ads

Rabu, 27 Februari 2013

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


Gieyana.Com ®: Sepetang bersama <b>di Tanjung Dawai</b>, Kedah

Posted: 07 Oct 2012 06:07 PM PDT




Best makan seafood kat sini. Nanti saya buat full review yer... ^_~

:: cemPedaK ka CemPeQha ::: Dari Kuala lumpur ke <b>Tanjung Dawai</b>

Posted: 13 Jan 2013 07:03 PM PST

 cuti semester yang lalu,  patik telah mengikuti program anak angkat yang bertempat di Tanjung Dawai ,Kedah.
walaupun patik sendiri  oqhang Kedah tapi sejujurnya patik pun tidak pernah menjejakkan kaki di perkampungan nelayan ini. Dan aku taktau pun tempat ini wujud selain dari restoran-restoran yang ada di tepi-tepi laut yang selalu mama bawak patik ketika nak celebrated sesuatu.
Pengalaman sengkak apabila makan ikan temenung   5-6 ekor sekali makan.
Yang untuk terkena landak tuh ! sudah-sudah la tuh mengaru kaki

Ikan belacak penuh kat bawah tuuu









didalam bot ketika perjalanan ke Pulau Telor.



ini adalah gamat laut yang belum matang,dan boleh dibuat kerabu.
macamna?  buang air dalam dia kemudian potong halus-halus kemudian campurkan dengan apa segala bahan yang kau nak dalam kerabu  kau. Limau ,bawang,cili dan ect .
SIAP ! makan! . Rasanya seperti r perut lembu yang liat2 dan macam jeli-jeli sikit.
*mohon jangan melihat gambar ini dari sudut lain okay!




Cuba teka ini permandangan waktu bila??





situasi kebiasaan bagi gadis-gadis pingitan dikampung selain dapat menjimatkan kos minyak moror :p
ketepikan muka burn yang macam udang kara panas tu
Alhamdullilahh masih bernafas dalam menikmati kebesaran-Mu ya Allah..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved