ads

Sabtu, 12 Januari 2013

02 di yan kedah - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


HARI KEDUA <b>DI</b> KEM KENARI , <b>YAN KEDAH</b> - cELotEh si GaDis <b>...</b>

Posted: 06 Jan 2013 02:22 AM PST

hyep readers. . 
salam ahad. .salam hujung minggu. .
alhmdulillah. . cuaca yg cerah,,panas 
xda hujan lgi. . 

ptg2 mcm nieyh idea
datang utk update blog buad seketika. . 

dh lama mnyimpan hasrat trpendam 
utk update entry nieyh..
alhamdulillah. .trcapai hasratnya hri nieyh. .
utk di update
kenangan semasa berada di kem kenari yan kedah..

okeyh kembali kepada tjuk asal..
lepaz jew yana n mmber2
mghadapi trial exm stpm. . 

ckgu2 skolh yana dh plan mcm2 rncgn, , 
so. . sblum tue kiteorang
smua dh sedia brithu,,
yg ckgu2 akn buat
lwatan smbil belajar..

so pz trial exm jew..
ckgu2 dh buad kputusan utk buad kt kem kenari yan kedah..

oh my good ! !
masing2 pakat gelisah. . 
hari tue smua mmber2 fikir nk pe g ke x. . 
msing blur. . 

lawatan selama 4 hari 3 malam..

try tnya snior yg thun lepaz..
coz diorang pown dh pe g kem tue..
then senior2 ada lha cter serba sedikit. . 
tng keadaan kt situ. .

so..trus terang lha yana ckp ..
keadaan kt sana amat2 x selesa. . 
dgn air yg limit. . 
dorm pown agk x selesa. . 
tido atas ktil smpai skit blakang ooo..
sakit..sakit...


keperitan amat myeksaan. .
utk mnghadapi liku2 kehidupan di situ. . 
3 malam di situ..
keadaan agk trkongkong..

so,,jom lha
tgk pic2 yg yana sempat snap...
jom cuci mata..
scroll down..

sahabat yg dikira rapat jgk lha..
tyme nieyh 
bengkel sastera..


ha,,yana yg pakai bju hijau + kuning tue..
yg lain mmbe2 sekelas


yg lain sibuk belajar..
korang sibuk snap pic diam2 yer..


student ppu s2 bersama dgn ckgu mznah


brgambar dgn ckgu2..
selepas abiz bengkel sastera..
sbg kenangan..

ehh ! !
berhenti kejap nk snap pic..


alamak,,
tertekan pulak..
kesian korang xsedia ag nk bergambar..
tpi kwn kita berbaju merah kt belakang tue,,posing siap dh


4 org sahabat..
eyda,chah,yana,che wawa


wah,,,
aksi yg sempoi. . 
like pic nieyh byk2..


kiteorang berlima. .
gaya yg trsendiri..


prbezaan posing pic kt atas dgn kt bwh.


alahai, yana je yg brdiri kt depan..
diorg smua mghadap yana..
terasa mcm jdi ckgu pulak..dgn pegang buku 
kt tgn,,hehe


sahabat selamnya..


ketandusan idea utk
fikir gaya posing yg menarik..


che wawa...terpejam mata pulak..
ngntok ke?


smuanya molek belaka..
hehee,,tpi yana xda dlm nieyh..


posing gaya termenung..
menantikan sang putera yg ncem ke


eh..yg tgh tue 6pk over sgt lha..
anywhre,, photoghaper yg snap pic kteorg..
cntik sgt..


yana buad gaya posing gunting,,


eh,che wawa,, knapa tue..
tgk excited aje..


berjalan smbil discus something..
jln pown mua-muat utk 3 org je..


otw nk balik dorm..


bergambar dlm surau..


agak was-was..ble nk solat dlm surau..
sebab..lntai brlntaikan papan playwood yg tebal. . ada yg nipis..
so takut jgk nk pijak..
kt bwh pulak ada air..


beratur mgikut ketinggian ker?


bergambar kt depan dorm..


kiteorang bertiga..
athirah , amalina , yana


kegilaan utk fotogenik 
tidak habis lagi..


dari kiri..
che wawa,aten,kien,yana,amalina,
fas,eyda,iena,umie


posing gunting trsendiri


snap2 kt kolam renang..
boleyh buat cover majalah mngga


berseorangan aje dya..


5 org 
budax ppu..
sedang photoshoot kt kem kenari..


aksi kiteorang berlima...
kt depan dorm khas utk ckgu


1..2..3..
snap.. ! ! 


yana.che wawa , izzat


seorang lelaki..
dikelilingi 5 org perempuan..


trlebih kuota..


mcm2 posing,,
nmpak menarik..


tringin jgk nk bgi ucapan..


wah..
ape yg seronok sgt tue..


snap ktika pgg mic..


duduk atas kerusi...
buatan kayu..


korang x posing...
dh dh xde idea erk


senyum xperlu kata apa-apa


muat lgi,,kt sebelah yana boleyh duduk lgi..


nk buat love tpi x jadi..


nyanyi ke brcakap tue..


wawa vs yana


malu nk ckp sorang..ajk kwan buat peneman


bodyguard kiri kanan nmpaknya...


macam ahli panel je..


kt dewan,,org xde..
korang bpeluang utk brcakap guna mic..


fas dgn kien,,sama tinggi


photoshoot kt tmpt rehat..
brhampiran dorm kiteorang..


keadaan surau..


hello..photogpher kt depan korang nieyh..
tgk kamera mna tue..


xsedia lgi nk posing..


bgmbar kt tmpt pusaran air..


tyme nieyh smua budax lelaki kluar solat jumaat..
so ckgu xda..
kiteorang bebas skejap..
jalan2 mrata kwasan kem...


mmbe rapat yana , fas


kt blekang yana tue lha pusaran air..air
kt situ memang laju..


berehat sekejap..
penat snap2 pic..



klw mndy kt blkg tue best..
airnya sjuk..


brpakaian t-shirt. . 
mndi mnda kt situ..


snap2..selepas puas main air kt situ


aksi sempoi


maut je org utk rumah kecik nieyh..


ok..dh byk utk tatapan korang..
utk yg pertama,,nnti kan cerita kdua
kt kem kenari ok...



Tempat Penginapan <b>di Yan, Kedah</b> | utara dan selatan

Posted: 11 Jan 2013 07:46 AM PST


Ewah dah macam tahun melawat Kedah la pulak kan tiba-tiba buat entry berkaitan penginapan di daerah Yan, Kedah. Sebenarnya ni salah satu entry review berkaitan perkahwinan i november lepas. Memang semua sedia maklum kalau buat event kenduri mesti ramai saudara-mara, kawan-kawan dan family pengantin lelaki datang. Jadi tempat penginapan sampingan sangat diperlukan memandangkan rumah i agak sempit. 
Daerah Yan bukan lah maju macam bandar besar yang tersangat berlambak hotel berbintang, motel, resort dah sewilayah dengannya. Tapi bukanlah sampai tahap tak ada tempat penginapan langsung. Untuk pengetahuan semua, (hahaha.. tiba-tiba tergelak sendiri dengan ayat skema itu) daerah Yan adalah daerah pelancongan. walaupun tak ada hotel motel grand berbintang-bintang, tapi daerah Yan ada banyak homestay dan chalet. Masih mengekalkan budaya sopan santun kampung gitu. 
Kesuma Homestay ni terletak di Taman Pantai Murni yang berdekatan dengan Pantai Murni. Jadi pagi petang siang malam boleh dengar ombak menderu. I booking Kesuma Homestay ni untuk family in law.   
Kesuma Homestay ni ada sediakan tiga rumah tapi i cuma  booking dua rumah sahaja. Kesuma 1 dan 2 . Untuk Kesuma 1 ada lima bilik (RM350) dan Kesuma 2 ada tiga bilik (RM180).  Selain menyewa secara sebuah rumah, perkhidmatan menyewa bilik sahaja pun disediakan. harganya lebih kurang RM70 semalaman. Perkhidmatan menyewa rumah dan tapak untuk dijadikan rumah kenduri pun disediakan juga. Senang kan tak payah nak leceh mengemas rumah sendiri. 
Feedback dari family in law kedua-dua homestay ni selesa, bersih, ada kemudahan penghawa dingin dan televisyen. KESUMA HOMESTAY - 0124310685 . 
Juga terletak di kawasan Pantai Murni. Homestay ni i booking untuk  saudara dari Pahang. Alasan utama i pilih homestay di kawasan Pantai Murni sebab dekat dengan rumah i. tak sampai 5 minit perjalanan pun :)
Walaupun rupa paras dari luar nampak kurang cun, tapi kemudahan di dalam homestay ni sangat memuaskan. Terdapat 3 bilik dan 2 bilik air. Lengkap dengan semua kemudahan seperti dapur, televisyen, perabot dan penghawa dingin. Rate untuk 1 malam adalah RM150. 
Pemandangan dari luar tingkap dan pintu. Angin sepoi-sepoi bahasa yang sangat ohsem! HOMESTAY PANTAI MURNI -0194938466 / 01114710424
D'Yan Chalet adalah milik Majlis Daerah Yan. Terletak di Air Terjun Titi Hayun. Memang syok tidur sambil dengar bunyi air terjun. Lepas bangun tidur terus boleh terjun ke dalam air. sangat nikmat! haha. 
I booking 3 chalet untuk kawan-kawan dari Johor. Rate untuk 1 malam adalah RM70. Pemandangan dan suasana memang dijamin sangat tenang. Cuma lokasinya agak  gelap pada waktu malam. Jarak dari rumah i lebihkurang 8kilometer sahaja. untuk maklumat lanjut lagi boleh visit website MDY.
sekian review tempat penginapan . daaa :) 

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved