah merosakkan alam sekitar dan memberi impak negatif kepada rakyat. Perjanjian itu merugikan rakyat.

Sekarang UMNO bersama pejuang alam sekitar menyalahkan kerajaan negeri kononnya tidak menjaga alam sekitar. BN cipta masalah, PAS nak kena tanggung...

'JANGAN SERAH KEDAH DEKAT PENYAMUN'

- Posted using BlogPress from my iPad

02 di padang serai - Google Blog Search

02 di padang serai - Google Blog Search


SharpShooter: "Sivaji The Bos" dijangka umum calon <b>Padang Serai</b> <b>...</b>

Posted: 29 Jun 2012 12:43 AM PDT

Anwar Ibrahim dijangka umum 2 tokoh hebat Keadilan pada malam ini yang akan bertanding di Parlimen Padang Serai dan Kulim Bandar Baru.

Sudah pasti katak pisang 'zulparpu' dan katak puru 'go-bala' akan demam tak kebah macam penyokong Jerman yang masih "menangis tak berlagu..." Kah kah kah... Adakah mereka berani bertanding pertahankan jawatan mereka atas tiket bebas?

Siapakah calon tersebut...anda teruja nak tahu siapakah 2 tokoh hebat Keadilan itu? Mai jangan tak mai malam ini..jumpa di sana...

Siri Jelajah Dato' Seri Anwar Ibrahim Ke Kedah

Merdeka Rakyat

29 Jun 2012 (Jumaat)

1) 7.15 mlm – Solat & Tazkirah Maghrib

Lokasi: Masjid Sultan Abdul Hamid, Taman Ria Jaya, Sungai Petani

2) 6.00 ptg – 12.00 mlm –  

Majlis Bersama  Masyarakat India & Ceramah Perdana

Lokasi: Padang Awam , Taman Ria Jaya, Sungai Petani

Penceramah:

i.  YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

ii.  YB Sivarasa Rasiah

iii. YB  Manikavasagam

iv. YB  Dr Dzulkifli Ahmad

v.  YB Lee Guan Aik

vi. YBhg Dato' Ramachandran      

3) 9.00 – 12.00 mlm –

Ceramah Perdana – Merdeka Rakyat

Lokasi: Stadium Mini Kulim,

Penceramah:

i. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

ii. YB Dato' Saifuddin Nasution

iii. YB Dr Ismail Salleh

iv. YBhg N. Surendram

v. YBhg Dato' Wan Salleh Wan Isa

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

EYE-BALL RAKAN2 <b>DI PADANG SERAI</b>, KEDAH. - 9W2ABW

Posted: 12 Mar 2012 06:25 PM PDT

Pada 12/03/2012 saya sekeluarga bergerak ke Padang Serai, Kedah untuk bermalam di situ. Kali ni 9w2PJF memukat saya sekali lagi di lokalan nya. Pada sebelah malam jam 10 lebih saya di jemput oleh 9w2PJF untuk bertemu rakan2 di Maidin Nasi Kandar tempatnya Tmn Lagenda sebelah Tmn Mashuri dan sebelah tempat saya bermalam di Tmn Serai Wangi II. Tiba di sana 9w2WP dah menunggu dan diikuti oleh rakan2 yg lain.....
9W2PJF ~ 9W2EZE ~ 9W2WP ~ 9W2SID ~ 9W2ABW