ads

Jumaat, 21 Disember 2012

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


BlogList Malaysia: Pergaduhan <b>Di Sungai Petani</b> - UPDATED!!

Posted: 18 Dec 2012 03:41 PM PST

Apa sudah jadi di Sungai Petani? - UPDATED!

Updated :

Oleh kerana posting ini mendapat hits yang tinggi untuk hari ini so aku kemaskini sikit artikel agar lebih ter-susun dan memudahkan pembacaan.

Nota penting ;

Aku update isu sungai petani tue di blog lain [blog ini]. Lepas tue depa dok bertubi2 minta gambar. Aku ada. Gambar budak tue berdarah2.. tapi aku delete mesej budak yang inbox di kbsb tue. Dengan gambar2 tue sekali aku delete bila aku dah tahu macam mana nak delete mesej ** baru jumpa tadi itupun atas request dia yang minta delete...

Kot2 ada admin kbsb lain yang save tue aku tak gerenti lah plak. Sepertinya dia taknak didedahkan dan mohon admin agar jangan sebarkan gambar tersebut, maka aku hormati je la permintaan dia. Bahkan dengan gambar2 tue sekali aku delete. Aku takmo wujud apa2 konflik. Kot nya aku tetiba hilang sabar dan siarkan gambar budak yang cedera parah tue pula.. hehe bahaya. So better remove je terus dari inbox kbsb.


Tapi time dia inbox di kbsb, dia tak cakap apa2 pasal politik. Dia bagitau dari A sampai Z. Dia bagitau punca kejadian. Oleh kerana yang menjadi mangsa itu kenalan.. maka dia share kepada admin kbsb. Benda neh tak tersiar di berita. Tujuan dia share bukan suruh kutuk mana2 bangsa india just rasa injustice, aik apsal plak kawan dia jadi mangsa eh? Bukan dia kot yang bakar motor budak2 india.. mungkin ini pergaduhan budak2 gangster di sana tetapi budak2 yang tak bersalah dari kedua2 kaum ini pula menjadi mangsa prejudis dan persepsi bahkan sampai ada yang tercedera.. patut kah? Sudah tentu la tak patut.

Tetapi yang menjadi persoalan sekarang adanya puak2 sebelah sana menjadikan ia isu politik. Tetiba kaitkan ia dengan pr. Itu tak betul tue. PR tiada kaitan dengan citer neh. Citer neh hanyalah mengenai sesetengah bebudak india vs sesetengah bebudak melayu. Dan bebudak2 india serta melayu neh telah menjadikan budak2 india dan budak2 melayu yang lain, dimana tiada kaitan dengan apa2 pergaduhan, perselisihan dan etc2, sebagai mangsa. Itu yang sampai ada motor budak india kena bakar dan budak melayu kena tetak.

Itu apa yang aku diberitahu so aku citer balik je la. Selebihnya aku takmo ulas apa2 sangat pasal apa? Pasal aku malas bercakap atas benda yang aku kurang jelas. Tunggu la bebudak yang jadi mangsa tue sendiri jelaskan keadaan sebenar kat korang oke. Bai.

Petikan dari KBSB.

Kemaskini dari wall PDRM ;

Rujukan : https://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia

Dasat. Dasat. Aku tatau nak cakap apa. Aku baca je la cukup. Ini ada orang share info. Katanya just sharing.


Updated :

Maklumat sebelum ini dipadam kerana telah di ekplotasikan oleh pihak tertentu. Ada pihak yang terlibat dengan mangsa kejadian minta jangan politikkan isu neh kerana ia bukan isu politik dan bagitau dia tak minat dengan tohmahan segilintir penyokong partisan terhadap mangsa2 kejadian. Bahkan minta jangan pandai2 nak jadikan kes neh sebagai kes rusuhan kaum pula. Ini hanyalah isu gangster vs gangster yang telah menjadikan orang awam sebagai mangsa. Harap maklum.

Ini apa yang dinyatakan oleh kenalan kepada mangsa kejadian. Terima kasih, jika anda mahukan gambar dan sebagainya, mungkin ia akan tersebar sedikit lama lagi jika tuan punya badan izinkan. Oke bai.

Pemberitahuan ;

Posting ini telah dikemaskini sebanyak 5 kali.

1. Ada ayat yang terkandung dalam posting ini telah dibuang.

2. Yang mengatakan ditetak itu betul, tetapi kematian itu tidak dapat dipastikan.

3. Ini ialah pergaduhan sesama samseng yang menjadikan orang awam sebagai mangsa.

4. PDRM sedang mengambil langkah berjaga2.

5. PDRM meminta jangan jadikan ia sebagai isu perkauman.

Terima kasih.

Dipetik Dari http://sozcyili.blogspot.com/2012/12/apa-sudah-jadi-di-sungai-petani.html


02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


LagunaMerbok: Maut Dilanggar Treler <b>di</b> Laguna <b>Merbok</b>.

Posted: 02 Oct 2012 09:00 AM PDT

SUNGAI PETANI – Seorang lelaki maut terbabit dalam kemalangan apabila motosikal yang dinaiki bersama seorang rakan dilanggar sebuah treler dari belakang dekat laluan Laguna Merbok–Sungai Layar di sini, kira-kira jam 1 petang, kelmarin.

Mangsa dipercayai berusia 30-an sedang dalam perjalanan dari arah Plaza Tol Sungai Petani Utara ingin membelok ke Bandar Laguna Merbok sebelum dilanggar sebuah lori yang datang dari arah sama.

Saksi kejadian, Syed Fuad Syed Osman, 27, berkata, pada mulanya dia nampak motosikal yang dinaiki dua lelaki berada di hadapan sebuah lori.

"Apabila sampai di simpang empat Bandar Laguna Merbok, motosikal itu ingin membelok ke kanan.

"Bagaimanapun, secara tiba-tiba treler yang ingin meneruskan perjalanan ke arah Sungai Layar itu mungkin menambah had laju kerana melihat lampu isyarat hijau terus merempuh kedua-dua mangsa," katanya.

Akibat rempuhan itu, mangsa maut di lokasi kejadian, manakala rakan mangsa yang cedera parah dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani.

Tinjauan ke lokasi kejadian mendapati, motosikal mangsa masih menunjukkan isyarat ingin membelok berdasarkan 'signal' yang masih terpasang, manakala pemandu lori difahamkan tiada di lokasi kejadian.

Jurucakap polis berkata, kemalangan menyebabkan seorang maut, manakala rakan mangsa yang cedera dibawa ke HSAH untuk rawatan lanjut.

SZ: Takziah buat keluarga mangsa. Credit to:SINAR HARIAN
20 September 2012

Drive Thru at UiTM <b>Merbok</b> Kedah ~ abah khalisha

Posted: 26 Nov 2012 06:24 AM PST

Alhamdulillah, adik AK yang no. 6 berjaya mendapat tawaran untuk sambung belajar di UiTM Merbok, Kedah.

Tuuuuu dia orang cakap jauh sampai utara sana tu. Allah itu Maha Bijaksana dan Mengetahui kerana dia telah mengatur segalanya. Mana tidaknya kerana jodoh AK adalah orang Butterworth, Penang so tak payah nak pening kepala fikirkan mana nak bermalam.

Dari Selayang kami gerak ke Penang dalam pukul 8.30 malam dan selamat sampai dalam pukul 1.00 pagi. Sempatlah makan roti canai di tengah-tengah malam iaitu 12.05 tengah malam di perhentian Semanggol. Sampai rumah je terus terlentok.

Keesokkan pagi, kami sekeluarga gerak ke UiTM Merbok untuk pendaftaran takut juga nanti kesesakan berlaku semasa pendaftaran. Tapi AK agak terkejut kerana segalanya berjalan dengan lancar.


AK
memang puji penambahbaikan sistem pendaftaran kolej di mana pembahagian kunci adalah melalui cara drive thru. Ala-ala McDonalds dan KFC plak rasanya.

Dapat je kunci tu terus ke kolej Misra untuk meletakkan barang-barang dan beg adik perempuan AK. Selepas itu dalam pukul 11.00 pagi ada taklimat kepada waris. Sebenarnya taklimat ini tidak wajib tetapi rugi pula jika tidak pergi. Mungkin ada informasi yang berguna akan diperolehi.

Jika dibandingkan beberapa tahun dahulu AK pernah menghantar adik-adik AK di UiTM Segamat dan di UiTM Dungun. Memang agak serabut dan memeningkan jika di bandingkan sistem pendaftaran di UiTM Merbok pada tahun ini. AK tak sure pula jika semua sistem pendaftaran telah diselaraskan untuk mengelakkan kesesakan. Mungkin ada blogger yang boleh kongsikan?

Selesai je taklimat kami semua ke kedai berhampiran untuk membeli beberapa kelengkapan yang masih tidak mencukupi seperti berus, baldi, sabun pencuci, sabun mandi dan beberapa barangan lain.


Nur Iman Khalisha, anak AK pun sibuk juga nak membeli belah dan berjaya membuatkan Tok Ma(nenek) membelikannya sebuah buku.

Petang tu memang hujan lebat tapi kami berkesempatan ke Tanjung Dawai untuk membeli belah dan makan di situ. Nanti AK akan ceritakan ye. Kena tunggu tau!

Anyway AK ucapkan tahniah dan syabas kepada pihak pengurusan UiTM Merbok kerana berjaya mengelakkan kesesakan semasa pendaftaran.

Kepada adik AK, Nurhuda belajar rajin-rajin!

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> SEKITAR <b>NEGERI KEDAH</b> DARUL AMAN

Posted: 21 Nov 2012 09:19 PM PST

PROGRAM ROAD TOUR JOM! KITAR SEMULA DI SEKITAR NEGERI KEDAH DARUL AMAN
Pada 22 sehingga 23 November 2012, pihak PPSPPA Negeri Kedah telah mengadakan aktiviti berkonvoi sempena Program Road Tour Jom! Kitar Semula dan Habitat 2012. Program berkenaan disertai oleh seratus-peratus warga kerja PPSPPA Negeri Kedah terutamanya warga kerja Ibu Pejabat Alor Setar. Sepanjang aktiviti tersebut, sebanyak 4 hingga 5 buah kenderaan pacuan 4 roda disediakan untuk kemudahan warga kerja menjalankan program berkaitan. Antara objektif aktiviti ini adalah untuk memperkenalkan PPSPPA kepada masyarakat negeri Kedah seterusnya berkempen mengenai kepentingan amalan kitar semula. Pada kali ini, acara tahunan tersebut membuat persinggahan di tempat-tempat menarik di sekitar Kubang Pasu, Baling, Sik, Kulim dan juga Sungai Petani.
Aktiviti di Kubang Pasu: Persinggahan di Majlis Daerah Kubang Pasu
Aktiviti di Sik: Persinggahan di Majlis Daerah Sik
Aktiviti di Baling: Persinggahan di Pekan Baling
Aktiviti di Kulim: Persinggahan di Pasar Malam Kilang Lama, Kulim
Aktiviti di Kulim: Persinggahan di Pasar Pusat Bandar Kulim
Aktiviti di Padang Serai: Persinggahan di Pasar Padang Serai

Aktiviti di Sungai Petani: Persinggahan di Amanjaya Mall, Sungai Petani

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


3 Pelajar Senior Sekolah Agama <b>di Baling</b> Liwat,Pukul,Dera Pelajar <b>...</b>

Posted: 16 Dec 2012 09:03 PM PST

JOMBERITA.COM-"Tak sangka mereka tergamak berbuat demikian kerana perbuatan itu begitu zalim, sanggup meliwat, memukul dan mendera anak saya tanpa ihsan."

Begitu kata seorang bapa yang kesal dengan tindakan tiga pelajar senior sebuah sekolah agama di Baling yang dikatakan mendera dan meliwat tiga murid berusia sembilan tahun dan sepasang kembar berusia lapan tahun sejak 20 Jun lalu.

Difahamkan, kejadian berlaku sejak sebulan lalu selepas murid berkenaan mendaftar masuk sekolah agama itu, malah seorang daripada mereka dikatakan diliwat beberapa kali dalam masa lebih sebulan.

Bapa yang enggan dikenali itu mendakwa, kejadian berlaku sejak dia mendaftar anaknya berusia sembilan tahun ke sekolah berkenaan dan murid terbabit mengikuti minggu orientasi 40 hari tanpa dibenarkan pulang ke rumah atau berjumpa waris.

"Saya terkejut apabila melihat muka anak lebam, selain bengkak kaki dan tangan. Telinga anak saya juga kehitaman manakala darah keluar melalui hidungnya. Saya terus membawanya ke hospital.

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved