ads

Selasa, 17 Disember 2013

02 di langkawi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Percutian GBS <b>di Langkawi</b> - Ruggedmom.com

Posted: 10 Dec 2013 05:00 PM PST

Halluuuu....!!

Geng Bas Sekolah ke Langkawi kali ni. Percutian yang menyeronokkan tapi agak stress bagi aku. Ko tengoklah sendiri budak ni.

Merajuk, menjerit, bergaduh dengan abang tapi dia pandai bodek maknya. Bila aku kata tahun depan dah tak boleh ikut, tak larat nak melayan kerenahnya dia boleh jawab, "mama cakap je tu...nanti mama bawak kita jugak".

Paling annoyed, masa KUL-LGK tu ada sorang ah chong kat belakang aku tak henti bercakap dengan kuat nak mententeramkan anak dia. haiyaaa...dia cakap selupa macam kat rumah. Takde pulak aku dengar suara anak perempuan dia yang comel tu...asik suara dia aje kemain kuat throughout the journey. Nasib baik sejam, kalau 3 jam memang aku sound la nampak gayanya. Aku rasa anak dia taknak pakai safety belt dan dia dok bagi arahan. Kalau anak dia bising aku tak hairan, biasalah budak-budak...akupun ada anak so dah biasa (tapi anak aku yang 5 tahun well behave masa tu, sangat exited naik kapatebang ;D). Ya rabbi....aku rasa nak suruh dia diam aje. Kita, kalau marah anak di tempat ramai orang selalunya akan mengetap gigi supaya suara tak kuat melahau ...ini tak..adoiiii...tekanan perasaan betul! Maid dia yang duduk baris ABC nak tolong dia tak bagi...aku dok fikir, dah budak sejak subuh sepiee sampai ke malam dengan maid mesti maid tu lebih tahu nak buat macamana ye tak? Tolonglah, tolong...kalau boleh tak nak sekenderaan lagi dengan orang macam ni. Sakit jiwo den.

Kami pergi bercuti ni, setiap seorang ada sumbangan berdikit dikit sejak Febuari. Kita bukan ada emas berkepuk kan anak-anak?? Yang penting happy.

Nantilah ai sambung.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved