ads

Rabu, 19 Jun 2013

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


my Secret: ada apa <b>di Langkawi</b>..

Posted: 30 May 2013 07:41 AM PDT

hallopp.. hehehe mood cuti masih ada tau.. aku baru balik dari cuti2 Malaysia.. hehehehe... tempat kali ni dekat Langkawi... so kali ni no more HIG (Haji Ismail Group) Idamansuri n what so ever.... heehhe tukar selera sikit gi langkawi.. asik shopping jee ko ye! kali ni trip aku ke Langkawi agak menarik sebab ada aktiviti yang lebih menyeronokkan...

tujuan bercuti aku dan family kali ni lebih nak merasa menjadi seorang pelancong.. yelah sebelum nak kagum tempat org kita kena kagum tempat sendiri kan... perjalanan sebagai pelancong bermula pada hari kedua sebenarnya.. actually memang aku teringin sangat nak pergi island hoping.. jadi kali ni impian termakbul... sebelum island hoping....

CABLE CAR

dulu aku gayat sekarang tidak lagi. aku naik atas tu dengan ayah aku.. mak taknak naik takut pengsan katanya... hehhee.. memang le takut sebab tinggi oii.. cane aku atasi  masalah gayat.. hehehe senang je jangan pandang bawah... aku pandang atas je .. kekonon sedang menghayati alam semula jadila kannnnn.. tapi rasanya yang paling mendebarkan bila nak turun bawah... huhuhu takut OIIII!!!! nasib baik jambatan gantung rosak.. mau merangkak aku berjalan ...


perjalanan seterusnya....

ISLAND HOPING

kitorang naik kat tanjung rhu... mula2 takut termasuk la makcik2 aku n sepupu yang kecik2 tu...dah lama naik syok pulak... yang si kecik sekali (adam) boleh bantai tido pulak kena angin katanyeeee

memula dia bawak kitorang gi gua buaya.. sebabkan air pasang jadi tak dapat la masuk.. kitorang tanye kenapa nama gua buaya.. adakah ni sememangnya lubuk buayaaa??? haaaaa jawapannya korang tgk gambar kat bawah:

dah dapat jawapan? puas ati x?? hahahaha mampuih semua kena tipu.. situ takde buaya pun laaaa.... aiyoooo.. jgn takut sangat laaaahh... hihihi.. seterusnya kitorang pergi ke port Eagle feeding (sori takde gambar) .. pemandu pelancong tu kata nak suruh helang datang kena panggil ... panggil cam ni ke ? EAA MENATANG MARI, EEAA MENATANG MARI...... atau ..... OOOOOOOOO (Ala tarzan gitu) hehehe jawapan dia kena panggil dengan bunyi enjin moto bot... PRENGGG... PRENGGGG... PRENGGG... kaaan kelas tak? tak perlu suara tarzan, tak perlu panggil ala labu labi.. hehehe terus datang dalam 6-7 ekor helang gitu.. memang best view dia...

perjalanan diteruskan ke gua kelawar.. tak singgah sebab jambatan rosak sambil2 dalam perjalanan tu berceritalah si pemandu pelancong tu ... bagitau nama bukit tu bukit ni.. ada bukit kasut la bukit kingkong laa.. tak caya ada bukit king kong?? betoi la ingat aku tipu kee???
haaa nampak?? king kong x?? hehehehe... kitorang ada jugak singgah sangkar ikan atau dlm bhasa mat sallehnye fish farm... kenapa bukan fish pond eh??? hehehe ah lantak!!! ikan menarik perhatian dah tentulah si pari dan si buntal yang comel!!! ala tomey2..... hehehe si pari tu kocak2 air dia boleh datang... ayah aku bagi makan.. heeee aku taknak bagi kang tekejut mau aku kasutkan kepala dia nanti abes mata pencarian tokey sangkar ikan tu nanti hahahahaa!!! maapkan sayeeeeee agak dalam dua jam jugak lah naik bot tu.. tapi memang best.. next time aku nak pegi snorkeling n pulau payar nak bagi makan ikan jerung.. haa lagi satu tasik dayang bunting .. minum air tu orng kata boleh bunting.. kalau bujang boleh bunting jugak ke? ehh!! wooppsss

selain dari islad hoping tu aku singgah makan laksa.. laksa terbaik laksa ikan rebus sekoq kat jalan airport.. haa gile.. laksa pastu letak ikan rebus pulak sekor dalam laksa.. kucing tengok dia pun nak makan laksa sekaki.. lagi satu rojak singapore.. emm murah aku rasa sebab aku amek banyak tapi harga rm 15 aku bajet mau kna 20-30 jugak laaa...

jadi untuuk mereka2 yang kaki shopping bila gi langkawi ape kata kali ni tukar pulak.. pegi tempat mcam2 ni.. aku rasa lagi banyak benda nak di kenang dari shopping je memanjang.. barang korang bawak balik pun tak banyak.. coklat utk aku pinggan mangkuk utk mak aku tu je... org lain berbondong2 troli.. huhuhu tak kuasa....

NEXT >>>> GENTING HIGHLAND dengan kengkawan!!!!!!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved