ads

Rabu, 19 September 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Mila Ahmad: Majlis Kahwin <b>di Sungai Petani</b>, Kedah

Posted: 04 Sep 2012 07:19 PM PDT

Haisshhh malas bebeno rasanya nak ngedate entry tapi disebabkan BE tengah running kemain lajunye aku dgn kadar suam-suam kuku update lah jugak. Cete pun macam dah nak basilah jugak. So baca jelah ye jangan cakap pape. baca sampai abes paksa ni !!!!!! hohOho.
24-08-2012 aku bercuti kembali setelah bekerja satu hari sebelumnya, patutnya boleh je nak terus cuti tapi memandangkan terpaksa bergilir-gilir cuti dengan staff lain aku pasrah. So 24 tu bersamaan hari jumaat aku bersama Encik Suami gerak ke Sungai Petani, Kedah. Perjalanan dari KL ke Kedah amek masa lebih kurang 5-6 jam sebab 2 kali berhenti di perhentian RnR.

Sampai sana terus check in  Casa Lagenda Hotel . Perjalanan yang sangat meletihkan tapi best sampaikan kena tukar 3 driver satu kereta hahaha.... Dah alang-alang sampai sana kalau xbeli dan blah memg xsahla kan walaupun penat petang tu jugak aku ajak Encik Suami p shopping karpet. Entry untuk barang yang dibeli kat Kedah tu nanti ya. satu-satu entry akan diupdate lepas ni. tapi bergantung pada situasi mood yaaaa....
Adik ipar aku bersanding pada keesokkan harinya, tema yang dipilih adalah merah putih so aku dan Encik Suami mengenakan sepasang kurung dan baju melayu berwarna merah putih sedondon gitu hihi..Kelihatan aku membesar dengan begitu jayanya kan ? kan ? oh akur dengan kehendak-Nya... Hati banyak senang maaaa.....

talk to my hand : entry seterusnya aku update entry majlis kahwin kt Perak serta gambar-gambar jakun dibendang.

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


kisahcomel: EID FITRI 2012 <b>DI NEGERI KEDAH</b>

Posted: 11 Sep 2012 10:59 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]2012 (75). ▽ September (5). EID FITRI 2012 DI NEGERI KEDAH · TERMINAL KUANTAN - TERMINAL SHAHAB · EID FITRI 2012 DI NEGERI PAHANG · BERTANDANG KE RUMAH SIMAH · MELAWAT RAZIF DI HOSPITAL ...

02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


Sekitar Kuliah Perdana <b>di</b> Dataran Pewaja, <b>Gurun Kedah</b> 18|05|12 <b>...</b>

Posted: 18 May 2012 04:54 PM PDT

This feature has not been activated yet.

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Bencana !!! Hujan ribut rosakkan 22 buah rumah <b>di</b> Jalan <b>Kuala</b> <b>...</b>

Posted: 29 Aug 2012 12:32 AM PDT

ALOR SETAR – Sebanyak 22 buah rumah di dua taman perumahan yang berkembar di Jalan Kuala Kedah dekat sini rosak akibat dilanda hujan ribut awal hari ini.

Hujan yang disertai angin kencang bermula kira-kira pukul 2.30 pagi dan berhenti hampir waktu Subuh, merosakkan 14 buah rumah di Taman Pelangi dan lapan buah di Taman Mega.

Seorang pemilik rumah di Taman Pelangi, Ahmed Bahrom, 61, berkata dia dan anggota keluarga seramai lima orang terjaga daripada tidur apabila terdengar bunyi 'prak… prak…'

"Masa saya bangun pukul 2.45 pagi. Hujan sedang lebat dan angin kencang.

Masa itu saya lihat siling plaster di ruang tamu mulai runtuh sedikit-sedikit sehingga habis semuanya manakala bumbung rumah diterbangkan angin," kata pesara tentera itu yang kerugian hampir RM10,000.

Seorang lagi mangsa, Sufiah Ahmad, 58, dari Taman Mega kerugian lebih RM5,000 akibat bumbung rumahnya terbongkah diterbangkan ribut kencang dalam kejadian itu.

Sementara itu, taksiran awal oleh Umno bahagian Kuala Kedah mendapati mangsa bencana tersebut mengalami kerugian termasuk kerosakan perkakas rumah berjumlah hampir RM200,000.

Naib ketuanya Datuk Abdul Mutholib Harun bertindak pantas mengetuai 20 anggota Skuad Prihatin Gagasan Generasi Gemilang Parlimen Kuala Kedah membantu mangsa bencana itu.

"Kita membantu membersihkan runtuhan siling plaster, bumbung rumah dan garaj yang diterbangkan angin kencang serta mengeringkan air yang memenuhi rumah mangsa dan selesai kira-kira pukul 12 tengah hari.

"Semua mangsa juga dibantu membuat laporan polis serta permohonan bantuan pemulihan rumah dari Jabatan Kebajikan Masyarakat," katanya kepada Bernama semasa ditemui di tempat kejadian.

Abdul Mutholib turut menyampaikan wang tunai sumbangan ketua Umno bahagian, Datuk Latt Shariman Abdullah kepada semua 22 ketua rumah mangsa bencana itu.

Latt Shariman yang juga Penasihat Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia negeri Kedah menyumbangkan 22 kanvas untuk menutup bumbung rumah yang terbongkah buat sementara waktu bagi mengelak daripada dimasuki hujan.- Bernama

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Jutatarget: HOMESTAY <b>DI JITRA</b> KEDAH

Posted: 19 Jul 2012 05:33 AM PDT


Jommm balik kampung... cari tempat menginap ? 
Sekiranya anda ingin ke Jitra atau Alor Setar untuk...
 Kenduri-kendara?, Melawat saudara-mara?, Hantar anak masuk 'U', Kolej atau Asrama?,  Berkursus?  Melancong?

Kami ada segala galanya !!!!
Lokasi yang strategik beralamat di
No 78, Lorong 4
Darul Aman Jaya
Jitra, Kedah
Kemudahan homestay

Rumah teres 2 tingkat, 4 bilik tidur berhawa dingin dan berkipas angin & 3 bilik mandi, ruang tamu dan ruang keluarga yang luas, meja makan, TV, cerek elektrik, seterika, peti sejuk
Pasaraya besar, kedai makan, warong dan restoran, Seven-Eleven, KFC, Pusat-pusat Pengajian (IPDA, POLIMAS, UUM, ILP Jitra, SMSAH, Kolej Komuniti, MRSM Kubang Pasu, IKBN Jitra, IAB Utara dll)
 Hanya RM200.00 semalam.
Untuk melihat kekosongan tempahan dan keterangan lanjut, boleh layari laman web kami, http://www.snarhomestay.com

Untuk pertanyaan/tempahan

En. Rahman       : 019-952 2363
Pn. Saruvari       : 019-477 2363

02 di padang terap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang terap - Google Blog Search


DPP <b>PADANG TERAP</b>: Ribuan Manusia <b>Di</b> Ceramah Abby Abadi <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 05 Sep 2012 08:39 AM PDT

Kegagalan Besar Projek Kendalian Kerajaan BN <b>Di Padang Terap</b>

Posted: 11 Sep 2012 03:40 AM PDT

PANASS DI PADANG TERAP ! ... 

Projek Kerajaan BN Bernilai RM 23 Juta Di Padang Terap Gagal..Mengakibatkan Kerugian Kepada Hampir 800 Petani Kerugian.Setakat Ni Kita Belum Jumpa Respon Daripada Pengerusi MADA Dato Seri Mahdzir Khalid Dalam Isu Ni.Masih Banyak Projek Gagal Di Sini.

Mengapakah Projek Sebesar Ini Gagal?? Siapakah Kontraktor Yang DIlantik? 


Share
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved