ads

Selasa, 14 Mei 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Rusuhan Kaum <b>di Sungai Petani</b> ? - Kertas Warna Merah

Posted: 18 Dec 2012 10:24 AM PST

Beberapa jam yang lepas yakni sebelum 19 desember membuka tirainya, news feed facebook aku di banjiri dengan status dan blog post yang mengatakan ada rusuhan kaum di sungai petani, kedah.

Berderau darah muda ku. apa tidaknya my home sweet home adalah di sungai petani dan tidak jauh daripada tempat kejadian rusuhan tersebut. Alhamdulilah, sebab semua family aku masih lagi dalam mood bercuti dan sekarang tengah menikmati dinginnya gunung baling di baling, kedah. :p

Dengan berita yang keluar dari news feed facebook aku tu, aku dapati semua nya bercerita mengenai RUSUHAN di antara kaum melayu dan india. sampai melibatkan ayahda ayahda bagai. Sampai ada yang nak bakar masjid dan menyerang orang yang nak berjemaah. Ini amat merisaukan aku. terjamin selamatkah rakan rakan ku yang berada di sana?

Setelah beberapa jam, akhirnya pihak Facebook IPD Kuala Muda telah memperjelaskan isu Rusuhan Kaum di Sungai Petani yang di gembur gembarkan tu. Berikut adalah kenyataan nya,


Aku yang tak tau kepala ekoq ini hanya terus berharap agar pihak polis tetap teguh dalam menjaga keselamatan penduduk. Jadi apa cerita sebenaq nya ni? ce habaq sat?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved