ads

Jumaat, 14 September 2012

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


myaishahhafiz with love: RAYA <b>DI KULIM</b> PLAK

Posted: 08 Sep 2012 09:55 PM PDT

Dah dekat nak sebulan sambut raya baru ada hati nak update cerita raya :)... kami berkumpul di rumah kakak di Kulim masa hari raya ke7...
Sampai2 jer puteri terus terjun kolam :)...
Kami bw buah tangan utk budak 2 org nie... bw 2 ekoq anak kucing inport dari Jitra ke Kulim, Gigih Paksu  (myhubby) hampa nie bangun pg2 pi Jitra ambik anak kucing nie, Pastu baru pecut ke Kulim....
Sambil tunggu makan tgh hari siap, kita rehat2 dulu, sambil tgk budak2 nie mandi kolam....
Sebelum balik ambik gambaq dulu. Kat bawah nie separuh jer anak & cucu saudara sya, ada yg x dpt dtg sb kerja...
anak saudara sya tgh set kamera dia utk family foto.
tp spai hr nie dia x uplode gambaq tu... bila dia nk uplode pun x tau laaaa
 Last sekali mesti la gambaq kami berdua......

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


a fun dee`s photography: Street Photography <b>Di Sungai Petani</b>

Posted: 08 Sep 2012 04:00 PM PDT

Salam Semua.

Saya ingin berkongsi gambar yang sempat saya rakam semasa berada di Sungai Petani. gambar-gambar ini dirakam semasa Bulan Ramadan yang lepas. Seperti anda saya juga masih belajar dalam memahirkan diri dalam seni fotografi jalanan. amat sukar untuk mendapatkan keyakinan mendekati subjek dan merakam secara dekat orang ramai yang berada di lokasi. jom layan :)





 Hai Nama saya Naufal. Umur saya empat tahun dan saya belum boleh bercakap. doakan saya ye :)

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


WW:Pernah kena <b>di baling</b> batu? - n! CeriT@ @yu

Posted: 04 Sep 2012 05:39 PM PDT

Pernah kena ka??hehe
kata Ayu:nak buat kerja laju-laju..hehe

Seribu Langkah Bermula Dengan langkah Pertama,Jom Mulakan Impian Hidup Anda!!!

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Jutatarget: HOMESTAY <b>DI JITRA</b> KEDAH

Posted: 19 Jul 2012 05:33 AM PDT


Jommm balik kampung... cari tempat menginap ? 
Sekiranya anda ingin ke Jitra atau Alor Setar untuk...
 Kenduri-kendara?, Melawat saudara-mara?, Hantar anak masuk 'U', Kolej atau Asrama?,  Berkursus?  Melancong?

Kami ada segala galanya !!!!
Lokasi yang strategik beralamat di
No 78, Lorong 4
Darul Aman Jaya
Jitra, Kedah
Kemudahan homestay

Rumah teres 2 tingkat, 4 bilik tidur berhawa dingin dan berkipas angin & 3 bilik mandi, ruang tamu dan ruang keluarga yang luas, meja makan, TV, cerek elektrik, seterika, peti sejuk
Pasaraya besar, kedai makan, warong dan restoran, Seven-Eleven, KFC, Pusat-pusat Pengajian (IPDA, POLIMAS, UUM, ILP Jitra, SMSAH, Kolej Komuniti, MRSM Kubang Pasu, IKBN Jitra, IAB Utara dll)
 Hanya RM200.00 semalam.
Untuk melihat kekosongan tempahan dan keterangan lanjut, boleh layari laman web kami, http://www.snarhomestay.com

Untuk pertanyaan/tempahan

En. Rahman       : 019-952 2363
Pn. Saruvari       : 019-477 2363

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Bercuti <b>Di Langkawi</b> Memang Best — Akma Omar

Posted: 05 Sep 2012 03:22 PM PDT

Cuti-Cuti Malaysia Ke Langkawi 2012, Kedah Darul Aman sememangnya best. Kali ni bercuti di Langkawi dengan my sis, Adam (my nephew) dan sepupu selama 3 hari 2 malam. Tak sangka dah banyak perubahan disana.

adam rehat penat drive

Adam (my nephew)

Sebenarnya kali terakhir saya ke Langkawi seingat saya masa kecik dulu… Apa punya turr lah kan, negara luar banyak kali dah pergi tapi negara sendiri banyak tak jelajah lagi. Memang dah niat dengan my sis tahun ni percutian dalam Malaysia sahaja. Jimat sikit belanja disamping tu dapat tengok keindahan negara sendiri.

Sambung cerita pasal bercuti ke Langkawi, kami kesana naik feri melalui Jeti Kuala Perlis. Terasa lama juga perjalanan sehingga mengambil masa 4 jam lebih dari Kuala Lumpur – Kuala Perlis. Campur tolak masa adalah dalam 7 jam baru sampai ke Langkawi. Kereta kami parking di Jeti Kuala Perlis, murah giler RM12 selama 3 hari, kalau di KL jangan harap dapat harga macam tu.

terminal feri kuala perlis

Terminal Feri Kuala Perlis

Sampai sana kami menyewa kereta. Memang murah kadar kereta sewa disana dalam RM50 sehari je. Ini yang best bila bercuti di Langkawi, mudah nak sewa kereta dan murah jer… Disana kami duduk di Awana Porto Malai tempahan melalui booking.com.

Bab hotel ada yang saya tidak puas hati, harga semalamam agak  mahal tapi keadaan bilik hanyalah indah khabar dari rupa, dalam web punyalah cantik sampai sana bila tengok bilik tidak berbaloi dengan harga. Agak menghampakan jugalah. Line WiFi teruk, kena bayar pulak tu.

Mungkin dimiliki oleh sebuah syarikat gergasi maka harga pun gergasi juga. :)  Tak apalah pegalaman pertama so, next time kita tahulah kan.

Ingat nak pergi Island Hopping tapi tak sempat. Tak banyak tempat kitaorang lawati semasa di Langkawi ni sebab masa terhad kerana ada hal hendak diuruskan dan niat utama nak shopping je. Akan datang kalau pergi lagi kena buat planning betul-betul. Antara tempat-tempat yang sempat kami lawati:

  • Pantai Cenang
  • Underwater World
  • Makam Mahsuri
  • Selebihnya shopping kat duti free beli pinggan mangkuk murah tu hehehe

Di Pantai Cenang ada satu restoran Red Tomato, pemiliknya seorang usahawan dan pelukis terkenal juga, berasal dari Kuala Lumpur. Makanan di situ memang sedap homemade mexican food oleh isterinya sendiri. Kalau korang kesana rugi tak singgah. Kami sempat berkenalan dengan diaorang nice couple.

Info terbaru yang kami terima dari seorang kawan, tidak lama lagi semua resort kecil dan deretan kedai sepanjang Pantai Cenang akan dirobohkan untuk besarkan jalan dan membaik pulih kembali keadaan pantai disitu, katanya untuk tujuan pelancongan. Tak mustahil akan tercacak resort five star.

Kalau betullah terjadi, apalah nasib kepada peniaga-peniaga yang telah lama meniaga disitu, mungkin mereka dibayar pampasan tetapi terhentilah mata pencarian diaorang kerana disitu salah satu tempat tumpuan pelancong..hmmm

Dibawah ni ada beberapa keping gambar my nephew yang sempat kami snap semasa bercuti di Langkawi. Jom layan…

adam tunggu mummy check in

Beginilah Adam menunggu mummy check in…

adam di pulau cenang

Adam jalan-jalan di Pantai Cenang

adam dengan mummy

Adam bersama mummy di Pantai Cenang

underwater world langkawi

Adam di Underwater World Langkawi

red tomato cafe

Red Tomato Restaurant di Langkawi

Satu Hari Raya <b>Di Langkawi</b> ~ Darimejastabux

Posted: 21 Aug 2012 06:36 PM PDT

Bergambar kenangan di pagi raya bersama Mama Sheela. 
Lokasi : Sheela's Restaurant, Pantai Tengah, Langkawi
Beberapa hari sebelum Aidilfitri, Mama Sheela ajak saya,"Kamu raya dengan Mama aja ya? Usah sedih-sedih. Kita buka sama, I'll cook some dishes and we eat together with Uncle Willi."
Saya senyum. Tak tergambar terharunya perasaan saya waktu itu. Mama Sheela sangat baik. Di sini, dialah 'kawan' saya, tempat saya meluah susah-gembira. 
Saya balas,"Ok. Ini dah lebih dari baik."
Malam Raya, meski cuma kami bertiga, buat pertama kali Uncle Willi makan bersama-sama, kami berbual dan bercerita. Banyak yang saya kagum. Mendengar dari kisah-kisah zaman remaja, kepayahan waktu awal-awal tiba di Langkawi dan membuka restoran, buat saya terasa semakin dekat dengan mereka. 
Jujurnya, jika punya kudrat, saya ingin membukukan kisah mereka. Biar semua dapat berkongsi dan merasai warna-warna sketsa yang dilalui keduanya.
Raya saya biasa-biasa sahaja. Ringkas dan sederhana. Biar tak tertahan sebak di pagi lebaran (hanya Dia yang tahu perasaan saya), saya gagahkan diri, bersiap dan memakai baju Melayu- saya langkah ke masjid di mukim berdekatan, sayup takbir semakin menggetarkan perasaan. 
Mahu telefon papa dan mama di kampung? Saya berkira-kira sendiri. 
Nanti-nantilah. Saya pejam mata. Cuba kumpulkan sebesar boleh kekuatan. 
Selepas solat nanti saya hubungi kalian, ma, pa. 
"Kash, you raya kat mana? Jangan lupa datang rumah ya." Ayda, teman sekerja memberi pesan. 
"Kash, datang rumah juga! I masakkan your favourite laksa Kelantan!" Mariko, gadis Jepun berkali-kali mengingatkan.
Lucu waktu kali pertama mengenali Mariko, dari tersasul menyebut bebetapa perkataan Kelantan, saya pandang dia dengan rasa hairan. 
"Maaf, suami sayo oghe Kelate. Ambo tahu demo pung oghe Kelate-". Kagum dan lucu berbaur. Sudah 5 tahun Mariko di Malaysia. Pelat Kelantannya boleh tahan. 
Sejak itu kami berkawan rapat.
Habis solat, saya ke rumah Ayda di Teriang. 
"Jemput makan, Kash. Jangan malu-malu. I masak sedap tau!". Ujar Ayda berseloroh. Saya jamah semua- dari berbalang-balang kuih raya yang ada hinggalah ke roti jala, ketupat dan rendang, memang Ayda pandai masak! Haha....
"Kash mahu ikut aunty dan family ke kubur arwah abang Ayda? Ikut ya. Kita ke sana sama-sama." Tiba-tiba ibu Ayda mempelawa. Saya pandang Ayda. Dia buat isyarat suruh mengangguk.
"Boleh aunty...". Teragak-agak saya menjawab. Bukan apa, segan.
Kali pertama saya raya di sini, kali pertama juga saya "raya" dan ikut keluarga orang menziarah ke kubur ahli keluarga mereka. 
"Jangan malu-malu. Buat macam biasa je. My mom suka you. I banyak cerita pasal you kat dia n my dad." Saya kaget. Terharu pula mendengar kata-kata Ayda. Siapa sangka, dari perkenalan waktu annual dinner resort beberapa bulan lalu, saya kini boleh menyertai keluarganya beraya. Terasa sayu pula. How I wish saya kini bersama keluarga sendiri. 
"Kat sini kena bukak kasut kalau nak masuk." Terang Ayda sebaik kami tiba. 
Pelik juga. Pertama kali saya ke kubur harus tanggalkan sepatu. Tapi okey, tanahnya berpasir dan bersih. Saya suka di sini, berlatarkan gunung Raya dan Mat Chincang, sawah padi terbentang, saya kira orang-orang yang meninggal di sini sangat tenang dan gembira. Lama saya memandang sekeliling. Tenang, sangat tenang.
Dari kubur, saya bawa Ayda dan adiknya ke rumah Mariko, makan laksa pula. Mariko hebat! Pertama kali saya berbual dengan Abang Din, suaminya, peramah sementelah kami senegeri. 
"Cemana laksa Kelantan orang Jepun buat?". Kami sama-sama tergelak mendegar usikan Abang Din.
Tak lama di rumah Mariko, "Maaf Mariko, harus gerak. I got lunch in Pantai Tengah." Teringat yang Mama Sheela dah berpesan, jam 1 harus ada di garden.
"It's okay. Thanks for coming ya. Terimo kaseh lah deh...".  
Saya tiba lewat sedikit. Kelihatan Mama Sheela dan Uncle Willi sudah sedia menunggu saya bersama jemputan. Dari jauh mereka tersenyum.
Hah, ada Bill dan Angelika juga! Kami bersalam-salaman. 
"Come, jemput, kita ke garden. Lunch time!". Saya bantu Mama Sheela membawa hidangan dari bar restoran ke garden. 
Tercium bau ayam panggang bersama kentang yang dimasak Uncle Willi, perut saya kembali berselera. Haha lucu bukan, kalau Hari Raya mesti makan banyak. Saya lihat-lihat lagi, ada rendang juga- oh, no ketupat lagi, dan lemang!! Oh, saya suka Raya di sini!!
"Kamu okay? How's your Raya?", Mama Sheela dan Uncle Willi soal saya serentak. Keduanya tersenyum memandang saya.
"It's a perfect day for me! Thanks, Ma, uncle!" Saya senyum gembira. Berada bersama-sama mereka, biarpun tak ramai dan meriah semacam di kampung, tapi cukup membuat Hari Raya saya terasa lengkap.
Penutup raya yang sempurna buat saya. Terima kasih buat semua. Mama Sheela, Uncle Willi, Ayda dan Mariko. Sekurang-kurangnya saya dapat merasai sedikit kemeriahan berhari Raya di sini. 
P/s : Raya ketiga! Catatan ini saya tulis sewaktu dalam perjalanan feri ke Kuala Kedah. Tak sabar bertemu Nabil, Inas dan Naim. Adik-adik sepupu yang keletah dan manja! Nanti saya cerita ya. Jumpa lagi! 

KISAH KEMATIAN YASMIN HUNWICK KEMALANGAN <b>DI LANGKAWI</b>

Posted: 13 Sep 2012 01:14 PM PDT

Kisah kematian Yasmin Hunwink kemalangan di Langkawi

gambar yasmin hunwick kisah kematian yasmin hunwick kemalangan di langkawi

Al-Fatihah untuk Yasmin Johan Eusoffe

Semasa artikel ini ditulis pemergian arwah Yasmin Hunwink sudah melebihi 100 hari meninggalkan kita.Namun kisah disebalik yang berlaku sungguh tragis dan pastinya dirasai lebih mendalam lagi terutamanya insan yang dekat dengan arwah

Tanggal 3 Jun 2012 telah berlaku tragedi tiga remaja perempuan maut dalam kemalangan membabitkan sebuah motosikal dan sebuah van di simpang lampu isyarat Lebuhraya Kuah

Salah daripada mangsa adalah Yasmin Johan Eusoffe berdarah  kacukan Inggeris dan Melayu arwah lebih dikenali di internet sebagai Yasmin Hunwick

Kematian menjadi trending di twitter kerana sebelum daripada tragedi itu berlaku arwah sempat berkongsi cerita dengan menulis status berkaitan kehidupan di alam barzakh dan mimpi yang menakutkan menerusi akaun twitternya

Dalam pada itu arwah juga memuat-naik buku yang dibaca iaitu mengenai persiapan Menuju di Alam Barzakh

tanda sebelum kematian yasmin hunwick kisah kematian yasmin hunwick kemalangan di langkawi

Arwah juga menyatakan perasaan gembira dan teruja setelah membaca buku tersebut.Seolah-olah arwah sudah merasai petanda-tanda mengenai kematian

Antara mimpi yang di alami arwah turut dikongsikan bersama rakan-rakan untuk di jadikan iktibar bersama

mimpi yasmin hunwink kisah kematian yasmin hunwick kemalangan di langkawi

"Tiap-tiap umat mempunyai ajal, maka apabila telah datang ajalnya mereka tidak dapat mengundurkannya barang sesaat pun dan tidak dapat (pula) mencepatkannya." 
(Surah Al-A'raf: ayat 34)

Sebuah hadis Nabi s.a.w yang diriwayatkan oleh Abdullah bin Abbas r.a, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:

"Bahawa malaikat maut memerhati wajah setiap manusia di muka bumi ini 70 kali dalam sehari.Ketika Izrail datang merenung wajah seseorang, didapati orang itu ada yang sedang gelak ketawa. Maka berkata Izrail: Alangkah hairannya aku melihat orang ini, sedangkan aku diutus oleh Allah Taala untuk mencabut nyawanya, tetapi dia masih berseronok-seronok bergelak ketawa." 

Kematian arwah meninggalkan kita bersama mesej supaya kita tidak alpa dengan kehidupan duniawi

Oleh itu marilah kita bersama-sama sedekahkan surah Al-fatihah kepada arwah Yasmin Hunwick dan kawan-kawannya yang lain yang turut terlibat dalam kemalangan tersebut. Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan golongan orang-orang yang beriman. Amin

Kepada kenalan terdekat arwah,untuk makluman anda blog Yasmin Hunwick di url http://www.misschronicz.blogspot.com masih lagi aktif.Kini keluarga,terutamanya ibu arwah menjadikan blog tersebut sebagai ruang untuk  melepaskan rindu terhadap puteri kesayangan mereka

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


Khutbah Penyeleweng: Anwar Berjaya Bodohkan PAS <b>Padang Serai</b>

Posted: 12 Sep 2012 02:55 AM PDT

Kalau PAS Kedah masih lagi tidak nampak apa yang telah berlaku, bahkan sanggup bertakbir dan mengangguk-angguk kerana konco-konco Anwar menggunakan mimbar masjid untuk membesar-besarkan Anwar Ibrahim, barangkali memang sudah dekat sangatlah PAS dengan liang lahad. Barangkali juga, PAS sudah tidak kisah sama ada parti itu akan dikencing anak cucu pengikut setia sekarang ini semata-mata untuk mengambil hati Anwar Ibrahim. 

Selama ini, kekuatan PAS adalah mimbar masjid, aktiviti-aktiviti di surau dan masjid. PAS seperti memonopoli semua masjid dan surau, dari waktu subuh sehinggalah bertemu subuh. Dari Imam sehinggalah AJK masjid, semuanya dimonopoli oleh orang-orang PAS. Manakala orang-orang UMNO pula lebih rela mengalah bagi membolehkan masjid terus dimakmurkan dan diimarahkan. Lagipun, dalam bab-bab agama, jarang benar orang UMNO mahu bertegang leher dengan orang PAS yang rata-rata perasan mereka lebih baik dan lebih tahu dalam hal-hal akidah dan furu'. 

Namun dalam hal Anwar Ibrahim, orang-orang PAS akhirnya menjadi berhala bisu dan pekak. Mereka tidak sahaja nampak atau dapat memikirkan bencana yang akan menimpa PAS, bahkan menyanggupi untuk mempercepatkan PAS dikuburkan. 

Apabila konco-konco dan pemuja Anwar Ibrahim mengambil kesempatan daripada ruang yang ditinggalkan oleh PAS di masjid-masjid dan surau-surau bagi membesar-besarkan dan mendewa-dewakan Ketua Umum PKR itu, segala tuduhan dan kesalahan akan tertimpa pada PAS walaupun sebenarnya PAS langsung tidak bersalah dalam hal ini. 

Seperti yang diketahui, Anwar Ibrahim dan konco-konconya amat licik. Namun PAS langsung tidak peka atau sensitif dalam hal ini. Para pemimpin PAS amat mudah ditipu oleh Anwar Ibrahim meskipun pada masa yang sama, cukup berwaspada dan sentiasa syak wasangka terhadap apa-apa sahaja yang mempunyai elemen UMNO. Sehinggakan wang bantuan yang diberikan oleh Kerajaan Pusat kepada rakyat tanpa mengira fahaman parti politik pun, dianggap sebagai rasuah dan suasana terdesak UMNO dan Barisan Nasional untuk mendapatkan sokongan daripada rakyat Malaysia. 

Ekoran khutbah Jumaat pada 7 September 2012 di Masjid Jamek An-Najah, Padang Serai, segala kesalahan kini diletakkan di atas batu jemala PAS Padang Serai. Masjid tersebut cukup terkenal sebagai markas PAS sekalipun masjid berkenaan berada di bawah pentadbiran Majlis Agama Islam Kedah. Dengan segala macam pemakluman tentang aktiviti PAS di papan kenyataan masjid berkenaan, sehinggalah penguasaan pentadbiran masjid, menjadikan rumah ibadat itu sebagai tempat yang tidak selayaknya memberikan ruang langsung kepada konco-konco Anwar Ibrahim. 

Tanda tanya kini timbul, berbanding Anwar Ibrahim yang dibesar-besarkan, mengapa nama-nama para pemimpin PAS yang jauh lebih baik akhlak dan ilmu agamanya berbanding Anwar Ibrahim tidak disebut oleh khatib berkenaan? Apakah Rasulullah s.a.w lebih mengenali Anwar Ibrahim kerana Anwar Ibrahim masyhur di persada antarabangsa dengan bantuan Zionis berbanding Tuk Guru Nik Aziz, Tuk Guru Abdul Hadi Awang, Tuk Guru Haron Din, bahkan Ustaz Azizan Abdul Razak sendiri?

Secara tidak langsung, apakah PAS Padang Serai sebenarnya lebih menonong menyokong Anwar Ibrahim berbanding kepimpinan PAS Pusat sendiri? Secara tidak langsung menyokong segala perlakuan aneh dan menyongsang Anwar Ibrahim berbanding kezuhudan yang ditunjukkan untuk diteladani daripada para pemimpin PAS?

Dari zaman Anwar Ibrahim berada di luar UMNO, di dalam UMNO sehinggalah diterajang keluar dari UMNO, terlalu banyak tindakan dan cakap-cakapnya yang mempersenda-sendakan PAS. Anwar Ibrahim tidak pernah melihat PAS sebagai rakan kongsi sebaliknya sebagai pecacai yang boleh dipermain-mainkan. Tengok sahajalah apa yang berlaku di Pulau Pinang dan Selangor… di mana kedudukan PAS di kedua-dua negeri tersebut?

Namun, apa layanan yang diberikan oleh PAS kepada Anwar Ibrahim? 

PAS sentiasa mendahulukan Anwar Ibrahim berbanding para pemimpin agung dalam PAS sendiri… tidakkah ianya akan menjadi bahan ejekan anak cucu para pengikut PAS yang selama ini berkorban jiwa raga dan wang ringgit. Bahkan ada yang sanggup menjual tanah dengan hasil jualan tanah tersebut diserahkan kepada PAS, sedangkan mereka sendiri menumpang di tanah orang.

Semuanya dilakukan semata-mata untuk PAS, sedangkan pada masa yang sama, para pemimpin dalam PAS baik yang kecil mahupun yang besar, lebih mengutamakan Anwar Ibrahim yang tidak pernah ikhlas terhadap PAS. PAS kuat di Kedah. PAS bagi tumpuan kepada UMNO yang sentiasa melakukan serangan tetapi PAS tidak pernah peduli dengan kerosakan yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan konco-konconya dari dalam.

Simpati kepada PAS yang tidak pernah pandai-pandai walaupun sudah wujud lebih 50 tahun….

Gempar !!! [VIDEO] KHATIB baca Khutbah Jumaat <b>Di Padang Serai</b> <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2012 08:16 PM PDT


SESAT lagi menyesatkan....... Khatib sesat menipu di dalam Khutbah Jumaat, kononnya Mursyidul Am Ikhwanul Muslimin Bermimpi, Rasulullah S.A.W menyokong Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia.
Mengelirukan UMAT ISLAM, Anwar Ibrahim yang PAS sebagai tungangan untuk merealisasikan impian al-jubuq sebagai pemimpin. Ini kah ISLAM yang akan di bawa oleh tatok-taTok PAS untuk memimpin negara seterusnya menyebarkan syiar Islam. 
Ni Mesti yang membaca Khutbah Jumaat ni ostat PAS... kerana teks khutbah yang disampaikan oleh Khatib tersebut menyokong PERJUANGAN ANWAR IBRAHIM.
Aku Malas nak ulas panjang-panjang sebab ilmu aku bukan tinggi manapun dalam bab-bab macam ni. Korang dengarlah sendiri Nilaikan...... Rakaman tersebut.


Gambar di Luar Masjid Jamek Annajah Di Padang Serai.

Penduduk Lapor Polis Khutbah Jumaat Berbaur Politik <b>Di</b> Masjid <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2012 06:30 AM PDT

PADANG SERAI: Sekumpulan penduduk dalam kariah Pekan Padang Serai di sini hari ini membuat laporan polis berhubung khutbah yang dibacakan khatib jemputan di Masjid Jamek An-Najjah di sini, Jumaat lepas, yang didakwa berbaur politik.

Mereka mendakwa khutbah Jumaat yang disampaikan khatib jemputan, berusia 29 tahun dari Kulim dekat sini, ada menyebut bahawa seorang mursyidul dan ulama Ikhwanul Muslimin dari Mesir pernah bermimpi bertemu Nabi Muhammad SAW pada 1998 yang menyebut akan wujud seorang pemerintah Malaysia bernama Anwar Ibrahim.

"Khatib itu dalam khutbahnya juga memuja dan memuji kewibawaan pemimpin pembangkang (Datuk Seri Anwar Ibrahim) dan jelas menyadurkan khutbah Jumaat yang mulia itu dengan seorang pemimpin politik. Kami amat kesal atas tindakan pentadbiran masjid yang membiarkan perkara tidak sewajarnya berlaku," kata Mohd Taridi Darus, 52, ketua kumpulan kariah itu kepada pemberita selepas membuat laporan di Balai Polis Padang Serai di sini.

Mohd Taridi dari Taman Serai Setia di sini meminta Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah menyiasat tindakan pihak masjid menerima khatib jemputan setiap minggu.

Beliau berkata khutbah itu dirakam oleh jemaah yang hadir bersolat Jumaat pada hari berkenaan.

Seorang lagi anak kariah, Mohd Noor Husain, 64, tidak mahu masjid itu menjadi perhentian ceramah politik yang disampaikan melalui khutbah setiap Jumaat.

Sementara itu, Pegawai Tadbir Agama Daerah Kulim Sheikh Radzi Abdul Mutalib ketika dihubungi berkata pihaknya akan menjalankan siasatan.

 

-- Bernama

 

 

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved