ads

Isnin, 4 Februari 2013

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


kpt lawat <b>kuala ketil</b> jam 9 pagi 230113 - beritakuin . blogspot . com

Posted: 22 Jan 2013 07:26 AM PST

Pihak Kementerian Pengajian Tinggi (KPT ) akan mengadakan lawatan ke kampus KUIN Kuala Ketil pada 23 Januari (Rabu) jam 9 pagi. Antara wakil KPT yang akan terlibat ialah Dr Aizat dan Puan Azura.
Antara kawasan yang akan dilawati ialah asrama pelajar yang ada dalam pelan kampus tetapi kini langsung tidak ada asrama dalam pelan kampus KUIN yang telah menimbulkan rungutan dan keluhan ibu bapa dan pelajar yang terpaksa menyewa rumah di sekitar dengan harga yang teramat sangat mahal 
Kawasan lain yang akan dilawati ialah msjid KUIN yang berada di atas air yang ada dalam pelan asal, tetapi tiba-tiba tak ada bila dibina. Nabi hijrah buat masjid dulu KUIN pindah buat tasik dulu.. pandai laaaa sangat. Ini akan menimbulkan kesusahan untuk menyatukan ummat KUIN dengan perpaduan solat.
Mereka juga dijangka akan melawat perumahan staf yang juga ada dalam pelan tetpio last-last tinggal 4 buah sahaja... tak tahulah sapa yang nak duduk .. rumah ada 4 biji.. staf ada 400 orang .... pandaulah sangat.
Jika buat kampus tetapi kebajikan pelajar tak ada , lanhsung tak ada asrama, sudah pastilah susah KPT ada hak untuk buat penilaian secara profesional.

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


KedahLanie.info: Banjir <b>di Pendang</b> beransur surut

Posted: 01 Oct 2012 06:50 PM PDT


ALOR SETAR - Banjir yang melanda 10 buah kampung di Pendang semakin surut namun 206 orang mangsa yang dipindahkan ke pusat pemindahan tidak dibenarkan pulang sehingga keadaan selamat.
Ketua Operasi Jabatan Pertahanan Awam Pendang, Mohd Izudin Inusneah berkata sehingga pukul 11 pagi ini semua mangsa masih berada di Pusat Rakan Sukan, Tanah Merah dekat sini.
"Mereka yang dipindahkan membabitkan 57 keluarga dari Kampung-Kampung Bonggol Kambing, Hampar Kanan, Pondok Hampar, Bonggol Besi, Sukamari, Alor Punti, Pondok Haji Husin, Tanjung Radin, Tanah Merah Dalam dan Lubuk Gajah," katanya ketika dihubungi.
Mohd Izudin berkata air Sungai Pendang pagi ini berada pada paras 2.7 meter setelah mencatat sedalam 2.85 meter semalam.- Bernama

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


Selipar_Toilet: Kereta Sewa Murah <b>di Langkawi</b>

Posted: 16 Jan 2013 06:20 PM PST

Salam

Hari nie 1st day aku keje utk minggu nie setelah bersuka ria kat Langkawi.. Seronok giler g holiday. Nnt aku share pictures kat langkawi.. Ari nie xsempat nak upload pictures smua sbb bz gilos sbb cuti laa kann hihi

Yang syok g langkawi nie mak2 laa..mak aku borong periuk belanga bkn main lg.. siap beli beg kosong lagi nak angkut brg2 dia..aku borong ape aje coklat jer..!!

Entry nie aku just nak bg info kalo siapa2 nak g langkawi. Kalo g sana kena sewa kete so aku nak share kat korang kereta sewa yg aku sewa kat langkawi. Aku ambik Honda City 3hari dia bg RM300 pastu adjust punye adjust dia bg RM250 jer!! hahahahahaha *mak suka nyahh*. Kereta dia mmg mmuaskan!

Nie no telepon abg tu.. 012-4700522

Website dia aku xingt la ape! hahahaha try la call dia then tnye kalo bminat..

02 di jerai kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jerai kedah - Google Blog Search


hanya.....: KURSUS KEUSAHAWANAN SISWA 2012 <b>DI</b> RESORT <b>...</b>

Posted: 11 Dec 2012 07:08 AM PST

21 - 23 NOVEMBER 2012, RABU - JUMAAT
RESORT THE REGENCY GUNUNG JERAI, GURUN KEDAH
Sebelum ni saya anjurkan Kursus Keusahawanan di Lumut Perak dan Pulau Jerejak Pulau Pinang, untuk tahun ni, saya buat pulak untuk 43 orang pelajar Matrikulasi Perakaunan kat Resort Regency, Gunung Jerai, Gurun Kedah. Saya lebih teruja buat kursus di Gunung Jerai sebab semuanya 'perfect' dan paling best ialah persekitaran yang nyaman, sejuk, pemandangan sawah padi dari ketinggian hampir 1000m dari aras laut, dikelilingi hutan hijau, boleh tengok matahari terbit dan terbenam, dikelilingi taman dan bunga-bungaan tanah tinggi yang mekar setiap masa, arnab yang berlari bebas dikawasan penginapan, ada swimming pool walaupun cuaca sejuk, monyet-monyet pun bebas berkeliaran, malam-malam sejuk sehingga bawah 20 darjah celcius yang kadang-kadang diselubungi kabus dan awan tebal sehingga masuk dengan selamba dalam dewan tempat kami beraktiviti.

Batch tahun ni, saya tak mau buat ceramah. 90% praktikal, hanya 10% je teori.Semuanya saya dan seorang lagi cikgu 'handle'. Objektif kami mudah je...nak ajar diaorang KARAKTER SEORANG USAHAWAN. Bila buat kaji selidik, 100% sangat suka & seronok dengan kursus ni kerana kursus ni lain dari yang lain (harap-harap tak hipokrit la)





2) AKTIVITI PERBINCANGAN KUMPULAN



3) AKTIVITI PERSEMBAHAN IDENTITI SYARIKAT/KUMPULAN


4) AKTIVITI RIADHAH - DODGEBALL

5) AKTIVITI PRODUCT DESIGN
  • MELT & MOLD SOAP
  • FOAM SHEET DESIGN
  • GLASS PAINTING
  • TILE PAINTING
  • DENIM BAG RECYCLE
  • NEWSPAPER BEG
  • MENCANTING BATIK
  • POSTER










6) CERAMAH & LAWATAN CENDAWAN SHITAKE. Ladang cendawan yang satu-satunya ada di Malaysia.

7) CERAMAH RINGKAS TENTANG PERSONAL FINANCIAL INTELLIGENT


8) AKTIVITI RIADHAH - ROKET KERTAS

9) AKTIVITI PEMBENTANGAN, PERSEMBAHAN DAN PAMERAN















 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved