ads

Khamis, 27 Disember 2012

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


44 KANAK-KANAK <b>DI MERBOK</b> DIRAIKAN DI MAJLIS BERKHATAN <b>...</b>

Posted: 22 Nov 2012 04:13 AM PST

[unable to retrieve full-text content]44 KANAK-KANAK DI MERBOK DIRAIKAN DI MAJLIS BERKHATAN. Seramai 44 orang kanak-kanak lelaki beragama Islam dari Merbok menjalankan berkhatan pada musim cuti sekolah. Majlis berkhatan yang dianjur oleh ...

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


Kenduri Kesyukuran <b>di</b> Jeneri, <b>Sik</b> Kedah | JuadahMalaysia.com

Posted: 19 Dec 2012 06:42 PM PST

Alhamdulillah… termakbul sudah hajat mr suami utk mengadakan majlis kesyukuran dan makan2 yg berlangsung di luar kawasan KL. Beliau memilih utk  mengadakan majlis itu di sebuah lokasi terpencil iaitu di sekolah Pondok yg terletak di negeri Kedah. Lokasinya adalah di Jeneri yg berada di daerah Sik, Kedah.
Sebanyak 2 ekor lembu berjaya dikorbankan. Antara orang2 yg bertungkus lumus menjayakan kenduri ini tak lain tak bukan adalah sahabat baik mr suami sendiri itu ustaz syakir & bapanya. Dua org insan inilah yg mengemudi majlis termasuk mencari lembu, menyembelih, mendapatkan tenaga kerja, memasak serta menjemput tetamu2 disekitar kariah Jeneri.
Perjalanan dari Sungai Petani ke Jeneri tidaklah memakan masa yg lama cuma perjalanan utk menuju ke lokasi kenduri yg agak jauh ke dalam kampung membuatkan ia mengambil masa sedikit panjang.
Semakin dalam menuju ke lokasi kenduri, jalannya semakin sempit. dikelilingi dusun2 dan hutan serta melalui anak sungai. huh…sangat best suasana macam ni. klasik sungguh! teringat kampung MokTok di Besut,Terengganu.
Sambil2 tgk org makan, daku pun sibuk juga… hehe..bukan sibuk basuh pinggan / angkat dulang, tapi sibuk mengambil gambar. Kalau korang nak tahu, rumah atas ni merupakan salah satu pondok iaitu tempat kediaman pelajar2 di madrasah terbabit. Macam tak percaya kan? ada org sanggup belajar di tempat yg tak byk kemudahan macam ni. Namun daku sangat kagum krn mereka semua ni tidak bermatlamatkan kebendaan & duniawi dlm melalui kehidupan mereka. Impian mereka hanyalah kpd agama.
Nak skodeng lebih2, takut depa ingat daku nak mengintai pula. Kang tak pasai-pasai mata dapat ketumbit..hoho.   Yg ni pula pondok utk pelajar puteri
Alhamdulillah. Kenyang sungguh kami menikmati semua hidangan. Sedap belaka.  Majlis pun sangat sempoi dan santai. tiada bermacam protokol. Kami sangat gembira bila sesekali dpt menghadiri majlis macam ni. Terima kasih juga kepada sahabat2 yg ringan tulang utk membantu menjayakan kenduri ini. Lega rasanya bila hajat kami telah terlaksana dgn jayanya. Syukur atas kurniaan & Rahmat MU Ya ALLAH s.w.t. Ameen.

pst : sesekali masuk kampung & beramah mesra dgn penduduk kg terasa macam bini YB melawat kawasan. ahak… :mrgreen:

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


fyna here!: MUA : Makeup nikah Warishah 09.11.2012 <b>di kuala ketil</b>

Posted: 22 Dec 2012 07:57 AM PST

1st time dapat job di kuala ketil
dengan baling tak lah jauh sangat
haa rumah warishah dalam ladang kelapa sawit..cari dalam gps tak ada..rupanya kena masuk dalam ladang heehe

kulit tak ada masaalah
nak yang soft makeup saje




hahah fyna pon nak interpremm

all the photography done by my sis..
if korang nak jugak gambar macam ni..boleh hire my sis ye =) harga paling murah 
email : kiddykiddo.kid@gmail.com
untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di
email : fynahere85@yahoo.com
follow me for daily update
MAKEUP CLASS /TIPS ONLY RM1 PER WEEK AT MY TWITTALK
SO ALL CELCOM USERS, FOLLOW ME ON TWITTALK CELEBRITY..
JUST DIAL *22001 AND FOLLOW FYNA..THANKS!

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


KedahLanie.info: <b>Pendang di</b> landa ribut

Posted: 13 Dec 2012 04:00 PM PST

Lebih 50 rumah di Pendang rosak dilanda ribut
PENDANG - Lebih 50 buah rumah di tiga buah kampung iaitu kampung Bukit Cepat, Alor Nan dan Bukit Kobah dekat sini rosak teruk di bahagian bumbung akibat dilanda ribut.
Kejadian kira-kira pukul 6.30 petang semalam turut mengakibatkan pokok tumbang dan menghempap rumah penduduk sehingga ada beberapa buah rumah yang diperbuat daripada kayu roboh sepenuhnya.
Che Puan Morad, 55, berkata dia mengalami kerugian kira-kira RM20,000 apabila seluruh bumbung rumahnya diterbangkan angin kuat dan kelengkapan rumah termasuk perabot serta barangan elektrik rosak terkena hujan.
Katanya ketika kejadian dia berada di rumah bersama dua cucunya yang baru sahaja berkhatan dan tiba-tiba deruman angin kuat datang sekali gus menerbangkan bumbung rumah dalam sekelip mata.

"Masa itu hujan lebat dan disusuli angin kencang. Dalam sekelip mata sahaja saya tengok bumbung dah tak ada tapi syukur saya dan cucu selamat," katanya kepada pemberita ketika ditemui di tempat kejadian hari ini.
Mokhtar Abd Wahab, 56, dari kampung Alor Nan berkata ketika kejadian dia sedang berehat di hadapan rumah seorang diri dan nampak angin berwarna putih memutar beberapa buah rumah sebelum melanda rumahnya.
Katanya disebabkan terlalu takut dengan kejadian itu dia segera melaungkan azan beberapa kali sambil menangis dan segera masuk ke dalam rumah bagi menyelamatkan anak dan isteri yang berada di dalam rumah.
Mohd Hazir Chat, 35, berkata dia kerugian lebih RM15,000 apabila sebahagian tingkat atas rumahnya berstruktur papan musnah keseluruhan selain dua motosikal yang berada di bahagian bawah rumahnya.
Kebanyakan mangsa kini terpaksa berteduh di dalam rumah yang tidak berbumbung dan ada yang menetap di rumah saudara mara sambil mengharap bantuan daripada pihak berkaitan bagi membaik pulih rumah dengan segera - Bernama

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


*mai nak cerita*: BerWinter Sonata <b>Di Langkawi</b>

Posted: 07 Dec 2012 11:18 PM PST

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^
Sebelum ni M Cuma tayang pict suasana Festival kat SINI, SINI & SINI.. So ari ni nak tayang2 sket pict Khalish, M ngan My Mak plak..Bleh kan,.x jemu kan..kan..kan.kan..kalau jemu baca entry lain na..muahahahahaa:p
Tetiba rasa cam Yoo Jin kat Nami Island plak..hik hik hik..
Tapi my Jun Sang x dak sb keja hu hu
Cer tengok aksi Khalish yang dok melaram sakan ngan spek mata itam tu..dia rembat yang Pak Su dia la tu..ha ha kemain, nak bergaya la konon.
Sesapa yang nak merasai suasana Naminara kat Langkawi bleh la pi Oriental Village hokayyss...sure rasa cam kat Korea tapi x dak salji la kan time cuaca panas camni..Yang pastinya, Snowman yang Khalish pegang tu sure x cayaq walaupun time panas terik..
p/s: Ada tak blogger yg bercuti kat Langkawi skang ni? Jom kita jumpa kat Oriental Village..
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved