ads

Khamis, 31 Januari 2013

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> PASAR PAGI <b>POKOK SENA</b>

Posted: 09 Nov 2012 10:03 PM PST

AKTIVITI KEMPEN KESEDARAN AWAM DAN KITAR SEMULA DI PASAR PAGI POKOK SENA, KEDAH
Pada 10 November 2012, warga kerja Ibu Pejabat PPSPPA Alor Setar, Kedah terlibat dengan satu aktiviti kesedaran awam dan kempen amalan 3R iaitu kitar semula khususnya di sepanjang Pasar Pagi, Pokok Sena. Aktiviti yang dirancang oleh Ahli Majlis dan AJK kawasan berkenaan dilaksanakan dengan sempurna yang mana satu ucapan alu-aluan dan penerangan ringkas diberikan sebelum bermula. Kemudian, para peserta bersama-sama berjalan di sepanjang pasar pagi tersebut sambil memberikan risalah berkenaan dengan langkah atau kaedah pembuangan sampah yang betul dan berkesan supaya tidak berlaku kekotoran yang diakibatkan oleh pembuangan sampah merata-rata. Pihak warga PPSPPA yang diwakili oleh En Saiful Redzuan, Pegawai Penguatkuasa Alor Setar dan pembantu beliau, En Najid Sharani juga turun padang memberikan risalah berkaitan dengan kaedah tersebut serta penerangan ringkas kepada penjaja dan pengunjung pasar pagi. Penerangan dan risalah mengenai amalan kitar semula pula disampaikan oleh Pegawai 3R, En Mohd Azrul Bin Azmi. Selain itu, beg-beg plastik juga diberikan kepada penjaja dan para pengunjung pasar pagi tersebut untuk memudahkan mereka membuang sampah serta mengasingkan sisa pepejal. Hal ini akan mengurangkan kadar pembuangan sampah merata-rata.






Dengan kekerapan penganjuran kempen kaedah pembuangan sampah yang betul serta amalan kitar semula ini akan meningkatkan kesedaran awam di kalangan masyarakat serta mengurangkan pembuangan sampah di tempat-tempat awam secara berleluasa. Diharap kempen ini juga dapat meningkatkan kadar kitar semula di kalangan orang ramai yang mana kekurangan kadar pembuangan sampah akan memberi kesan peningkatan jangka hayat tapak pelupusan sampah yang semakin uzur. 

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


::ThE sTaNzA oF LiFe::: GFS <b>di Kulim</b>

Posted: 16 Jan 2013 02:22 AM PST

Assalamualaikum

Hai my sweeties!!

Kalau post sebelum ni,aku agak beremosi sikit,tapi post hari ni pasal lawatan dengan geng Environmental Health ke Kulim.Memang agak dekat dengan UiTM kami tapi tak kisah semua tu.Asal dapat keluar pi jalan-jalan.Hahaha

Kami kena pi Sedim untuk Gravity Feed System (GFS).Kat sini la tempat di mana keperluan air bersih disalurkan untuk penduduk kampung kat Sedim ni.Punca air ni kat atas bukit.Mesti la bersih kan.

*sori gambar banyak blurr..cilok pics dari kawan aku.Aku tertinggal kamera derr -_-" *



Lepas tu,kena daki bukit lagi.Serius la aku dah semput sekerat jalan -_-"




Tempat yang kami pi tu dipelihara dengan baik sebab air kat situ untuk kegunaan penduduk. Dah ditapis betul-betul,baru dialurkan ke rumah-rumah.Langkah utama yang perlu dibuat,mestilah kena masak dulu air tu. 

So sebab tu la kat sana,orang luaq tak boleh masuk.Takut water intake nanti tercemar. Jagalah alam sekitar kita ni baik-baik ye ^^,
Setakat tu ja aku boleh cerita pun.Sori gambar sikit.Nanti aku akan pastikan kamera tak tertinggal untuk lawatan akan datang. 

*dah la tertinggal kat rumah.tunggu balik rumah la jawabnya kalau nak amik kamera*

Esok,kami pi lawatan ke Ipoh,Perak pulak untuk ke Water Treatment Plant dan Jabatan Mineralogi. Sakan la kami ni.Untunglaa kos aku ni sebab kena banyak pi jalan-jalan :))

Sekian.. 

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


M a s A z i m a h: Tahun baru ku kini <b>di merbok</b> :)

Posted: 31 Dec 2012 06:46 AM PST

ini pertama kali buat entry tulis tajuk dulu baru tulis isi dia. tah pape kan tajuk? ni kalau sape2 baca, mesti kene bahan kan. walaupun dalam hati je. ohmaiiiii T_T

sambil menaip sambil makan m&m kawan bagi, perisa peanut. rasa dia macam makan coklat apetah tu yang dalam plastik kaler merah tu. lupa lah nama dia :( hahaha tapi takpaaa coklat ni pun orang belanja. mahaiii tau dak dia beli, ada harga kat plastik coklat tu. sedih tengok nya Y_Y

rasa kelakar sangat bila tulis ni. macam tah papeeee je. nak cakap apa pun taktau. nak sembang dengan orang, sini mana ada orang. oh lupa. ni dah malam. esok ada kelas pagi. nak kene iron baju, tapi tu kerja last-last sebelum tido. sebabtu bila iron baju, selalu tak perfect pun baju tu hilang kedutan. buat kerja sambil lewa je~ pernah aritu buat kerja apa tah sambil baring, pastu mama kata "cubalah buat kerja sambil duduk" hahahahha terasa taww kat situ. makan pun nak sambil baring jugak. mengada much kan?

ni nanti sebelum tidur nak tengok bimbi dan bonni lah. fon tengah cas. harap2 boleh tengok movie tu pastu baru tido. penat sangat lah harini. dengan tidur tak cukup nya. haiyaaaaaa

macam biasa lah, ni entry tahun lepas. kejap lagi kalau post lambat sikit je, dah jadi entry tahun depan. sekejap je masa berlalu. dah nak masuk tahun baru.

apa yang paling aku menyesal penah buat selama ni? taktahu lah. kalau nak kata pasal study, smua rasa nya okay. walaupun aku ni bengap lah jugak sikit. dengan slowww nye lagi lahmak haiii kawww haaa nasib baik last2 minit ada jugak effort nak belajar betul2. takut betul dengan sem 4 ni T_T nampaknya bukan honeymoon semester dah kali ni :( kene struggle lagi teruk dari sebelum ni. subjek yang belajar semua susah gilerr nak ingat. faham tu faham. tapi kalau dah keturunan makan kepala ikan kan, payah betul lah nak menghafal ni. hm takpa, kita cuba yang terbaik k? hehehe

hye semua orang~ rasa kelakar tak aku cerita macam tah pape niii. esok lusa kalau ada yang kata, i read ur blog. rasa kelakar nyeeeeeeee :p tadi pon ada yang kata dia baca apa tulis. ape lahhhh lawak sangat. sanggup nah kau baca semua ni :D aku pun taktau nak tulis semua ni untuk sapa baca. kalau gambar? ada banyaaaaak gambar. tapi takde masa nak bubuh watermark bagai. cemana nak upload kan. tengok lah nanti kalau ada permintaan baru lah bubuh. tu pun kene usahakan jugak tu. hahaha

ini kalau pakwe baca mesti kene gelak ni. buang tebiat aku meroyan sorang2 kat sini Y___Y
banyak sangat pulak emoticon sedih, nangis dekat sini. macam bosan kan? huhuhu entah lah. memang tengah bosan. ok, time to iron baju. *padahal pegi tengok bende lain*

selamat menyambut tahun baru masihi semua :)

di negeri kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri kedah - Google Blog Search


Info Mahligai Annur:: Universiti &#39;lima bintang&#39; <b>di Negeri Kedah</b>

Posted: 11 Dec 2012 06:57 PM PST

KUALA KETIL – Kampus Kolej Universiti Insaniah (KUIN) Kuala Ketil dijangka siap hujung tahun ini. Ianya akan menjadi universiti 'lima bintang' bagi rakyat Kedah apabila ianya siap nanti.

02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di sik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sik - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


RESORT REGENCY GUNUNG <b>JERAI</b>, GURUN <b>...</b> - jom jalan-jalan...

Posted: 07 Jan 2013 02:12 AM PST

Sebelum ni saya ada post berkenaan Resort Regency Gunung Jerai :
http://haizanrunsah.blogspot.com/2012/02/resort-gunung-jerai-kedah-tenangmemang.html
Pengalaman pertama kali pergi tempat ni dulu, cuacanya memang sejuk ditambah dengan angin kencang.Pengalaman kedua ni, cuaca masih sejuk dan tiada angin kencang cuma kalau waktu malam, kabus memang sangat tebal. Syok tengok tiupan kabus tebal yang laju meluru masuk kafetaria ketika kami sedang minum malam
Saya akui, memang semakin cantik & mempersonakan Resort ni..Cuma satu masalah je...jalan masa naik gunung aritu memang agak merunsingkan sebab diaorang tengah baiki jalan yang masih runtuh...wuiiiiih...banyak beristighfar gak dibuatnya....
Kali ni kami berkesempatan mengunjungi Ladang Cendawan Shitake di puncak Gunung Jerai ni..Susah nak cari Ladang ni kat tempat lain di Malaysia ni...Harga sekilo pun sehingga RM 45. Ladang ni diuruskan oleh Dr Shirley bersama keluarganya atas nama syarikat AgroBio Future.Kami diberi taklimat dan dibawa melawat proses pembuatan cendawan shitake yang nampaknya macam mudah tapi merumitkan.Bagusnya cendawan shiitake ni ialah boleh beri sistem imun untuk menentang penyakit seperti kanser paru-paru, melawan bakteria, virus, toksin dan sel tumor...patutla harganya mahal....
  









































02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Selipar_Toilet: Kereta Sewa Murah <b>di Langkawi</b>

Posted: 16 Jan 2013 06:20 PM PST

Salam

Hari nie 1st day aku keje utk minggu nie setelah bersuka ria kat Langkawi.. Seronok giler g holiday. Nnt aku share pictures kat langkawi.. Ari nie xsempat nak upload pictures smua sbb bz gilos sbb cuti laa kann hihi

Yang syok g langkawi nie mak2 laa..mak aku borong periuk belanga bkn main lg.. siap beli beg kosong lagi nak angkut brg2 dia..aku borong ape aje coklat jer..!!

Entry nie aku just nak bg info kalo siapa2 nak g langkawi. Kalo g sana kena sewa kete so aku nak share kat korang kereta sewa yg aku sewa kat langkawi. Aku ambik Honda City 3hari dia bg RM300 pastu adjust punye adjust dia bg RM250 jer!! hahahahahaha *mak suka nyahh*. Kereta dia mmg mmuaskan!

Nie no telepon abg tu.. 012-4700522

Website dia aku xingt la ape! hahahaha try la call dia then tnye kalo bminat..

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


UMNO <b>PADANG SERAI</b> KELUARGA DAIF | Portal UMNO Kedah

Posted: 17 Jan 2013 03:02 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Namun, selepas menjalani pembedahan di Hospital Kulim, keadaan saya tidak pulih dan terlantar sehingga sekarang," katanya ketika dikunjungi oleh Setiausaha UMNO Bahagian Padang Serai, Ahmad Zubib Saad di sini ...
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved