ads

Rabu, 20 Mac 2013

02 di sungai petani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di sungai petani - Google Blog Search


TERKINI KES PERGADUHAN <b>DI SUNGAI PETANI</b> KEDAH <b>...</b>

Posted: 18 Dec 2012 11:59 AM PST

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Terkini Kes pergaduhan di Sungai Petani Kedah – gambar

Berita mengenai pergaduhan kaum melibatkan bangsa Melayu dan India di daerah Sg Petani,Kedah hangat diperkatakan di internet menerusi media sosial,antaranya Facebook,Twiiter dan blog

Pelbagai bentuk laporan tidak rasmi dikeluarkan seterusnya disebarkan terutamanya di Facebook mengenai situasi di tempat kejadian

berita gaduh di sp facebook terkini kes pergaduhan di sungai petani kedah

Antara laporan yang disebarkan di laman sosial Facebook

Malah gambar yang dikatakan mangsa pergaduhan turut disebarkan menerusi rangkaian sosial di internet

mangsa pergaduhan sungai petani terkini kes pergaduhan di sungai petani kedah

Mangsa terlantar di Hospital

Namun berita rasmi yang dikeluarkan oleh Bernama melaporkan Polis di Kedah menasihati orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan khabar angin dan berita palsu yang disebarkan dalam Facebook, Twitter dan blog ketika ini mengenai keadaan semasa di daerah ini

Timbalan Ketua Polis Kedah Datuk Abdul Ghafar Rajab berkata tiada sebarang pergaduhan atau apa-apa insiden kematian atau bakar masjid yang berlaku di Sungai Petani

Katanya apa yang tersebar melalui laman sosial dan blog semuanya palsu dan khabar yang disebarkan oleh pihak tidak bertanggungjawab

Keadaan di Sungai Petani adalah aman dan tenteram serta terkawal," katanya pada sidang media di sini lewat malam tadi — BERNAMA

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Ruangan Komen Facebook Untuk berkongsi pendapat atau Maklumat

02 di kodiang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kodiang - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kodiang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Feb 2013 01:37 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Azrul 3R: PROGRAM 3R <b>DI</b> SJK LAM MIN, <b>KODIANG</b>

Posted: 07 Aug 2012 07:55 AM PDT

AKTIVITI KUTIPAN BARANGAN KITAR SEMULA DI SJK LAM MIN, KODIANG
Selain aktiviti kutipan barangan kitar semula dijalankan di SMK Mergong, Alor Setar pada 7 Ogos 2012, aktiviti yang sama juga dijalankan di SJK Lam Min, Kodiang oleh staf-staf daripada Pejabat PPSPPA Cawangan Kubang Pasu. 


Antara warga kerja yang terlibat ialah Puan Banian Binti Zulkifli dan En Mohd. Syolehhin bin Abu Bakar daripada Pejabat PPSPPA Cawangan Kubang Pasu. Sebanyak 560 kg barangan kitar semula yang terdiri daripada kertas, botol plastik dan besi yang dapat dikumpul, diasingkan dan dijual kepada pihak vendor atau pusat kitar semula terdekat. Hasil jualan barangan kitar semula tersebut ialah sebanyak RM 170.00 lebih.

02 di kubang pasu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kubang pasu - Google Blog Search


KedahLanie.info: Ketua pemuda PAS Kedah calon sesuai <b>...</b>

Posted: 12 Mar 2013 07:00 AM PDT

oleh Anak Muda Kubang PASu.
Ketua Pemuda PAS Kedah dikatakan akan menentang Dato' Mohd Johari Baharum di Parlimen KUBANG PASU. Ini bersandar dari beliau sebagai tokoh agama yang hebat di bumi Kedah ini dan merupakan anak tempatan KUBANG PASU dan menjadi suara anak muda di parlimen nanti...
Beliau juga dikatakan masih lagi mempunyai ramai sanak saudara dan ahli keluarga yang bertapak di Kubang Pasu dimana kerja-kerja kempen mudah dilakukan...
Selain menjawat jawatan Ketua Pemuda PAS beliau juga menpunyai kuliah-kuliah pengajian di kebanyakan masjid di sekitar Kubang Pasu dan dengan ini ia juga mudah penduduk sekitar Kubang Pasu mengenali beliau.
Dengan kebolehan berhujah dengan lantang serta senitiasa memperjuangkan isu-isu semasa dalam negara maka beliau amat sesuai menjadi calon untuk menumbangkan giant person dari BN...

Sesungguhnya tidak mustahil kerana dengan angin dan ombak perubahan melanda Dato Joe bisa di tumbangkan seperti mana tumbangnya Shahrizat di tangan Nurul Izzah, Yusmadi Yusoff  menumbangkan Datuk Dr. Norraesah Mohamad serta di Kedah Ust Firdaus Jaafar menumbangkan Pengerusi tetap UMNO Dato Badaruddin di Jerai...

Dengan kemenangan yang diperolehi maka suara anak muda akan terus bergegar di parlimen masa PRU13 nanti.... 

Semoga apa yang di hajatkan ini mendapat pertimbangan dan penilaian yang sewajarnya dari pucuk pimpinan PAS negeri Kedah...


02 di kuala ketil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kuala ketil - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di kuala ketil</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Feb 2013 03:05 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tolak JaZan KEDAH SEJAHTERA: GENG 35 SP & <b>KUALA KETIL</b>

Posted: 22 Dec 2012 02:29 AM PST

Ngeri dan menakutkan. Kejadian di Sungai Petani baru-baru ini sebenarnya didalangan kumpulan samsing Hindu yang membunuh orang Melayu. Walaupun berjaya dikawal oleh polis, namun dendam di kalangan kumpulan mereka pasti tidak hilang begitu sahaja. Geng 35 di SP merupakan kumpulan samsing yang paling ramai dan menakutkan. Geng ini menguasai kawasan SP dan Kuala Ketil.
Untuk pengetahuan warga Insaniah sekalian, walaupun ramai yang menggedikkan diri tak sabar untuk berpindah ke Kuala Ketil iaitu kampus tetap Insaniah anda perlu menilai beberapa perkara yang wajib ditanggung oleh Azizan dan Jamil demi kesejahteraan warga Insaniah.
2) Jumlah pengawal keselamatan
3) Pengangkutan pergi dan balik kampus
Hari ini, Presiden MPM dan Presiden PERTEMU yang bacul di hadapan Jamil tidak tahu menilai fakta. Perkara di atas dipolitikkan dengan mengatakan bahawa "SEMUANYA BAIK DAN SELAMAT". Mereka juga sibuk menjilat-jilat punggung Jamil dan Azizan. Tindakan mereka ini menjadi contoh kepada pimpinan di bawah mereka. SEDARLAH WAHAI PIMPINAN MAHASISWA, ANDA BUKAN ROBOT JAMIL DAN AZIZAN. Rugi wei kami undi hampa!
Ini adalah kes pembunuhan di sebuah taman perumahan di Kuala Ketil. Saya tidak sanggup menjelaskan kedudukan tempat ini demi menjaga nama baik penduduk di taman tersebut. SEMOGA MAHASISWA INSANIAH SEDAR DAN MENDESAK JAMIL MENYELESAIKAN MASALAH KESELAMATAN!!!!

YA ALLAH, JAUHILAH KAMI DARIPADA MUSIBAH, KO JAMIL DARI INSANIAH. TUKARKAN YANG LEBIH AMANAH DAN BERTANGGUNGJAWAB! AMIN!

02 di langkawi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di langkawi - Google Blog Search


My Little Sunshine - It&#39;s All About Us!: Tempat makan <b>di Langkawi</b>

Posted: 11 Mar 2013 01:53 AM PDT

Cerita langkawi belum habis lagi.. kali ni nak bawa korang jalan2 cari makan di langkawi. Actually tempat2 makan ni ada yang aku google blog dan ada yang cari sendiri ikut perut yang sedang kelaparan. Main belasah je pegi mana kedai yang nampak.. janji perut terisi.. ok jom pegi makan day by day. lapo plak tengok gambar ni..
Day 1, selepas kami check in hotel, lepas solat maghrib isyak sume, kami pun keluar cari makan.. banyak kedai makan di Pantai Chenang tu.. Tapi kena pilih betul2 lah sebab takut termasuk kedai Non-Muslim.. kami terjumpa Restoran Aliyah (lebih kurang gitulah ejaannya). Kedai dia buruk je lah, dalam hoarding gitu. Mujur jumpa jalan masuk. . kami order tomyam, sayur kailan ikan masin, ikan siakap bakar, pari bakar dan kerang rebus.semua small portion ye. hehe. tamak okey sebab semua kelaparan. Nasib baik orang tak ramai. dapatlah cepat. tak tahulah sebab lapar ke apakan, tapi semua best :-) Ikan fresh dan cara bakar dia pun sedap. Dia lumur kunyit dan garam untuk bakar. sambal belacan sedap.. makan malam kami malam itu tidak menghampakan. Dan harga tak sampai RM 100.. Cuma kalau mengikut tekak aku, tomyam dia pedas sikit.. tapi oklah.. cuma tak jadi macam tomyam siam :-p 


Day 2 pulak. Selepas kami pergi ke Cable Car (belum cerita lagi) perut mulalah berkeroncong.. Jam 2 dah masa tu. mulalah melilau cari kedai makan. Ayah cakap kita pusing2 je pulau cari kedai makan. hmm.. tak boleh jadi ni.. dah lama juga pusing2, tak jumpa pun.. Aku pun pakai garmin cari kedai seperti yang dicadangkan oleh blogger iaitu Kedai Jom Bakar. sekali tu, bila dah sampai, kedai is tutup.. haha. terpaksalah masuk kedai sebelah dia.. Ok jugalah makanan dia.. Tapi kitorang pegi dah pukul 2 kan, amik jelah apa lauk yang ada.. kedai tak tahu apa nama, tapi sebelah Jom bakar. :-)
Malam pulak, ayah cakap nak makan goreng2 je. tapi juga tak tahu kedai apa mahu terjah. Aku pun google lah dalam tenet. Sekali tu jumpalah kedai ni. Tapi sebab kedai ni tak sedap seperti yang orang cakap, aku tak nak sebut namalah.. orang suggest makan ikan bakar, mestilah nak rasa kan sedap sangat ke. ternyata ikan bakar dia boleh terima, tapi makanan seperti goreng2 like mee goreng, nasi goreng, tomyam sume out of taste (my taste lah kan).. Jadi, tukang bakar ikan, sila jangan berhenti keje kat sini sebab nanti tak de orang nak datang. huhu. air dia pun ala2 je, fresh oren tapi tak berapa nak pure. kedekut limau agaknya..
Ha.. day 3 ni kami nak balik dah.. Jadi makan apa yang ada sebab nak pulun gi ronda lagi :-) Kami makan di pekan kuah, ayah nak makan nasi kandar. jadi, nasi kandar aku tak amiklah gambar. malas. hehe. Tapi aku nak fokus kepada kedesapan laksa tepi pantai di pinggir airport ni.. hmmm sedap sangat.. Kalau kat KL ni, payah aku nak jumpa laksa yang sedap mengikut tekak aku... tapi kali ni, laksa dia memang menepati citarasa. Mula2 aku cakap, mama orderlah dulu. kang tak sedap, meyesal pulak order banyak2. hehe. jadi aku pun mengeceklah mama punya laksa. haa. sedap2.. so, orderlah 4 mangkuk.. cendol 1 dan air teh o ais.. orang utara kan, sedap je lah buat laksa asam ni.. yummehh.. Nama van tu laksa pulau. Aku google jumpa laksa power, tapi masa sampai tu aku jumpa laksa pulau dulu, so rezeki diorang lah. Laksa power pun ada juga, tapi depan lagi nun... gambar adalah tidak tersusun..


'



Okey laksa ni sangat rekemen. Yang lain2 tu ikut citarasa sendiri ye. Lain orang lain citarasanya.. kang aku kata sedap, korang tak sedap pulak.. dah petang2 ni lapar pulak tengok laksa.. bak mai semangkuk.. :-) ok bye.. sekian, wassalam..

02 di pendang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di pendang - Google Blog Search


Zsuliana & Family: Kenduri <b>di Pendang</b>, Kedah

Posted: 05 Mar 2013 09:25 PM PST

Weekend lepas kami balik kampung di Kedah, cousin en.zaidi kawen...bertolak hari sabtu pukul 4 pagi...best plak bertolak pagi2, anak2 tido dari KL sampai la kampung, termasuk la mama dia...hehe...
Zayyan la seronok dia balik kampung, puas main dengan cousin dia semua, main kucing la, yang bestnya dapat mengaji dengan tok wan ye...adik pun ikut sekali mengaji...nampaknya raya pulak la baru boleh jumpa lagi...ada sikit gambar yang sempat di ambil masa hari kenduri...

 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved