ads

Selasa, 23 April 2013

02 di changlun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di changlun - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2013 11:26 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG KEDAH: 02 <b>di changlun</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 11:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Changlun</b> Berpotensi Jadi Hab Aeroangkasa Utara | MyNewsHub

Posted: 27 Mar 2013 01:37 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]LANGKAWI – Changlun di Kedah, yang telahpun menjadi pusat operasi bagi anak syarikat Boeing, Asian Composites Manufacturing Sdn Bhd (ACM), berpotensi menjadi hab utara bagi pembuatan aeroangkasa, kata ...

02 di kulim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kulim - Google Blog Search


Saifuddin yakin KEADILAN menang <b>di Kulim</b>-Bandar Baharu <b>...</b>

Posted: 06 Jan 2013 10:07 PM PST

[unable to retrieve full-text content]KUALA LUMPUR 7 Jan: Setiausaha Agung KEADILAN, Datuk Saifuddin Nasution Ismail yakin KEADILAN akan mempertahan kemenangan Pakatan Rakyat di Parlimen Kulim-Bandar Baharu (P18) dalam Pilihan Raya Umum ...

02 di merbok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di merbok - Google Blog Search


UMNO Online - Calon BN <b>Di Merbok</b> Azam Teruskan Agenda Yang <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2013 11:51 PM PDT

Kategori Pembela Rakyat, Kata Di Kota

Calon BN Di Merbok Azam Teruskan Agenda Yang Belum Selesai

Oleh : Azman Abas

MERBOK 20 April – Calon Barisan Nasional P14 Parlimen Merbok,  Prof Dr. Ismail Daud  berazam untuk memanfaatkan segala pengalamannya bagi membantu membangunkan kawasan tersebut sekiranya dipilih sebagai wakil rakyat pada pilihan raya umum ke-13 pada 5 Mei ini.

Menurut beliau banyak perkara dan pelbagai aspek yang boleh dibangunkan dengan lebih cemerlang di Parlimen berkenaan yang sekaligus dapat memberi  manfaat kepada penduduk setempat selain  mengangkat  Merbok sebagai salah satu kawasan ternama.

"Insyaallah…sekiranya pengundi di kawasan ini memberikan saya peluang untuk berkhidmat, saya akan gunakan sepenuhnya segala kepercayaan yang diberikan itu dengan pengembelingan segala pengalaman yang ada pada saya untuk bersama-sama dengan penduduk Merbok membangunkan lagi kawasan berkenaan.

"Inilah azam dan inilah iltizam saya dan saya merayu agar pengundi membuat pilihan bijak dengan memilih BN termasuklah di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau dan Tanjung Dawai," katanya ketika ditemui UMNO-Online, sejurus selesai proses penamaan calon, di Sekolah Menengah Teknik & Vokasional Sg Petani, di sini, hari ini.

Beliau akan berhadapan dengan calon PKR, manakala untuk Tanjung Dawai menyaksikan pertembungan satu lawan satu antara BN dan Pas, manakala di DUN Bukit Selambau menyaksikan pertandingan lima penjuru antara BN, PKR, KITA dan dua calon Bebas.

Calon-calon BN diiringi kira-kira hampir 3,000 penyokong dan turut disertai  bekas Ahli Parlimen Merbok Tan Sri Zainuddin Maidin.

Sementara itu, calon BN bagi DUN N.26 Tanjung Dawai, Datuk Tajul Urus Mat Zain berkeyakinan BN akan mendapat kemenangan pada pilihan raya umum nanti.

Menurut beliau keyakinan itu berasaskan kepada apa yang telah dibuat oleh Datuk Seri Najib selama ini dan keduanya dari segi sokongan yang diberikan oleh penduduk setempat yang ccukup tinggi.

"Di mana-mana sahaja orang memberi keyakinan kali ini BN insyallah mesti menang. Atas hasrat itulah saya merayu dengan hati yang ikhlas agar para pengundi membuat pertimbangan sewajarnya dengan memberikan kemenangan kepada calon-calon BN di Merbok ini.

"Saya akan teruskan apa yang telah terbantut selama ini setelah kita kalah pada pilihan raya umum yang lalu seperti menaiktaraf Sg Merbok sebagai pusat pelancongan serta menaiktaraf sistem pengairan sedia ada dan pelbagai tumpuan lain yang akan kita laksanakan nanti," katanya.

Sementara itu Ketua Pemuda Merbok Shaiful Hazizy Zainol Abidin menyatakan ikrar untuk membantu memastikan kemenangan calon-calon BN pada pilihan raya umum kali ini.

"Pemuda akan membantu segala upaya yang mampu dan ini adalah masa untuk seluruh jentera parti menggerakkan jentera untuk sama-sama berganding bahu dalam membantu kemenangan calon-calon BN," katanya. -MediaUMNO

Berita Bertarikh Pada 20 April 2013 2:51 PM

02 di kubang pasu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di kubang pasu - Google Blog Search


Newsflash: Anwar Ibrahim <b>di</b> Kg Jeram <b>Kubang Pasu</b> 07/04/2013 <b>...</b>

Posted: 07 Apr 2013 01:40 PM PDT

Make a donation to support our running costs & expenses (transport, maintenance, equipments) for GE13. Mediarakyat is operated by a team of people who are dedicated to promote media freedom in Malaysia. We need your support and contributions as we are not funded through proper sources.

We believe that information should be free for all Malaysians, any amount of contribution is welcomed and we appreciate that a lot.

contribute YouTube YouTube Twitter

02 di jitra - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di jitra - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di jitra</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2013 09:38 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kedah Times: Calon N06: <b>Jitra</b>: Pembangun Masyarakat

Posted: 17 Apr 2013 11:30 PM PDT


Calon seterusnya mewakili N06 DUN Jitra yang selama ini merupakan seorang yang bekerja kuta untuk parti. Tidak kira jawatan, sebaliknya perjuangan parti diutamakan.
Beliau juga merupakan pekerja di yayasan pembangunan Masyarakat di Jitra. Dengan pengalaman dan kekuatan yang ada, InsyaAllah rakyat Jitra bakal memperolehi seorang YB yang sentiasa bekerja kuat untuk rakyat dan parti.

Beliau senang dipanggil dengan Pak Tam.
NAMA         : AMINUDDIN BIN OMAR
ALAMAT      : NO 334 TAMAN TUNKU SARINA BANDAR DARULAMAN 06000 JITRA KEDAH.
EMAIL         : aminuddin_ypmkp@yahoo.com
AGAMA         : ISLAM
BANGSA         : MELAYU
NAMA ISTERI : FARIDAH BT MOHD HANAPIAH
BIL  ANAK         : 4 OARANG
CERTIFICATE OF PRODUCTION ENGINEERING AOTS ( ASSOSIATION OF TECHNICAL  
                               SCOLARSHIP  OSAKA JAPAN.
1. KETUA PEMUDA UMNO CAWANGAN KG.LEMBAH ARANG
2. KETUA UMNO CAWANGAN LEMBAH ARANG.
3. AHLI JAWATANKUASA PEMUDA UMNO BAHAGIAN KUBANG PASU
4. KETUA PEMUDA UMNO BAHAGIAN KUBANG PASU
5. PERNAH MENJADI PERWAKILAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN KE 
        PERSIDANGAN AGUNG UMNO
6. MENJADI JURUCAKAP PEMUDA UMNO NEGERI KEDAH DI PERHIMPUNAN  
        AGUNG UMNO 2012
7. PENOLONG SETIAUSAHA PERGERAKAN PEMUDA UMNO BADAN PERHUBUNGAN 
        UMNO NEGERI KEDAH.
1. PENYELIA PENGELUARAN SYARIKAT
2. PEGAWAI KHAS KEPADA YB. DATUK PADUKA MUKHRIZ BIN TUN MAHATHIR, 
3. PENGURUS OPERASI YAYASAN PEMBANGUNAN MASYARAKAT KUBANG                                 

02 di padang serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di padang serai - Google Blog Search


HPC: BERJASA sah bertanding <b>di Padang Serai</b> - Arus Baru

Posted: 20 Apr 2013 02:38 AM PDT

PADANG SERAI – Ustaz Hamidi Bin Abu Hassan sah akan bertanding di P017 Parlimen Padang Serai atas tiket parti BERJASA. Penamaan calon yang diadakan di Pejabat Daerah dan Tanah Kulim menyaksikan pertandingan 5  penjuru antara calon BERJASA, Barisan Nasional (BN) , Pakatan Rakyat (PR) dan calon Bebas. Berikut adalah senarai calon yang akan bertanding di P017 Parlimen Padang Serai ;

Ustaz Hamidi Bin Abu Hassan (BERJASA)
Heng Siei Kie (BN)
N. Surendran (PKR)
Othman B. Wawi (Bebas)
N.Gobalakrishnan (Bebas)

901388_470479829687968_28623663_o

Proses penamaan calon telah berjalan dengan lancar dan aman. Tiada sebarang provokasi liar dicatatkan. Jumlah kehadiran penyokong dari pelbagai parti mencecah hampir 2 ribu orang.

Usai proses penamaan calon, Ustaz Hamidi sempat memberikan ceramahnya kepada para penyokong beliau;

" Melalui saat ini bermulalah pertarungan yang kita tidak akan berundur lagi untuk meneruskan cita-cita menegakkan kalimah Allah di muka bumi ini.

Kejayaan penamaan pada hari ini sangat-sangat bergantung kepada doa ikhwah/akhawat, tuan/puan.

Harapan saya agar semua jentera beri tumpuan kepada kerja-kerja kita untuk mengambil hati pengundi di Padang Serai tanpa mengira siapa juga mereka.

Kita akan  merayu undi dari mereka, kita tidak bermusuh dengan sesiapa tapi niat kita untuk hanya menegakkan Islam.

Faktor kejayaan kita bergantung kepada hubungan kita kepada Allah selain usaha yang dilakukan.

Jutaan terima kasih kepada semua pihak dalam menjayakan penamaan calon hari ini dan agenda Melayu Sepakat Islam Berdaulat "

Untuk dapatkan sebarang informasi dan perkembangan mengenai calon Berjasa di Parlimen Padang Serai anda boleh ke laman Facebook rasmi beliau Ustaz Hamidi Bin Abu Hassan

Undilah Calon Muslim Berwibawa!

UstHamidi2

 

[CALON BEBAS] Gobalakrisnan tanding BEBAS <b>di Padang Serai</b> <b>...</b>

Posted: 20 Apr 2013 01:03 AM PDT


KULIM 20 April - Penyandang kerusi Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrisnan hari ini membuat kejutan apabila tiba di pusat penamaan calon di Pejabat Daerah Kulim, di sini.

Selain mempertahankan kerusi tersebut sebagai calon Bebas, Gobalakrisnan turut membawa bersama isterinya, M. Vasanthi bertanding calon Bebas di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lunas.

Gobalakrisnan bakal berhadapan dengan Datuk Heng Saei Kee dari Barisan Nasional (BN), Naib Presiden PKR, N. Surendran; Hamidi Abu Hassan (Berjasa) dan seorang lagi calon Bebas, Othman Wawi.

Bagi kerusi DUN Lunas, selain Vasanthi, turut bertanding ialah Pengerusi MIC Kedah, S. Ananthan (BN) dan N. Prabakaran dari Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA).

Penyandang kerusi DUN Merbau Pulas, Datuk Siti Aishah Ghazali (Pas) pula akan berhadapan dengan calon BN, Datuk Marlia Abd. Latif.

Keluar PKR 

Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan pada Januari 2011 telah mengumumkan keluar dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta melepaskan semua jawatannya dalam parti itu berkuat kuasa serta merta.

Gobalakrisnan masuk PKR setelah dipujuk Datuk Seri Anwar Ibrahim dan kembali aktif dalam parti pada tahun 2006. Beliau sendiri mengakui termakan pujukan Anwar ketika itu atas dasar untuk membangunkan komuniti masyarakat India dalam PKR. Namun pujukan itu hanya umpan politik, bak kata pepatah, 'habis madu sepah dibuang!'.

 "Saya sudah fed-up (bosan) dengan (Penasihat PKR) (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) serta (Timbalan Presiden PKR) Azmin Ali, yang kini telah mengawal 100 peratus pentadbiran PKR," katanya.

Beliau berkata, selama ini tindakan Anwar bukan sahaja memperkudakan kaum Melayu dan Cina sahaja dalam mencapaikan cita-citanya tetapi kaum India juga tidak terkecuali.

Katanya, beliau yakin hasrat Anwar untuk menakluk Putrajaya akan tersasar sekaligus gagal kerana Ketua Pembangkang itu nyata gagal untuk menyelesaikan masalah dalaman parti sendiri.

02 di yan kedah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

02 di yan kedah - Google Blog Search


BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 01:37 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tempat Penginapan <b>di Yan, Kedah</b> | utara dan selatan

Posted: 11 Jan 2013 07:46 AM PST


Ewah dah macam tahun melawat Kedah la pulak kan tiba-tiba buat entry berkaitan penginapan di daerah Yan, Kedah. Sebenarnya ni salah satu entry review berkaitan perkahwinan i november lepas. Memang semua sedia maklum kalau buat event kenduri mesti ramai saudara-mara, kawan-kawan dan family pengantin lelaki datang. Jadi tempat penginapan sampingan sangat diperlukan memandangkan rumah i agak sempit. 
Daerah Yan bukan lah maju macam bandar besar yang tersangat berlambak hotel berbintang, motel, resort dah sewilayah dengannya. Tapi bukanlah sampai tahap tak ada tempat penginapan langsung. Untuk pengetahuan semua, (hahaha.. tiba-tiba tergelak sendiri dengan ayat skema itu) daerah Yan adalah daerah pelancongan. walaupun tak ada hotel motel grand berbintang-bintang, tapi daerah Yan ada banyak homestay dan chalet. Masih mengekalkan budaya sopan santun kampung gitu. 
Kesuma Homestay ni terletak di Taman Pantai Murni yang berdekatan dengan Pantai Murni. Jadi pagi petang siang malam boleh dengar ombak menderu. I booking Kesuma Homestay ni untuk family in law.   
Kesuma Homestay ni ada sediakan tiga rumah tapi i cuma  booking dua rumah sahaja. Kesuma 1 dan 2 . Untuk Kesuma 1 ada lima bilik (RM350) dan Kesuma 2 ada tiga bilik (RM180).  Selain menyewa secara sebuah rumah, perkhidmatan menyewa bilik sahaja pun disediakan. harganya lebih kurang RM70 semalaman. Perkhidmatan menyewa rumah dan tapak untuk dijadikan rumah kenduri pun disediakan juga. Senang kan tak payah nak leceh mengemas rumah sendiri. 
Feedback dari family in law kedua-dua homestay ni selesa, bersih, ada kemudahan penghawa dingin dan televisyen. KESUMA HOMESTAY - 0124310685 . 
Juga terletak di kawasan Pantai Murni. Homestay ni i booking untuk  saudara dari Pahang. Alasan utama i pilih homestay di kawasan Pantai Murni sebab dekat dengan rumah i. tak sampai 5 minit perjalanan pun :)
Walaupun rupa paras dari luar nampak kurang cun, tapi kemudahan di dalam homestay ni sangat memuaskan. Terdapat 3 bilik dan 2 bilik air. Lengkap dengan semua kemudahan seperti dapur, televisyen, perabot dan penghawa dingin. Rate untuk 1 malam adalah RM150. 
Pemandangan dari luar tingkap dan pintu. Angin sepoi-sepoi bahasa yang sangat ohsem! HOMESTAY PANTAI MURNI -0194938466 / 01114710424
D'Yan Chalet adalah milik Majlis Daerah Yan. Terletak di Air Terjun Titi Hayun. Memang syok tidur sambil dengar bunyi air terjun. Lepas bangun tidur terus boleh terjun ke dalam air. sangat nikmat! haha. 
I booking 3 chalet untuk kawan-kawan dari Johor. Rate untuk 1 malam adalah RM70. Pemandangan dan suasana memang dijamin sangat tenang. Cuma lokasinya agak  gelap pada waktu malam. Jarak dari rumah i lebihkurang 8kilometer sahaja. untuk maklumat lanjut lagi boleh visit website MDY.
sekian review tempat penginapan . daaa :) 

BLOG KEDAH: 02 <b>di yan kedah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Mar 2013 01:49 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

EDtv: Bergambar <b>di</b> sawah padi <b>Yan Kedah</b>!

Posted: 19 Nov 2012 07:55 PM PST

Hai, ED bercuti menulis blog pada minggu lepas kerana ED mahu menghadiri majlis perkahwinan rakan sekerja sekaligus jalan-jalan di Yan Kedah. Ini merupakan kali pertama ED menjejakkan kaki di negeri jelapang padi tersebut. Sebelum ini, ED teringin sangat nak bergambar di hamparan sawah padi yang nun menghijau jika sampai ke Kedah. Bila dah sampai, apa lagi.. ED tak nak melepaskan peluang bergambar di sawah padi. Jom!
 Cantiknya pemandangan di sawah padi.. Lokasi Yan Kedah.
 Sukanya dapat bergambar di sini..
 ED sangkut kamera di ranting pokok, set masa dan bolehlah bergambar dengan semua rakan.. haha..
Maaf, ED jakun sikit nampak sawah padi sebab pertama kali nampak. Haha.. Sampai di Yan Kedah, ada beberapa tempat lagi yang ED pergi selain menghadiri kerja kahwin kawan ED. Teruskan bersama blog EDtv untuk mengetahui destinasi seterusnya. Udada Ubabye!!
ED: saya pencinta alam sekitar.. haha..

EDtv: Kembara <b>di</b> Air Terjun Titi Hayun, <b>Yan Kedah</b>

Posted: 21 Nov 2012 01:54 AM PST

Hai, ED nak kongsi lagi kisah percutian ED minggu lepas. Di Kedah, ED telah menginap di chalet Air Terjun Titi Hayun Yan Kedah. Terima kasih kepada pengantin Syida kerana menyediakan penginapan kami. Dah sampai di air terjun, mesti nak mengembara keindahannya kan? Jom kembara bersama ED melihat keindahan alam di Air Terjun Titi Hayun Yan Kedah.
Air Terjun Titi Hayun. Nak pergi ke air terjun, mesti lalu jambatan gantung ni..
Ini jambatan gantungnya..
Inilah chalet penginapan kami.. Ada aircond di dalamnya..
Pagi-pagi lagi ED dah pergi ke air terjun. Muka pun masih mengantuk lagi.. Tapi takpe, tengok kehijauan alam, mesti segar nanti.. Hehe..
Panorama di tingkat bawah air terjun..
ED tak mandi pun cuma nak main air je di sini.. Hehe..
Ada Air Terjun Puteri Mandi di tingkat atas.. ED tak sempat nak pergi..
Jika anda perasan, ED seorang sahaja yang pergi ke sini. Kawan2 ED yang lain tak berpeluang pergi ke sini atas sebab2 tertentu..
Bagaimana? Best kan? Ada lagi persinggahan ED semasa berada di Yan Kedah. Nak tahu? Teruskan membaca blog EDtv. Udada Ubabye!!
ED: Walaupun pergi seorang diri, best jugak.. Hehe..

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Yan</b>, <b>Kedah</b> (MDY) - Nov 2012

Posted: 15 Nov 2012 11:33 AM PST

~ LoVeLY aZaLYea &#39; s sToRy ~: PICNIC <b>DI</b> TITI HAYUN, <b>YAN</b>, <b>KEDAH</b>

Posted: 13 Feb 2013 06:41 PM PST

CNY holidays kali nie xde plan keluar dari negeri Kedah pun since mr. hubby cuma cuti 3 hari sajer! Aku jer cuti lama 9 hari so 3 hari tu dimanfaatkan dengan sebaik-baik mungkin dgn aktiviti kekeluargaan di dalam negeri Kedah sajer...selain daripada aktiviti menambahkan lemak dgn memenuhi undangan ke majlis-majlis perkahwinan..ada jugak laa bawak anak-anak pi picnic di Titi Hayun, Yan, Kedah...likasi favourite kami sebb inilah tempat mandi manda terdekat dgn rumah kami...dah set terus angkut anak-anak pi sana...apa benda persiapan bekal pun tak bawak, just goreng nugget tempura then bawak sos cili+sos tomato+ mayonis jer...giler sempoi punya bekal! Selalu gigih memasak bihun goreng laa nasi campur ulam sambal belacan bagai! Kali ni bawak jugak nasi tapi tapau nasi kandaq kat kedai depan rumah nie jer..jadik laa...
Jom layan gambar yer kawan-kawan...
Yang paling happy budak-budak berdua nie  laaa...bila-bila masa pun kalau ajak mandi sungai / air terjun memang depa laa yg paling happy ...
Tapi airnya cetek...musim kemarau agaknya...takat lutut aku pun x sampai...terus terbantut niat nk berendam sama...kasi chance kt anak2 sudah laa...
Anak dara aku yg makin debab...;p
Leka nk tangkap anak-anak ikan ..
Bekal...sejuk2 berendam mmg selera jer makan semuanya!
Mak dugong berendam...huhu
 

BLOG KEDAH

Copyright 2010 All Rights Reserved