ads

Isnin, 15 Julai 2013

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di tanjung dawai - Google Blog Search


aLw!z b3 my baby: Shopping Hasil Laut <b>di Tanjung Dawai</b>, Sungai <b>...</b>

Posted: 10 Jul 2013 08:22 PM PDT

Last week kan wedding adik ipar aku belah pengantin laki kat Sungai Petani sana.. so lepas kenduri tu kami pakat² terjah Tanjung Dawai nak soping hasil laut. kan dah nak puasa, masing² nak cari ikan masin. pembuka selera time sahur katanya.... eceli aku memang tak tau pape pasal Tanjung Dawai ni. huhuh.. 1st time kot sampai sini. makcik² aku la kecoh ajak pegi sana. so ikut jer ler..
Tanjung Dawai ni macam perkampungan nelayan. so, memang banyak la hasil laut jual kat sini - ikan masin, sotong kering, belacan, ikan bilis, keropok, etc. harga pun murah dan yang penting masih segar.
 stop kat kedai tepi jalan ni usha apa yang patut.... tanya pakcik peniaga kat situ katanya barang kat kedai² tepi jalan ni lagi murah coz kedai sendiri, dan hasil laut pun buat sendiri. kalau beli kat kompleks/arked tu mahal sikit coz kedai kena sewa. so tak salah tempat la kami soping kat sini. huhuhu...
 3 pek RM10. macam² ada boleh campur.
 beli ikan masin belanak ni buat stok sahur.. feberet nih..
Arked Tanjung Dawai. berderet kedai kat atas tu. aku tak turun. tunggu dalam kete. malas dah nak bejalan. lagi pun dah beli apa yang perlu kat kedai tepi jalan tu. sama aje yang dijual pon. harga je lain kot.
 sementara tunggu makcik² sambung soping, hubby bawak hadif lepak kat jeti tanjung dawai. oh dari jeti ni boleh naik bot ke Pantai Merdeka yer.. tambang RM2. perjalanan pon dalam 3-4 minit sajok.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved