ads

Khamis, 26 Disember 2013

02 di pendang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


Saya Cik Ummi: Program Insaniah <b>di</b> Tokai, <b>Pendang</b> [Part I]

Posted: 15 Dec 2013 12:00 AM PST

Bismillah , Assalamualaikum , Hai semua ! =)
Sibuk jaga update blog orang, blog sendiri makin berhabuk kena tinggal dek aku. Hehe. "Maapkan mummy ye cayang," kataku kepada blog yang tercinta ni dengan muka bersalah yang amat.
Ok. Straight to the point.
Minggu lepas kitorang ada buat program kat Tokai, Pendang. (Hoihh, citer minggu lepas, baru sekarang nak citer. Basi sungguh perangai +____+"). Kitorang buat event ni under Program Pembangunan Insaniah UKM. Memandangkan kitorang dah buat dua kali pada tahun lepas, ni merupakan program yang ketiga dan yang terakhir kitorang kena buat. Alhamdulillah. Dah abes pun ~

Entah kenapa bagaimana dan macam mana tah, ahli kumpulan aku boleh setuju nak buat program kat kawasan yang dekat-dekat je. Satu lagi group buat kat Cameron Highlands. Warghhh, jeles guwa ! >__< . Tapi takpelah, ada hikmah semua itu. Kan?

Lepas dah berbincang, kami dok pakat untuk pi wat medical check-up kat Kampung (err, kampung ke?) Tokai, Pendang, Kedah. Heh. Awal perancangan jek kononnya nak buat medical check-up. Tapi bak kata pepatah, "kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan", terpaksa ubah tentatif yang dah dibincangkan atas sebab-sebab yang tertentu.

Hm, mungkin untuk entry yang ni, aku takmolah citer panjang. Just review from what we've done okay? Lain kali lah aku update pasal aktiviti-aktiviti tu sume =) . InsyaAllah.

14.12.2013 Sabtu

Petang, kitorang bertolak ke Kampung Tokai tu dengan bas yang disediakan oleh AUCMS sendiri. Hehe. Save budget !

Malam tu, ada majlis bacaan Yasin kat umah Pak Usu Hani. Memandangkan kitorang sampai destinasi lebih kurang waktu Maghrib, perut masing-masing pun time tu belum sempat dinner pun. So, dengan perut yang galak main drum ala-ala rockstar, kitorang pun menembokkan muka masing-masing dan pergi join majlis tu.

Dengan baju yang selekeh sempoi, dalam hati masing-masing pun berkata :

" Ah ! Pedulik lah baju tak tukar pun, asalkan 'gendang gendut tali kecapi kenyang perut senang hati' nanti."

Ok. Fine. Aku tipu.
Bukan hati masing-masing tapi itu hanyalah hati aku jek yang berkata sedemikian rupa =_____="

 Lepas dah seronok makan, masing-masing mula membakar dan merajinkan diri menolong mengemas rumah Pak Usu Hani. Ye lah, takkan dah makan nak main tinggal jek kot?? Sape pulak yang ngajo macam tu ? T____T . Sebagai barisan bakal doktor, kami diajar 'Insaniah' hokey. "I.N.S.A.N.I.A.H".  Sebab tu lah rajin semacam. Haha.

Dah lah.
Gambar rerajin ni takleh taruk banyak-banyak. Nanti takut riyak pulak dorang ni. >__<. Haha

15.12.2013 Ahad

Hari ni aktiviti-aktiviti yang dirancang bermula. Kan mula-mula kitorang plan nak buat medical check-up kan? Tapi last-last jadik lain pulak. Apa aktivitinya? Ish, tak rajin lah pulak nak cakap sekarang. Nanti-nantilah kita sembang kencang-kencang sikit ok? =P

Dah habis berperang tu semua bagai, ramai antara kitorang yang tercedera. Malah, lagi ramai yang syahid bila masuk dalam bas time nak balik ke hostel. Terkena gas beracun pakcik driver bas barangkali ? Hehe.

Tapi, bila singgah kat Peranginan Batu Hampar, Yan, Kedah, secara otomatik, yang syahid terus hidup semula. Siap ada yang bermandi-manda dengan lintah dan pacat kat dalam sungai lagi tu. Takpelah, biarkan mereka dalam dunia masing-masing asalkan mereka bahagia ~

Lepas dah seronok tengok alam, kitorang sekali lagi syahid dalam perjalanan. Takleh nak buat apa dah sebab masing-masing dah keletihan. Dah sampai hostel, baru pandai nak bangun. Haha.

Ok lah.
Cukup lah takat tu aku meng'exercise'kan jejari mari ni. Bukan malas, tapi nanti patah pulak jari-jari ni sebab taip panjang sangat =P (Haha. Alasan sungguh !)

Untuk kengkawan aku, mintak maaf ye kalau aku ada silap cakap atau korang terasa ke.. peace yow !
Nantikan gambar yang dasyat-dasyat untuk entry akan datang. Muehehehehe. (Kalau aku jumpa lah gambar-gambar yang dasyat tu O.o. Kalau tak jumpa, you're just lucky)

From author :

Rasa macam nak pergi lagi jek ke sawah bendang dan Batu Hampar tu. Macam best jek. Cuba lah korang try pegi sana =) . Serious dapat feeling-feeling nyaman gitu. Haha. 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved