Rabu, 2 Januari 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

02 di sungai petani - Google Blog Search


Berita Pergaduhan <b>Di Sungai Petani</b> MENGARUT, Penduduk <b>...</b>

Posted: 22 Dec 2012 04:00 AM PST

sungaipetanidemo1

Walaupun sudah berulang-ulang kali diberitakan bahawa pergaduhan di Sungai Petani itu hanyalah pergaduhan biasa, tetapi ada yang mahukan pergaduhan tersebut berpanjangan sehinggakan ada yang pula yang membuat cerita kononnya, punca pergaduhan itu adalah disebabkan penganut Hindu hendak membakar masjid dan merampas tanah Melayu untuk mendirikan sebuah kuil di Taman Ria Jaya. 

Walhal, cerita-cerita tersebut adalah MENGARUT sama sekali.

Melihat kepada perkembangan semasa yang masih belum surut dengan pelbagai cerita-cerita karut, penduduk tempatan yang sudah bosan dengan gelagat puak-puak yang mahu melihat kesengsaraan penduduk tempatan menerusi kekacauan yang tiada kesudahannya. 

Semalam iaitu pada 21 Disember 2012, satu perhimpunan aman telah diadakan di IPD Kuala Muda anjiran NGO dan persatuan-persatuan yang berasakan kaum Melayu dan India. Mereka bersatu dan sepakat untuk menolak sebarang berita karut yang mengatakan pergaduhan kaum di Sungai Petani sudah sampai ke tahap kritikal. 

Lebih kurang 100 orang telah berkumpul dalam perhimpunan aman tersebut. Mereka kemudiannya membuat laporan polis agar polis mengambil tindakan terhadap pihak yang menyebarkan SMS dan blog-blog hasutan bersabit isu gaduh di Sungai Petani. 

Semangat satupadu yang ditunjukkan oleh penduduk setempat Sungai Petani merupakan contoh terbaik untuk menolak sebarang fitnah dan khabar-khabar angin yang sedang galak dan berleluasa sekarang ini. 

02 di merbok - Google Blog Search

02 di merbok - Google Blog Search


LagunaMerbok: Senja <b>Di</b> Laguna <b>Merbok</b>.

Posted: 03 Oct 2012 04:10 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Mengiringi Raja Sehari di Alor Setar. ... Harimau ... Mini Gathering Bloggers Di Teh Tarik Place Sooka Sentral ... Majlis Penyerahan Projek Pembinaan Masjid Bandar Laguna Merbok(BLM) Kepada JK Pembinaan Masjid BLM.

02 di pendang - Google Blog Search

02 di pendang - Google Blog Search


Kebakaran <b>Di Pendang</b> - Media Kedah - Blogspot

Posted: 10 Dec 2012 06:20 AM PST


Pagi tadi semasa Pisau Kedah dalam perjalanan ke Pendang, telah berlaku satu kebakaran di Pondok Haji Wan Long, Kampung Pokok Asam, Jalan Kubor Panjang, Pendang.

Kebakaran itu telah mengakibatkan 5 biji buah pondok hangus sama sekali, namun tiada kemalangan jiwa yang telah berlaku kerana ketika itu penghuni tidak berada di dalam pondok berkenaan

Menurut penduduk yang duduk berhampiran, kebakaran mula di sedari pada pukul 9.30 pagi dan telah menghubungi Balai Bomba Pendang untuk memadamkan kebakaran yang berlaku dengan cukup pantas kerana kebanyakan struktur kelima-lima pondok berkenaan di dirikan menggunakan kayu.

Pihak bomba masih lagi menyiasat punca kebakaran dan nilai kerugian yang di hadapi kelima-lima penghuni pondok berkenaan.