ads

Selasa, 19 Mac 2013

02 di pokok sena - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pokok sena - Google Blog Search


Tun_Telanai: DSAI <b>DI POKOK SENA</b>, KEDAH : TUN MAHATHIR <b>...</b>

Posted: 11 Feb 2013 01:04 AM PST

DOA SEMOGA ALLAH GAGALKAN PENIPUAN UMNO DALAM PRU-13

Ya Allah, Tuhan Semesta Alam. Yang menjadikan langit dan bumi serta menggerakkan awan. Kami hamba Mu yang lemah dan daeef sujud memohon kepada Mu. Sesungguhnya UMNO dan Barisan Nasional akan menipu dan berbohong dalam Pilihanraya Umum ke 13 kelak.

Ya Allah Ya tuhan kami, pohon kami semoga Kau menurunkan Bala Tentera Malaikat Mu dan mengagalkan segenap penipuan mereka ini, Ya Allah. Pastikan setiap penipuan mereka itu memakan diri mereka sendiri.

Ya Allah, ko turunkan Bala Mu pada setiap yang bertanggungjawab di atas penipuan2 ini samada mereka duduk di dalam Jabatan Pendaftaran Negara, Kementrian Pertahanan, Kementrian Dalam Negeri, Imigresen, SPR dan mana-mana lagi. Turunkan bala ke atas mereka sekiranya mereka terus menerus mahu menipu, Ya Allah.

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


Hutan Kedah Terus Musnah <b>JITRA</b>: Walaupun isu aktiviti

Posted: 24 Feb 2013 06:55 PM PST


Posted by Kamaluddin @ 阿列克斯 on 25 Feb 2013 / 0 Comment

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Kesan pembalakan yang dilakukan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

JITRA: Walaupun isu aktiviti pembalakan secara meluas di Pedu dan Gunung Inas di Kedah banyak dilaporkan, namun didapati masih ada lagi bukit-bukit di negeri ini digondol bagi tujuan berkenaan.

Terbaru, didapati kawasan seluas kira-kira 180 padang bola sepak di Hutan Simpan Bukit Perangin dibersihkan untuk aktiviti pembalakan.

Kerajaan negeri pimpinan PASBantah Sekolah Agama Rakyat: PAS & PKR Memenuhi Ciri Bangkang Dari Longkang. Read more … » itu dilaporkan meluluskan aktiviti penggondolan hutan di kawasan berkenaan lebih sebulan yang lalu.

Konsesi itu dipercayai dianugerahkan kepada pegawai berpangkat tinggi dalam Perkhidmatan Awam Kedah (KCS) dan tanah di kawasan itu akan ditanam semula dengan tanaman getah.

Difahamkan juga bahawa kerajaan negeri turut meluluskan kawasan seluas kira-kira 963 saiz padang bola di kawasan yang sama untuk tujuan serupa.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Datuk Johari Baharum bersama penduduk setempat ketika meninjau dengan lebih dekat kesan pembalakan yang di lakukankan di Hutan Simpan Kekal Bukit Perangin, Changlun di Kedah.

Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mohd Johari Baharom, yang melawat tapak berkenaan selepas dua hari dimaklumkan oleh penduduk tempatan terkejut melihat keadaan bukit yang digondolkan.

Mohd Johari yang juga Ahli Parlimen Kubang Pasu berkata, aktiviti pembalakan yang secara berlebihan dan berleluasa menyebabkan berlakunya pencemaran air di Sungai Kechik, Sungai Badak dan Sungai Wang Perah, yang digunakan oleh penduduk setempat.

Tiga sungai berkenaan mengalir ke Sungai Temin yang menyediakan bekalan air mentah kepada loji rawatan air Mukim Temin dan Jeragan.

"Hasil daripada aktiviti pembalakan ini juga menjejaskan aktiviti pertanian di Kubang Pasu, Temin, Hosba, Bukit Mertajam dan Malau, yang berada di bawah Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (Mada)," katanya di sini, pada Sabtu.

Tambah beliau, walaupun aktiviti pembalakan tidak salah dari segi undang-undang, ia tidak seharusnya dilakukan sehingga menyebabkan kesan buruk kepada alam sekitar.

Selain itu Mohd Johari juga mempersoalkan sama ada kerajaan negeri melakukan Penilaian Impak Alam Sekitar (EIA) bagi tujuan pembersihan tanah di kawasan itu.

"Saya tidak fikir Jabatan Alam Sekitar akan memberi lampu hijau untuk pembalakan di kawasan itu.

"Walaupun ini bukan kawasan tadahan air, kerajaan mesti bertanggungjawab dan menjaga ekosistem," katanya.

Tambah Mohd Johari, beliau akan menulis surat kepada kerajaan negeri dengan segera bagi menghentikan aktiviti pembalakan di kawasan itu.

Malah beliau juga akan membangkitkan perkara itu kepada Kementerian Sumber Asli dan Jabatan Alam Sekitar.

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


Shopping Mall Yang Best <b>Di Sungai Petani</b> | Premium Beautiful <b>...</b>

Posted: 29 Dec 2012 06:54 AM PST

Setiap kali kalau aku lalu jer kat area Lagenda Heights nie selalu jer aku merungut bila nak masuk kat dalam Village Mall Sg Petani nie.. Village Mall nie dah bertahun - tahun wujud, sekali pun tak pernah aku masuk nak tengok-tengok apa yang ada dalam Mall nie.

Untuk pengetahun anda semua, Village Mall nie sebelah menyebelah aje dengan Tesco kat Lagenda Heights, Sg Petani. Ala.. belakang taman perumahan parent aku aje. Dahsyat! kan.. tak pernah jejak kaki ke situ pun sebelum nie. Kesian! peghak! (jakun).

Yang nie plak Central Square. Tempat lepak yang paling best dan menjadi tumpuan ribuan orang dari seluruh negeri Kedah dulu dan sampai sekarang. Kalau kat sini orang sebut CS aje. Dulu, aku pun suka datang CS nie dengan classmate aku sebab tempat nie besar dan ada macam-macam yang dijual kat dalam tu termasuk la panggung wayang gsc sungai petani.

Teringat plak waktu zaman sekolah menengah dulu, aku dengan classmate aku suka ushar budak-budak luar yang datang kat CS nie dengan pakai fesyen baju yang memang up to date fashion dan ada juga yang pakai fesyen baju yang pelik-pelik. ha! ha! ha! Yang pastinya, waktu zaman tu kalau boleh jangan pergi hari Sabtu sebab hari Sabtu memang ramai betul orang pergi CS sebab hari Sabtu tak sekolah.

Sekarang nie, aku cuma drive lalu aje depan Cental Square Sungai Petani nie. Kali terakhir aku pergi CS tahun 2009. Bukan apa, malas dah nak masuk situ sebab aku rasa apa-apa barang pun yang ada kat dalam tu, kat tempat lain pun ada juga.

Lagi satu tempat nak belanja barang-barang dapur adalah di Giant. Giant nie terletak di Jalan Lencongan Barat iaitu betul-betul kat simpang empat jalan besar kalau dari Tikam Batu atau selepas keluar tol Sungai Petani Selatan. Senang sangat kalau nak cari.

Sebenarnya, banyak lagi supermarket kat Sungai Petani. Dekat - dekat dgn Giant nie juga ada Tesco Extra. Terbaru yang aku sempat singgah adalah Amanjaya Mall kat Bandar Amanjaya dekat-dekat juga dengan Tesco dan Village Mall tadi. Sekarang Sungai Petani dah banyak pilihan shopping complex untuk kita pergi shopping.


02 di gurun kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di gurun kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di gurun kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Mar 2013 03:33 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Iklan <b>di</b> Mudah PERCUMA – Senang, Tak Perlu Daftar » Blog <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2013 03:36 AM PST

[unable to retrieve full-text content]kerata terpakai kt batu caves (2); www mudah com my kereta kedah (2); www mudah kereta terpakai (1); mudah kluang kereta tepakai (1); kereta terpakai di gurun kedah (1); beli kereta terpakai di sungai buloh (1); kedai taska ...

RESTORAN BASHA: Green Oranges Perindustrian <b>di Gurun</b>, <b>Gurun</b> <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2012 03:11 AM PDT

Telefon Hafiz Mohamed di talian 016 475 9633 "Untuk HF Flexi Truck Mobile Hawking Complete Set berharga RM49,900 (on the road), kami lengkapkan antaranya dengan generator, tong gas, mesin pengira wang, dua meja dan lapan kerusi untuk pelanggan duduk. Itu standard dan kenderaan ini memang sesuai digunakan oleh peniaga di pasar malam atau di tepi jalan

Pameran Pedang Nabi Muhammad SAW <b>Di Gurun</b>, <b>Kedah</b> | Hans

Posted: 06 Dec 2011 03:33 AM PST

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog Hans. Alhamdulillah pada hari ini gua berkesempatan berkunjung ke Pameran Pedang Nabi Muhammad S.A.W. Khazanah Tamadun Islam serta melihat Koleksi Sejarah Seni Silat Pusaka Gayong yang berlangsung di Dewan Sri Zaleha(NAZA), Gurun, Kedah bermula dari 5 Disember 2011 dan akan berakhir pada 19 Disember 2011. Objektif pameran ini ialah untuk memupuk rasa kecintaan yang tinggi kepada Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W dan semoga ia menjadi iktibar kepada seluruh umat Islam terhadap perjuangan menegakkan Islam di jalan yang diredhai oleh Allah S.W.T. Harga tiket pula hanya RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak - kanak. Dibuka bermula pukul 10 pagi sehingga pukul 10 malam sepanjang pameran ini berlangsung.
Apa yang gua seronok sangat pergi ke pameran ini ialah gua dapat melihat pelbagai jenis replika yang dibuat seperti bahan asal dan sememangnya amat membuatkan gua teruja. Bayangkan ada beberapa buah pedang sahabat baginda yang tingginya lebih kurang sama dengan gua dan beratnya melebihi 2 kilogram. Memang betul - betul buat gua rasa bertuah sangat kerana berpeluang melihat sendiri depan mata. Selain itu juga gua berpeluang melihat pelbagai lagi benda seperti capal, tapak kaki di batu, tongkat, busur dan macam - macam lagi lah. Satu lagi yang membuatkan gua terasa begitu bersyukur dengan hidup gua apabila gua berpeluang melihat replika rumah Rasullullah dimana luasnya rumah baginda rasa - rasanya sama luas dengan bilik tidur gua atau pun kecil sedikit jer daripada bilik tidur gua. Bilik tidur gua pun bukan lah besar mana dan bayangkan ini ialah keluasan rumah baginda. Memang betul - betul membuatkan gua rasa insaf, bersyukur dan cukup kagum dengan kesederhanaan yang diamalkan oleh Nabi Muhammad S.A.W.
Jadi, kepada masyarakat negeri Kedah khususnya yang tinggal berdekatan Gurun serta dari negeri - negeri jiran yang terdekat seperti Perlis, Pulau Pinang dan Perak diharap mengambil kesempatan dan peluang ini untuk melihat dan merasai sendiri artifak, suasana, replika dan pelbagai lagi keistimewaan yang ada di Pameran Pedang Nabi Muhammad SAW yang kini sedang berlangsung di Gurun, Kedah ini. Selamat berkunjung ke sana!
P/S : Betapa Kagumnya Aku Dengan Kesederhanaan Dan Rasa Syukur Yang Nabi Muhammad S.A.W Tunjukkan Pada Umatnya! Maka Janganlah Kita Sentiasa Merungut Tentang Kekurangan Yang Ada Pada Kita! (^_^)Y

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kodiang</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Feb 2013 01:36 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ketupat palas taman <b>kodiang</b> - reen khalid

Posted: 16 Feb 2013 09:00 PM PST

Cuti Raya Cina hari tu reen balik kampung kat Kodiang, lama jugak la nak dekat seminggu. Banyak urusan nak di buat. Satu petang tu Mak Cik Siti, kawan ibu merangkap jiran belakang rumah ajak pergi kebun dia kat Pauh untuk amik daun palas. Nak buat ketupat kata nya. Reen pun ikot pergi dengan hubby sekali, excited sebab first time nak pegi amik daun palas sendiri. Selalu beli kat pasar malam je.
 Masa mula - mula sampai tengok je pokok palas terus reen & hubby serentak cakap "Ooowh, ni ke pokok nya". Memang tak pernah tengok pun sebelum ni.Hehe
Memang besar la kebun Mak Cik Siti ni, penuh dengan pokok palas and pokok getah. Siap berangan nak menari macam dalam cerita hindustan kat kebun ni (serius ok!)

Reen pun try nak amik daun palas ni. Tak susah tapi banyak duri. Memang kena hati -hati la. Silap haribulan penuh duri kat tangan.

Lepas tu kami pergi Kuala Perlis jap sebab adik Reen kat bawah ni teringin nak amik angin petang.
 Malamnya, kami start buat ketupat palas ni ramai - ramai. Mula - mula kena buka daun palas tu sampai jadi macam ni
Lepas tu bentukkan menjadi segitiga. Banyak kali jugak la reen pusing - pusingkan daun palas ni.


 Segitiga tu akan jadi macam kat bawah ni. Ibu suruh buat banyak - banyak macam ni sebab nanti senang nak masukkan pulut, jimat masa, tak payah nak bukak daun palas banyak2 kali.

 Masukkan pulut and balut balik sampai jadi macam segitiga tadi.
Kami bawak balik KL sikit, bagi kat mertua, tok and makan dalam kereta masa dalam perjalanan. Malas nak singgah kat R&R sebab ramai sangat orang, nak cari parking pun susah.

02 di kuala kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala kedah - Google Blog Search


Media Kedah: Berita Baik Untuk Orang <b>Kuala Kedah</b> Yang Boleh <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2013 10:20 PM PST


Pengenalan KOLAborasi '13

Kolaborasi adalah gagasan arah tujuan kita dengan berkerjasama membangunkan kuala kedah menjadi suatu kawasan yang makmur, aman dan maju dalam semangat 1Malaysia.

Dengan kolaborasi sahajalah kita akan mencapai cita-cita membina masa depan yang lebih cerah untuk anak-anak cucu kita dan masa hari ini yang selesa dan lebih baik untuk kita. Kita perlukan kepimpinan yang bervisi dan pengembelingan tenaga serta sumber secara kolaborasi.

Kita akan membantu menyediakan platform dan peralatan (tools) untuk berkolaborasi ini. Masa depan kita akan lebih cerah apabila kita tahu arah tuju kemana hendak kita pergi dan bagaimana untuk mencapainya.

Kerajaan tidak boleh diharap bersendirian tetapi bersama dengan cara berkerjasama dan berkolaborasi kita akan sampai kepada cita-cita kita dan boleh mencapai lebih tinggi lagi.

Dunia hari ini adalah dunia kolaborasi. Dengan bantuan internet dan jaringan komunikasi moden kita boleh mengembeling kekuatan individu menjadi kekuatan bersama. Inilah yang dimaksudkan dengan kolaborasi.

'Dengan bersaing kita tidak akan menjadi kuat, dengan kolaborasi apa sahaja boleh kita buat...'

Yahanana Tobat Buleeh..!

Tanpa kolaborasi sebuah masjid boleh mengajar ilmu fekah kepada 30 orang sahaja di kampong berdekatan sehari seminggu tetapi dengan kolaborasi 20 masjid boleh mengajar 100ribu penduduk Kola dengan ilmu dari Fekah ke Sirah dan dari tauhid hingga ke tajwid. Penduduk Kola boleh berkongsi pengalaman, belajar, aduan, sumber maklumat, tempat makan terbaik dan lain lain lagi. 

Kita berkongsi sumber melalui cara berkolaborasi.

Hari esok lebih baik dengan kolaborasi. Hari ini dengan terlancarnya kolaborasi 13 yang akan disempurnakan oleh YAB Tan Sri Muhyiddin,Timbalan Perdana Menteri Malaysia adalah permulaan benda-benda baik yang akan dinikmati oleh semua penduduk kawasan Parlimen Kuala Kedah sekiranya Barisan Nsional kembali menjadi wakil bagi kawasan P10 Kuala Kedah, N15 Anak Bukit, DUN N16 Kubang Rotan dan N17 Pengkalan Kundur.

Perubahan akan kita bawa di kawasan kita. Marilah kita berkerjasama, bermuafakat, berkolaborasi membawa kemenangan Barisan Nasional di Kuala Kedah. Kolaborasi untuk anak Kola.

Yahanana Tobat Buleeh..!

Dato' Latt Shariman Abdullah

Pelancaran KOLAborasi&#39; 13 <b>di</b> SK Seri Pantai <b>Kuala Kedah</b>

Posted: 21 Feb 2013 11:38 AM PST

Pelancaran KOLAborasi'13 ini telah disempurnakan oleh YAB Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan telah diadakan di perkarangan SK Seri Pantai. Majlis pelancaran penuh gemilang ini turut dihadiri isteri kepada YAB Timbalan Perdana Menteri, YABhg Puan Sri Datin Noorainee Rahman dan barisan kepimpinan UMNO negeri Kedah iaitu Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah dan Dato' Paduka Mukhriz Mahathir. Pelbagai aturcara telah disusun sepanjang hari bagi menjayakan program Pelancaran KOLAborasi' 13 ini. Antaranya adalah sukaneka rakyat, autoshow, persembahan 'juggling skills' dari Kelab Bolasepak Kenari Muda, Persembahan Maharaja Lawak Jambu, Persembahan Leez AF dan pelbagai lagi. Agensi-agensi kerajaan turut serta dalam program ini dengan adanya 'booth' bagi mereka menerangkan peranan mereka kepada masyarakat setempat termasuklah 'booth' LKIM yang memberikan skim sara hidup nelayan pada hari tersebut. Kira-kira 8, 000 orang hadir di program penuh bermakna bagi masyarakat di Kuala Kedah. 

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


Gambar: Resepsi Farid & Diana <b>Di Jitra</b>, Kedah | MyNewsHub

Posted: 12 Dec 2012 02:34 AM PST


Selepas satu-persatu kontroversi melanda dalam isu mendirikan rumah tangga mereka, pasangan pelakon, Farid Kamil dan Diana Danielle masih lagi mampu untuk tersenyum gembira.

Selepas selesai dengan majlis resepsi untuk sebelah keluarga Diana yang dilakukan minggu lalu, timbul cerita mengenai Farid mempersendakan pakaian rasmi tentera negara.

Buktinya, Farid dan Diana masih lagi gembira dalam majlis resepsi perkahwinan mereka untuk sebelah keluarga Farid di Jitra, Kedah pada hari ini.

Farid dan Diana dilihat memakai persalinan baju tradisional songket berwarna keemasan.

Ternyata, kecantikan Diana semakin teserlah sejak dia disahkan hamil.

Alhamdulillah! Akhirnya majlis mereka berjalan dengan lancar.

Yang pasti, Farid selepas ini akan memberikan tumpuan untuk menjawab segala kontroversi mengenai pakaian tentera yang dipakainya selepas majlis resepsi di Kedah selesai.

Oleh: SORAYA IMAN
Sumber Foto: Rotikaya.com

BACA: Awek Wan Zack Pandai Nyanyi, Bakal Meletup!

BACA: Farid Kamil Akan Jelaskan Isu Salah Guna Uniform

Iklan Teks:

Artikel Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

fyna here!: MUA : makeup tunang shakirah 10.11.12 <b>di jitra</b>

Posted: 22 Dec 2012 10:51 PM PST

kalini makeupkan tunang bfren fyna,fahmi
tak sangka dia yang bertunang dulu..cis! haha
1st time jumpa shakirah..comel,kecik molek..patotlah fahmi tergoda haha
dia req simple makeup for her engagement







nak jugak selit haha
berapa bulan lagi nak jadi laki orang oi..hehe
adik fyna jadi official photographer diorang ;)




all the photography done by my sis..
if korang nak jugak gambar macam ni..boleh hire my sis ye =) harga paling murah 
email : kiddykiddo.kid@gmail.com
untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di
email : fynahere85@yahoo.com



follow me for daily update
MAKEUP CLASS /TIPS ONLY RM1 PER WEEK AT MY TWITTALK
SO ALL CELCOM USERS, FOLLOW ME ON TWITTALK CELEBRITY..
JUST DIAL *22001 AND FOLLOW FYNA..THANKS!


02 di baling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di baling - Google Blog Search


Video anggota One Direction <b>di baling</b> kasut | ituini

Posted: 27 Feb 2013 10:26 PM PST

Sebagai seorang daripada lima kumpulan muzik paling terkenal di dunia, Harry Styles sudah biasa dihujani limpahan hadiah. 
Tetapi remaja itu mengalami kesakitan kelmarin apabila hasrat peminat untuk memberinya hadiah bertukar menjadi insiden buruk. Selepas seorang peminat membaling kasut ke atas pentas ketika konsert di Glasgow, Scotland, Styles bertanya kepada penonton mengapa dia hanya mendapat sebelah kasut. 
Pada waktu itu, peminat membaling sebelah lagi kasut ke pentas dan mengenai kelangkangnya. Penyanyi berusia 19 tahun itu dilihat memegang bahagian kemaluannya sebelum rebah di pentas dengan anggota One Direction (1D) yang lain iaitu Liam Payne dan Zayn Malik bergegas ke arahnya. 
Namun, selepas melaungkan 'Man down!' setelah menyaksikan insiden itu, anggota kumpulan itu segera memastikan kepada penonton bahawa Styles dalam keadaan baik. 
Dan Styles berupaya bangun dan meneruskan persembahan. Penyanyi itu dilihat meluru dan menggeliat bagi memastikan semuanya baik sebelum dia meneruskan persembahan dengan anggota kumpulan yang lain ketika konsert jelajah Take Me Home mereka. 
Sementara kasut menjadi hadiah paling luar biasa dibaling ke pentas, ia adalah hadiah paling pelik yang diterima kumpulan itu setakat ini -[metro]

02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


fyna here!: MUA : makeup nikah <b>di Kuala Ketil</b> 30.11.12

Posted: 17 Jan 2013 06:00 PM PST

1st time dapat makeup job di kuala ketil
dalam 30minit sahaja dari rumah fyna
req : yang sangat soft sebab nikah di masjid
kulit sangat la flawless! and gebu
all the photography done by my sis..
if korang nak jugak gambar macam ni..boleh hire my sis ye =) harga paling murah 
email : kiddykiddo.kid@gmail.com
untuk tengok my makeup job yang lain-lain boleh tengok di
email : fynahere85@yahoo.com

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


14 Puluhan Ribu Hadiri Ceramah Hairie Othman <b>Di Padang Serai</b>

Posted: 16 Feb 2013 11:30 PM PST



Patutlah bekas aktor bertukar politikus, Hairie Othman dikatakan tidak mendapat bayaran ceramah lumayan seperti apa yang diperolehi oleh Abby Abadi. Auranya tidak ada untuk menarik penonton ramai menghadiri ceramah PGayR. Mungkin juga Abby Abadi mempunyai kelebihan "body" yang berjaya menarik Pak Lebai-Pak Lebai PAS untuk setia bersamanya di pentas ceramah.
Ceramah ini diadakan semalam di Padang Serai, Pulau Pinang. Walaupun dengan kehadiran dua peguam penyebuk, N Surendran dan Latheefa Koya, kehadiran pada malam semalam hanya mampu menarik lebih kurang 100 orang sahaja. Cukuplah tu. Orang bagi ceramah, depa pun nak bagi ceramah. Elok lain kali buat ceramah berkelompok sahaja atau ceramah dari rumah ke rumah. Tapi perasan tak, di mana ada Surendran, di situ pasti ada Latheefa. Sudah jadi macam pasangan duet pula.

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Feb 2013 01:52 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Asrama lelaki SMA Nahdzah <b>di Yan, Kedah</b> terbakar | :: cina islam <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2012 02:07 AM PST

1 Rabiul awal 1433H. [MOD] -
YAN: Sebuah bilik asrama lelaki Sekolah Menengah Agama (SMA) Nahdzah, Bukit Besar dekat sini musnah dalam satu kebakaran pada jam 12.40 tengah hari tadi dengan kerugian dianggarkan kira-kira RM10,000.
Pengetua sekolah, Adnan Osman, berkata pihak sekolah menyedari kejadian itu selepas seorang jiran yang tinggal berdekatan sekolah memaklumkan kepada pengawal keselamatan mengenai asap tebal dari arah kawasan blok asrama lelaki sekolah berkenaan.
Bercakap kepada pemberita di tempat kejadian, Adnan berkata, ketika kejadian berlaku tiada pelajar berada di sekolah kerana semua sedang bercuti sempena Tahun Baru Cina.
"Saya sangat bersyukur semasa kejadian ini berlaku sekolah masih bercuti dan tidak ada kemalangan jiwa yang berlaku, cuma yang terbakar adalah katil, tilam serta buku sekolah saja," katanya.
Katanya, blok asrama lelaki sekolah itu mempunyai 14 buah bilik iaitu tujuh bilik di tingkat atas manakala tujuh lagi di tingkat bawah dan bilik asrama lelaki yang terbakar itu menempatkan 10 pelajar yang terdiri daripada pelajar Tingkatan Tiga dan Empat.
Sekolah itu adalah Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) dan mempunyai 710 pelajar.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Guar Chempedak, Abdul Muin Ayob yang mengetuai operasi memadam kebakaran berkata, bomba menerima panggilan pada jam 12.40 tengah hari dan 11 anggota bomba bersama dua jentera tiba di lokasi kejadian 10 minit kemudian.
Katanya, api dapat dipadam sepenuhnya pada jam 1.30 tengah hari dan punca kejadian sedang disiasat.
Pegawai Tugas-tugas Khas Perdana Menteri, Datuk Latt Shariman Abdullah, yang juga Ketua UMNO Bahagian Kuala Kedah, yang melawat kawasan kejadian menghulurkan sumbangan kepada pengetua sekolah bagi meringankan beban pihak sekolah untuk membaik pulih asrama itu. - BERNAMA

celoteh si gadis kidal: PHOTOSHOOT <b>DI</b> KEM KENARI <b>YAN KEDAH</b>

Posted: 06 Jan 2013 02:41 AM PST

jom,,
truskan mmbca al-kisah
kem kenari yan kedah..

liku2 kehidupan..

kiteorang memang mngila snap pic lgi..
snap pic smpai x ingt dunia..
kiteorang mcm sh msok cover mjalah jew asanya..

masa trluang dihabiskan dgn photoshoot..
sbg kenangan di kem kenari..

jom tgk aksi model2 kt bawah...

bila mlm mnjelma,,
kite oreng dh bertukar mnjadi model..

first picture yg di snap...
sbar ada lgi pic yg mnarik..


aksi berdiri tgk jew dulu...
malu2 kucing2..


ayooyoy...
mmber yana eyda..
your face mcm nk tdo jew nieyh..


kiteorang berkepit tgn,,
kepit yg erat..
bermakna prsahabatan kita akn
trjalin smpai bila2..


kiteorang berdua..
eyda dan yana..


pipi sama pipi..
sama x muka kiteorang?


aksi diorang brdua nieyh..
brpimpin tgn


gaya yg bersahaja,,


kdua-dua sudah dimiliki..


model prtama kita..
eyda..
aksi yg sporting..


gaya yg amat chomel...


tiga org model..
aksi kelima model..
dari kiri.
kien.yana.ain.fas.eyda


mmperagakan baju masing2


tyme yana pulak nk mmperagakan bju,,hehe


ok korang dh tgk,,,cmne..
cntik x bju kiteorg.
hehehe..perasan jdi model pulak..
actuaaly..sje2 je just kidding kta org kn..

bju kiteorang smua..
xdew lha sewa kt pereka fesyen..
tw..
hehehe..

okeyh utk ecox..
insyaAllah klw xde hal..
yana akn post ag..about
kem kenari..tngu kn entry yg lbih mnarik..

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved