ads

Khamis, 24 Oktober 2013

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Sweet Memories 0f MWM&#39;s: Seronok dapat raya korban <b>di langkawi</b> <b>...</b>

Posted: 19 Oct 2013 08:58 AM PDT

Alhamdulillah...selamat sampai rumah ku syurga ku ptg td... setelah 4hari 3 mlm berada dilangkawi beraya bersama mak tok n tok abah dan adik2... Sebelum blk sempat juga meraya di alor setaq bersama tok walid n maktok serta adik beradik yg lain.. ikutkan turn sebelah mama tapi bila mak tok buat keputusan nak raya langkawi susuh la sikit nak menyeberang bot utk kesana sbb babah n along masih keja n sek hari isnin baru2 ni.. Jadi kita raya siap2 dialor star so blh la dok byk ari sikit dilangkawi.. blk sana sehari dua buat penat ja naik bot turun bot...abis masa perjalanan ja kalau sat2.. 
sebelum blk kita jemput toklang hussin adik tok abah di shahab perdana sbb toklang nak blk ke langkawi juga...so kita ke kuala kedah sekali la... sampai sana angah siap lompat2 tanda seronok tak terkata dah... tapi sampai ja dikedai maktok dialah org pertama reyau (nagis) sbb nak perpuas kat acik dia... acik bawa pergi kedai hello dan2 elok perangai dia...alahaiiii angah ooo angah....
Sampai ja mak tok dah siap dok masak utk anak2 ketam sambal, sambal picit, rendang dll sempat juga jumpa anjang dianan sefamily dia org naik ferry kul 7mlm ke kuala perlis.. So esoknya aktiviti meraya la kita pekena kenduri korban sana sini, sibuk tok abah bila raya dilangkawi keja atuq masjid ja dia dok joint aktiviti korban... Sbb tu atok abah tak mau blk tinggal di perlis walaupun disana dah ada umah... mak tok ja beranggan tapi betoi la langkawi dah serasi dgn tok abah, kwn2 dah mcm adik beradik...blk perlis mati akai tok abah nnti... km anak2 follow je kat mn depa suka dok, janji allah swt pelihara keselamatan n kesihatan tok abah n maktok insha allah ameen.... jom layan pic spjg blk raya haji thn ni....alhamdulillah allahuakbar walillahililham......






0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved