ads

Sabtu, 9 Februari 2013

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


CiNtA HaTi Ku: percutian <b>di langkawi</b> - dataran lang

Posted: 03 Feb 2013 05:28 PM PST


ok la aku rasa ni last cerite pasal percutian aku kat langkawi..da x larat nk cerite lg..punye la amik ms yg lama nk abis kan cerite..ni semua gara2 mood da hilang terus bl dok tangguh2 kan kerja...ok last day aku kat langkawi aktiviti kitorang hanya santai2 je sbb mmg rancang lepas cekout nk g dataran lang pastu terus hantar kerete n beli tiket feri blk ke kuala perlis..
tp sebelum tu sarapan kenyang2 dl kat hotel nnt xde la kelaparan tahap gaban..x silap aku kitorang cekout awal gak la dari hotel sbb nk kejar masa x nk sampai uma lambat...kebetulan dataran lang tu mmg dekat ngan jeti so kitorang singgah dl bergambar... nasib time tu x de org so senang la nk bergambar..tp cuace agak panas xle la nk lelama sgt kat dataran lang tu..aku dok risau kan cokelet yg aku beli utk or tu cair jer..oh yaa aku x cite pun pasal beli cokelet kan??hishhh rs nye x ya cerite la sbb aku rasa kalau g langkawi tu comfirm2 la ko akan beli cokelet kan..kalau x beli pun singgah n tgk cokelet pun jadi la kan..jgn ckp yg korang langsung xnk singgah kedai yg jual cokelet yer..mmg nk kene tampo2 sayang la nnt....

masa nak ke dataran lang tu aku lepas kan wardah jalan sendiri..suke die siap main kejar2 ngan en.suami lg..ye la tempat dia lapang so sesuai sgt la die nk buat aktiviti keluar kan peluh yg mashaammmm.... ok la jom kite tgk gambar nak x??tp gambar mcm x clear sgt la sbb amik time panas n x setting kan kamera... ok jom tgk....




























haaa mst nak muntah ijau korg tgk gambar punye la byk aku tepek kat sini kan..haha ada aku kesah korg wajib tgk gak gambar tu... selesai g dataran lang terus la nk anta kerete lepas tu baru terjumpa tempat legenda langkawi..alaaaaaa nape la awal2 lg x perasan tempat tu..kalau tangkap gambar comfirm cantik tp en.suami ckp panas xnk tgl kan kerete mcm tu terpakse la lupe kan hajat tu..aku sempat tangkap gambar batu tu jer..huhuhuhu..xpe la janji ada bukti aku pernah g situ..huwaawaa

lepas hantar kerete terus dapat naik feri..kitorang terus kan perjalanan balik mcm bese..cume sekali je aku singgah RNR tu pun kat tapah sebab nk beli buah jambu..jap je x lama dapat je buah jambu terus gerak semula..so perjalanan kitorang berakhir dalam kul 7 mlm..singgah kedai mkn area uma aku tu dl isi perut lepas tu terus blik uma..sampai uma dekat kul 8..aku kire2 aritu aku gerak dari perlis dalam kul 1 n sampai uma dkt kul 8...dekat 7 jam gak la perjalanan.. ape2 pun percutian tahun ni adalah percutian yg sangat gembira bg aku n family..en.suami pu  mengaku dia kate die sgt suke kan percutian di langkawi sbb x stress pun mcm tempat percutian yg lain.. dia kate bl da sampai kat kl rasa rindu je kat langkawi..dia tanye aku bl nk g holiday lg...huwawawawa....insyaallah ada rezeki lbh lg kitorang nak jejak kan kaki lg kat langkawi..betul la ape org ckp kalau sekali da jejak  kaki kat langkawai comfirm nk dtg lg.. ok la itu je cerite aku utk kali ni..thanks yaa pada yg sudi membaca n jgn bosan2 baca ape yg aku merepek meraban...



0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved